Sticky

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het forum?


Badge +4

 

Kom je vaker op een forum? Dan weet je vast al hoe het werkt. Voor iedereen die nog vragen heeft of voor het eerst een forum bezoekt, hier lees je het antwoord op veelgestelde vragen.

Mis je nog 'veelgestelde vragen' in dit rijtje? Schrijf het in de reacties hieronder.

  

 

1. Veel gebruikte woorden op het Kindertelefoon Forum

Hierbij de meest gebruikte termen die voorkomen op het forum, voorzien van een korte uitleg.

 

Badges | Een onderscheiding die je verdient door aan een bepaalde voorwaarden te voldoen (bijvoorbeeld aantal posts of topics). Hoe badges precies te verdienen zijn, verklappen we niet.

 

Check | Vanwege de veiligheid op het forum controleren wij berichten voordat deze online komen. 

 

Forumregels | In de forumregels staan alle afspraken die gelden op het Kindertelefoon Forum. Met deze regels zorgen we ervoor dat het Forum een veilige en prettige plek blijft voor iedereen.

 

Klavertje vier | Een klavertje vier kun je aan iemand geven die een bericht heeft gepost dat je heeft geraakt. Met een klavertje vier kun je een gebruiker laten zien dat je hem of haar steunt. De vier blaadjes staan symbool voor hoop, vertrouwen, liefde en geluk.

 

KT | De afkorting van De Kindertelefoon

 

Moderator | Een medewerker van De Kindertelefoon die de inhoud, overzichtelijkheid en communicatie op het forum in de gaten houdt.

 

Post | Een reactie op een topic. Bijvoorbeeld: het topic ‘Forumregels’ heeft al 15 posts (reacties).

 

Rapporteren | Zie je dat iemand de forumregels overtreed? Dan kun je dit melden bij de moderatoren door het bericht te rapporteren. Je doet dit door op de drie puntjes rechtsonder in een reactie te klikken. Leg altijd uit waarom je een bericht rapporteert.

 

Sticky | een bericht dat altijd bovenaan in de lijst met forumonderwerpen blijft staan. Vaak staat er uitleg in of is het een opsomming van belangrijke forumonderwerpen op het forum.

 

Topic | Dit betekent letterlijk ‘onderwerp’, maar op het forum bedoelen we 'discussie' of 'vraag'. Het woord ‘topic’ wordt gebruikt voor een discussie of vraag waar antwoorden onder hangen. Voorbeeld: Een lid van het forum plaatst een topic om hier reacties op te krijgen.

 

TS | met TS word bedoeld Topic Starter: iemand die het topic is begonnen..

 

2. Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik me registreren en inloggen?

Iedereen kan op het forum topics bekijken. Om te kunnen reageren op een topic of om zelf een topic aan te maken, moet je je eerst registreren. Dit doe je door rechts bovenin op 'log in' te klikken. En vervolgens op: account aanmaken.

 

Zorg dat je een ‘nickname’ kiest en je niet je eigen naam gebuikt, zodat je niet herkend kan worden. Let er ook op dat je e-mailadres klopt, want hier wordt een bevestigingsmail naar verstuurd. Nadat je die ontvangen hebt kan je inloggen op het forum.

 

Hoe maak ik een topic?

Rechts bovenin, boven de grote oranje balk klik je op 'Start een topic'. Er opent dan een pop up waarin je een bericht kunt schrijven. Je kunt kiezen tussen 'vraag' en 'gesprek'. Vervolgens kies je de categorie waarin jouw onderwerp het beste past, zodat je topic op de juiste plek komt te staan.

 

Hoe reageer ik op een topic?

Wanneer je op een topic klikt en vervolgens helemaal naar beneden scrolt, dan zie je daar een tekstvak staan. Typ daar je reactie en klik dan op de oranje knop met ‘Reageer’. Controleer je reactie voor je deze plaats, je kunt je reactie namelijk niet meer zelf wijzigen.

 

Hoe vind ik informatie op het forum?

Bovenin vind je een zoekbalk met de tekst ‘Zoek in het forum’. Hier kan je onderwerpen invullen waar je naar op zoek bent. Onder deze balk staat de tekst ‘Geavanceerd zoeken’. Via deze optie kan je meer criteria opgeven voor je zoekopdracht.

