Sticky

Forumregels


Badge +4

 

Forumregels

 

Het forum gaat over ALLES

Het forum van De Kindertelefoon is dé plek waar jongeren van 12 tot 18 jaar met elkaar over ALLES kunnen praten. Om dat op een leuke en veilige manier te doen hebben we een aantal forumregels.

 

Waarom forumregels?

De Kindertelefoon vindt het belangrijk dat het forum een fijne en veilige plek is voor jongeren. De forumregels helpen hierbij. Als je een forum-account aanmaakt, ga je akkoord met deze forumregels en het privacystatement.

 

Wat gebeurt er als je de forumregels overtreedt?

Bij een overtreding krijg je een eerste waarschuwing, bij een tweede overtreding krijg je een tweede waarschuwing. Bij een derde waarschuwing, binnen een jaar, wordt je account geblokkeerd. Je kan dan niet meer inloggen op het forum. Waarschuwingen ontvang je altijd per mail.

Het uitwisselen van contactgegevens (regel 4) vinden wij extra zorgelijk voor de veiligheid van het forum. Daarom wordt je account bij een 2e waarschuwing voor deze regel al geblokkeerd. 

 

Adviezen

Naast forumregels hebben wij een aantal adviezen. Die hebben als doel om het forum overzichtelijk, leesbaar en gebruiksvriendelijk te houden. Moderatoren kunnen op basis van de adviezen aanpassingen doen in jouw bericht of in jouw profiel, daar geven wij geen waarschuwing voor, wel krijg je een mail van de moderator als we iets aangepast hebben. 

 

Bij de adviezen lees je ook hoe jouw berichten het beste geplaatst kunnen worden zodat het forum overzichtelijk blijft en ervoor zorgt dat jouw bericht goed gevonden en gelezen wordt. 

 

 

 1. De regels: voor een leuk en veilig forum

 

Dit zijn de regels waar moderatoren op letten om ervoor te zorgen dat het veilig blijft op het forum. Bij het overtreden van deze regels krijg je een waarschuwing.

 

Algemeen

 

1. Je bent tussen de 12 en 18 jaar.

We staan alleen accounts toe als je tussen de 12 en 18 jaar bent. Ben je tussen de 8 en 11 jaar? Dan kun je elke dag met De Kindertelefoon bellen op 0800-0432, of chatten. Dit is gratis en anoniem.

Ben je 18 jaar of ouder? Kijk dan voor een gesprek bij de Alles Oké? Supportlijn. Of zoek dan een forum dat bij je leeftijdscategorie past. Als we twijfelen of je binnen de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar valt dan kunnen we je identiteitsbewijs opvragen. Ontvangen wij die niet, dan kunnen we besluiten om je account te blokkeren.

 

2. Ga respectvol met elkaar om.

Neem elkaar serieus, val iemand niet persoonlijk aan en pest elkaar niet. Bedreig of beledig geen forumleden of moderatoren van De Kindertelefoon, discrimineer niet en maak geen seksueel getinte opmerkingen.

 

Jouw berichten of reacties

 

3. Plaats op het forum geen persoonsgegevens.

Zorg ervoor dat je anoniem bent op het forum, zodat anderen jou niet herkennen. Dus:

 • Plaats geen foto’s van personen - hieronder vallen ook afbeeldingen/foto's die gegenereerd zijn door AI.
 • Geef alleen je gebruikersnaam, niet je echte naam.
 • Post nooit persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, e-mailadres, de naam van je school of je sociale mediaprofiel waardoor andere forumgebruikers je kunnen herkennen.

 

Plaats geen persoonlijke gegevens van anderen, zij hebben ook recht om anoniem te blijven.

 

4. Het vragen om contactgegevens of het uitwisselen van contactgegevens is niet toegestaan.

We willen een veilige omgeving bieden. Daarom blijft het contact enkel hier op ons forum.

