Sticky

Forumregels


Badge +4

 

Forumregels

 

Het forum gaat over ALLES

Het forum van De Kindertelefoon is dé plek waar jongeren van 12 tot 18 jaar met elkaar over ALLES kunnen praten. Om dat op een leuke en veilige manier te doen hebben we een aantal forumregels.

 

Waarom forumregels?

De Kindertelefoon vindt het belangrijk dat het forum een fijne en veilige plek is voor jongeren. De forumregels helpen hierbij. Als je een forum-account aanmaakt, ga je akkoord met deze forumregels en het privacystatement.

 

Wat gebeurt er als je de forumregels overtreedt?

Bij een overtreding krijg je een eerste waarschuwing, bij een tweede overtreding krijg je een tweede waarschuwing. Bij een derde waarschuwing, binnen een jaar, wordt je account geblokkeerd. Je kan dan niet meer inloggen op het forum. Waarschuwingen ontvang je altijd per mail.

Het uitwisselen van contactgegevens (regel 4) vinden wij extra zorgelijk voor de veiligheid van het forum. Daarom wordt je account bij een 2e waarschuwing voor deze regel al geblokkeerd. 

 

Adviezen

Naast forumregels hebben wij een aantal adviezen. Die hebben als doel om het forum overzichtelijk, leesbaar en gebruiksvriendelijk te houden. Moderatoren kunnen op basis van de adviezen aanpassingen doen in jouw bericht of in jouw profiel, daar geven wij geen waarschuwing voor, wel krijg je een mail van de moderator als we iets aangepast hebben. 

 

Bij de adviezen lees je ook hoe jouw berichten het beste geplaatst kunnen worden zodat het forum overzichtelijk blijft en ervoor zorgt dat jouw bericht goed gevonden en gelezen wordt. 

 

 

 1. De regels: voor een leuk en veilig forum

 

Dit zijn de regels waar moderatoren op letten om ervoor te zorgen dat het veilig blijft op het forum. Bij het overtreden van deze regels krijg je een waarschuwing.

 

Algemeen

 

1. Je bent tussen de 12 en 18 jaar.

We staan alleen accounts toe als je tussen de 12 en 18 jaar bent. Ben je tussen de 8 en 11 jaar? Dan kun je elke dag met De Kindertelefoon bellen op 0800-0432, of chatten. Dit is gratis en anoniem.

Ben je ouder dan 18 jaar? Kijk dan voor een gesprek bij de Alles Oké? Supportlijn. Of zoek dan een forum dat bij je leeftijdscategorie past. Als we twijfelen of je binnen de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar valt dan kunnen we je identiteitsbewijs opvragen. Ontvangen wij die niet, dan kunnen we besluiten om je account te blokkeren.

 

2. Ga respectvol met elkaar om.

Neem elkaar serieus, val iemand niet persoonlijk aan en pest elkaar niet. Bedreig of beledig geen forumleden of moderatoren van De Kindertelefoon, discrimineer niet en maak geen seksueel getinte opmerkingen.

 

Jouw berichten of reacties

 

3. Plaats op het forum geen persoonsgegevens.

Zorg ervoor dat je anoniem bent op het forum, zodat anderen jou niet herkennen. Dus:

 • Plaats geen foto’s van personen
 • Geef alleen je gebruikersnaam, niet je echte naam.
 • Post nooit persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, e-mailadres, de naam van je school of je sociale mediaprofiel waardoor andere forumgebruikers je kunnen herkennen.

 

Plaats geen persoonlijke gegevens van anderen, zij hebben ook recht om anoniem te blijven.

 

4. Het vragen om contactgegevens of het uitwisselen van contactgegevens is niet toegestaan.

We willen een veilige omgeving bieden. Daarom blijft het contact enkel hier op ons forum.

 

5. Chatten en bloggen is niet toegestaan.

We staan niet toe dat je topics opent of reacties plaatst om te chatten met andere gebruikers of een blog bij te houden. Onder chatten verstaan we topics of reacties om elkaar beter te leren kennen en/of een gezellig gesprek met elkaar te voeren.

