Sticky

ForumregelsToon eerste bericht

310 reacties

Reputatie 4
Badge +1

@Hanne Z hanne

Bedankt

Waarom is dit topic gesloten?

 

 

Reputatie 4
Badge +2

Hallo LineRect

Wij hebben het nagekeken en hier is inderdaad iets niet goed gegaan.  We hebben dit topic per ongeluk gesloten en dat was absoluut niet de bedoeling. Dus we hebben dit hersteld. 

Goed dat je ons op de hoogte bracht en bedankt voor je bericht.

 

Groetjes, Loes

De Kindertelefoon

Reputatie 3
Badge +2

Hoi, kan een van mijn topics verwijderd worden?

Er komen namelijk vervelende reacties op!

 

Ik hoop graag snel iets te horen,

Groetjes,

Lucky Luke

Reputatie 3
Badge +2

Of kan mijn topic misschien gesloten worden?

 

Reputatie 4
Badge +2

Hoi @Lucky Luke

Ik zie dat je het goed hebt opgelost met de andere gebruiker en de vraag weer opnieuw hebt gesteld. Wil je nog steeds dat het topic verwijderd of gesloten wordt? 

 

Groetjes, Meike

De Kindertelefoon

Reputatie 3
Badge +2

@Meike04   Ja, ik wil graag dat de topic alsnog verwijderd wordt!

Reputatie 6
Badge +5

Hoi @Lucky Luke ,

In forumregel 18 staat:

Topics die je plaatst worden in principe niet verwijderd. Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen.

Er zijn drie uitzonderingen. Een topic wordt wel verwijderd als:

· Het topic in strijd is met de forumregels.

· Het topic je anonimiteit in gevaar brengt.

· De Kindertelefoon verwijdert alle topics waar langer dan 6 jaar geen reactie op is gekomen.

Je hebt het recht als forumgebruiker om een verzoek in te dienen om een of meer topics door De Kindertelefoon te laten verwijderen als dat voor jou heel belangrijk is. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar forum@kindertelefoon.nl. In dit bericht kun je uitleggen waarom het voor jou zo belangrijk is dat jouw topic(s) verwijderd worden. De Kindertelefoon bekijkt per verzoek of we ermee akkoord gaan.

Een andere optie is om je account te verwijderen. Wat dit allemaal betekent kan je hier lezen: 

 

Groet,

Renske (De Kindertelefoon) 

Reputatie 7
Badge +9

in forum regel 16 staat dat je moet letten op spelling maar is het erg als je veel speling fouten maakt doordat je bijvoorbeeld dyslexie hebt want dan kan je er niks aan doen toch???

Reputatie 6
Badge +5

Hoi @Gekehenkie ,

Goeie vraag! Spellingsfouten zijn niet erg als het bericht wel gewoon leesbaar is voor andere gebruikers. Mocht bijvoorbeeld de titel van een topic niet goed leesbaar zijn dan passen wij deze aan. 

Groetjes, 

Renske (De Kindertelefoon) 

Hoi! Ik heb (volgens mij) 2 waarschuwingen gekregen (wel lichte) alleen daar had ik eigenlijk niet zo door dat dat een overtreden was. Kan mijn account nu elk moment verwijderd worden als ik een derde krijg? Groetjes Tai🍀

ps: ik hoop echt dat mijn acc er op blijft want ik heb er echt oprecht heel veel aan. Doei!

Reputatie 4
Badge +2

Hoi @Tai6565

 

Ja bij een derde waarschuwing word je geband van het forum. Dat betekent dat je dan niet meer kan inloggen op je account. 
De forumregels staan hierboven duidelijk uitgelegd, dus daar kan je nog even naar kijken om te voorkomen dat je een derde waarschuwing krijgt.

 Veel plezier verder op het forum! 

 

Groetjes, Meike (de Kindertelefoon)

Reputatie 7
Badge +17

Even een vraagje over deze zin:

Het is niet toegestaan voor een gebande gebruiker om een nieuw account aan te maken of om via een andere gebruiker te reageren op het forum. Wanneer een gebande gebruiker dit toch doet, wordt het nieuwe account ook geblokkeerd en/of de geplaatste topics en reacties verwijderd.

Een tijd geleden (ja het is een tijd terug maar het schoot me nu weer te binnen) plaatste een gebande persoon dit topic

Daarin zegt een mod:

Wat vervelend dat je onze berichten hierover niet ontvangt. Op het forum kunnen wij als moderators je niet verder hierbij helpen. Je kunt, voor zover ik het zie, twee dingen doen:

  1. Je houdt dit account en je gaat verder op het forum onder deze gebruikersnaam

Dat is toch niet volgens de regels? Die gebruiker heeft daarna ook nog berichten geplaatst terwijl z’n account eigenlijk verwijderd had moeten worden toch?

Mag een tweede account nou wel of niet?