 

5. Chatten en bloggen is niet toegestaan.

We staan niet toe dat je topics opent of reacties plaatst om te chatten met andere gebruikers of een blog bij te houden. Onder chatten verstaan we topics of reacties om elkaar beter te leren kennen en/of een gezellig gesprek met elkaar te voeren.

Een blog is een update die dagelijks of wekelijks wordt geplaatst zonder concrete vraag.

Wanneer reacties gaan over het oorspronkelijke topic en je andere gebruikers wil informeren, adviseren of ondersteunen met een inhoudelijke reactie, dan kun je die reactie natuurlijk gewoon plaatsen

 

6. Plaats geen illegale, schadelijke, triggerende en/of choquerende (seksuele) inhoud of links op het forum.

Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld:

 • Het geven van of vragen om tips bij bijvoorbeeld, anorexia, illegale activiteiten of zelfbeschadiging is niet toegestaan.
 • Aankondigingen van zelfdoding worden verwijderd.
 • Topics en reacties die als doel hebben om seksueel opgewonden te raken. Topics over het tot in detail delen van seksuele fantasieën of het tot in detail delen van seksuele ervaringen zijn dan ook niet toegestaan. 

Omdat we willen dat vragen op het forum duidelijk overkomen halen we (choquerende) details die afleiden van de vraag of het antwoord weg, of we passen de tekst aan. In sommige gevallen verwijderen wij het volledige topic, afhankelijk van het topic kijken we wat nodig is. We vinden het belangrijk dat de vraag die wordt gesteld centraal blijft staan.

 

7. Plaats geen berichten uit naam van De Kindertelefoon en doe je niet voor als moderator.

Plaats geen berichten uit naam van De Kindertelefoon of op zo’n manier dat het lijkt alsof je betrokken bent bij De Kindertelefoon.

Wanneer je ziet dat iemand zich niet aan de forumregels houdt, ga dan niet in discussie met dit forumlid. Meld dit bij één van de moderators door het bericht te rapporteren. Zij beoordelen of er inderdaad forumregels worden overtreden en of er actie ondernomen moet worden.

 

8. Reclame maken is niet toegestaan.

Het forum mag niet worden gebruikt om reclame te maken voor websites, bedrijven of producten. Links naar veilingsites en advertentiesites zoals Marktplaats, eBay en Amazon zijn ook niet toegestaan.

 

9. Oproepen voor enquêtes, onderzoeken of werkstukken voor school, studie of werk zijn niet toegestaan.

 

10. Je voordoen als expert is niet toegestaan.

Open geen topic waarin je forumleden oproept om jou vragen te stellen over een bepaald onderwerp waarin je (ervarings)deskundige bent.

 

11. Het plaatsen van of vragen om uitdagingen, challenges of opdrachten is niet toegestaan.

  

12. Je bent maar onder één forumaccount actief.

Een forumaccount is voor één gebruiker en mag niet met meerdere gebruikers gedeeld worden.

Het ook is niet toegestaan voor een gebande gebruiker om een nieuw account aan te maken of om via een andere gebruiker te reageren op het forum. Wanneer een gebande gebruiker dit toch doet, wordt het nieuwe account ook geblokkeerd en/of de geplaatste topics en reacties verwijderd.

 

 

 1. Advies: voor een overzichtelijk en fijn forum

 

Dit zijn aanbevelingen waar moderatoren op letten bij nieuwe topics en reacties, dit kan ook gaan over jouw profiel. Het belangrijkste van deze aanbevelingen is dat ze zorgen voor een overzichtelijk en fijn forum.

 

Jouw bericht

Laat zien waar je jouw informatie vandaan hebt. Oftewel bronvermelding

Een bron is de plek waar je jouw informatie vandaag hebt, dat kan b.v. een website of boek zijn, dus vermeld het wanneer je een tekst vanuit een andere bron hebt overgenomen.

 

Blijf bij het onderwerp, ga niet off-topic.

Als een topic over een bepaald onderwerp gaat, begin dan niet over een ander onderwerp. Moderatoren zullen dit in het topic onder de aandacht brengen.

 

Plaats je bericht maar één keer.

