Sticky

Forumregels


Badge +4

Forumregels

 

Het forum gaat over ALLES

Het forum van De Kindertelefoon is dé plek waar jongeren van 12 tot 18 jaar met elkaar over ALLES kunnen praten. Wel gelden er forumregels. Jongeren kunnen elkaar informeren, adviseren en ondersteunen.

Topics die worden gebruikt als ‘chatgesprek’ waarin veelvuldig contact is met elkaar, in plaats van als een plek waar informatie en advies wordt uitgewisseld en ondersteuning wordt geboden op een specifiek onderwerp, zullen worden gesloten.

 

Waarom forumregels?

De Kindertelefoon vindt het belangrijk dat het forum een fijne en veilige plek is voor jongeren. De forumregels helpen hierbij. Als je een forum-account aanmaakt, ga je akkoord met deze forumregels en het privacystatement.

 

Wat gebeurt er als je de forumregels overtreedt?

Bij een lichte overtreding krijg je een eerste waarschuwing. Bij een tweede lichte overtreding krijg je een tweede waarschuwing. Bij een derde waarschuwing binnen een jaar of bij een zware overtreding wordt je account geblokkeerd. Je kan dan niet meer inloggen op het forum. Alleen bij het overtreden van forumregel 7 wordt je account bij een 2e waarschuwing al geblokkeerd. Waarschuwingen ontvang je altijd per mail. De moderators (beheerders) van De Kindertelefoon beoordelen of het om een lichte of zware overtreding gaat.

Het is niet toegestaan voor een gebande gebruiker om een nieuw account aan te maken of om via een andere gebruiker te reageren op het forum. Wanneer een gebande gebruiker dit toch doet, wordt het nieuwe account ook geblokkeerd en/of de geplaatste topics en reacties verwijderd.

 

Forumregels

 

Algemeen gedrag

 

1. Het forum is voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Dit forum is voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Ben je tussen de 8 en 11 jaar? Dan kun je De Kindertelefoon elke dag bellen op 0800-0432, gratis en anoniem. Of kom chatten. Ben je ouder dan 18 jaar? Zoek dan een forum dat bij je leeftijdscategorie past. Als we twijfelen of je binnen de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar valt dan kunnen we je identiteitsbewijs opvragen. Ontvangen wij die niet, dan kunnen we besluiten om je account te blokkeren.

 

2. Ga respectvol met elkaar om.

Neem elkaar serieus, val iemand niet persoonlijk aan en pest elkaar niet.

 

3. Bedreiging, discriminatie en seksuele intimidatie zijn absoluut verboden.

Bedreig of beledig geen forumleden, discrimineer niet en maak geen seksueel getinte opmerkingen.

 

4. Reacties op het forum zijn positief.

Forumleden reageren op een positieve manier op vragen en reacties van andere forumleden.

 

5. Meld misbruik van het forum bij de moderators.

Wanneer je ziet dat iemand zich niet aan de forumregels houdt, ga dan niet in discussie met dit forumlid. Meld dit bij één van de moderators door het bericht te rapporteren. Zij beoordelen of er inderdaad forumregels worden overtreden en of er actie ondernomen moet worden.

 

Inhoud van het bericht

 

6. Plaats op het forum geen persoonsgegevens.

Zorg ervoor dat je anoniem bent op het forum. Plaats geen foto’s van personen en geef alleen je gebruikersnaam, niet je echte naam. Post nooit persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, e-mailadres, de naam van je school of je sociale mediaprofiel waardoor andere forumgebruikers je kunnen herkennen. Plaats geen persoonlijke gegevens van anderen.

 

7. Het uitwisselen van contactgegevens is niet toegestaan.

Het uitwisselen van contactgegevens en dating van forumleden via het forum van De Kindertelefoon is niet toegestaan. Onder dating valt elke vorm van contact buiten het forum. 

 

8. Chatten en bloggen is niet toegestaan.

We staan niet toe dat je topics opent of reacties plaatst om te chatten met andere gebruikers of een blog bij te houden. Onder chatten verstaan we topics of reacties om elkaar beter te leren kennen en/of een gezellig gesprek met elkaar te voeren.

Een blog is een update die dagelijks of wekelijks wordt geplaatst zonder concrete vraag.

Wanneer reacties gaan over het oorspronkelijke topic en je andere gebruikers wil informeren, adviseren of ondersteunen met een inhoudelijke reactie, dan kun je die reactie natuurlijk gewoon plaatsen

 

9. a. Reclame maken is niet toegestaan.

Het forum mag niet worden gebruikt om reclame te maken voor (eigen) websites, bedrijfjes of commerciële producten. Een topic of reactie mag niet als enige doel hebben een product te promoten. Links naar veilingsites en advertentiesites zoals Marktplaats, eBay en Amazon zijn niet toegestaan.