Een blog is een update die dagelijks of wekelijks wordt geplaatst zonder concrete vraag.

Wanneer reacties gaan over het oorspronkelijke topic en je andere gebruikers wil informeren, adviseren of ondersteunen met een inhoudelijke reactie, dan kun je die reactie natuurlijk gewoon plaatsen

 

6. Plaats geen illegale, schadelijke, triggerende en/of choquerende (seksuele) inhoud of links op het forum.

Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld:

 • Het geven van of vragen om tips bij bijvoorbeeld, anorexia, illegale activiteiten of zelfbeschadiging is niet toegestaan.
 • Aankondigingen van zelfdoding worden verwijderd.
 • Topics en reacties die als doel hebben om seksueel opgewonden te raken. Topics over het delen van seksuele fantasieën of het tot in detail delen van seksuele ervaringen zijn dan ook niet toegestaan. 

Omdat we willen dat vragen op het forum duidelijk overkomen halen we (choquerende) details die afleiden van de vraag of het antwoord weg, of we passen de tekst aan. In sommige gevallen verwijderen wij het volledige topic, afhankelijk van het topic kijken we wat nodig is. We vinden het belangrijk dat de vraag die wordt gesteld centraal blijft staan.

 

7. Plaats geen berichten uit naam van De Kindertelefoon en doe je niet voor als moderator.

Plaats geen berichten uit naam van De Kindertelefoon of op zo’n manier dat het lijkt alsof je betrokken bent bij De Kindertelefoon.

Wanneer je ziet dat iemand zich niet aan de forumregels houdt, ga dan niet in discussie met dit forumlid. Meld dit bij één van de moderators door het bericht te rapporteren. Zij beoordelen of er inderdaad forumregels worden overtreden en of er actie ondernomen moet worden.

 

8. Reclame maken is niet toegestaan.

Het forum mag niet worden gebruikt om reclame te maken voor websites, bedrijven of producten. Links naar veilingsites en advertentiesites zoals Marktplaats, eBay en Amazon zijn ook niet toegestaan.

 

9. Oproepen voor enquêtes, onderzoeken of werkstukken voor school, studie of werk zijn niet toegestaan.

 

10. Je voordoen als expert is niet toegestaan.

Open geen topic waarin je forumleden oproept om jou vragen te stellen over een bepaald onderwerp waarin je (ervarings)deskundige bent.

 

11. Het plaatsen van of vragen om uitdagingen, challenges of opdrachten is niet toegestaan.

  

12. Je bent maar onder één forumaccount actief.

Een forumaccount is voor één gebruiker en mag niet met meerdere gebruikers gedeeld worden.

Het ook is niet toegestaan voor een gebande gebruiker om een nieuw account aan te maken of om via een andere gebruiker te reageren op het forum. Wanneer een gebande gebruiker dit toch doet, wordt het nieuwe account ook geblokkeerd en/of de geplaatste topics en reacties verwijderd.

 

 

 1. Advies: voor een overzichtelijk en fijn forum

 

Dit zijn aanbevelingen waar moderatoren op letten bij nieuwe topics en reacties, dit kan ook gaan over jouw profiel. Het belangrijkste van deze aanbevelingen is dat ze zorgen voor een overzichtelijk en fijn forum.

 

Jouw bericht

Laat zien waar je jouw informatie vandaan hebt. Oftewel bronvermelding

Een bron is de plek waar je jouw informatie vandaag hebt, dat kan b.v. een website of boek zijn, dus vermeld het wanneer je een tekst vanuit een andere bron hebt overgenomen.

 

Blijf bij het onderwerp, ga niet off-topic.

Als een topic over een bepaald onderwerp gaat, begin dan niet over een ander onderwerp. Moderatoren zullen dit in het topic onder de aandacht brengen.

 

Plaats je bericht maar één keer.

Hou het bij één topic over hetzelfde onderwerp. Elk bericht moet eerst door ons gecontroleerd worden. Dat doen we zo snel mogelijk. Plaats het dan niet meerdere keren, daardoor wordt je bericht moeilijker te vinden.   

 

Jouw profiel

 

Gebruik geen choquerende of beledigende gebruikersnaam, profielfoto en/of handtekening.

