Recepten


  • Anonymous
  • 0 reacties

Hoi allemaal!

In dit topic mag iedereen die een lekker recept kent, het delen. Zorg wel dat je alleen recepten deelt en dus geen andere berichten stuurt. Als je iemand’s recept goed vind kan je het een klavertje 🍀 geven.

 

Tips voor als je een recept wil maken met iemand anders en diegene mag niet zien dat je op het forum zit:

  • Kopieer en plak het recept in notities
  • Schrijf het recept over
  • Maak een screenshot en snijd de stukken waaraan je het forum kan herkennen weg

Ik hoop dat dit topic op deze manier mag en niet gesloten wordt.


47 reacties

BENODIGDHEDEN:

  • Bloem
  • (basterd/bruine) suiker
  • Banaan
  • Ei
  • Kaneel
  • Pan
  • Kom voor het mixen
  • Een staafmixer ofzo
  • En andere basic dingen

RECEPT:

Dit worden lekkere bananen pannenkoekjes! Bedenk hoeveel personen er zijn. Schat in hoeveel ze eten. Hou er rekening mee dat het formaat van de pannenkoeken wordt als american pancakes. Laten we zeggen we doen voor 2 personen. Om te beginnen kijk hoe groot je eiren zijn en je bananen stel je hebt kleine bananen dan doe je misschien 3. Als eerste haal je de schil van de bananen af en doe je de banaan in kleine stukjes in de kom. Doe de bloem erin. Ik zou zeggen voor 2 personen doe een klein bakje vol. Doe een beetje kaneel erover heen. Doe de suiker erbij (niet te veel). Doe ook de ei erbij ik zou er 2 doen. Lekker mixen nu zorg dat alles goed mengt. Er kunnen geen stukjes meer over blijven. Je hebt als het goed is een gele mix met wat luchtbellen. Nu lekker bakken in een pan. Doe het vuur een beetje gematigd aan. Blijf kijken en zie wanneer je moet omdraaien. Tip: Doe er boter bij in de pan dat helpt voor het bakken. Tip: Eet het met kaneel of suiker!

Parfait is een fijne ijssoort, waarbij de naam in het Frans 'perfect' betekent. Het is ontstaan in 1894 in Frankrijk. Het is een ijssoort die niet in een ijsmachine wordt gedraaid. Het wordt in een diepvrieskast of conservator, met een temperatuur tussen de -12 en -18°C, stilstaand bevrorena

Basis recept Parfait

Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Ingrediënten

  • 2 dl suikersiroop ( 100gr water+100 gr suiker )

Bereiden

2 dl suikersiroop ( 100gr water+100 gr suiker )

6 eidooiers *

4 dl slagroom

snufje zout

Smaakstof ( vanille of likeur, chocolade gesmolten )

 

Bereidingswijze:

Klop de room op tot yoghurt dikte, en plaats deze afgedekt in de koeling.

Breng de suikersiroop aan de kook, en haal deze van het vuur

Doe de eidooiers in een bekken samen met het snufje zout

Klop de eidooiers los au ban marie ( bekken plaatsen in een pan met warm water 60-70 graden ) en voeg al kloppend het suikersiroop toe

Klop dit net zolang tot het een vaste massa geworden is

Haal het bekken uit de pan en klop de parfait tot deze op kamertemperatuur is.

Voeg in twee delen de geslagen room toe en de smaakstof.

Tip! Parfait met fijngesneden citroengras ( Sereh ) is een frisse combinatie. Of met een beetje limoncello.

Stort de compositie in vormpjes , dek deze af en plaats ze in de vriezer ( +/- 3 a 4 uur ) * dit is ook gepasteuriseerd verkrijgbaar

Gevulde tomaten met ei

Ingrediënten

4 stuks

  • 4 eieren

  • 3 grote tomaten

  • verse peterselie

  • 5 eetlepels room (slagroom of kookroom)

  • Snuf peper en zout

  • 1 handje geraspte kaas

  • boter of margarine

 

Bereiding

Verwarm de oven op 200° graden.

Snijd het bovenste deel (het kapje) van de tomaten. Snijd en schep het vocht en pitjes eruit. Zet de tomaten op de kop en laat even uitlekken.

Bestrooi de binnenzijde van de tomaten met een snuf peper en zout.

Zet de uitgeholde tomaten in een ovenschaal of op een bakplaat en zet de kapjes ernaast. Bak de tomaten alvast 5 minuten in de oven.

Breek de eieren boven een kom en klop ze met een garde door elkaar. Voeg de room, peper en zout toe en roer erdoor.

