Sticky

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het forum?Toon eerste bericht

901 reacties

Reputatie 7
Badge +7

Hi @Jesse08 ,

 

oei, je vraagt het precies aan de moderator die de uitzondering op de regel is! 😅

Om kort door te bocht te gaan: nieuwe vrijwilligers krijgen een uitgebreide basistraining waarbij ze alles leren wat ze nodig hebben om aan de telefoon en de chat te werken. Wanneer iemand dat al enige tijd doet, kan diegene een extra training volgen om ook als moderator te gaan werken. Het is dus niet mogelijk om direct alleen maar het forum te doen.

Ikzelf werk op dit moment alleen als moderator en niet meer aan de telefoon en chat, omdat ik na mijn verhuizing te ver af woon van de locaties van de KT en ik het forum te mooi vind om helemaal afscheid van te nemen.

 

Groetjes, Marieke / De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +9

Dankjewel voor de reactie @Marieke :)

Jammer, maar misschien lukt het wel als ik 18 ben,dat duurt nog eventjes ;) . Ik denk dat ik soms wat te snel geraakt word en dat is aan de telefoon misschien ook niet zo fijn voor degene die belt. Dat zit ook wel in die training denk ik🙂

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @Jesse08 ,

 

het is inderdaad onderdeel van de training dat we leren om heftige verhalen niet met ons mee te blijven dragen. Anders is het te moeilijk om dit werk te doen. Maar emotie mag er zeker zijn hoor, dat is juist menselijk. Wanneer degene die belt kan horen dat de KT medewerker echt met hen meeleeft, is dat alleen maar fijn.

Mooi dat je zo meeleeft met anderen.

 

Groetjes, Marieke / De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +9

Ik was wel benieuwd waar die locaties van de Kindertelefoon precies zijn en het ziet er echt veel kleiner uit dan ik had verwacht!

Ik ben eig wel benieuwd nu, hoeveel mensen zitten er ongeveer tegelijk aan de telefoon/chat?

Reputatie 7
Badge +7

Hi @Jesse08 ,

 

de 5 locaties zijn in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Nijmegen en Tilburg. Hoeveel er tegelijkertijd aan de telefoon en chat zitten verschilt enorm, vrijwilligers kunnen zichzelf inroosteren en op sommige momenten kunnen er meer mensen aan het werk zijn dan op andere momenten. Soms zit je met 7 collega’s in de belkamer en soms ben je maar met zijn tweeën. Wel wordt er op gelet dat landelijk een minimale bezetting wordt gehaald, zodat we toch zoveel mogelijk de gesprekken die binnenkomen kunnen aangaan. 

 

Groetjes, Marieke / De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +9

Dankjewel @Marieke ! Super dat u alles zo uitgebreid uitlegt!:)

Reputatie 7
Badge +19

Hoi! @Tover01  en @Jesse08  dat zijn interessante vragen, en antwoorden van @Marieke .  Ik zou er nog iets bij willen vragen, namelijk mogen de medewerkers/vrijwilligers in sommige gevallen ook hun uren later of vroeger invullen? Staat het u vrij om bv tussen 22:00 en 01:00 moderatie werk te doen?  Het lijkt me fijn als dat mag want dan kun je als medewerker ook een beetje je eigen avond indelen en nog andere dingen doen.

Groetjes liefs Tartan X 

Reputatie 3
Badge +1

Hoi @Tartan14 

Goeie vraag!

Onze diensten staan redelijk vast. wij hebben een ochtend dienst (10:00-13:00) een middag dienst (15:00-18:00) en een avond dienst (20:00-23:00). Zo staan ze voor ons als vrijwilliger in het rooster. Het gebeurt wel eens dat een vrijwilliger op dezelfde dag 2 diensten achter elkaar heeft, bijvoorbeeld ochtend en middag, waarbij de vrijwilliger er zelf voor kiest om dan in de tussen tijd ook te blijven controleren. Maar zo ver ik weet  modereren wij niet na 23:00 behalve als er nog een paar reacties en/of topics gecheckt moeten worden. Vaak duurt dit ook niet langer dan een half uur.

 

Groetjes, Jen (De kindertelefoon)

Reputatie 7
Badge +19

@Jen       Dankuwel ! Mooi om te weten hoe dat werkt 🙂 Groetjes liefs Tartan X 

Reputatie 7
Badge +8

Hoi Kindertelefoon,

 

moet iedereen die chat en telefoon doet op kantoor zitten in één van die 5 plaatsen of kan en mag je dat ook ergens anders doen???

 

Geldt dat ook voor de jongeren chat?

 

Ik heb net even gekeken en voor mij is de dichtbij zijnde bijna 200 km of 3,5 uur met het ov  ☹️

en ik woon wel (nog  net) in Nederland

Kan en mag je dan ook blijven slapen op kantoor😁

 

Doei,

@SpiegeleierenOpMijnZeemanBoxer 

 

Reputatie 3
Badge +1

Hoi @SpiegeleierenOpMijnZeemanBoxer,

Voor de ‘gewone’ bel- en chatdiensten komen de vrijwilligers inderdaad naar de kantoren op locatie, dat geldt ook voor de jongerenchat. Als een vrijwilliger daarnaast ook nog het forum wil modereren kunnen die forumdiensten vanuit huis gedaan worden. Op kantoor blijven slapen is helaas geen mogelijkheid😅.