 

Hoe kan ik de instellingen van mijn profiel aanpassen?

Op het forum zie je rechts boven in beeld je profielfoto staan. Als je daar op klikt kun je naar 'mijn profiel' of 'opties' gaan. Op die plek kan je verschillende instellingen van je profiel aanpassen.

 

Ik vind dat ik teveel mails krijg van De Kindertelefoon, wat kan ik doen?

Je kan zelf instellen of je notificatiemails wilt ontvangen als er nieuwe berichten zijn geplaatst in topics waarin je actief bent. Klik rechts boven op je profielfoto, ga naar 'opties' en dan 'instellingen'. Je kunt daar uitzetten dat je notificaties krijgt van je favorieten. Ook kun je kiezen of topics waarin je actief bent automatisch worden toegevoegd aan je favorieten.

 

Hoe stuur ik een privébericht?

De Kindertelefoon heeft ervoor gekozen om het versturen van privéberichten onmogelijk te maken. Dit heeft twee hoofdredenen:

1. De reacties die je op het forum zet zijn op deze manier voor alle forumgebruikers zichtbaar, waardoor anderen met een gelijksoortig probleem ook geholpen kunnen worden door je reacties.

2. Op deze manier kan De Kindertelefoon vertrouwelijkheid garanderen, waardoor je op het forum op een veilige manier alles kunt bespreken wat je maar wil. Om die reden is het ook niet toegestaan om via het forum op zoek te gaan naar andere manieren om contactgegevens uit te wisselen.

 

Hoe kom ik in contact met De Kindertelefoon?

Je kan een medewerker van De Kindertelefoon een vraag stellen over het forum door je vraag te stellen in het forum Over De Kindertelefoon. Een moderator van De Kindertelefoon zal hier dan op reageren.

 

Wil je contact met een medewerker van De Kindertelefoon om over een andere vraag of een probleem te praten? Bel dan naar 0800-0432 of chat met een van onze medewerkers via de website.

 

Waarom checken jullie berichten?

We checken alle berichten dit is onderdeel van ons systeem om het forum veilig te houden. 

Wij checken de berichten de op verschillende momenten en doen ons best de berichten zo snel mogelijk te plaatsen.  Weet dat als je bericht aan de forumregels voldoet deze zeker geplaatst wordt en dat wanneer dit niet het geval is, je hier altijd over bericht wordt.  

 

Ik ben het niet eens met een waarschuwing of ban, hoe kan ik bezwaar maken?

Je kunt  bezwaar maken door een mail te sturen naar forum@kindertelefoon.nl en daarbij uit te leggen waarom je het er niet mee eens bent. De community manager bekijkt dan de waarschuwing en/of ban en jouw argumentatie en laat dan weten of de waarschuwing wel of niet wordt teruggedraaid. Bezwaren worden niet afgehandeld op het forum zelf.

 

Hoe verwijder ik mijn account?

Plaats een bericht in het topic account verwijderen. Wij verwijderen dan jouw account. Je reacties op het forum blijven wel gewoon staan, omdat deze alsnog behulpzaam kunnen zijn voor anderen.

 

Wat gebeurt er als ik mijn account laat verwijderen of als mijn account verwijderd is?

 • Je kunt niet meer inloggen op het forum.
 • Alle accountgegevens die De Kindertelefoon van jou heeft worden verwijderd.(emailadres, geboortedatum, geslacht, IP-adres).
 • Je gebruikersnaam wordt verwijderd. Je gebruikersnaam is niet meer zichtbaar boven je berichten. In plaats daarvan staat ‘Anonymous’
 • Je berichten blijven online staan, maar anoniem.

 

Verwijderen jullie topics?

Topics die je plaatst worden in principe niet verwijderd. Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen.

 

Er zijn drie uitzonderingen. Een topic wordt wel verwijderd als:

· Het topic in strijd is met de forumregels.

· Het topic je anonimiteit in gevaar brengt.

· De Kindertelefoon verwijdert alle topics waar langer dan 6 jaar geen reactie op is gekomen.