Verhit een koekenpan en smelt een beetje margarine of boter hierin. Giet het eiermengsel in de pan en roer met een houten spatel van buiten naar binnen tot de eieren beginnen te stollen.

gevulde-tomaten-ei-01.jpggevulde-tomaten-ei-02.jpggevulde-tomaten-ei-03.jpg

Voeg de helft van de kaas toe, snuf peper en zout en wat fijngehakte peterselie en schep erdoor.

De eieren hoeven maar kort gebakken te worden. Na circa 4 minuten moet het mengsel smeuïg zijn.

Haal de tomaten uit de oven en schep het roerei erin. Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en zet de tomaten nog 10 minuten in de oven. Zet eventueel de grill een paar minuutjes aan.

Haal de gevulde tomaten met roerei uit de oven en bestrooi met wat extra peterselie.

Tip: Maak dit gerecht gemakkelijk plantaardig door het ei te vervangen voor vegan eivervanger, de room door plantaardige room en de kaas voor vegan geraspte kaas. Easy!

 

Bron: Leuke recepten.nl

 

In dit eerste bericht ga ik een recept geven voor gebakken kip, aardappeltjes en groenten met tzatziki. Dit recept is avondeten voor ongeveer 4 personen.


Benodigdheden:
• 300gr kipfilet
• 600gr aardappeltjes
• 1 courgette 
• 1 aubergine
• 1 komkommer
• 100gr yoghurt
• 10gr peterselie
• 1 teentje knoflook
• Oregano
• Olijfolie
• Peper
• Zout


Het recept:

Verwarm de oven voor op 200graden.

Mix in een ovenschaal de helft van de knoflook (fijn gesneden), 1.5 eetlepel olijfolie, 3 theelepels oregano en een beetje zout. Als het goed door elkaar zit, doe je de kip erbij en zorg je dat je deze goed bedekt met het mengsel. Dit laat je dan even staan zodat het in kan trekken.

Bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de aardappels in stukjes en meng deze op de bakplaat met 1.5 eetlepel olijfolie, peper en zout. Zet de aardappels voor ongeveer 20 minuten in de oven. Na 20 minuten zet je de kip bij de aardappeltjes in de oven en laat je dat nog ongeveer 15 minuten bakken. (Let goed op of het gaar is).

Snijd de courgette en de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit 1.5 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en aubergine ongeveer 10 minuten.

Rasp de komkommer en snijd de peterselie fijn. Doe de komkommer met de peterselie, de yoghurt, de 2e helft van de knoflook (fijn gesneden) en een beetje peper en zout in een kom en mix goed. Het mengsel wat je nu gemaakt hebt, heet tzatziki en is een bijgerecht bij de kip, aardappels en groente.

Eetsmakelijk!

Reputatie 7
Badge +14

Heyy @J8j8

Wat een leuk (en lekker) topic is dit! Ik zal een recept voor ijs delen: 

 

sorbet ijs zonder toegevoegde suikers, met 2 ingrediënten: 

Ingrediënten

  • banaan 
  • bevroren fruit naar keuze
  • Blender of staafmixer 

Bereidingswijze

Doe het bevroren fruit en de banaan in een blender of gebruik een staafmixer. pureer/ blend het mengsel totdat je een gladde en smeuïge substantie hebt. Schep het ijs in een kom of beker en klaar is kees. 

tip: Je kan ook chocolade ijs maken, daarvoor heb je bevroren banaan en cacao poeder nodig. De bereiding gaat verder exact hetzelfde als met het bevroren fruit. 

nog een tip: als je wat meer proteïne in het ijs wilt kan je er noten aan toevoegen. 

Eet smakelijk :). 

 

xx Eenmeisje004

Gevulde eieren

Ingrediënten

8 stuks

  • 4 eieren

  • 1 eetlepel mayonaise

  • 1 eetlepel yoghurt

  • 1 theelepel mosterd

  • Snufje paprikapoeder

  • Snufje kerriepoeder

  • Verse bieslook

 

Bereiding

1. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard.

2. Spoel ze daarna af onder koud water zodat ze schrikken. Pel de eieren en snijd ze doormidden.a

3. Haal het eigeel met een vorkje of mesje eruit en doe dit in een kommetje. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk. 

gevulde_eieren_01.jpggevulde_eieren_03.jpggevulde_eieren_04.jpg

4. Voeg de mayonaise, yoghurt, mosterd, paprikapoeder en kerriepoeder toe en meng goed door elkaar. Doe het mengsel in een spuitzak en maak mooie toefjes in de eiwitten. Als je geen spuitzak heb kun je ook een lepeltje eigeel (vulling) in de eiwitten doen. Bestrooi met wat bieslook. 
 