Hou het bij één topic over hetzelfde onderwerp. Elk bericht moet eerst door ons gecontroleerd worden. Dat doen we zo snel mogelijk. Plaats het dan niet meerdere keren, daardoor wordt je bericht moeilijker te vinden.   

 

Jouw profiel

 

Gebruik geen choquerende of beledigende gebruikersnaam, profielfoto en/of handtekening.

Met choquerend bedoelen we dat jouw naam geen racisme, discriminatie of geweld mag bevatten. Dat kan door anderen als choquerend worden ervaren. Wij zullen bij overtreding jouw naam, foto of handtekening aanpassen. Op het forum kan je daarna een verzoek doen voor een andere naam.

 

Denk goed na over je gebruikersnaam en zorg er voor dat je gebruikersnaam anoniem is.

Wat we niet toestaan:

 • een voor- en achternaam (ook niet van bekende personen)
 • een naam die hetzelfde is als je mailadres
 • een naam die uit alleen nummers bestaat
 • een naam met een (geboorte)datum

 

Gebruik ook niet dezelfde gebruikersnaam als op andere sites of social media.

Wij zullen bij overtreding jouw naam aanpassen. Op het forum kan je een verzoek doen voor een andere naam.

 

Gebruik van afbeeldingen waarop een persoon (gedeeltelijk) herkenbaar in beeld is, is niet toegestaan.

Wij zullen bij overtreding jouw avatar aanpassen.

 

 

 1. Advies: voor aandacht voor jouw berichten

 

Deze categorie is bedoeld om jouw bericht zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen

 

Kies de categorie die het beste bij je bericht past.

Het forum heeft verschillende hoofdcategorieën. Kies de categorie die het beste bij jouw bericht past. Als wij denken dat het beter onder een andere categorie past dan passen wij dat aan.

 

Maak een duidelijke titel bij je bericht die goed weergeeft waar je topic over gaat.

Een titel met alleen ‘help’ is niet duidelijk, bij ‘help ik word gepest’ weten andere forumgebruikers beter waar je topic over gaat.

 

Maak gebruik van tags

Door tags te gebruiken zijn je berichten makkelijk te vinden voor andere gebruikers. Tags zijn belangrijke woorden die passen bij jouw bericht.

 

Houd de tekst van je bericht leesbaar.

Gebruik spaties en punten en let op je spelling. Op het forum mag je in het Nederlands en Engels posten.

 

 1. Vragen?

 

Heb je vragen over het forum? Kijk dan eens in het topic veelgestelde vragen of plaats een bericht in het subforum Over De Kindertelefoon.


312 reacties

Reputatie 7
Badge +19

@MickeyMouse @Mariska H

Ik weet dat als het landelijk bureau van de KT je identiteit wil controleren, dat ze dan onderandere vragen om je volledige naam en adres. Je krijgt dan een mail hoe je deze informatie met hun kan delen.

Reputatie 4
Badge +1

Hey, 

Ik heb een keer gelezen dat iemand (ik wil geen  namen noemen) werd uitgelachen omdat hij/zij iets geks deed. Is dat verboden en moet ik diegene aangeven? Ik wil liever niemand aangeven.

Reputatie 7
Badge +4

Hai @pi.anom,  als je vindt dat iemand de forumregels overtreedt kun je diegene rapporteren. Dit gebeurt vrij vaak hoor. De moderatoren (wij) beslissen of er inderdaad actie ondernomen moet worden en zo ja, welke actie.

‘Aangeven’ klinkt alsof je denkt dat wij van de politie zijn, en dat zijn we gelukkig niet! Maar het is wel de bedoeling dat iedereen zich aan de regels houdt, die zijn er niet voor niets.

Hopelijk weet je hiermee voldoende.

 

Groetjes,

Britta van de Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +14

hoi @pi.anom en @Britta,

 

je kunt een bericht rapporteren door op die 3 oranje bolletjes (rechts onderaan een reactie) te klikken en dan komt er een rolmenu en daar klik je op Rapporteer en dan komt er een nieuw venster waar je alles in kunt vullen (zie verderop) Tenslotte klik je op de Meld button...

