Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18
Sticky lees voordat je begint

Forumregels

 • 1 oktober 2018
 • 44 reacties
 • 7333 Bekeken
Forumregels
Badge +4
Het forum van de Kindertelefoon is een plek waar jongeren van 13 tot 18 jaar elkaar kunnen informeren, adviseren en ondersteunen over uiteenlopende onderwerpen. Om de kwaliteit van het forum te bewaken en het forum voor alle jongeren een prettige omgeving te maken zijn er forumregels opgesteld waar iedereen zich aan moet houden. Voordat je gebruik maakt van het forum, ga je akkoord met deze forumregels en het privacystatement.

Wat gebeurt er als je de forumregels overtreedt?
Bij een lichte overtreding krijg je een eerste waarschuwing. Bij een tweede lichte overtreding krijg je een tweede waarschuwing. Er gebeurt dan nog niks, maar deze waarschuwingen blijven gekoppeld aan jouw profiel. Bij een derde waarschuwing binnen een jaar of bij een zware overtreding ontvang je een ban. Je kan dan niet meer inloggen op het forum en je kan ook geen nieuw account meer aanmaken.

De moderators van de Kindertelefoon beoordelen of een overtreding een lichte of zware overtreding is.

Forumregels


Algemeen gedrag


1. Het forum is voor jongeren van 13 tot 18 jaar
Dit forum is voor jongeren van 13 tot 18 jaar. Ben je jonger, neem dan eens een kijkje op onze site voor 8 tot en met 12 jaar. Ben je 18 jaar of ouder, zoek dan een forum dat bij je leeftijdscategorie past. Als we twijfelen of je binnen deze leeftijdscategorie valt dan kan het zijn dat we je identiteitsbewijs opvragen. Ontvangen wij die niet, dan kunnen we besluiten je account te bannen van het forum.

2. Ga respectvol met elkaar om
Leden van het forum gaan respectvol met elkaar om. Neem elkaar serieus, val iemand niet persoonlijk aan en pesten is niet toegestaan.

3. Bedreiging, discriminatie en seksuele intimidatie zijn absoluut verboden
Bedreig of beledig geen forumleden, discrimineer niet of maak geen seksueel getinte opmerkingen.

4. Reacties op het forum zijn positief
Forumleden reageren op een positieve manier op vragen van andere forumleden.

5. Meld misbruik van het forum bij de moderators
Wanneer je ziet dat iemand zich niet aan de forumregels houdt, ga dan niet in discussie met dit forumlid, maar meld dit bij één van de moderators door het bericht te rapporteren. Zij beoordelen of er inderdaad misbruik wordt gemaakt en of er actie ondernomen moet worden.


Inhoud van het bericht


6. Plaats in je bericht geen persoonsgegevens
Jouw anonimiteit is jouw eigen verantwoordelijkheid. Plaats geen foto’s van personen en geef alleen je nickname of een fictieve naam op. Post nooit persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, e-mailadressen, profielen en dergelijke waardoor andere forumgebruikers je kunnen herkennen/identificeren.

7. Dating is niet toegestaan
Dating van forumleden via het forum van de Kindertelefoon of het forum gebruiken als chat is niet toegestaan. Onder dating valt elke vorm van contact buiten het forum en ook het uitwisselen van gegevens.

8a. Reclame maken is niet toegestaan.
Het forum mag niet worden gebruikt voor reclame voor (eigen) websites, bedrijfjes, of commerciële producten. Een topic of bericht mag niet als enige doel hebben een product te promoten. Links naar veilingsites en advertentiesites zoals Marktplaats, eBay en Amazon zijn niet toegestaan.

8b. Oproepen voor enquêtes, onderzoeken of werkstukken zijn niet toegestaan.

8c. Je voordoen als expert is niet toegestaan.
Open geen topic waarin je forumleden oproept om jou vragen te stellen over een bepaald onderwerp waarin je (ervarings)deskundige bent. Werp jezelf niet op als vraagbaak.

8d. Het plaatsen van of vragen om uitdagingen of opdrachten is niet toegestaan.

9. Plaats geen illegale, schadelijke en/of choquerende content of links in je bericht op het forum
Het geven van of vragen om tips bij bijvoorbeeld zelfdoding, anorexia, illegale activiteiten of zelfbeschadiging is daarom ook niet toegestaan. Aankondigingen van zelfdoding worden verwijderd. Topics over deze onderwerpen zijn wel toegestaan.

Omdat we willen dat vragen op het forum duidelijk overkomen halen we (choquerende) details die afleiden van de vraag of het antwoord weg, of we passen de tekst aan. Afhankelijk van de vraag en het doel van het topic kijken we of het nodig is. We vinden het belangrijk dat de vraag die wordt gesteld centraal blijft staan.