Reputatie 7
Badge +19

@tim16  jaaa dit vroeg ik mij ook al af. Al helemaal omdat de persoon op dat account alsnog door ging met ongepaste comment’s 

Reputatie 5
Badge +2

 Hoi @tim16 en @jaivy ,

Wanneer een gebruiker het niet eens is met het blokkeren van zijn/haar account kun je bezwaar maken door een mail te sturen naar forum@kindertelefoon.nl . Je moet daarvoor wel uit de anonimiteit treden. Bij het landelijk bureau kunnen ze uitzoeken waarom het account is geblokkeerd. Daar kunnen de medewerkers van De Kindertelefoon eventueel besluiten om je oude account weer te activeren, als ze jouw klacht gegrond vinden.

Maar wat jullie aangeven over een tweede account aanmaken klopt ook, want zoals je leest in forumregel 22 ben je maar onder een account actief op dit forum. 

Bedankt voor jullie oplettendheid en ik ga dit doorsturen naar de community manager zodat deze hier nogmaals naar kan kijken!

Groetjes, 

Fem (De Kindertelefoon) 

Hoi ik wou vragen, jullie zeggen dit als regel: 

Als een topic over een bepaald onderwerp gaat, begin dan niet over een ander onderwerp. Maak geen nieuw topic aan over een onderwerp waar al een topic voor bestaat.

En ik zie telkens verschillende penislengte topics. Dat is dus elke x hetzelfde onderwerp met dezelfde vraag.  Dat mag dan toch niet ?  1 topic met penislengtes zou dan genoeg zijn want die wordt echt niet anders in een jaar tijd ofzo. Of zie ik iets over het hoofd? 

Sjammetje xxxxx

Reputatie 7
Badge +17

Ik weet het niet zeker maar ik denk dat die regel er meer om gaat dat jij als gebruiker niet een topic maakt over een onderwerp waar jij al eerder een topic over hebt gemaakt.

Als die regel heel streng zou worden opgevolgd zouden er over bijv. zelfmoord, self-harm, depressie of pesten ook geen topics meer gemaakt mogen worden want die zijn er ook al. Eigenlijk zou je dan nergens meer een topic over kunnen maken want zo’n beetje alles is wel een keer besproken.

Ik snap je wel. Telkens dezelfde topics over penislengte en aftrekken en zo zijn ook saai maar dat zijn wel dingen waar jongeren nou eenmaal veel mee zitten/bezig zijn dus ik denk dat daar niet zo heel veel aan te doen is.

Reputatie 7
Badge +19

Ik ben het eens met @Sjammetje 

Deze topics worden echt ontzettend vaak opnieuw aangemaakt en het irritant me echt. 

Reputatie 7
Badge +17

Het zou wel handig zijn als er over bijv. penislengte 1 vast topic kon komen ja.

Reputatie 7
Badge +7

Hallo allemaal,

 

dit is een discussie die al vaak gevoerd is de laatste jaren, en waar de meningen over verdeeld zijn.

We begrijpen dat het irritant kan zijn als mensen nieuwe topics openen over bijvoorbeeld penislengte of vragenlijsten, maar blijkbaar is daar toch een behoefte aan bij sommigen.  @tim16  legt het heel goed uit, als we de regel te streng zouden opvolgen dan zouden ook andere veelvoorkomende topics geweerd moeten worden. En dat is niet de bedoeling.

Groetjes, Marieke / De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +19

hoihoi,

Ik vroeg mij iets af. Is er op elk moment van de dag een moderator online? Want s nachts niet toch geloof ik? Maar tot hoe laat zijn jullie dan online? Ik zie later op de avond dat er vaker regels worden overtreden namelijk, en ik vroeg mij dit daarom gewoon af.

 

Joeeeee

Reputatie 7
Badge +7

Hi @jaivy ,

 

logisch dat je daar benieuwd naar bent! Ik mag er alleen geen antwoord op geven, omdat dat de veiligheid van het forum niet ten goede zou komen. Stel dat ik zou zeggen dat er tot x uur een moderator online is, dan weten mensen die de regels willen overtreden dat ze dus om 5 over x hun gang kunnen gaan ;-)

Hopelijk heb je daar begrip voor.

 

Groetjes, Marieke / De Kindertelefoon

 

Reputatie 7
Badge +19

oke dat snap ik, maaaar het lijkt mij dat het niet veel uitmaakt aangezien het sws midden in de nacht kan. Dat weet iedereen. Maaar I get it.

Hoezo is er niet 24/7 iemand online. I mean jaaaa ik snap dat het wss vrijwillig is enzo maar ben toch benieuwd.

Ik ga anders wel modereren midden in de nacht :P    maaar wel 10tje per uur

 

joeeeee

Reputatie 7
Badge +7

Hey @jaivy ,

 

klopt, het is vrijwilligerswerk, daarom is het ook lastiger om mensen te vinden die op ongewone tijden willen werken. Bij een betaalde baan staat daar natuurlijk een nachtdiensttoeslag tegenover. ( jouw aanbod is nog heel bescheiden dan!! )

Wij van De Kindertelefoon doen ons best om ook tijdens de nacht geen overtredingen op het forum te krijgen, en verder hopen we natuurlijk dat alle forumleden zich gedragen.

 

Groetjes, Marieke / De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +19

bescheiden voor uw leeftijd misschien ja haha. Maaaar ik werk wel voor 10 euro per uur hoor. Maar meer mag ook.🤣

Maar ik snap het.

Reageer