 

Je hebt het recht als forumgebruiker om een verzoek in te dienen om een of meer topics door De Kindertelefoon te laten verwijderen als dat voor jou heel belangrijk is. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar forum@kindertelefoon.nl. In dit bericht kun je uitleggen waarom het voor jou zo belangrijk is dat jouw topic(s) verwijderd worden. De Kindertelefoon bekijkt per verzoek of we ermee akkoord gaan.

 

Kan mijn accountnaam behouden blijven als ik te oud ben?

Sommige gebruikers willen graag hun accountnaam houden om te voorkomen dat anderen een account maken met ‘hun’ naam.  We kunnen in sommige gevallen jouw naam blokkeren. Je kan dan geen gebruik meer maken van het forum, maar niemand kan jouw naam kiezen. Je krijgt voordat we je account verwijderen, via een (standaard) mail, een instructie hoe je hier gebruik van kunt maken.  

 

Om hiervoor in aanmerking te komen zijn er een aantal punten waar we naar kijken:

 • Je hebt minimaal 1000 reacties 
 • Je geeft goede reacties/bijdragen 
 • Je bent regelmatig actief 
 • Het is jouw eigen keuze

 

We kunnen hier vanaf wijken als daar goede redenen voor zijn. Uiteindelijk bepaalt de community manager of we een verzoek goedkeuren.

 

Welke andere forums zijn er als ik te oud ben voor het Kindertelefoon forum?

Er zijn diverse forums te vinden, vanuit De Kindertelefoon is het lastig om een volledige lijst te bieden. Let bij het zoeken naar een ander forum altijd op jouw (online) veiligheid. 

Twee algemene forums waar je zou kunnen kijken:

Psycholoog.net https://www.psycholoog.net/forum/

JongIn forum: www.dreamersforum.nl  

 

Hoe pas ik mijn gebruikersnaam aan?

Plaats een bericht in het topic gebruikersnaam aanpassen. Geef daarbij aan wat je graag als nieuwe naam wil hebben en wat de reden is dat je je naam wil veranderen. Een moderator van De Kindertelefoon bekijkt dan of dit mogelijk is.

 

Kunnen andere gebruikers mijn geboortedatum zien?

Nee, je geboortedatum is onzichtbaar voor andere gebruikers.

Alleen jijzelf en de moderatoren kunnen je geboortedatum zien. De moderatoren gebruiken de datum om te kijken of je binnen de leeftijdsgrenzen van het forum valt.


687 reacties

hoi @EmmaD_ 

 

ja, mijn vraag is beantwoord. 

bedankt daar voor! en voor de snelle reactie 😊

 

groetjes blue 

Reputatie 6
Badge +3

@Pin, @TheMightySlayer, @Blue, @ronald2001, @Spookyzx, @M en Ms ,

Een tijdje terug hadden jullie het over de vragenlijsten. Ik heb dit binnen de organisatie besproken en we snappen jullie irritatie en vragen hierin. We hebben aan de bouwer van het forum gevraagd of bepaalde topics (zoals vragenlijsten) uit de actieve topics kunnen blijven. Op dit moment is dit helaas nog niet mogelijk. We proberen wel dit uiteindelijk voor elkaar te krijgen, maar hierin zijn we afhankelijk van andere organisaties.

We staan er ook zeker voor open om vragenlijsten in een subforum te plaatsen. Dit zorgt er alleen niet voor dat deze topics niet in de actieve topics lijst voorkomen. We vragen ons dan ook af of dat echt voor een oplossing zorgt voor jullie.  Ik hoor graag hoe jullie hier naar kijken. 

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Groetjes,

Carolien

Badge +1

hallo daar!

is de knop "beste antwoord” nu permanent verwijderd? Of ligt dat aan mij UI?
Ik zie hem namelijk nergens staan…
 

Hallo jxx :)

Hij is inderdaad verwijderd.

-TheMightySlayer <3

Hallo Carolien_ :)

Ik denk: Beter iets dan niets, dus ik zou het in ieder geval fijn vinden als dat wordt toegevoegd.

