Sticky

ForumregelsToon eerste bericht

308 reacties

Reputatie 7
Badge +14

 hoi @jaivy ,

 

ik vind jou wel cool met jouw vragen en opmerkingen…….. en ondertussen kun je ff checken tot hoe laat je antwoord krijgt van @Marieke 😂

btw ik vind jullie allebei wel cool, slaap lekker zo of moet je nog opblijven voor KT @Marieke 😉

sorry voor de grapjes, ik begrijp dat jullie er verder niet echt iets over kunnen/willen zeggen en ik kan uit eigen ervaring zeggen dat ik midden in de nacht wel eens net nieuw geplaatste comments van KT moderators heb gelezen, dus er wordt (af en toe?) toch een oogje in het zeil gehouden……en daar ben ik wel blij mee.

 

@Marieke,

gaat 's nachts de automatische check op het ‘nachtslot’, dus een tandje strenger als overdag of is dat ook çlassified information?’ Het maakt mij niet uit, maar soms heb ik het idee dat dat zo is, tenminste toen ik nog regelmatig postte

 

Gr. MickeyMouse

 

Reputatie 7
Badge +17

@MickeyMouse. Ik post ook wel eens laat (zoals nu. Veel last van slapeloosheid) en ik merk niet dat ik ‘s nachts meer checks krijg dan overdag. 

Reputatie 7
Badge +19

Haha ja echt he @MickeyMouse …. Ik dacht precies hetzelfde😂 zolang Marieke bleef reageren en liken was ze nog online😂 soms merk ik ook dat er een moderator online is als ze mn bericht goedkeuren haha.

De vraag die jij stelt, daar ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar inderdaad.

 

joeeeee

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @MickeyMouse , @tim16  en @jaivy ,

 

ook deze vraag mag ik niet beantwoorden. Ik snap echt dat jullie geinteresseerd zijn, maar het is beter als de moderators niet te veel informatie geven over de manieren waarop we het forum beveiligen omdat dat het forum dan weer minder veilig maakt. 

Ik wens jullie ook een goede nacht, of het nu slapend of wakker is!

 

Groetjes, Marieke

Reputatie 7
Badge +19

@Marieke Oke maar even he, dit is mijn laatste vraag voor vannacht. Kunnen moderators zien welke forumleden online zijn? Of mag je deze vraag ook niet beantwoorden?

Nou ik ga nu maar is proberen te slapen. Ookal sterf ik half van de pijn😂 Als het niet lukt ben ik backkk!

Fijne nacht!

 

joeeeee

Reputatie 7
Badge +7

Hey @jaivy ,

 

de moderators kunnen meer gegevens inzien over de status van een gebruiker dan wat er zichtbaar is voor ‘gewone’ gebruikers. Welke precies, kan ik ook beter even onbeantwoord laten denk ik. Maar we modereren niet gericht per forumlid hoor, we bekijken gewoon alle berichten die worden geplaatst.

Hopelijk lukt het zo met het slapen, sterkte met de pijn, en goede nacht!

 

Groetjes, Marieke

Reputatie 7
Badge +19

Alright! Kan iemand op mijn mail reageren?

 

joeeee

Reputatie 4
Badge +2

@jaivy 

Hee! 

Ik heb jouw vraag doorgestuurd naar de community manager zodat je zo snel mogelijk antwoord krijgt! 

 

Groetjes,

Laura

Ik vraag me af, gezien het niet heel duidelijk in de forumregels staat. Is het toegestaan om het n-woord met de a te gebruiken? Gezien het vaak wordt gebruikt tussen (zwarte) vrienden, zonder discriminerende bedoeling. Niet dat ik het zelf wil gebruiken (ik vind het zelf een beetje weird), maar ik ben gewoon benieuwd naar wat de moderatiehandboeken hierover zeggen. 

Reputatie 7
Badge +15

Ik weet het niet , @Kawai tenshi , maar al jij denkt dat het discriminerend (kan ) worden evaren… dan , schrijf je het beter niet op , kijk maar kijk maar bij forum rehel 3;  

Bedreiging, discriminatie en seksuele intimidatie zijn absoluut verboden.

Bedreig of beledig geen forumleden, discrimineer niet en maak geen seksueel getinte opmerkingen.

 

dus….. dit is het antwoord, evt wil 1 van de moderators ook nog even antwoorden…

 

 

Mij_Niet_Gezien 

Reputatie 7
Badge +15

Hoi @KT , mijn topic wordt niet geplaatst.. hoe lan dit gebeuren?! 
 