10. Bij gebruik van teksten vanuit een andere bron, is bronvermelding verplicht
De Kindertelefoon is tegen plagiaat en wil dit niet bevorderen. Dus vermeld de bron wanneer je een tekst vanuit een andere bron hebt overgenomen.

Bericht plaatsen


11. Kies de categorie die het beste bij je bericht past

12. Blijf bij het onderwerp, ga niet off-topic
Als een topic over een bepaald onderwerp gaat, begin dan niet over een ander onderwerp. Maak geen dubbeltopics aan en post niet 2 keer dezelfde reactie achter elkaar.

13. Maak een duidelijke titel bij je bericht die goed weergeeft waar je topic over gaat

14. Plaats je bericht maar één keer, crossposten in meerdere fora is tegen de regels

15. Houd de tekst van je bericht leesbaar

16. Plaats geen berichten uit naam van de Kindertelefoon
Plaats geen berichten uit naam van de Kindertelefoon of op zo’n manier dat het lijkt dat je betrokken bent bij de Kindertelefoon

17. Doe jezelf niet voor als moderator van de Kindertelefoon
Je mag andere leden gerust op hun gedrag aanspreken, maar doe dit op persoonlijke titel.

18. De Kindertelefoon verwijdert geen topics
Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen. Een topic wordt alleen verwijderd als het in strijd is met de forumregels of als je anonimiteit in gevaar is.


Profiel


19. Gebruik geen choquerende gebruikersnaam, profielfoto en/of handtekening

20. Denk goed na over je gebruikersnaam en zorg er voor dat je gebruikersnaam anoniem is
Een gebruikersnaam bestaande uit voor- en achternaam, een gebruikersnaam dat hetzelfde is als je mailadres of een gebruikersnaam bestaande uit alleen nummers is niet toegestaan. Gebruik ook niet dezelfde gebruikersnaam waarmee je ook op andere sites geregistreerd bent.

21. Gebruik van foto’s waarop een persoon (gedeeltelijk) herkenbaar in beeld is, is niet toegestaan

22. Je bent maar onder één forumaccount actief

Registratie
Registratie voor dit forum is gratis. Bij registratie wordt je nickname (verzonnen naam), leeftijd, geslacht en je e-mailadres gevraagd. Je ontvangt een e-mail met je login en wachtwoord voor het forum. De Kindertelefoon kan na registratie contact met je opnemen via e-mail. Dat kan zijn omdat je je niet houdt aan de forumregels, maar ook als we bijvoorbeeld twijfelen of over jouw leeftijd. Dan ontvang je hierover een bericht per e-mail. Je kunt ook een e-mail krijgen als jij op het forum aangeeft dat je bepaalde topics wilt volgen. Ten slotte kan je ook een mail krijgen als er iets mis is met je account. Zorg er dus voor dat je bereikbaar bent!

In het privacystatement lees je hoe we omgaan met je gegevens.

Privacy
Wij adviseren je om voorzichtig om te gaan met de informatie die je deelt op het forum. Wees je ervan bewust dat alles wat je op het forum plaatst openbaar is, en dus door iedereen gelezen kan worden. Het bewaken van jouw anonimiteit is jouw eigen verantwoordelijkheid. Plaats daarom geen foto’s op het forum en plaats niet je volledige voor- en achternaam op het forum. Als je dat wilt, kun je een nicknaam of verzonnen naam gebruiken.

Copyright en intellectuele eigendomsrechten
Bij plaatsing van berichten op het forum stem je er uitdrukkelijk mee in dat de Kindertelefoon berichten van het forum mag gebruiken in een boek, krant, tijdschrift, brochure, flyers, affiches, tentoonstelling, ander drukwerk of enige commerciële uiting of website van de Kindertelefoon en dit onbeperkt in tijd. De Kindertelefoon gebruikt de inzendingen van jou anoniem: ze zijn niet terug te leiden naar specifieke jongeren.
We behouden ons het recht voor om berichten te verwijderen/ aan te passen en/of in te korten/zonder daarover met de gebruiker in gesprek te treden of hem te informeren.
Auteursrechtelijk materiaal mag niet op het forum openbaar gemaakt worden. Dan krijgen we namelijk juridische conflicten met de rechthebbende.

Aansprakelijkheid
De organisatie is niet verantwoordelijke voor enige schade of kosten aan gebruikers of de inhoud van de berichten die door andere gebruikers wordt geplaatst. Uiteraard doen onze moderators wel hun uiterste best om dergelijke situaties te voorkomen.