-TheMightySlayer <3

 

We staan er ook zeker voor open om vragenlijsten in een subforum te plaatsen. Dit zorgt er alleen niet voor dat deze topics niet in de actieve topics lijst voorkomen. We vragen ons dan ook af of dat echt voor een oplossing zorgt voor jullie.  Ik hoor graag hoe jullie hier naar kijken. 

Graag, beter iets dan niets.

@Carolien_ ,

 

@Pin@TheMightySlayer@Blue@ronald2001@Spookyzx@M en Ms ,

Een tijdje terug hadden jullie het over de vragenlijsten. Ik heb dit binnen de organisatie besproken en we snappen jullie irritatie en vragen hierin. We hebben aan de bouwer van het forum gevraagd of bepaalde topics (zoals vragenlijsten) uit de actieve topics kunnen blijven. Op dit moment is dit helaas nog niet mogelijk. We proberen wel dit uiteindelijk voor elkaar te krijgen, maar hierin zijn we afhankelijk van andere organisaties.

We staan er ook zeker voor open om vragenlijsten in een subforum te plaatsen. Dit zorgt er alleen niet voor dat deze topics niet in de actieve topics lijst voorkomen. We vragen ons dan ook af of dat echt voor een oplossing zorgt voor jullie.  Ik hoor graag hoe jullie hier naar kijken. 

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Groetjes,

Carolien

 

bedankt voor je reactie en aandacht die je aan het 'vragenlijsten vraagstuk’ hebt gegeven. Sorry voor de late reactie van mijn kant, maar ik ben door omstandigheden hier ff een weekje of 5 niet geweest.

 

We staan er ook zeker voor open om vragenlijsten in een subforum te plaatsen. Dit zorgt er alleen niet voor dat deze topics niet in de actieve topics lijst voorkomen. We vragen ons dan ook af of dat echt voor een oplossing zorgt voor jullie. 

 

Precies dat 'probleem’ (nog steeds getoond worden in de actieve topics lijst) had ik al aan zien komen en daarom heb ik in mijn reactie van 27 april 2020 (https://forum.kindertelefoon.nl/over-de-kindertelefoon-54/veelgestelde-vragen-hoe-werkt-het-forum-36130?postid=355622#post355622) al  een suggestie gedaan hoe je dat 'probleem’ zou kunnen oplossen/aanpakken.

 

Ik snap dat jullie mogelijkheden om aanpassingen aan het forum te maken technisch (en misschien ook wel financieel) beperkt zijn, maar ik kon uit jouw reactie niet opmaken of jij/jullie mijn suggestie hiervoor hebben meegenomen in de reactie die je op 14 mei j.l. hebt gepost.

Ik ben dus benieuwd naar jouw reactie en ook de mogelijkheden en onmogelijkheden om het forum aan te kunnen passen.

Voor de duidelijkheid: het gaat dan NIET over het wel of niet tonen in de actieve topics lijst van bepaalde topics (in dit geval vragenlijsten), maar over het WEL of NIET tonen van een (nieuw) subforum (waar al die vragenlijsten dan in geplaatst zijn).

 

@Pin en @Spookyzx 

sorry dat ik niet eerder op jullie reacties heb gereageerd, maar dat kwam door omstandigheden (corona gerelateerd / ombouwen van de zaak van papa etc / heropening vandaag om 12.00 uur / fingers crossed).

Ik ben het eens met jullie dat er altijd mogelijkheden zijn om de 'vragenlijsten te omzeilen'. Die mogelijkheden ken en gebruik ik zelf ook wel als ik even geen vragenlijsten wil zien.

Ik heb vanuit de gedachte:

https://a2n9b7p7.stackpathcdn.com/wp-content/uploads/worry_quotes_3.jpg

geprobeerd een oplossing te bedenken die voor ‘iedereen’ zou kunnen werken. Ik zeg niet dat ik het probleem daarmee heb opgelost, maar ik heb wel een poging daartoe gedaan.

Het is aan de KT en de websitebouwers om te bekijken of mijn voorstel bruikbaar, uitvoerbaar etc. is.

Bedankt iig voor jullie reacties :relaxed:

 

Het is, voor mij iig, nu even afwachten op de reactie van Carolien van de KT

 

Groetjes,

M&M's

Heyo,

Ik ben eigenlijk best blij dat ik soort van getagd ben hierin. Ik had namelijk de andere mail niet ontvangen, of gezien.