 

b. Oproepen voor enquêtes, onderzoeken of werkstukken zijn niet toegestaan.

 

c. Je voordoen als expert is niet toegestaan.

Open geen topic waarin je forumleden oproept om jou vragen te stellen over een bepaald onderwerp waarin je (ervarings)deskundige bent.

 

d. Het plaatsen van of vragen om uitdagingen of opdrachten is niet toegestaan.

 

10. Plaats geen illegale, schadelijke, triggerende en/of choquerende (seksuele) inhoud of links op het forum.

Het geven van of vragen om tips bij bijvoorbeeld zelfdoding, anorexia, illegale activiteiten of zelfbeschadiging is niet toegestaan. Aankondigingen van zelfdoding worden verwijderd. Topics over deze onderwerpen zijn wel toegestaan.

Topics en reacties mogen niet het doel hebben om seksueel opgewonden te raken. Topics over het delen van seksuele fantasieën of het tot in detail delen van seksuele ervaringen zijn dan ook niet toegestaan. 

Omdat we willen dat vragen op het forum duidelijk overkomen halen we (choquerende) details die afleiden van de vraag of het antwoord weg, of we passen de tekst aan. Afhankelijk van de vraag en het doel van het topic kijken we of het nodig is. We vinden het belangrijk dat de vraag die wordt gesteld centraal blijft staan.

 

11. Bij gebruik van teksten vanuit een andere bron, is een bronvermelding verplicht.

De Kindertelefoon is tegen plagiaat, dus vermeld de bron wanneer je een tekst vanuit een andere bron hebt overgenomen.

 

Bericht plaatsen

 

12. Kies de categorie die het beste bij je bericht past.

 

13. Blijf bij het onderwerp, ga niet off-topic.

Als een topic over een bepaald onderwerp gaat, begin dan niet over een ander onderwerp. Maak geen nieuw topic aan over een onderwerp waar al een topic voor bestaat.

 

14. Maak een duidelijke titel bij je bericht die goed weergeeft waar je topic over gaat.

Een titel met alleen ‘help’ is niet duidelijk, bij ‘help ik word gepest’ weten andere forumgebruikers beter waar je topic over gaat.

 

15. Plaats je bericht maar één keer.

 

16. Houd de tekst van je bericht leesbaar.

Gebruik spaties en punten en let op je spelling.

 

17. Plaats geen berichten uit naam van De Kindertelefoon en doe je niet voor als moderator.

Plaats geen berichten uit naam van De Kindertelefoon of op zo’n manier dat het lijkt alsof je betrokken bent bij De Kindertelefoon. Wanneer je ziet dat iemand zich niet aan de forumregels houdt, meld dit bij één van de moderators door het bericht te rapporteren.

 

18. Topics worden niet verwijderd.

Topics die je plaatst worden in principe niet verwijderd. Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen.

 

Er zijn drie uitzonderingen. Een topic wordt wel verwijderd als:

· Het topic in strijd is met de forumregels.

· Het topic je anonimiteit in gevaar brengt.

· De Kindertelefoon verwijdert alle topics waar langer dan 6 jaar geen reactie op is gekomen.

 

Je hebt het recht als forumgebruiker om een verzoek in te dienen om een of meer topics door De Kindertelefoon te laten verwijderen als dat voor jou heel belangrijk is. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar forum@kindertelefoon.nl. In dit bericht kun je uitleggen waarom het voor jou zo belangrijk is dat jouw topic(s) verwijderd worden. De Kindertelefoon bekijkt per verzoek of we ermee akkoord gaan.

 

Profiel

 

19. Gebruik geen choquerende of beledigende gebruikersnaam, profielfoto en/of handtekening.

 

20. Denk goed na over je gebruikersnaam en zorg er voor dat je gebruikersnaam anoniem is.

Een gebruikersnaam bestaande uit een voor- en achternaam, een gebruikersnaam die hetzelfde is als je mailadres of een gebruikersnaam bestaande uit alleen nummers is niet toegestaan. Gebruik niet dezelfde gebruikersnaam als op andere sites of social media. Zet je geboortedatum niet in jouw naam.  Het gebruiken van een naam van een bekend persoon is niet toegestaan.

 

21. Gebruik van afbeeldingen waarop een persoon (gedeeltelijk) herkenbaar in beeld is, is niet toegestaan.

 

22. Je bent maar onder één forumaccount actief.

 

Vragen?

Heb je vragen over het forum? Kijk dan eens in het topic veelgestelde vragen of plaats een bericht in het subforum Over De Kindertelefoon.