Verwijderen account
Je kunt ten alle tijden je account laten verwijderen. Dit doe je door een bericht te plaatsen in het topic: ‘account verwijderen’ op het subforum ‘over De Kindertelefoon’. De moderatoren zorgen er dan voor dat je account verwijderd wordt.
Als je je account verwijderd:
 • Kun je niet meer inloggen op het forum.
 • Worden alle gegevens die De Kindertelefoon van jou heeft verwijderd (e-mailadres, geboortedatum, geslacht, IP-adres).
 • Wordt je gebruikersnaam verwijderd. Je oude gebruikersnaam is dan niet meer zichtbaar boven je berichten. Je blijft nog wel enige tijd vindbaar op google via je oude gebruikersnaam totdat google deze webpagina ververst heeft.
 • Blijven je berichten online staan, zonder gebruikersnaam.

44 reacties

Badge +1
Is het mogelijk om al je topics te verwijderen?
Reputatie 5
Badge +16
Topics worden niet verwijderd als ze niet in strijd zijn met de regels en je privacy geen gevaar loopt.
In dat laatste geval worden je topics meestal geanonimiseerd, maar verwijderen is als het goed is dan ook een optie.

"18. De Kindertelefoon verwijdert geen topics
Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen. Een topic wordt alleen verwijderd als het in strijd is met de forumregels of als je anonimiteit in gevaar is. "

Dat staat dus hier, in dit topic....
Badge +3
Hoi Heilige Blobvis,

Wat Menspersoon zegt klopt.

Groetjes,

Hester van de Kindertelefoon
Badge
Kunnen mijn reaties worden verwijderd? Ik heb niet meer graag dat ze zichtbaar zijn. Het stond wel op mijn verwijderde account.
Badge +1
Hoi Erica125,

Wat Menspersoon hierboven ook al benoemde is dat wij geen reacties verwijderen behalve als ze in strijd zijn met een forumregel of de anonimiteit in gevaar komt (forumregel 18)

Groetjes,

Emma_
De Kindertelefoon
Badge
Ik kom in gevaar met mijn anonimiteit. Als anderen dit lezen die ik ken weten ze dat ik het ben. Kunt u het verwijderen?
Badge +1
Hoi Erica125,

Wat vervelend dat is inderdaad een goeie reden om jouw reacties te verwijderen. Helaas kunnen wij niet meer zien welke berichten van jouw waren omdat je account is verwijderd. De verschillende berichten zijn namelijk niet meer aan 1 persoon te linken. Zou je anders linkjes naar de reacties kunnen sturen?

Groetjes,

Emma_
De Kindertelefoon
Badge +3
Hoi Erica125,

We hebben het berichtje verwijderd en ook de berichten hier waar je het berichtje noemt. Denk je er om wat je schrijft, zodat je anonimiteit niet weer in gevaar komt? Veel plezier op het forum nog!

Groetjes,

Hester van de Kindertelefoon
Reputatie 3
Badge +3
Ben ik op mijn 18 mijn account kwijt?
groetjes annoniempo
Badge +1
Hallo Annoniempo,

Nee je raakt je account niet kwijt als je 18 jaar bent. Wel wordt je account op je 19e jaar verwijderd.
Nog veel plezier op het forum!

Groetjes,

Marleen
Reputatie 3
Badge +3
Beste Marleen M .waarom word mijn account verwijderd ?
Badge +1
Beste annoniempo,

Je account wordt nu niet verwijderd, als je 19 bent wel omdat je dan de leeftijdgrens van het forum hebt gepasseerd.
Heb ik je hiermee antwoord gegeven op je vraag?

Veel plezier op het forum.

Groetjes Sanne,
De Kindertelefoon
Reputatie 3
Badge +3
Beste Sanne_R

kan er ook een uitzondering worden gemaakt?
Badge +1
Hoi Annoniempo,

Je account kan altijd verwijderd worden, alleen je berichten op het forum blijven nog wel staan. Zou je graag je account verwijderd willen hebben?


Groetjes,

Emma_
Reputatie 3
Badge +3
Beste Emma_

ik heb het over mijn account te behouden na mijn 19e
Badge +1
Beste annoniempo,

Helaas kan er geen uitzondering gemaakt worden, als wij opmerken dat iemand 19 jaar is geworden, verwijderen we dit account.

Groet, Willemijn
Reputatie 5
Badge +13
Hi KT,
even een vraag hier op door, ik heb in het begin dan mijn geboortedatum verkeerd gedaan aangezien ik dus nogal bang was met anoniemitijd, nu vraag ik me dus af, als ik het verander word dat dan de geboortedatum waar jullie naar kijken aangezien mensen van 18 en het account willen houden dan alleen die datum aan hoeven te passen en ze hebben er 2 jaar bijv bij...
Reputatie 5
Dat is vertrouwen wat de KT in ons moet hebben I guess. Ze kunnen wel om ID vragen bij twijfel, maar dat gebeurt vgm echt nooit.
Reputatie 2
Badge +3
Hallo Kindertelefoon,

Waarom is mijn topic nou verwijderd dan? Omdat het gaat over snijden? Ik snap dit nooit he. Waarom mogen andere mensen wel topic over dit soort dingen maken, maar worden die van mij verwijderd.

