Sticky

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het forum?


Badge +4

 

Kom je vaker op een forum? Dan weet je vast al hoe het werkt. Voor iedereen die nog vragen heeft of voor het eerst een forum bezoekt, hier lees je het antwoord op veelgestelde vragen.

Mis je nog 'veelgestelde vragen' in dit rijtje? Schrijf het in de reacties hieronder.

  

 

1. Veel gebruikte woorden op het Kindertelefoon Forum

Hierbij de meest gebruikte termen die voorkomen op het forum, voorzien van een korte uitleg.

 

Badges | Een onderscheiding die je verdient door aan een bepaalde voorwaarden te voldoen (bijvoorbeeld aantal posts of topics). Hoe badges precies te verdienen zijn, verklappen we niet.

 

Check | Vanwege de veiligheid op het forum controleren wij berichten voordat deze online komen. 

 

Forumregels | In de forumregels staan alle afspraken die gelden op het Kindertelefoon Forum. Met deze regels zorgen we ervoor dat het Forum een veilige en prettige plek blijft voor iedereen.

 

Klavertje vier | Een klavertje vier kun je aan iemand geven die een bericht heeft gepost dat je heeft geraakt. Met een klavertje vier kun je een gebruiker laten zien dat je hem of haar steunt. De vier blaadjes staan symbool voor hoop, vertrouwen, liefde en geluk.

 

KT | De afkorting van De Kindertelefoon

 

Moderator | Een medewerker van De Kindertelefoon die de inhoud, overzichtelijkheid en communicatie op het forum in de gaten houdt.

 

Post | Een reactie op een topic. Bijvoorbeeld: het topic ‘Forumregels’ heeft al 15 posts (reacties).

 

Rapporteren | Zie je dat iemand de forumregels overtreed? Dan kun je dit melden bij de moderatoren door het bericht te rapporteren. Je doet dit door op de drie puntjes rechtsonder in een reactie te klikken. Leg altijd uit waarom je een bericht rapporteert.

 

Sticky | een bericht dat altijd bovenaan in de lijst met forumonderwerpen blijft staan. Vaak staat er uitleg in of is het een opsomming van belangrijke forumonderwerpen op het forum.

 

Topic | Dit betekent letterlijk ‘onderwerp’, maar op het forum bedoelen we 'discussie' of 'vraag'. Het woord ‘topic’ wordt gebruikt voor een discussie of vraag waar antwoorden onder hangen. Voorbeeld: Een lid van het forum plaatst een topic om hier reacties op te krijgen.

 

TS | met TS word bedoeld Topic Starter: iemand die het topic is begonnen..

 

2. Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik me registreren en inloggen?

Iedereen kan op het forum topics bekijken. Om te kunnen reageren op een topic of om zelf een topic aan te maken, moet je je eerst registreren. Dit doe je door rechts bovenin op 'log in' te klikken. En vervolgens op: account aanmaken.

 

Zorg dat je een ‘nickname’ kiest en je niet je eigen naam gebuikt, zodat je niet herkend kan worden. Let er ook op dat je e-mailadres klopt, want hier wordt een bevestigingsmail naar verstuurd. Nadat je die ontvangen hebt kan je inloggen op het forum.

 

Hoe maak ik een topic?

Rechts bovenin, boven de grote oranje balk klik je op 'Start een topic'. Er opent dan een pop up waarin je een bericht kunt schrijven. Je kunt kiezen tussen 'vraag' en 'gesprek'. Vervolgens kies je de categorie waarin jouw onderwerp het beste past, zodat je topic op de juiste plek komt te staan.

 

Hoe reageer ik op een topic?

Wanneer je op een topic klikt en vervolgens helemaal naar beneden scrolt, dan zie je daar een tekstvak staan. Typ daar je reactie en klik dan op de oranje knop met ‘Reageer’. Controleer je reactie voor je deze plaats, je kunt je reactie namelijk niet meer zelf wijzigen.

 

Hoe vind ik informatie op het forum?