 

Groetjes, Emma

(De Kindertelefoon)

Reputatie 7
Badge +13

Klein vraagje, gaan de berichten van moderatoren en community managers ook door de check?

Groetjes mij @Anoniemxv 

Reputatie 5
Badge +2

Hai Anoniemxv,

Bedankt voor je vraagje.

De berichten van de moderatoren en de community manager worden rechtstreeks geplaatst en gaan dus niet door de check.

Nog veel plezier op het Forum!

Groetjes Karin, De Kindertelefoon.

Reputatie 7
Badge +17

Weinig activiteit op het forum vanavond zeg. Waren alle mods een avondje vrij? 😉 (Gun het jullie wel hoor, als dat het geval was).

Reputatie 7
Badge +3

@tim16 

Dat heb je goed gezien. Helaas is er gisteravond iets misgegaan, waardoor er ‘s avonds geen moderator online was. We proberen alle reacties van gisteravond (en natuurlijk ook daarna) alsnog z.s.m. online te zetten.  Wanneer we van tevoren weten dat er geen moderator online is, communiceren we dit altijd via het forum.  Onze excuses voor het ongemak!

Groet,

Carolien

Reputatie 7
Badge +8

Hoi @tim16  en @Carolien_ ,

 

ah ik dacht al zoiets en heb toen ook maar niks gepost, want dan ‘verdwijnt’ je reactie in de massa….,in heb nu -4 pagina's met 'nieuwe’ reacties om te lezen….. maar goed, er kan altijd iemand ziek zijn ofzo en dat er dan niemand kan modereren. Kan gebeuren.

 

Is de chat en telefoon dan wel nog kunnen doorgaan?, want dat vind ik wel belangrijker als het modereren op het forum als ik zou moeten kiezen.

 

Misschien is het een ideetje dat als er een storing is of als er niemand beschikbaar is dat er iemand dan even een banner of een berichtje op het forum zet, dat iedereen kan zien wat er aan de hand is, soort van,

Dus niet in een topic, maar ergens bovenaan de pagina van het forum of kan dat niet?

 

Doei,

@SpiegeleierenOpMijnZeemanBoxer 

 

Reputatie 7
Badge +13

Waarom is het topic account verwijderen vernieuwd? Het was eerst van @Suzanne_ . Is dat om het opteschonen?

Groetjes mij @Anoniemxv 

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @SpiegeleierenOpMijnZeemanBoxer 

De bel-en chatdiensten zijn altijd onafhankelijk van de forumdiensten. Er werken altijd meerdere mensen op meerdere locaties voor de bel- en chatdiensten.

Wat je zegt klopt, het is heel belangrijk dat deze diensten doorgaan. Dat lukt ons ook al jarenlang echt alle dagen van het jaar. Daar zijn we trots op!

De forumdiensten zijn iets kwetsbaarder, omdat er één moderator per keer actief is. Dus als er iemand plotseling uitvalt, dan is dat vervelend omdat daarmee het forum stilligt. Helaas was dat gisteren zo. 

Een banner is een goed idee, of in ieder geval een sticky topic.

 

Groetjes, Mariska

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @Anoniemxv 

Wat goed opgemerkt door jou! Inderdaad is dat gedaan om het forum wat op te schonen. Wanneer topics zo groot worden, worden ze ook wel traag en log.

Leuk dat je zo opmerkzaam bent, en betrokken bij het forum.

Groetjes, Mariska

Reputatie 7
Badge +13

@Mariska H , het viel me ook op mij het topic Gebruikersnaam veranderen 

Groetjes mij @Anoniemxv 

Reputatie 7
Badge +13

Wou dit ff kwijt, er zijn vandaag en gister 26 seksualiteit topics gekomen! Ik snap dat we pubers zijn maar dat had ik niet verwacht 😅

Reputatie 7
Badge +4

Hallo @Anoniemxv ,

 

Jeetje, heb je ze geteld? Ja het is een populair onderwerp! En ja, het mag! Gelukkig hoef je ze niet persé allemaal te lezen.

 

Groeten, Britta van de Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +17

@Anoniemxv Tja, seksualiteit blijft het populairste onderwerp hier blijkbaar. Ik sla de meeste van die topics ook over eerlijk gezegd. 

Reputatie 7
Badge +13

Ik krijg ze binnen via mail. Dus we waren blijkbaar 28 seksualiteit topics achter elkaar gemaakt 😂 zoveel seksualiteit word je wel een keer zat dus heb ze niet gelezen. Mischien later

Groetjes mij @Anoniemxv 

Reputatie 7
Badge +13

Nog ff een dingetje, ik heb weer een prive bericht ontvangen. Maar die zijn uitgezet.

Reageer