Met choquerend bedoelen we dat jouw naam geen racisme, discriminatie of geweld mag bevatten. Dat kan door anderen als choquerend worden ervaren. Wij zullen bij overtreding jouw naam, foto of handtekening aanpassen. Op het forum kan je daarna een verzoek doen voor een andere naam.

 

Denk goed na over je gebruikersnaam en zorg er voor dat je gebruikersnaam anoniem is.

Wat we niet toestaan:

 • een voor- en achternaam (ook niet van bekende personen)
 • een naam die hetzelfde is als je mailadres
 • een naam die uit alleen nummers bestaat
 • een naam met een (geboorte)datum

 

Gebruik ook niet dezelfde gebruikersnaam als op andere sites of social media.

Wij zullen bij overtreding jouw naam aanpassen. Op het forum kan je een verzoek doen voor een andere naam.

 

Gebruik van afbeeldingen waarop een persoon (gedeeltelijk) herkenbaar in beeld is, is niet toegestaan.

Wij zullen bij overtreding jouw avatar aanpassen.

 

 

 1. Advies: voor aandacht voor jouw berichten

 

Deze categorie is bedoeld om jouw bericht zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen

 

Kies de categorie die het beste bij je bericht past.

Het forum heeft verschillende hoofdcategorieën. Kies de categorie die het beste bij jouw bericht past. Als wij denken dat het beter onder een andere categorie past dan passen wij dat aan.

 

Maak een duidelijke titel bij je bericht die goed weergeeft waar je topic over gaat.

Een titel met alleen ‘help’ is niet duidelijk, bij ‘help ik word gepest’ weten andere forumgebruikers beter waar je topic over gaat.

 

Maak gebruik van tags

Door tags te gebruiken zijn je berichten makkelijk te vinden voor andere gebruikers. Tags zijn belangrijke woorden die passen bij jouw bericht.

 

Houd de tekst van je bericht leesbaar.

Gebruik spaties en punten en let op je spelling. Op het forum mag je in het Nederlands en Engels posten.

 

 1. Vragen?

 

Heb je vragen over het forum? Kijk dan eens in het topic veelgestelde vragen of plaats een bericht in het subforum Over De Kindertelefoon.


306 reacties

Reputatie 7
Badge +17

Gewoon even de logica van regel 1, je moet tussen de 12 en 18 jaar zijn. Maar de mensen van de kindertelefoon zijn denk ik allemaal 18+. Ik weet dat zij wel mogen enzo maar toch die logica.

Zie niet in wat daar niet logisch aan is

Reputatie 7
Badge +14

Hoi @ikweethetnietmeer2009,

 

Gewoon even de logica van regel 1, je moet tussen de 12 en 18 jaar zijn. Maar de mensen van de kindertelefoon zijn denk ik allemaal 18+. Ik weet dat zij wel mogen enzo maar toch die logica.

uhm, de forumgebruikers mogen alleen kinderen van 12-18 jaar zijn en de rest , de moderatoren en andere medewerkers zijn idd op een paar van de chat na, allemaal 18+, denk ik.

Als jij de naam Kindertelefoon drm niet logisch vindt, tsja, dat kan en mag, maar hoe zou je het anders willen noemen…..of bdl je dat niet?

 

@TikTak 

…... zij zorgen dat het forum een veilige plek is, al zijn sommige wel heel erg streng 😅

ja, eigenlijk willen wij meer inspraak in wie er wel of niet moderator mag worden hahaha, nee hoor grapje 🤣😉

 

@OwO_Chikako_OwO,

hahahaha, zou wat zijn 😁 om ze te rapporteren 😄

 

 

Uhm, Kindertelefoon, nu ik hier toch ben:

gaan jullie reacties ook wel eens in de check en krijgen jullie daar soms ook 'kriebels’ 😡 van of matsen jullie elkaar gewoon..🙃

 

Gr. MickeyMouse

@MickeyMouse 

 

Reputatie 7
Badge +17

hahahaha, zou wat zijn 😁 om ze te rapporteren 😄

@MickeyMouse Nou, als je denkt dat een mod de regels overtreedt kun je ze gewoon rapporteren denk ik. 😅

Reputatie 7
Badge +9

 

Ga je ze rapporteren?

o nee natuurlijk niet. zij geven een gevoel van veiligheid hier. ik denk zelfs dat als de kt er niet was op het forum dat het een gekkenhuis zou zijn. ik geef toe ze zijn soms streng en maken af en toe wel fouten maar ze zijn geweldig.