 

 

 

Gr. MickeyMouse

 

Hey,

Is het mogelijk om een topic te verwijderen op een nu verwijderd account? Mijn anonimiteit komt in gevaar als het blijft.

Reputatie 7
Badge +18

@Kit Het beste kun je even een mail sturen naar forum@kindertelefoon.nl waarin je uitlegt waarom het topic verwijdert zou moeten worden. 

Reputatie 2
Badge +2

Hoi @Kit 

Je kan in ieder geval een verzoek indienen zoals er vermeld staat bij forumregel 18: Je hebt het recht als forumgebruiker om een verzoek in te dienen om een of meer topics door De Kindertelefoon te laten verwijderen als dat voor jou heel belangrijk is. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar forum@kindertelefoon.nl. In dit bericht kun je uitleggen waarom het voor jou zo belangrijk is dat jouw topic(s) verwijderd worden. De Kindertelefoon bekijkt per verzoek of we ermee akkoord gaan.

Succes,

Tess_ van De Kindertelefoon

 

Hey.

Dus ik heb een mailtje gestuurd om een topic te laten verwijderen. Maar ik heb nog een mail gestuurd omdat ik de link ben vergeten, maar daarin ben ik vergeten om de reden waarom te sturen.

Is dit erg of zijn beide mailtjes goed?

Hey, dus ik heb een mailtje gestuurd over 2 topics verwijderen.

Kunnen jullie hem even bekijken? Ik wil dat ze z.s.m weggaan vanwege anonimiteit en het feit dat het een misverstand was.

Ik heb gesigneerd met de naam Kit 

Alvast bedankt

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @KitTijdelijk ,

 

wanneer je beide mails vanuit hetzelfde mailadres hebt gestuurd, komen ze er vast wel uit bij het landelijk bureau. Goed dat je hen ook de link hebt gemaild.

Ik kan zelf niet voor je kijken of en welke gegevens in de topics jouw anonimiteit in gevaar brengen, want je hebt je account laten verwijderen en daardoor kan ik niet zien om welke topics het gaat. Op zich is dat een goed ding, want dat betekent dat anderen dat ook niet kunnen opzoeken.

Groetjes, Marieke / De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +9

waarom moet je anoniem zijn waarom kan je niet gewoon zeggen wie je bent want de kans is volgens mij klein dat iemand het zit die je kent

Reputatie 7
Badge +4

Hai @Gekehenkie ,


Wat goed dat je deze vraag stelt! We willen dat iedereen zich veilig voelt op ons forum en zich vrij voelt om (bijna) ALLES te zeggen en te vragen. Dat kan volgens ons alleen als iedereen anoniem is.

Enne, ons forum wordt door heel veel kinderen/jongeren bezocht dus de kans dat iemand je herkent is best wel aanwezig. Dat risico willen we niet lopen. Dus daarom vragen we iedereen om anoniem te blijven.

Hopelijk is dit duidelijk voor je.

 

Nog veel plezier op ons forum!

Groetjes,

 

Britta van de Kindertelefoon

Ik ben een Disc0rd server tegengekomen waar gebande mensen van het forum mensen van het forum aan het pesten zijn. Het is ook een racistische en discriminerende server. Er werd ook iemand gedoxt op die server met telefoonnummer, adres, etc. Ik vraag mij af of jullie er wat mee kunnen.

@elon_musk_desparado heeft die Disc0rd server in zijn handtekening.

Hier een screenshot van die server:

 

 

 

Reputatie 7
Badge +18

Lekker dan. Nogal gefrustreerd volk lijkt me. Misschien moeten de mods hier wat strenger gaan optreden tegen duidelijke trolls.

Vooral in het weekeind en dan ‘s avonds zie je vaak getroll. Het zou handig zijn om op die momenten wat meer aanwezig te zijn als mods (als dat kan natuurlijk).