 

Ik denk dat het maken van een subforum voor vragenlijsten sws een goed idee is. Voornamelijk omdat dan alle vragenlijsten op 1 plek komen en het voor vele makkelijker is om die dan op te zoeken. En er op te antwoorden. De actieve topics kun je namelijk nu ook gewoon overslaan en stap gewijs elke subforum aanklikken die jij interessant vind.

See ya!

Spookyzx 

Reputatie 6
Badge +3

@M en Ms  ten eerste, welkom terug! En we waarderen dat  je zo goed op alle vlakken meedenkt, dus ook op technisch vlak! Maar wij als De Kindertelefoon kunnen geen technische veranderingen aanbrengen in het forum. Daarvoor zijn wij afhankelijk van een andere partij. We zijn in gesprek om te kijken of hier toch aanpassingen in kunnen komen, want wij snappen de wel dat het fijn zou zijn om deze topics uit de actieve topics te krijgen.

Dit proces zal nog wel even duren, dus ik wil wel duidelijk zijn en juiste verwachtingen bieden. 

Ik hoop je vraag hiermee beantwoord te hebben. 

Groetjes,

Carolien

@Carolien_ ,

 

dankjewel voor je lieve woorden :relaxed:

 

Mijn vraag is toch nog niet helemaal beantwoord.

Ik begrijp alle beperkingen, dus ook dat het tijd kost en niet altijd alles te realiseren is.

Waar ik vooral benieuwd naar ben is of bijvoorbeeld tips die forumleden hier ‘geven’ ook ‘gedeeld’ worden met de websitebouwers of dat jullie (de Kindertelefoon) alleen maar jullie vragen neerleggen bij de websitebouwers.

Bijvoorbeeld, vragen jullie aan de websitebouwers:

 • kunnen jullie er voor zorgen dat seksueel getinte vragenlijsten niet meer getoond worden in de lijst met actieve topics

OF uitgebreider

 • is dat mogelijk door een subforum 'seksueel getinte vragenlijsten’ te maken en er dan voor te zorgen dat er een keuzemogelijkheid is om deze wel of niet te tonen in de lijst met actieve topics

OF

 • hebben jullie een (veel) betere oplossing om hetzelfde resultaat te bereiken

 

Natuurlijk kan de lijst met vragen uitgebreider zijn, maar ik geef dit voorbeeld om er (iig voor mezelf )  achter te komen of het sws zinvol is om tijd te besteden aan het (mede) bedenken van oplossingen voor problemen/vragen voor wat betreft de website van het forum. Misschien zijn de tips die ik geef op zich geen oplossing, maar kunnen ze toch op één of andere manier de websitebouwers op een idee brengen voor wat betreft de aanpak.

Ik vind het niet erg om er tijd in te steken, maar als er verder helemaal niks mee gedaan wordt, dan kan ik mijn tijd ook wel beter besteden.

 

Het is dus maar een vraag. Zou je die (zo duidelijk mogelijk) kunnen beantwoorden.

Alvast bedankt voor de moeite.

 

Groetjes,

M&M's

Reputatie 7
Badge +7

Hallo M en Ms,

 

ik heb je vraag nog even onder de aandacht gebracht, we zijn je niet vergeten en hopelijk krijg je snel een antwoord.

 

groetjes Marieke / De Kindertelefoon

@Marieke,

 

bedankt voor je update.

Ik heb de tijd, dus het komt vast wel goed :relaxed:

 

Groetjes,

M&M's

Reputatie 6
Badge +3

@M en Ms , we nemen jullie input zeker mee. We vragen het niet voor niets.  Juist jullie input is belangrijk. Jullie zijn de gebruikers van het forum. Er spelen alleen veel verschillende factoren mee, waardoor niet alles doorgevoerd of direct doorgevoerd kan worden.

Dit punt heeft zeker onze aandacht en we hopen binnenkort hier meer over te kunnen doorgeven.  Ik houd jullie op de hoogte.

