Sticky

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het forum?Toon eerste bericht

901 reacties

Reputatie 7
Badge +9

Hoi,

Als ik op een topic klik heb ik sinds vandaag dat ik soms de melding krijg "geen toegang tot deze pagina" of "pagina niet gevonden". De homepagina loopt ook vast soms, dan staan sommige nieuwe reacties/topics er nog niet op en loopt de tijd achter (dan staat er bv 6 minuten ipv 8 op een andere pagina) terwijl de aparte pagina voor recent actie e topics wel goed werkt. Beide dingen gebeuren wel vaker..

Meestal werkt het na een paar uur wel weer goed maar het is wel vervelend..

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @Jesse08 ,

 

dat je de melding krijgt ‘ pagina niet gevonden ‘ zou kunnen betekenen dat je een topic hebt aangeklikt dat ik net heb verplaatst of samengevoegd. Ik ben net bezig geweest met een aantal topics, vandaar.

Maar los daarvan is het forum de laatste tijd wat instabiel, dus daar zou het ook aan kunnen liggen. Ik geef je melding iig even door!

 

groetjes, Marieke

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @Marieke ,

Bedankt voor het doorgeven!

Het ging om dit topic, heb je die samengevoegd of verplaatst?

https://forum.kindertelefoon.nl/emotionele-problemen-en-gevoelens-29/depressie-en-hersenbloeding-87162

 

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @Anoniemxv ,

 

de vorige dienst was de eerste dienst van een nieuwe moderator! Ik zie dat er 2 gerapporteerde berichten waren, ik denk dat mijn collega per ongeluk op de knop heeft gedrukt die wij niet meer gebruiken, daardoor wordt automatisch dat prive bericht gestuurd die niet te openen is.

Excuses daarvoor!

 

Groetjes, Marieke

Reputatie 7
Badge +7

Hi @Jesse08 ,

 

nee, aan dat topic heb ik niets gedaan. Dan zal het wel het instabiele forum zijn geweest. Ik geef het door!

Groetjes, Marieke

Reputatie 7
Badge +13

Mag ik even heel nieuwsgierig zijn @Marieke , is het een standaard bericht dat prive bericht of een bericht dat geschreven is door de moderator zelf. En wat is het dan. Sorry dat ik zo nieuwsgierig ben maar ben gewoon benieuwd 

Groetjes mij @anoniemxv

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @Anoniemxv ,

Dat bericht ziet er zo uit:

 

Reputatie 7
Badge +9

En ik neem aan dat het standaard is want ik zou niet weten waarom het anders in het Engels is😉🙂

Reputatie 7
Badge +7

Hi @Anoniemxv ,

 

natuurlijk mag je nieuwsgierig zijn, goede eigenschap, dat herken ik wel 😅

Wanneer een forumgebruiker een bericht rapporteert, krijgt de moderator daar een melding van in een overzichtsscherm. We horen dan in het overzichtsscherm die melding weg te klikken en zelf een mail te sturen naar degene die het gemeld heeft.

Wanneer de moderator het gerapporteerde bericht opent, is daar nog een andere knop waarmee de melding uitgezet kan worden. Die knop gebruiken wij niet, want dan wordt er een automatische melding gestuurd dat de forumgebruiker een privebericht heeft. De forumgebruiker kan dat privebericht vervolgens niet openen, alleen het eerste deel van het bericht lezen en daarin staat een standaard bericht van ‘ bedankt voor je melding’. Omdat we geen priveberichten gebruiken is dit dus erg verwarrend voor forumgebruikers.

 

Hopelijk is dat voldoende om je nieuwsgierigheid te bevredigen?