Andere forumgebruikers mogen bijvoorbeeld wel zeggen wat voor pogingen ze overwegen en als ik dat schrijf dan wordt dat verwijderd, maar bij die andere niet?


^
Future
Badge +2
Hallo Future,

Je topic was in strijd met forumregel 9 en is inderdaad van het forum verwijderd.
Zoals in de forumregels beschreven staat is het toegestaan om topics over het onderwerp te starten en is het niet toegestaan om: "geven van of vragen om tips bij bijvoorbeeld zelfdoding, anorexia, illegale activiteiten of zelfbeschadiging."

In jouw topic over het onderwerp zelfbeschadiging heb je heel expliciet beschreven hoe, wat, waar en waar het te kopen, dit kan door lezers opgepikt worden als 'tips' en/of 'advies' en is dus niet toegestaan. Tevens ben je in je woordkeuze positief over het resultaat wat je omschreven hebt, dat is een boodschap die wij als de Kindertelefoon ontmoedigen net zoals 'Pro Ana' omdat dit de veiligheid van medeforumgebruikers in gevaar kan brengen.

Voor deze overtreding heb je je eerste waarschuwing gekregen. Het is vervelend om te lezen dat jouw topics over het onderwerp zelfbeschadiging elke keer verwijderd worden, ik raad je aan je woordkeuze aan te passen in het vervolg.

Groet Roy,
De Kindertelefoon
Reputatie 2
Badge +3
Sorry hoor, maar ik had helemaal nergens gezegd wat voor voorwerpen ik zou hebben gebruikt. Daarnaast zijn er hier andere forumgebruikers die ook positief reageren op automutilatie, maar die worden dan niet aangepast?

Nou ja. Ik had liever gehad dat jullie dat kleine gedeelte dan hadden verwijderd van plaats me hele topic, maar oké.

^
Future
Reputatie 4
Badge +4
is het niet hadiger dat je eerst de forum regels moet lezen voor dat je een topic kan starten
Reputatie 5
Badge +13
ja en nee, dat is net als de privacy wet op dergelijke sites, je vinkt simpelweg het vakje"gelezen" aan en je kan typen. veel verschil zal het niet maken(mijn mening)
Reputatie 5
Je moet ze lezen en ermee akkoord gaan om je account aan te kunnen maken. Dan is dat voor eens en altijd geregeld 👍
Reputatie 2
Badge +3
Heey Kindertelefoon,

Ik las net een reactie in de topic van oud forumgebruiker Mr.S dat iemand graag een update wil hebben van hem. Nou is dit natuurlijk niet mogelijk. En de regels zeggen het natuurlijk ook al het forum is voor mensen van 13 tot 18.

Nou had ik hier 2 vragen over,

1. Stel je bent bezig met je profiel te bewerken, en je doet iets en je veranderd per ongeluk je geboortejaar 1 jaar vooruit, zodat je dan in mijn geval al 19 bent, en ik weet dat niet, wordt mijn account dan zonder reden meteen gedeactiveerd? Of krijg ik dan eerst een mail van : "hallo Future je gaf aan dat je 19 bent, je acc wordt gedeactiveerd. Dan heb je natuurlijk pech, maar zou er dan een mogelijk zijn dat je je acc weer kan activeren?

En dan vraag 2. Als dat dan niet meer kan worden geactiveerd, en jij maakt een nieuw account aan op dit forum met dezelfde mailadres, maar je zet dan neer dat je niet 19 bent maar 18, is dat dan mogelijk? Of wordt het emailadres dan opgeslagen, zodat je nooit meer op het forum kan komen?

En als Mr. S dit nou leest en hij maakt een nieuwe acc aan, dan neem ik aan dat zijn acc gewoon weer wordt verwijderd toch? Maar dan heeft die toch een update kunnen geven? Of nemen jullie dan andere maatregelen?

Misschien kunnen/ mogen jullie niet elke vraag die ik stel beantwoorden, maar ik was een beetje nieuwsgierig geworden!

^
Future

Reageer

  Cookiestatement

  We gebruiken cookies om je bezoekerservaring te verbeteren en om analyses te kunnen maken van het forum. Ga je akkoord, of ga je door naar het forum, dan ga je akkoord met ons cookiebeleid.

  Akkoord Cookie instellingen