Dat er nu iemand gedoxt is, is best wel erg.

@OwO_Chikako_OwO een discord server kun je reporten. https://www.alphr.com/report-discord-server/

 

Reputatie 7
Badge +18

Reactie in de check.

Maar ja, die gastjes moeten dat lekker doen. Zij kennen mij niet en ik ken hun niet.  Dus hun mening boeit me niet echt 😂

Denk niet dat KT hier veel aan kan doen verder.

Reputatie 7
Badge +9

Discord is zoiezo raar. Iemand heeft geprobeerd mn identiteid te jatten. Ni gelukt. Maar @tim16 zoals ie al zegt moet je er niks van aan trekken

Badge

@tim16 trek het je niet aan. Ik zit in die discord server. Het zijn zielige incels, fuck ‘em. Ze zaten eerst op WRTS te trollen, nu hebben ze kindertelefoon ontdekt. Een van die figuren is z’n discord accnt al kwijt omdat hij gereport is voor doxing😂🤣

Reputatie 7
Badge +18

@anoniem7777 het boeit me ook niet hoor. Ze doen maar als zij daar opgewonden van worden. Fuck them idd.

@tim16 trek het je niet aan. Ik zit in die discord server. Het zijn zielige incels, fuck ‘em. Ze zaten eerst op WRTS te trollen, nu hebben ze kindertelefoon ontdekt. Een van die figuren is z’n discord accnt al kwijt omdat hij gereport is voor doxing😂🤣

 

Ik had die gehele server gereport inclusief voor de doxxing. Jammer genoeg hebben ze alleen specifieke accounts gedisabled en niet die gehele server.

Reputatie 7
Badge +3

Hallo allemaal,

 

We zien de laatste dagen dat er veel te doen is over Discord en dat berichten van gebruikers die bij ons actief zijn daar geplaatst worden met vaak negatieve toon en replies. Dat vinden wij natuurlijk erg jammer en vervelend! We willen dat het forum een veilige plek voor iedereen is, helaas lijkt niet iedereen daaraan mee te willen werken.

We zijn blij met deze signalen en ondernemen actie binnen de mogelijkheden die we hebben. Mocht je het vermoeden hebben dat iemand jouw berichten gebruikt óf dat iemand hier op het forum aan het trollen is, laat het ons dat via rapporteren weten, of mail ons via forum@kindertelefoon.nl.  Ga hierover niet op het forum de discussie aan. 

 

Groet, 

Luuk

  

Badge

@Luuk vraagje.

Hoe gaan jullie actie ondernemen?

1 van mijn vriendinnen had er mee te maken.

Alvast bedankt!

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @fortnitefan ,

 

vanwege de veiligheid van het forum kunnen we dat hier niet gaan zeggen. Mocht je vriendin willen bespreken dat haar berichten worden geplaatst op Discord, dan kan zij mailen naar het adres wat Luuk hierboven heeft gegeven.

 

Groetjes, Marieke / De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +9

Gewoon even de logica van regel 1, je moet tussen de 12 en 18 jaar zijn. Maar de mensen van de kindertelefoon zijn denk ik allemaal 18+. Ik weet dat zij wel mogen enzo maar toch die logica.

Gewoon even de logica van regel 1, je moet tussen de 12 en 18 jaar zijn. Maar de mensen van de kindertelefoon zijn denk ik allemaal 18+. Ik weet dat zij wel mogen enzo maar toch die logica.

Dat is toch volkomen logisch? Alle medewerkers bij de KT houden dit forum in de gaten, dus hun leeftijd om wel/niet op een forum te mogen  is niet belangrijk! Het is juist super fijn dat zij dit doen, want zij zorgen dat het forum een veilige plek is, al zijn sommige wel heel erg streng 😅

Gewoon even de logica van regel 1, je moet tussen de 12 en 18 jaar zijn. Maar de mensen van de kindertelefoon zijn denk ik allemaal 18+. Ik weet dat zij wel mogen enzo maar toch die logica.

 

Ga je ze rapporteren?

Reageer