 

Groetjes, Marieke

 

Reputatie 7
Badge +14

Dag Kindertelefoon !  Ik heb een voorstel. De laatste tijd worden we echt overspoeld met allemaal penis lengte topics en ook soms best wel groffe topics... de penis lengtes die kunnen misschien wel, net als dit topic werkt, allemaal onder 1 generiek topic worden ondergebracht? Of dat u tegen de gene die de topic begint zegt 

“dit topic bestaat al, zie <link> waar je je eigen on topic vraag over dit onderwerp kunt stellen en informatie vind ”

Die lengtes zijn al zo vaak besproken en ik verbaas mij er over dat er elke dag bijna weer nieuwe bij komen met elke keer dezelfde vraag. Die is intussen toch wel beantwoord? Er zijn al zeker 7 mensen die een schema hebben geplaatst of een link, zoals ikzelf, met de info over hoe lang etc. 

En als u me toestaat nog 1 ergernisje  😊, er worden in sommige vragenlijsten en topics  gangbangs gepromoot en seks met (kleine)zussen, nichtjes en moeders. Ik denk dat ik namens best veel serieuze forumleden durf te vragen of dat niet gewoon verboden kan worden? Gangbangs zijn verschrikkelijk heb ik gelezen, respectloos voor meisjes en afschuwelijk laag en  jongens zouden dat nooit mogen doen. Ik schaam mij gewoon als jongen om dat te lezen. Jongens zijn niet allemaal zo en dat zou de norm moeten zijn. En ik heb ook een beetje het gevoel dat al die penis en groffe seks topics meisjes afschrikt om hier hun verhaal te doen en hun gevoelens te bespreken. Ik als jongen vind die groffe topics  al walgelijk maar wil er niks tegen zeggen omdat ik maar gewoon een lid ben hier.  Maar ik vind dat we er voor iedereen zijn, maar niet voor  gangbangers, incestgedrag en respectloze macho's die over meisjes praten alsof….. , nouja u weet wel wat ik bedoel. Excuses als ik het een beetje hard zeg maar zo voelt het.  Ik hoop dat u dat samen een keer wil bespreken in uw vergadering!
Met lieve groetjes, Tover xxxx

p.s. ik bedoel niet de topics met gewone vragen over seks enzo, dat is best goed want dat leeft natuurlijk. Ik bedoel echt die ik net noem :)

Reputatie 7
Badge +7

Hi @Tover01 ,

 

het blijft een lastig iets, aan de ene kant willen we als Kindertelefoon een platform bieden waarbij alles besproken mag worden, maar aan de andere kant levert dat soms ergernis op vanwege herhalende onderwerpen of choquerende onderwerpen.

De tip om een soort melding te laten verschijnen als iemand een nieuw penislengte-topic wil plaatsen, geef ik zeker door aan de community manager. Wie weet is hier iets mee te doen!

 

Het andere punt: zaken die illegaal zijn, staan we niet toe. Topics over seks met kinderen onder de 12 worden niet toegestaan, en bij topics over seks met een volwassene plaatst de moderator ook altijd een informatiebericht over de gevaren hiervan. Ook proberen we onnodige seksuele details weg te halen zodat de hulpvraag centraal staat en het niet een topic is wat voor seksuele opwinding dient.

Op die manier proberen we de onderwerpen een beetje bij te sturen, zonder dat we onze eigen mening opleggen. Dat is de visie van De Kindertelefoon. Het is wel heel fijn dat jullie ons scherp houden door bepaalde topics/reacties te melden, omdat de ene moderator strenger is dan de andere. Ook kunnen jullie natuurlijk respectvol je eigen mening laten horen in zo’n topic, om ook de andere kant te belichten.

Ik neem zeker jouw punten mee in mijn overdracht naar de community manager, het lijkt me goed om dit nog eens te bespreken.

 

Bedankt voor je input,

groetjes Marieke

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @Marieke ,

Ik zag laatst wel deze reactie van een moderator en dat het topic meteen werd gesloten:

Ik snap alleen niet waarom dat daar werd gedaan,en bij veel vergelijkbare topics niet. Misschien was die moderator het even beu😉 Maar ja mogen jullie eigenlijk zoiets doen,omdat het wel aan de regels voldoet (lijkt mij tenminste , omdat andere topics niet gesloten worden)?