Bovenin vind je een zoekbalk met de tekst ‘Zoek in het forum’. Hier kan je onderwerpen invullen waar je naar op zoek bent. Onder deze balk staat de tekst ‘Geavanceerd zoeken’. Via deze optie kan je meer criteria opgeven voor je zoekopdracht.

 

Hoe kan ik de instellingen van mijn profiel aanpassen?

Op het forum zie je rechts boven in beeld je profielfoto staan. Als je daar op klikt kun je naar 'mijn profiel' of 'opties' gaan. Op die plek kan je verschillende instellingen van je profiel aanpassen.

 

Ik vind dat ik teveel mails krijg van De Kindertelefoon, wat kan ik doen?

Je kan zelf instellen of je notificatiemails wilt ontvangen als er nieuwe berichten zijn geplaatst in topics waarin je actief bent. Klik rechts boven op je profielfoto, ga naar 'opties' en dan 'instellingen'. Je kunt daar uitzetten dat je notificaties krijgt van je favorieten. Ook kun je kiezen of topics waarin je actief bent automatisch worden toegevoegd aan je favorieten.

 

Hoe stuur ik een privébericht?

De Kindertelefoon heeft ervoor gekozen om het versturen van privéberichten onmogelijk te maken. Dit heeft twee hoofdredenen:

1. De reacties die je op het forum zet zijn op deze manier voor alle forumgebruikers zichtbaar, waardoor anderen met een gelijksoortig probleem ook geholpen kunnen worden door je reacties.

2. Op deze manier kan De Kindertelefoon vertrouwelijkheid garanderen, waardoor je op het forum op een veilige manier alles kunt bespreken wat je maar wil. Om die reden is het ook niet toegestaan om via het forum op zoek te gaan naar andere manieren om contactgegevens uit te wisselen.

 

Hoe kom ik in contact met De Kindertelefoon?

Je kan een medewerker van De Kindertelefoon een vraag stellen over het forum door je vraag te stellen in het forum Over De Kindertelefoon. Een moderator van De Kindertelefoon zal hier dan op reageren.

 

Wil je contact met een medewerker van De Kindertelefoon om over een andere vraag of een probleem te praten? Bel dan naar 0800-0432 of chat met een van onze medewerkers via de website.

 

Waarom checken jullie berichten?

We checken alle berichten dit is onderdeel van ons systeem om het forum veilig te houden. 

Wij checken de berichten de op verschillende momenten en doen ons best de berichten zo snel mogelijk te plaatsen.  Weet dat als je bericht aan de forumregels voldoet deze zeker geplaatst wordt en dat wanneer dit niet het geval is, je hier altijd over bericht wordt.  

 

Ik ben het niet eens met een waarschuwing of ban, hoe kan ik bezwaar maken?

Je kunt  bezwaar maken door een mail te sturen naar forum@kindertelefoon.nl en daarbij uit te leggen waarom je het er niet mee eens bent. De community manager bekijkt dan de waarschuwing en/of ban en jouw argumentatie en laat dan weten of de waarschuwing wel of niet wordt teruggedraaid. Bezwaren worden niet afgehandeld op het forum zelf.

 

Hoe verwijder ik mijn account?

Plaats een bericht in het topic account verwijderen. Wij verwijderen dan jouw account. Je reacties op het forum blijven wel gewoon staan, omdat deze alsnog behulpzaam kunnen zijn voor anderen.

 

Wat gebeurt er als ik mijn account laat verwijderen of als mijn account verwijderd is?

  • Je kunt niet meer inloggen op het forum.
  • Alle accountgegevens die De Kindertelefoon van jou heeft worden verwijderd.(emailadres, geboortedatum, geslacht, IP-adres).
  • Je gebruikersnaam wordt verwijderd. Je gebruikersnaam is niet meer zichtbaar boven je berichten. In plaats daarvan staat ‘Anonymous’
  • Je berichten blijven online staan, maar anoniem.

 

Verwijderen jullie topics of reacties?

Topics of reacties die je plaatst worden in principe niet verwijderd. Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen.

 

Er zijn drie uitzonderingen. Een topic of reacties wordt wel verwijderd als:

· Het in strijd is met de forumregels.