Reputatie 7
Badge +17

Op deze link https://forum.kindertelefoon.nl/site/terms staat nog steeds dat het forum voor 13 tot en met 18 is. Misschien handig om ff te wijzigen naar 13 tot 18?

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @tim16 ,

 

oh wat slordig, ik zie het. Ik geef het door zodat het hopelijk snel wordt aangepast, dank je.

 

Groetjes, Marieke / De Kindertelefoon

Hoi,

Mogen we namen van Discord servers noemen als die meer dan 1.500 leden hebben? Door de grootte van die Discord servers brengen ze de anonimiteit niet heel erg in gevaar. Als dat niet mag, wat is dan het minimaal aantal leden dat een Discord server moet hebben om genoemd te worden? Ik ben van plan om een groot alternatieven topic te maken voor andere communities.

Reputatie 4
Badge +2

Hallo @XYZ 

 

 

 We gaan naar jouw vraag kijken en geven je zo snel mogelijk antwoord.

 

 

 

Groet,

 

Yasmin

 

We zijn 11 dagen verder. Is er een antwoord?

Reputatie 3
Badge +2

Hoi @XYZ , 

 

Excuses dat je nog geen antwoord hebt. Ik heb je vraag nogmaals doorgestuurd. 

 

Groetjes, Meike 

De Kindertelefoon

Hey geachte Kindertelefoon, is het gewoon dat de hele middag er niks gebeurd op het forum? Ik vind het nu echt vervelend worden. Deze week al een paar x dat je gewoon bijna de dag door niks kan en er geen reactie door komt. Dan komt er een hele klap ineens en daardoor raken allerlei berichten weggedrukt op de page. Dit kan toch niet de bedoeling zijn zo? Ik denk, jullie gaan afbouwen en forum stoppen ofzo. Ik vind er niets meer aan zo. Wij kunnen elkaar niet helpen en reacties zijn veel te laat of verdwenen. Wij moeten ons aan allerlei regels houden en jullie kunnen ons zomaar laten wachten en zonder gevolgen ons , ik vind, niet netjes en wantrouwend behandelen. Sorry hoor maar dit is een slecht voorbeeld dat jullie geven als volwassenen naar ons. En wij moeten het maar pikken en mogen er niets aan doen. Niet eerlijk! 

Asky 

Ps bericht graag wel plaatsen zodat iedereen het kan lezen. 

Reputatie 7
Badge +17

Korte aanvulling: @Askygirl , helemaal eens! 

Groetjes, Tartan X 

+1 🙂

 

Reputatie 7
Badge +12

+2 (Ja ik tel voor twee😏)

-OnlyMe

Reputatie 7
Badge +11

@Askygirl afgelopen week is het forum echt heel slecht gecheckt. Het is inderdaad vreselijk maar als iedereen weggaat is het helemaal een dode boel. 

Korte aanvulling: @Askygirl , helemaal eens!

@Tartan13 ik ben er ook mee eens!

Één ding: iedereen die nog op het forum is, blijf alstublieft!

Groetjes, @Monkeyboy69

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ik denk dat ik mijn eigen forum ga oprichten als vervanging. Een algemeen forum met betrekking tot de mentale gezondheid voor jongeren tussen de 13 en 25. Gezien jongvolwassenen ook graag een plek willen, het blijft een moeilijke leeftijd. Het forum zou dan geen algemene check hebben, maar een check die alleen aanslaat bij bepaalde woorden. 

Een host huren moet op zich niet een heel groot probleem zijn en ik heb een basiskennis met betrekking tot programmeren. Daarnaast kan ik ook reclame maken voor het forum via sociale media en ik kan promotieservices kopen bij bedrijven / influencers misschien. Ik heb op dit moment €2.300 en ik ben niet materialistisch ingesteld, dus ik kan het best missen om de online wereld beter te maken. 