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @Jesse08 ,

 

dat is een goed voorbeeld ervan, dat de ene moderator hierin strenger is dan de andere.

Op zich sluiten we alleen topics wanneer de discussie uit de hand blijft lopen, of heel soms wanneer de vraag beantwoord is en er verder echt niks meer aan toe te voegen is.

 

Groetjes, Marieke

 

Reputatie 7
Badge +8

Hoi @Marieke ,

 

ik heb nog even een vraagje over een topic van mij dat vorige week ineens verwijderd is.

Het ging over DNS en ik begreep uit de mail wel dat er iets in stond dat de anonimiteit van iemand in gevaar kon brengen.

Dus ik snap dat daar iets aan gedaan moet worden en daar heb ik ook helemaal geen probleem mee.

Wat ik niet snap is dat om die reden het hele topic verwijderd is.

Er is door een aantal forumleden hard aan gewerkt om mij van tips te voorzien en ook heb ik er zelf veel tijd ingestoken.

Verder stond er in de mail dat het topic toch al beantwoord was. Dat kan dan misschien wel zo zijn, maar alle tips die gegeven zijn, zijn nu ook niet meer te lezen.

Ik begreep zo ongeveer net wat iedereen bedoelde, maar ik weet natuurlijk niet precies alle punten en komma's en volgorde hoe ik het probleem dat ik met de DNS had en nog steeds heb nu op moet lossen.

Ik ging er vanuit dat ik alle tips de komende 6 jaar zonder problemen op het forum terug zou kunnen lezen.

Is alle tijd die anderen en ik er dan in gestoken hebben voor niks geweest of kunnen jullie ervoor zorgen dat het topic gewoon weer online komt. Vanzelfsprekend dan aangepast vanwege dat anonimiteitsverhaal. Misschien moet er dan 1 reactie aangepast worden ipv dat het hele topic weg is.

 

Dan kan ik iig de tips nog gebruiken om het probleem op te lossen en hebben anderen die ook een keertje zo'n probleem hebben er ook nog iets aan.

Zoals gezegd, normaal gesproken worden topics nadat er 6 jaar lang geen nieuwe reactie meer op is geweest pas verwijderd en dit topic had ik aangemaakt op 1 mei en het is verwijderd op 8 mei en de laatste reactie was op 6 mei.

 

Als dit niet de goede plek is om dit te posten, willen jullie het dan op de goede plek zetten of doorsturen aan iemand die er op kan reageren?

Alvast bedankt.

 

Doei,

@SpiegeleierenOpMijnZeemanBoxer 

 

Reputatie 7
Badge +14

Hallo allemaal,

Wat word er bedoeld met 'onnodige quote verwijderd'?

Liefs @NoahLovesYou 

Reputatie 7
Badge +19

Goedemorgen, ik wil toch even (misschien overbodig) mijn steun uitspreken voor het uitstekende voorstel van @Tover01  !  Niets aan toe te voegen en ik vind het super dat u toezegt dit mee te nemen in de bespreking!  Het zou het forum echt opfrissen.  Hartelijke groet, Tartan X

Reputatie 7
Badge +9

Hoi Kindertelefoon!

Ik hoop dat ik dit openbaar mag noemen, ik vind het niet erg dat mensen het weten, maar ik heb dus gisteren een 1e waarschuwing gehad. Mijn vraag is, ik zeg bijvoorbeeld soms als ik twijfel "als dit off topic of te persoonlijk is graag niet plaatsen!", maar stel het voldoet niet aan de regels kan ik daar ook een waarschuwing voor krijgen? Ik kan soms niet echt goed inschatten of het wel aan de regels voldoet of niet.  En wat kan ik in dat soort gevallen het beste doen zodat ik geen waarschuwing krijgt? Ik heb wel een keer van te voren voor het plaatsen gevraagd of iets aan de regels voldeed, maar dat kost jullie weer tijd dus dat doe ik natuurlijk niet elke keer😉

Alvast bedankt voor de reactie!