 

 


263 reacties

Reputatie 6
Badge +5

Hoi @Mij_niet_gezien en @MickeyMouse ,

graag gedaan! En dank voor jullie betrokkenheid bij het forum. 😊

Reputatie 7
Badge +19

@MickeyMouse @Mariska H

Ik weet dat als het landelijk bureau van de KT je identiteit wil controleren, dat ze dan onderandere vragen om je volledige naam en adres. Je krijgt dan een mail hoe je deze informatie met hun kan delen.

Reputatie 3
Badge +1

Hey, 

Ik heb een keer gelezen dat iemand (ik wil geen  namen noemen) werd uitgelachen omdat hij/zij iets geks deed. Is dat verboden en moet ik diegene aangeven? Ik wil liever niemand aangeven.

Reputatie 5
Badge +4

Hai @pi.anom,  als je vindt dat iemand de forumregels overtreedt kun je diegene rapporteren. Dit gebeurt vrij vaak hoor. De moderatoren (wij) beslissen of er inderdaad actie ondernomen moet worden en zo ja, welke actie.

‘Aangeven’ klinkt alsof je denkt dat wij van de politie zijn, en dat zijn we gelukkig niet! Maar het is wel de bedoeling dat iedereen zich aan de regels houdt, die zijn er niet voor niets.

Hopelijk weet je hiermee voldoende.

 

Groetjes,

Britta van de Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +8

hoi @pi.anom en @Britta,

 

je kunt een bericht rapporteren door op die 3 oranje bolletjes (rechts onderaan een reactie) te klikken en dan komt er een rolmenu en daar klik je op Rapporteer en dan komt er een nieuw venster waar je alles in kunt vullen (zie verderop) Tenslotte klik je op de Meld button...

 

 

 

Gr. MickeyMouse

 

Hey,

Is het mogelijk om een topic te verwijderen op een nu verwijderd account? Mijn anonimiteit komt in gevaar als het blijft.

Reputatie 7
Badge +12

@Kit Het beste kun je even een mail sturen naar forum@kindertelefoon.nl waarin je uitlegt waarom het topic verwijdert zou moeten worden. 

Reputatie 2
Badge +2

Hoi @Kit 

Je kan in ieder geval een verzoek indienen zoals er vermeld staat bij forumregel 18: Je hebt het recht als forumgebruiker om een verzoek in te dienen om een of meer topics door De Kindertelefoon te laten verwijderen als dat voor jou heel belangrijk is. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar forum@kindertelefoon.nl. In dit bericht kun je uitleggen waarom het voor jou zo belangrijk is dat jouw topic(s) verwijderd worden. De Kindertelefoon bekijkt per verzoek of we ermee akkoord gaan.

Succes,

Tess_ van De Kindertelefoon

 

Hey.

Dus ik heb een mailtje gestuurd om een topic te laten verwijderen. Maar ik heb nog een mail gestuurd omdat ik de link ben vergeten, maar daarin ben ik vergeten om de reden waarom te sturen.

Is dit erg of zijn beide mailtjes goed?

Hey, dus ik heb een mailtje gestuurd over 2 topics verwijderen.

Kunnen jullie hem even bekijken? Ik wil dat ze z.s.m weggaan vanwege anonimiteit en het feit dat het een misverstand was.

Ik heb gesigneerd met de naam Kit 

Alvast bedankt

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @KitTijdelijk ,

 

wanneer je beide mails vanuit hetzelfde mailadres hebt gestuurd, komen ze er vast wel uit bij het landelijk bureau. Goed dat je hen ook de link hebt gemaild.

Ik kan zelf niet voor je kijken of en welke gegevens in de topics jouw anonimiteit in gevaar brengen, want je hebt je account laten verwijderen en daardoor kan ik niet zien om welke topics het gaat. Op zich is dat een goed ding, want dat betekent dat anderen dat ook niet kunnen opzoeken.

Groetjes, Marieke / De Kindertelefoon

Reputatie 6
Badge +6

waarom moet je anoniem zijn waarom kan je niet gewoon zeggen wie je bent want de kans is volgens mij klein dat iemand het zit die je kent

Reputatie 5
Badge +4

Hai @Gekehenkie ,


Wat goed dat je deze vraag stelt! We willen dat iedereen zich veilig voelt op ons forum en zich vrij voelt om (bijna) ALLES te zeggen en te vragen. Dat kan volgens ons alleen als iedereen anoniem is.

Enne, ons forum wordt door heel veel kinderen/jongeren bezocht dus de kans dat iemand je herkent is best wel aanwezig. Dat risico willen we niet lopen. Dus daarom vragen we iedereen om anoniem te blijven.

Hopelijk is dit duidelijk voor je.

 

Nog veel plezier op ons forum!

Groetjes,

 

Britta van de Kindertelefoon

Reageer