Bron: Leuke recepten.nl

Hoi @Karin_ ,

Ik snap wat u zegt over plagiaat maar ik heb daarbij nog wel een vraag. Van mijn recepten heb ik de meeste geleerd uit bijvoorbeeld kookboeken en het internet maar ik type ze allemaal zelf. Ook heb ik de recepten zelf gemaakt en aangepast naar hoe ze naar mijn mening beter zijn. Is dit dan nogsteeds plagiaat? Want het originele recept is dan alleen nog maar een inspiratie bron voor mij.

Reputatie 7
Badge +19

Hoi @J8j8  ik denk dat het mw @Karin_  ( als ik u goed begrepen heb ) gaat om knippen plakken. Niet zoals jij doet jij typt zelf, of ik als ik de bron tussen haakjes vermeld.  Het is denk een algemene opmerking en disclaimer voor deze site. Begrijpelijk wel  :)  hopelijk zeg ik het goed. 

Ik ben benieuwd naar nog meer lekkers !  Ik heb nog een heel korte.

Tosti vind iedereen lekker, maar doe er aan 1 kant aardbeienjam op of ananas er bij tussen . Heerlijk ! Kop chocomelk erbij met slagroom met mini marshmallows die je er nèt voor het opdrinken doorheen doet. Gezien in Zeewolde in een cafeetje.  Ideale snelle lekkernij 🙂 wel ervoor of erna een goed stuk lopen 😉

Groetjes liefs Julian X

Reputatie 5
Badge +2

Hoi J8j8 en Julian12,

Bedankt voor jullie reactie. Als je de recepten zelf hebt gemaakt of aangepast is dat inderdaad zeker geen plagiaat.

Precies zoals Julian12 uitlegt: alleen bij knippen en plakken de bron vermelden.

Veel plezier op het forum!

Karin, De Kindertelefoon

 

Reputatie 7
Badge +14

Heyy allemaal, 

Dit is een recept  van de vrouw van een vriend van mijn vader. Door dit recept lust ik weer bloemkool haha. Er komt nog een recept aan, maar die moet nog gecheckt worden door de moderatie. 

Masala       

                     (Surinaams)

Wat heb je nodig:

Een uitje (hoeft niet)

 Teentje knoflook of  knoflook poeder

Masala ( kerrie)

Bouillon blokjes

Kippen dijtjes (je kan het ook met ander vlees doen)

Rijst

Groenten (maakt niet uit wat)

 

Pak een wok en doe daar een scheutje olie in. Als je uitjes en knoflook hebt doe dat er dan eerst in, anders moet je even wachten. Snij de kippen dijtjes klein met bot en al. Doe die dan in de pan en doe er een beetje knoflook poeder in als je geen knoflook hebt. Twee bouillon blokjes er in en dan een schepje masala erin. Doe er water in en  breng op smaak met een beetje peper en zout.  Roer het door en doe de deksel erop, laat het pruttelen. doe de rijst in een soeppan en zet de waterkoker aan en doe het hete water in de rijst dan gaart het sneller. Doe er water in tot dat je de rijst niet zichtbaar meer is.(ongeveer tot je duim nagel) Kook de rijst met de deksel er op en snij de groenten in stukjes. (Tip: Als je witlof hebt snij dan schuin want dat bittere wil je niet hebben) Kijk of de rijst en de kip al klaar zijn proef een stukje als je twijfelt. Heeft de rijst al het water opgezogen? Dan is die klaar! Is de kip wit van binnen? Dan is die klaar! Dek de tafel en klaar is je Masala!!!      

Eetsmakelijk!

 

xx Eenmeisje004

Reputatie 7
Badge +14

Dit is een recept van een cinnamon roll mugcake. Ik heb heb hem meerdere keren gemaakt en het is echt heel lekker. 

Maak een Snelle Cinnamon Roll Mug Cake Zonder Ei | Mug Cakes (mug-cakes.nl)

(dit is niet het recept dat  gecheckt moet worden door de moderatie, dat recept komt er hopelijk snel aan) 

xx Eenmeisje004

Superleuk dat jullie ook allemaal recepten delen! Het volgende recept wat ik hieronder ga typen is voor meringues en het is eigenlijk heel makkelijk  te maken.

 

Ingrediënten:

  • 3 eiwitten
  • zout
  • 100gr suiker
  • 90gr poedersuiker

 

Het recept:

Verwarm de oven voor op 100graden. 

Pak een kom om in te mixen en spoel deze goed af met water en droog hem daarna goed, zo zorg je ervoor dat er geen vet in zit en zullen je meringues beter lukken.

Doe de eiwitten met een klein beetje zout in de kom en mix dit met een mixer tot het schuimig is. 