Reputatie 7
Badge +14

@Jesse08 

Wat jammer van je eerste waarschuwing.

Liefs @NoahLovesYou 

Reputatie 5
Badge +1

Hoi @Jesse08!

 

Wat vervelend om te horen dat je een eerste waarschuwing hebt gekregen :( Als een reactie in het topic niet aan de forumregels voldoet kan je daar inderdaad een waarschuwing voor krijgen. Als je eerste waarschuwing was voor het off topic gaan, zou ik je graag willen verwijzen naar forumregel 5. Chatten en bloggen is niet toegestaan. De regel zegt het volgende: 

 

‘’We staan niet toe dat je topics opent of reacties plaatst om te chatten met andere gebruikers of een blog bij te houden. Onder chatten verstaan we topics of reacties om elkaar beter te leren kennen en/of een gezellig gesprek met elkaar te voeren.

Een blog is een update die dagelijks of wekelijks wordt geplaatst zonder concrete vraag.

Wanneer reacties gaan over het oorspronkelijke topic en je andere gebruikers wil informeren, adviseren of ondersteunen met een inhoudelijke reactie, dan kun je die reactie natuurlijk gewoon plaatsen.’’

 

Ik kan me heel goed voorstellen dat het soms nog lastig is of een reactie off topic is of niet. Hoe je het beste een waarschuwing hiervoor kunt voorkomen is door bij jezelf bijvoorbeeld af te vragen ‘’Is dit onderwerp al genoemd in de reacties hierboven?’’, ‘’Vraag ik nu hoe het gaat met iemand nadat diegene iets heeft verteld’’ (wat dus binnen de regels valt) of ‘’Geef ik een update over een topic dat ik heb geschreven?’’. Dit zijn een paar voorbeeldvragen die je jezelf kunt afvragen. 

 

Ik hoop zo je vraag goed beantwoord te hebben en mocht je nog vragen hebben, stel ze dan vooral! :)

 

Groetjes, 

Laura van De Kindertelefoon 

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @Laura123 ,

Bedankt voor uw uitgebreide reactie!

Maar bijvoorbeeld herkenbaarheid, als je iemand echt goed kent is het niet altijd heel moeilijk om iemand te herkennen denk ik, maar waar is een beetje die grens van wat volgens jullie teveel herkenbaar is en wat niet? Voorbeeld: ik heb ergens een kaart geplaatst met eigen handschrift erop, dat is misschien herkenbaar voor mensen. Dit mocht wel een moderator. Maar dingen waar een deel van de binnenkant van het huis op staat mag dan weer niet volgens mij. Dat is misschien per moderator verschillend wat diegene wel en niet goed vind maar zo is het wel heel lastig om te weten wat precies wel en niet mag.

Sorry als ik een ingewikkelde vraag stel maar ik wil niet geband worden:)

 

 

 

Reputatie 7
Badge +17

Ik sluit me ook aan bij @Tover01 Het 1000ste penislengte topic voegt echt niks toe aan het forum. Wat mij betreft mag daar gewoon een verbod op komen, maar ja, snap dat dat lastig is. Wel goed dat @Finn_  het zoveelste topic over aftrekken meteen sloot. Dat mag vaker met dat soort topics gebeuren. Misschien leren mensen hier dan eens de zoekbalk gebruiken.

Ben het ook eens met @Tartan14 dat het ‘t forum zal opfrissen. Als ik nu kijk naar de actieve topics van de afgelopen 20 uur zijn het bijna alleen sekstopics.

Ook op overduidelijk getroll mag wel wat strakker gemodereerd worden (bijv. dat duidelijke onzintopic over een mayonaise pot of een topic over vingeren met je moeder) Dit is allemaal toegestaan maar een nuttig topic van @SpiegeleierenOpMijnZeemanBoxer moet compleet de prullenbak in.