Mij_Niet_Gezien 

Reputatie 7
Badge +19

@kt mijn topic is ook niet geplaatst. Althans het was wel geplaatst maar daarna weer verwijderd. Ik heb hierover een mail gestuurd een paar dagen geleden.

Reputatie 2
Badge +1

Kan ik jullie bellen over seksueel tips 

Reputatie 7
Badge +17

@Babara KT kun je over alles bellen

Reputatie 7
Badge +17

Ik vraag me af, gezien het niet heel duidelijk in de forumregels staat. Is het toegestaan om het n-woord met de a te gebruiken? Gezien het vaak wordt gebruikt tussen (zwarte) vrienden, zonder discriminerende bedoeling. Niet dat ik het zelf wil gebruiken (ik vind het zelf een beetje weird), maar ik ben gewoon benieuwd naar wat de moderatiehandboeken hierover zeggen. 

Dat heeft iemand gisteren geprobeerd en nee, dat mag dus niet.

 

Reputatie 7
Badge +19

@kt mijn topic is ook niet geplaatst. Althans het was wel geplaatst maar daarna weer verwijderd. Ik heb hierover een mail gestuurd een paar dagen geleden.

Duussss… ik heb nog steeds geen antwoord op mijn mail gekregen? Mag ik die nog svp

Reputatie 5
Badge +4

Hoi @jaivy

Wat vervelend dat je topic niet is geplaatst en dat je ook nog geen antwoord hebt gekregen op je mail. Ik heb je vraag nogmaals doorgestuurd naar de community manager. 

Groetjes, JanneB van De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +15

Hoi kindertelefoon, 

 

ik heb 2 vraagjes, 

allereerst; heb ik een tijd geleden dus een waarschuwing gehad, omdat ik “aan het chatten was” wat (naar mijn mening) niet klopt, omdat ik (alleen maar) reageerde op de antwoorden….. Zou ik mogen weten, of waarschuwingen na een bepaalde tijd “vervallen” oftewel; dat als je waarschuwing bijvoorbeeld 1 jaar oud is, hij niet meer meetelt met de 3 waarschuwingen die je kan krijgen, die leiden tot een verbanning?! 
 

en als 2e, kan ik mijn mail niet meer in , heel handig natuurlijk, maar dat betekent ook dat als er een mail van jullie komt (bijv. Een waarschuwing, ) dat ik dan niet door heb dat ikdus op de 2 (of 3) waarschuwingen zit……. Kunnen jullie dit op een andere manier laten weten?! 


lieve groetjes , 

Mij_Niet_Gezien, 

 

ps, complimenten voor alle vrijwilligers van de KT, knap werk doen jullie …!

 

pss. Ik hoop dat het duidelijkis uitgeledgd

 

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @Mij_niet_gezien

Ten eerste, dank je wel voor de complimenten! lief van jou.

Je hebt twee vragen:

  1. Je hebt op 14 januari een waarschuwing gekregen, waarin inderdaad regel 8 wordt aangehaald. Dit is later gecorrigeerd naar een waarschuwing voor forumregel 13: blijf bij het onderwerp, ga niet off-topic. Je gaat off-topic, wanneer je niet op de vraag van de topicstarter reageert, maar bijvoorbeeld op antwoorden van andere gebruikers onderling gaat reageren. Omdat jij daar geen mail over hebt ontvangen, zal ik deze waarschuwing ongedaan maken.  Vervolgens heb je nog een waarschuwing ontvangen voor dezelfde overtreding,  nl. regel 13 'ga niet off-topic’. Deze waarschuwing is wel gemaild, op 23 januari, maar die mail heb je vermoedelijk niet ontvangen, omdat je problemen hebt met jouw email.  Excuses dat ik dit op het forum plaats, maar op dit moment heb ik geen andere manier om je hiervan op de hoogte te brengen.  Waarschuwingen blijven één jaar geldig, daarna komen ze te vervallen. Wanneer je drie waarschuwingen binnen een jaar krijgt, dan wordt jouw account geblokkeerd. Overigens kun je altijd bezwaar maken tegen een waarschuwing, of tegen een blokkade van jouw account. Je kunt bezwaar hiertegen maken door een mail te sturen naar forum@kindertelefoon.nl. Bij het bezwaar maken tegen een blokkade, moet je wel uit de anonimiteit treden. Maar, om kort te gaan, is er nu op dit moment dus één waarschuwing genoteerd voor jouw account.
  2. Je meldt dat je problemen hebt met het ontvangen van jouw email.  Omdat je op het forum echt anoniem bent, hebben wij geen andere manier om jou berichten te sturen. Is dit probleem van tijdelijke aard? Dan kun je even wachten totdat het is opgelost. Wanneer dit probleem van blijvende aard is, dan raad ik je aan om een nieuw email-adres aan te maken. Vanaf dit nieuwe adres stuur je dan een mail naar forum@kindertelefoon.nl Hopelijk kunnen ze daar op jou account jouw email-adres aanpassen. Wij als moderators kunnen dat niet doen. 