· Het je anonimiteit in gevaar brengt.

· De Kindertelefoon verwijdert alle topics waar langer dan 6 jaar geen reactie op is gekomen.

 

Je hebt het recht als forumgebruiker om een verzoek in te dienen om een of meer topics of reacties door De Kindertelefoon te laten verwijderen als dat voor jou heel belangrijk is. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar forum@kindertelefoon.nl. In dit bericht kun je uitleggen waarom het voor jou belangrijk is dat jouw topic(s) of reactie(s) verwijderd worden. De Kindertelefoon bekijkt per verzoek of we ermee akkoord gaan.

 

Kan mijn accountnaam behouden blijven als ik te oud ben?

Sommige gebruikers willen graag hun accountnaam houden om te voorkomen dat anderen een account maken met ‘hun’ naam.  We kunnen in sommige gevallen jouw naam blokkeren. Je kan dan geen gebruik meer maken van het forum, maar niemand kan jouw naam kiezen. Je krijgt voordat we je account verwijderen, via een (standaard) mail, een instructie hoe je hier gebruik van kunt maken.  

 

Om hiervoor in aanmerking te komen zijn er een aantal punten waar we naar kijken:

  • Je hebt minimaal 1000 reacties 
  • Je geeft goede reacties/bijdragen 
  • Je bent regelmatig actief 
  • Het is jouw eigen keuze

 

We kunnen hier vanaf wijken als daar goede redenen voor zijn. Uiteindelijk bepaalt de community manager of we een verzoek goedkeuren.

 

Welke andere forums zijn er als ik te oud ben voor het Kindertelefoon forum?

Er zijn diverse forums te vinden, vanuit De Kindertelefoon is het lastig om een volledige lijst te bieden. Let bij het zoeken naar een ander forum altijd op jouw (online) veiligheid. 

Een algemeen forum waar je zou kunnen kijken:

JongIn forum: www.dreamersforum.nl  

 

Hoe pas ik mijn gebruikersnaam aan?

Plaats een bericht in het topic gebruikersnaam aanpassen. Geef daarbij aan wat je graag als nieuwe naam wil hebben en wat de reden is dat je je naam wil veranderen. Een moderator van De Kindertelefoon bekijkt dan of dit mogelijk is.

 

Kunnen andere gebruikers mijn geboortedatum zien?

Nee, je geboortedatum is onzichtbaar voor andere gebruikers.

Alleen jijzelf en de moderatoren kunnen je geboortedatum zien. De moderatoren gebruiken de datum om te kijken of je binnen de leeftijdsgrenzen van het forum valt.


1039 reacties

Reputatie 4
Badge +2

Hoi @OnbekendeAnnoniem , 

Vervelend dat het zowel Engels als Nederlands blijft bij jou. Als ik hem in het Nederlands zet, is het inderdaad allemaal Nederlands. Hopelijk is het niet een al te grote belemmering dat een aantal woorden in het Engels blijven staan bij jou :) 

 

Groetjes, Meike 

De Kindertelefoon. 

Reputatie 7
Badge +12

Hallo @Kindertelefoon,

Ik heb dus een vraag, ik wil graag en verhaal posten om te delen met anderen zodat ze dat kunnen lezen. Maar ik vroeg me af of dat dan tegen de forum regels is? Het is in het Engels geschreven, maar ik was wel van plan om ook een Nederlandse versie te doen.

Ik hoop dat het mag!

-OnlyMe

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @OnlyMe ,

 

ik las dat je ergens anders schreef dat je fan fiction had geschreven inderdaad. Leuk dat je dat wil delen! Dat mag hoor. Wel goed zoals je zelf al zegt om het in het Nederlands te doen, zodat het voor iedereen leesbaar is. En zolang de reacties over jouw verhaal blijven gaan, is het helemaal prima.

Groetjes, Marieke

Reputatie 7
Badge +12

Hallo @Kindertelefoon!