Voor vrijwillige forum moderators kan ik mijn online vrienden en vriendinnen inschakelen. 

Het is nog iets waar ik na over moet denken. Want het kost wel veel tijd en als er daadwerkelijk op een gegeven moment 10.000 leden zijn, dan kan dat best een probleem vormen.  

Korte aanvulling: @Askygirl , helemaal eens! 

Groetjes, Tartan X 

Effe een formule er voor maken: y=2x+3 

X is het aantal mensen dat het ermee eens is. Naja gewoon plus 3, omdat ik daar zin in heb. En alles keer 2, omdat we voor 2 tellen.

Sorry ben met wiskunde bezig (om 21:50 )

Maar ik ben het er ook mee eens.

Hoi @JanneB ,

Zou u niet alle quotes kunnen verwijderen? Sommige reacties worden nu echt onduidelijk!

 

 

Reputatie 5
Badge +4

Hoi @Jesse_6567

Goed dat je het aangeeft! We verwijderen quotes om het forum zo overzichtelijk mogelijk te houden. Vaak verwijderen we een quote als de forumgebruiker de openingstopic quote, of het bericht quote dat direct onder/boven zijn reactie staat. We zullen er op letten dat de reacties leesbaar en begrijpelijk blijven. 

Groetjes, JanneB van De Kindertelefoon.

Top, bedankt!👍

Reputatie 1
Badge

Gebruik van afbeeldingen waarop een persoon (gedeeltelijk) herkenbaar in beeld is, is niet toegestaan.

Telt dat ook als je een masker draagt en alleen ogen+haar+deel huid zichtbaar is?

 

 

Groetjes Lizzy

Reputatie 1
Badge

Is Anoymous een verwijderd acc ofzo want ik kan niet op de naam klikken en bij oude berichten zie ik dan 

Hallo [username] en niet

Hallo Anoymous

en ik zie andere usernames die nu wel allemaal Anoymous heten en dezelfde pfp hebben

Reputatie 2
Badge

Hey @Lizzy-Therianwolf!

Goed dat je het vraagt! In regel 3 staat dat je geen foto's mag plaatsen van personen, zodat andere mensen jou niet herkennen.  Ogen en haar kunnen herkenbaar zijn. Foto's daarvan zijn daarom ook niet toegestaan op het forum. 

Groetjes Jen / De Kindertelefoon

Reputatie 2
Badge

Hey @Lizzy-Therianwolf 

Account met de naam Anonymous zijn accounts die zijn verwijdert. Alle accounts die verwijdert zijn hebben allemaal dezelfde naam en profielfoto. Vandaar dat je die vaker tegenkomt

Groetjes Jen / De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +9

5. Chatten en bloggen is niet toegestaan.

We staan niet toe dat je topics opent of reacties plaatst om te chatten met andere gebruikers of een blog bij te houden. Onder chatten verstaan we topics of reacties om elkaar beter te leren kennen en/of een gezellig gesprek met elkaar te voeren.

Een blog is een update die dagelijks of wekelijks wordt geplaatst zonder concrete vraag.

Wanneer reacties gaan over het oorspronkelijke topic en je andere gebruikers wil informeren, adviseren of ondersteunen met een inhoudelijke reactie, dan kun je die reactie natuurlijk gewoon plaatsen

Ik heb hier even een vraagje over. Vooral het stukje over bloggen. Je zegt dat een blog een update is die dagelijks of wekelijks wordt geplaatst zonder een concrete vraag.

Ik ben daar ergens wel mee eens. Maar stel je voor dat het echt even niet goed met je gaat en andere forumleden geven je tips om ermee om te gaan. Zou je dan wel updates mogen geven over hoe het met je gaat nu je de tips gebruikt? Ik zou als ik een tip aan iemand geef graag willen weten hoe dat ging. En als diegene even goed ging en daarna weer slecht vindt ik ook dat dat gezegd mag worden.

Ik vindt dagelijkse updates ook overdreven maar ik vind dat met sommige onderwerpen het wel mag. 

Reageer