Ik hoop dat je hier voldoende informatie aan hebt. Zo niet, dan kun je altijd een nieuwe vraag stellen via ‘over de kindertelefoon’.

Succes, groetjes, Mariska (De Kindertelefoon)

Reputatie 7
Badge +6

@Mij_niet_gezien

Wat betreft jouw eerdere vraag, over een topic dat niet is geplaatst, nog het volgende:

Zo te zien gaat her om een vragenlijst die je hebt opgesteld. Omdat er bij een aantal van de vragen een risico is, dat gebruikers door hun antwoorden onvoldoende anoniem blijven, hebben we besloten om de vragenlijst in zijn geheel niet te plaatsen. Hierover hebben we je op 16 januari een mail gestuurd. Voor ieders veiligheid op dit forum is anonimiteit heel belangrijk!

 

Groetjes, Mariska (De Kindertelefoon).

Reputatie 7
Badge +14

hoi @Mariska H,

 

zou je/u mij uit kunnen leggen wat er precies bedoeld wordt met:

‘ Bij het bezwaar maken tegen een blokkade, moet je wel uit de anonimiteit treden.’

U/je noemde het net hierboven in een reactie.

 

Is dat alleen dat jouw mailadres dan te zien is bij de Kindertelefoon, omdat je een mailtje stuurt of nog iets anders?

Mailadres weten jullie toch al, want die vul je in als je een account maakt……

 

 

PS Ik weet niet goed of u liever u of je wordt genoemd, sorry.

 

Gr. MickeyMouse

 

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @MickeyMouse 

U of je mag wat mij betreft allebei, net waar jij je comfortabel bij voelt!

Een goede vraag die je stelt.

Wanneer je bezwaar maakt tegen een blokkade van jouw account, heb je al meerdere overtredingen begaan, waarvoor je ook officiële waarschuwingen voor hebt gekregen. Of je bent bv te oud voor het forum. In dat geval vraagt het landelijk bureau een verificatie van jouw identiteit en leeftijd. Hoe ze dat precies doen, weet ik niet. Maar in dat geval is er éénmalig een moment dat een gebruiker niet anoniem is. Gegevens hierover worden niet opgeslagen. Dat zou tegen de privacy wetgeving zijn.

 

Groetjes, Mariska (De Kindertelefoon)

 

Reputatie 7
Badge +15

Dankjewel @Mariska H , voor de duidelijke andwoorden!

 

Mij_Niet_Gezien 

Reputatie 7
Badge +14

​​​​@Mariska H,

 

Hoi @MickeyMouse 

U of je mag wat mij betreft allebei, net waar jij je comfortabel bij voelt!

 

ik wil het altijd doen zodat die ander zich comfortabel voelt en dat weet ik niet altijd...drm vroeg ik het voor de zekerheid.

Soms zeg ik ‘u’ tegen bijvoorbeeld een vriend/vriendin van papa of mama en dan zeggen ze gelijk: ‘zeg maar 'je’, anders voel ik me zo oud’, dus ja.

Ik denk dat ik voor u kies om je te zeggen, want ‘jullie’ bij de KT begrijpen kinderen en zijn aardig en u/je had geschreven dat allebei goed is 😉 en ik denk dat jullie sws niet ‘echt oud’ zijn. Ik heb foto's gezien van medewerkers van KT op de site en yt, dus....

 

…. je bezwaar maakt tegen een blokkade van jouw account……. vraagt het landelijk bureau een verificatie van jouw identiteit en leeftijd…...

ok, logisch, geen probleem, duidelijk

 

 

Gr. MickeyMouse

 

 

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @Mij_niet_gezien en @MickeyMouse ,

graag gedaan! En dank voor jullie betrokkenheid bij het forum. 😊

Reageer