Ik heb een vraag, ik wil graag een foto plaatsen van een houten klok (hij werkt echt!) die ik heb gemaakt met handvaardigheid, maar ik weet niet of u dat dan kan beschouwen als herkenbaar, dus bij deze de vraag of ik foto's mag posten van iets wat ik zelf heb gemaakt zonder naam of iets erop dat die van mij is?

-OnlyMe

Reputatie 5
Badge +2

Hallo @OnlyMe ,

Wat gaaf dat je een houten klok zelf hebt gemaakt die ook nog werkt!

Wij bij de Kindertelefoon vinden het zoals je weet heel erg belangrijk om anonimiteit te waarborgen. Gezien jij aangeeft dat er geen kenmerken op die foto zitten die tot jou identiteit kunnen leiden zien wij geen reden om die foto niet te kunnen plaatsen.

 

We zien ernaar uit om de klok op het forum tegen te komen!

 

Groetjes

Yasmin, de Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +14

@OnlyMe  ik hoop het!!  Ik zag ergens in een topic dat Tartan13  zijn strafwerk had laten zien van 100 regels in de 2e klas ofzo (😂 deed ie echt) en dat mocht ook. Dus ik hoop jouw mooie klok ook! 

Tover xxx

Reputatie 7
Badge +11

Welk topic is dat @Tover01? Ik wil het ook zien!

 

  1.  
Reputatie 7
Badge +15

Ik kan de bijlages niet zien, wat staat er op de bijlage die boven staat? En die beneden staat?

Reputatie 7
Badge +7

Hi @Anoniemxv ,

 

je bedoelt waarschijnlijk de bijlagen in het oorspronkelijke bericht? Ik zag dat die inderdaad niet meer geladen konden worden. Alle benodigde info staat gelukkig in de tekst.

 

Groetjes, Marieke

Reputatie 7
Badge +17

Ik krijg heel af en toe een privé bericht van mods. Die zijn niet meer voor ons te lezen sinds privé berichten echt zijn uitgeschakeld voor gebruikers. Een mailtje lijkt me dus iets handiger😉

 

@tim16 

Je hebt gelijk, het privébericht is per ongeluk aan je gestuurd. 

Je hebt ook een email van ons ontvangen.

Groetjes,

Anne  - De Kindertelefoon

Reputatie 5
Badge +1

Hey kindertelefoon,

Kun je nog steeds mensen volgen? Zo ja, hoe dan?

Felix♡

Reputatie 7
Badge +7

@Felix 

Leuke profielfoto/handtekening!

Je bent trouwens goed bezig :)

Reputatie 5
Badge +1

Dankje😊 @ItzJustin ! Jij ook goed bezig, ik zie jou vaak reageren.  Goede reacties ook nog👍

Felix♡

 

 

Reputatie 7
Badge +17

@Felix Je kunt geen mensen volgen. Alleen topics

Reputatie 7
Badge +10

Ik vind het zelf een beetje onzin die standaard berichten... Bijvoorbeeld als iemand heel erg in de problemen zit dan is jullie reactie vaak:

Hoi *naam gebruiker*

We lezen dat je in een lastige situatie zit. Je kunt De Kindertelefoon elke dag van 11:00 tot 21.00 uur bellen (0800-0432) of met ons chatten als je anoniem je verhaal wil delen of samen met de Kindertelefoon wil kijken hoe je je situatie kunt verbeteren. 

*naam van degene*(De Kindertelefoon) 

Maar jullie kunnen misschien de tekst een beetje anders maken 👇🏼 (Het is maar een ideetje ;))

Hoi *Naam gebruiker*

Heel goed van je dat je dit vertelt! Je zit in een nogal lastige situatie zien we. Onthoud dat je niet alleen voor staat. Je kunt met De Kindertelefoon elke dag van 11:00 tot 21.00 uur bellen (0800-0432) of met ons chatten als je anoniem je verhaal wil delen of samen met de Kindertelefoon wil kijken hoe je je situatie kunt verbeteren. Nogmaals heel goed van je dat je dit durft te vertellen!

Veel sterkte!