Sorry dat dit misschien wat bozig overkomt maar het frustreert me steeds meer de afgelopen paar dagen en dat wilde ik ff kwijt. Verder alle respect naar de mods hoor. Ik begrijp heel goed dat een beslissing nemen over dat soort zaken niet altijd eenvoudig is.

Reputatie 5
Badge +1

Hoi @Jesse08

 

Ik vind het alleen maar super goed dat je vragen stelt over het Forum! Dit laat zien dat je actief bezig bent met wat wel en niet mag en dit zorgt alleen maar voor een fijn Forum :) Ik kan me inderdaad super goed voorstellen dat het allemaal wat ingewikkeld is. De ene moderator heeft de grens net iets anders liggen dan de andere moderator, maar we doen ons best om met elkaar zoveel mogelijk op 1 lijn te liggen. 

 

Wat betreft de forumregel over herkenbaarheid wordt het volgende gezegd: 

 

3. Plaats op het forum geen persoonsgegevens.

Zorg ervoor dat je anoniem bent op het forum, zodat anderen jou niet herkennen. Dus:

  • Plaats geen foto’s van personen
  • Geef alleen je gebruikersnaam, niet je echte naam.
  • Post nooit persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, e-mailadres, de naam van je school of je sociale mediaprofiel waardoor andere forumgebruikers je kunnen herkennen.

Plaats geen persoonlijke gegevens van anderen, zij hebben ook recht om anoniem te blijven.

 

Als we dan bijvoorbeeld kijken naar het topic wat goedgekeurd was over jouw handschrift, hebben veel kinderen een handschrift dat op elkaar lijkt. Zo zullen veel mensen jou niet gelijk herkennen aan je handschrift. Bij een foto van de binnenkant van het huis zouden bijvoorbeeld vrienden of oude vrienden jouw huis kunnen herkennen en daardoor jou ook herkennen. We vinden het bij De Kindertelefoon super belangrijk dat de gebruikers op het Forum anoniem blijven en er zo een veilig forum ontstaat. Probeer dus voor het plaatsen van een topic of reactie te denken aan dingen die jou herkenbaar zouden kunnen maken, zoals bijvoorbeeld je huis, je school, karakteristieke huisdieren, namen van vrienden, namen van sportclubs enzovoort. 

 

Heb ik je zo goed antwoord gegeven op je vraag of zijn er nog onduidelijkheden? :) 

 

Groetjes,

Laura van De Kindertelefoon 

Reputatie 5
Badge +1

Hoi @tim16

 

Ik snap je zorgen en fijn dat je deze uitspreekt! Ik zie dat Marieke van De Kindertelefoon de opmerking van Tover01 al heeft doorgezet naar de community manager. Ook ik zal dit nog een keer doorzetten naar de community manager samen met jouw opmerking over de troll topcis. 

 

Dankjewel voor je actieve houding en aanwezigheid op het Forum, dat waarderen wij ontzettend! 

 

Groetjes,

Laura van De Kindertelefoon 

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @Laura123 ,

Dankjewel! Het is duidelijk zo! Ik ga mijn best doen:) Ik heb in 1,5 jaar tijd ook maar 1 waarschuwing gehad dus waarschijnlijk komt het ook wel goed hoor🙂 Maar ik ga nog wel extra erop letten.

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @tim16 ,

Ik ben het helemaal met je eens! 

Alleen is het denk ik wel zo, dat dat soort topics voor de "grap" worden gemaakt. Als ze dan de zoekfunctie gaan gebruiken, is dat "leuke" er natuurlijk af.

Dat topic van @SpiegeleierenOpMijnZeemanBoxer werd verwijderd ivm anonimiteit dus ja dat is dan wel weer anders dan dat het een troll topic is.

Aan de telefoon/chat word natuurlijk ook veel geprank called, en dan is de wachtrij voor mensen met serieuze dingen natuurlijk ook langer. Maar dat vind de KT goed omdat ze dan alvast het kunnen proberen en dan miss makkelijker bellen als er echt wat is. Misschien dat ze daar voor op het forum een beetje hetzelfde over denken.

Reageer