Groetjes,

Carolien

@Carolien_ ,

bedankt voor je update :thumbsup_tone5::thumbsup:

Ik begrijp dat het, ook al zouden jullie het willen, er van alles ‘omheen’ geregeld moet worden en dat dat tijd kost. Ook snap ik dat sommige van onze ideeën niet bruikbaar of zelfs onuitvoerbaar zijn. Het maakt me uiteindelijk ook niet uit of er een idee van mij daadwerkelijk uitgevoerd wordt.

Dat is geheel jullie keuze.

 

Ik weet dat jullie je best doen èn ons serieus nemen. Daar heb ik ook nooit een moment aan getwijfeld.

Het gaat mij er alleen om hoe onze ideeën en aan wie ze worden gepresenteerd. En eerlijk gezegd weet ik dat nu nog steeds niet. Ik weet niet wie 'we’ zijn in:

@M en Ms , we nemen jullie input zeker mee

 

Ik wacht voor nu het uiteindelijke resultaat wel af. Je hebt vast ook betere dingen te doen dan hier een uitgebreide correspondentie over te voeren. Op zich is dit ook geen hele belangrijke vraag in alles wat jullie bij de Kindertelefoon doen. Het komt alleen voort uit mijn nieuwsgierigheid naar hoe het verder gaat achter de schermen.

 

Groetjes :relaxed:

M&M's

hey kt

 

ik heb weer is een keer een vraagje. ik ben hier al vaker tegen aangelopen.

 

als ik bij de chat in tik dat ik 18 ben. zegt de ene moderator dat ik te oud ben en de andere vind dat niet. en de regels is tot en met 18. dus mijn vraag is hz verschilt het per vrijwilliger? 

 

ik had vandaag veel behoefte aan een luisterend oor. maar 2 mensen achter elkaar zijden dat ik te oud was. en toen heb ik het er ook bij laten zitten…

 

groetjes blue 

Reputatie 2
Badge +3

Hoi Blue,

Wat vervelend dat je nu geen gesprek hebt gehad! We merken dat vrijwilligers bij de chat en telefoon verschillend reageren inderdaad. We komen zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord!

Groetjes,

Hester van De Kindertelefoon

Heyhoi,

ik heb nog een vraag die hier niet tussen staat. Is het mogelijk om een topic te verwijderen? En zo ja: hoe doe je dat dan? Ik hoop dat het kan.

Groetjes,

soyeonx

Reputatie 7
Badge +6

Hoi soyeonx,

onder ‘Follow the Rules’ kun je de forumregels lezen. In de forumregels staat:

17. Topics worden niet verwijderd.

Topics die je plaatst worden in principe niet verwijderd. Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen.

 

Er zijn drie uitzonderingen. Een topic wordt wel verwijderd als:

· Het topic in strijd is met de forumregels.

· Het topic je anonimiteit in gevaar brengt.

· De Kindertelefoon verwijdert alle topics waar langer dan 6 jaar geen reactie op is gekomen.

 

Ik hoop dat de informatie zo duidelijk is voor jou. Verdere vragen hierover kun je altijd weer stellen bij ‘Over De Kindertelefoon.

groetjes, Mariska

De Kindertelefoon

Heyo Kindertelefoon,

Ik vroeg me af of er een app bestond van de Kindertelefoon forum? Zodat je snel toegang hebt tot het forum van de kindertelefoon? Of bestaat er zoiets dat je een link van de kindertelefoon forum aan je telefoon of bureaublad kan toevoegen? Want dat zou wel cool zijn.

Nu moet ik elke keer eerst in incognito, dan kindertelefoon.nl in tikken en dan zo door naar het forum, terwijl je met de app gewoon klik klak boem kan doen. Niet dat het zoveel werk is hoor, maar een app zou wel cool zijn.

En als die niet bestaat, hebben jullie er dan ooit aangedacht om er 1 te hebben, en zo ja, waarom hebben jullie hem dan uiteindelijk toch niet gekozen, en zo nee, waarom niet? Iedereen heeft tegenwoordig wel een telefoon, en we hebben zoveel apps dus dan valt het KT logo ook niet op, en je zou het logo natuurlijk ook onopvallend kunnen maken door gewoon groen met KT te doen ofzo idk.