*Naam*(De Kindertelefoon) 

Ik denk dat het zo beter en fijner is voor de forumgebruikers, want als jullie ieder keer dezelfde berichten plaatst, dan voelen de forumgebruikers niet serieus genomen. :) 

Liefs xxx Banaantje <3

Hoi KT,

Ik vind dit een heel goed idee van @Banaantjeeee !

Er stond dat in het bericht van @Sascha_ dat de managers daar naar zouden kijken, maar die hebben er niet op gereageerd. Hebben ze hier al naar gekeken? 

Reputatie 7
Badge +10

@Luuk , is er al iets bekend?

 

Reputatie 7
Badge +3

Hoi @Jesse08 ,

Dat klopt en we gaan zeker reageren. Vanavond gaat het mij niet meer lukken om met een inhoudelijke reactie te komen, morgenmiddag zal ik uitgebreider reageren.

 

Groet,

Luuk

Reputatie 7
Badge +10

Top, dank alvast!🙂

Reputatie 7
Badge +3

Hallo @Jesse08 en @Banaantjeeee en anderen ,

 

We hebben naar het voorstel om ons standaard bericht aan te passen gekeken. Wat ons betreft een mooie aanpassing, de extra ondersteuning en een compliment past er heel goed bij. Dat kunnen wij dus gaan gebruiken. Het zal alleen nog steeds wel een standaardbericht blijven. Dat voelt soms wat onpersoonlijk, kan ik me voorstellen, omdat we elke keer die tekst gebruiken.  We doen dat omdat we zo in één bericht alle belangrijke dingen noemen die we graag mee willen geven. 

 

Dan wordt het dus:

Hoi *Naam gebruiker*,

 

Heel goed van je dat je dit vertelt! Je zit in een nogal lastige situatie zien we. Onthoud dat je niet alleen voor staat. Je kunt met De Kindertelefoon elke dag van 11:00 tot 21.00 uur bellen (0800-0432) of met ons chatten als je anoniem je verhaal wil delen of samen met de Kindertelefoon wil kijken hoe je je situatie kunt verbeteren. Nogmaals heel goed van je dat je dit durft te vertellen!

Veel sterkte!

 

*Naam*(De Kindertelefoon) 

 

Als er nog meer suggesties zijn dan kan dat nog tot maandag 29 januari. Die dag zal ik het dan verder aanpassen zodat de moderatoren het kunnen gebruiken.

 

Groet, 

Luuk 

Reputatie 7
Badge +10

Top @Luuk ! Bedankt!

Ik vind het zo goed, ik heb verder geen suggestie.

Reputatie 7
Badge +17

Lijkt me een prima tekst. Ook wel goed dat het een standaardbericht blijft. Mods mengen zich immers niet in gesprekken verder.

De 2de zin moet natuurlijk Onthoud dat je ER niet alleen voor staat. zijn 😉

Reputatie 7
Badge +15

Het is nu natuurlijk al aangepast maar ik vind het een goede tekst hoor, alleen @tim16 heeft wel gelijk, ER moet er wel bij

Groetjes mij @Anoniemxv 

Reputatie 7
Badge +15

Kunnen jullie even stoppen met priveberichten sturen? Ik heb nu al 2 gekregen. Bedankt 

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @Anoniemxv ,

 

ik begrijp niet goed wat je bedoelt, wij sturen geen priveberichten. Deze functie is uitgeschakeld op dit forum.

Misschien heb je automatische e-mail notificatie aanstaan? Dan krijg je een automatische mail wanneer iemand heeft gereageerd op een bericht waar je zelf ook op had gereageerd. Dat kan je zelf aan/uitzetten: ga naar je profiel, Opties, Meldingen, E-mail meldingen.

De moderatoren sturen je alleen een e-mail wanneer we daar een reden voor hebben, zoals je bedanken voor een gerapporteerd bericht, of je een waarschuwing geven, of je informeren dat we iets in jouw bericht hebben gewijzigd. Deze mails zijn duidelijk te herkennen doordat de naam van de moderator er onder staat.

Hopelijk is het zo duidelijker voor je?

 

groetjes, Marieke / De Kindertelefoon

Reageer