Nou ja dat vroeg ik me eigenlijk af, en ik zag het ook niet hier ergens 1,2,3 staan en om nou 14 pagina's door te lezen..

See ya!

Spookyzx. 

Oh en dan heb ik nu nog een vraag. Stel ik ga ooit weg bij de kindertelefoon voor dat ik 19 ben wordt me account dan verwijderd? Want het lijkt mij veel beter als je je account gewoon op non-actief zet zodat mensen nog wel gewoon makkelijk kunnen zien wie Spookyzx was?

See ya!

Spookyzx 

Hallo Spookyzx :)

Je kan volgens mij ook een snelkoppeling maken van het forum.

Je account wordt verwijderd als je een request doet om je account te laten verwijderen of als je 19 bent geworden. Je bijdragen blijven bestaan alleen je naam wordt veranderd naar Anonymous.

-TheMightySlayer <3

Badge +2

Hoi Spookyzx,

 

Wat een goede vragen! Over de app ga ik doorzetten. Het antwoord hierop komt dus nog. 
 

Betreffende je account. In verband met de anonimiteit van het forum worden alle accounts verwijderd na iemands 19de verjaardag. Hierdoor is het niet meer te herleiden wie wat heeft gezegd. 
 

Groetjes, Lida

@TheMightySlayer 

Ja zo'n snelkoppeling,  heb jij enig idee hoe je dat kan maken, en is dat ook mogelijk voor op je telefoon denk je?

@Lida 

Over die 19 jarige. Is het ook mogelijk om gewoon mijn account zo te zetten dat ik er niet meer op kon en dat ik gewoon Spookyzx blijf en niet Anonymous?

 

Hi Spookyzx,

Als je incognito gebruikt, zijn er niet echt sneltoetsen te maken. Als je een normale browser gebruikt, kan dat wel.

Ik heb een Samsung telefoon, dus ik heb Samsung Internet. Vrienden en familie weten dat deze browser off limits is. Ze moeten Google Chrome gebruiken als ze ff wat willen opzoeken. Ik heb daarom altijd een verstopt tabblad open staan met het forum op die browser. Ook kun je een sneltoets toevoegen als je in de adresbalk iets intypt. Dit is bij Samsung Internet ook bij een incognitotabblat zichtbaar. Echter kunnen anderen dus ook het logo zien van de KT, maar je kan de naam van de sneltoets wel wijzigen.

Hier zie je een screenshot van mijn sneltoetsen. Ik heb ze zwart gemaakt ivm privacy. Als je op de juiste site bent en op "Toevoegen" klikt, voegt ie het huidige internetadres toe aan die door mij zwartgekleurde balk. Dat scheelt typen.

 

Als je dit niet wil, omdat je bang bent dat mensen dat zien of je hebt geen Samsung Internet, dan is er nog een optie. Wederom uitgeprobeerd op Samsung, maar ik weet dat Apple dit ook kan: Een sneltoets in je toetsenbord instellen! 

Via de instellingen van je toetsenbord ga je naar Slim Typen.

Na Slim Typen ga je naar Sneltoetsen Tekst.

Hier kun je een sneltoets instellen. Ik heb nu bv ingesteld dat als ik een "x" intyp, ik het internetadres van de KT als sneltoets krijg. 

Dus als ik nu ergens, maakt niet uit waar, een "x" intyp, krijg ik zo'n sneltoets te zien. Als ik daarop klik, verdwijnt de x en verschijnt forum.kindertelefoon.nl. Je kan overigens iedere sneltoets instellen. Ik heb x gedaan, want wanneer gebruik je die nu? Je kan ook een woord kiezen of een cijfer of een ander teken.

 

Maybe zit hier wat tussen,

Gr. Pin

Heey Pin,

Heel erg bedankt! Ik heb zelf ook een samsung dus het was makkelijk om het in te stellen. Ik heb gekozen voor het sneltypen, wist niet eens dat zoiets bestond. Wel dat je voorspellende woorden krijgt, maar niet dat zoiets als een sneltoets bestond.

Ik heb zelf ook maar gekozen voor de x omdat ik die in iedergeval toch nooit gebruikt.

Thanks❤

See ya!

Spookyzx. 

Reageer