Voeg beetje bij beetje de suiker toe terwijl je blijft mixen. Als alle suiker erin zit blijf je mixen tot het mengel stijf is. Je moet de kom op z’n kop kunnen houden zonder dat het eruit valt. Dit kan lang duren (7 minuten bij mij).

Als laatste voeg je nu de poedersuiker toe aan de kom, deze roer je er voorzichtig doorheen met een spatel (niet mixen dus!).

Als alles goed door elkaar zit schep je het beslag op een bakplaat met bakpapier. Voor het eten is het het handigst als je kleine hoopjes maakt met 2 lepels.

Nu moeten de merengues ongeveer 2 uur in de oven. Als het goed is worden ze dan hard een misschien een heel klein beetje licht bruin. Als ze te snel bruin worden kan je de oven het beste wat lager zetten.

Als de merengues klaar zijn laat je ze afkoelen. Ze zijn daarna erg lekker met fruit, bijvoorbeeld frambozen of aardbeien en slagroom.

 

Het volgende recept is een toetje en het heet eton mess. Het is echt heel lekker en heel makkelijk te maken. Je hebt er wel meringues voor nodig, die iets meer tijd kosten om te maken. Je kan ze kopen of zelf maken. Er staat in een van mijn vorige reacties al een recept voor meringues, als je dit recept gebruikt moet je ongeveer de helft van de meringues gebruiken. Met dit recept maak je best veel eton mess, voor ongeveer 6 personen wel denk ik. Dus als je met 4 of minder ben zou ik het halve recept maken.

 

Ingrediënten:

- meringues 

- 0.5kg fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of bosbessen)

- 350ml slagroom (zo'n bakje die je zelf nog moet kloppen)

- 2 lepels suiker

 

Het recept:

Klop de slagroom met de suiker met een mixer tot het zo dik is als normale slagmroom. Als je geen mixer hebt kan je dit ook met een garde doen maar dan moet je heel hard kloppen en het duurt dan best lang.

Verbrokkel de meringues in een grote kom. Het moeten kleine stukjes worden die in een keer in je mond passen, geen stof.

Daarna menig je de meringues met de slagroom en het grootste deel van het fruit in de grote kom. Je moet wel een beetje voorzichtig zijn zodat je niet alles plat maakt dus je kan het beste een grote lepel of spatel gebruiken.

Dan verdeel je de eton mess over de schaaltjes en leg je het overgebleven fruit mooi bovenop. 

Eetsmakelijk

Reputatie 7
Badge +19

Chocolade moes.

Benodigd heden:

Voor 3 personen.

1 pakje slagroom

1 chocoladereep smaak naar keuze.

 

Bereiding: klop de slagroom stijf let op: NIET helemaal. Smelt de chocola au bai Marie. Meng het in een kom en zet het in de koelkast. En klaar is wilhelmavemela.

Bron: wegens privacy kan ik deze niet vermelden.

Wilhelmavemela.

Reputatie 7
Badge +19

Engeltjes te  paard

Het echte scoutinghapje van kaas en spek boven het kampvuur kunnen jullie nu ook thuis maken. Heel makkelijk !: Wat heb je nodig

 + 1 plakje ontbijtspek +1 blokje kaas + Een prikstok. een fondueprikker is hiervoor heel geschikt, maar je kunt ook bijvoorbeeld een vleesvork gebruiken. +Waxinelichtje Tip: zet het waxinelichtje op een schaaltje of bordje, zodat eventueel gedrupte kaas of vet van het spek niet op tafel komt.

Stappenplan

Stap 1 Pak een blokje kaas en wikkel deze in het spek, zodat je het kaasje niet meer ziet.

Stap 2 Prik het spek-kaas pakketje op de prikstok.

Stap 3 Steek voorzichtig het waxinelichtje aan..

Stap 4 Hou je spek-kaaspakketje zo kort mogelijk bij de vlam, maar niet in de vlam. In de vlam verbrand het namelijk. Wanneer de kaas zacht is geworden, is je Engeltje klaar om op te eten.

Op een vuurtje kan het natuurlijk ook, en dan op langere stokjes die je  eerst “schilt”en even boven dat vuur houdt om ze te drogen en dan worden het prima prikstokjes ! Uiteraard alleen vuur als dat kan.

Groetjes liefs Julian X  ( met dank aan scouting)

Honeycomb 

Dit is een recept voor honeycomb. Dat is heel zoet en smaakt, zoals de naam al zegt, naar honing. Ik vind het heel lekker om bijvoorbeeld met ijs te eten.

 

Ingrediënten:

- 100gr suiker

- 4 eetlepels honing 

- 1.5 theelepel baking soda

 

Het recept:

Als eerste doe je bakpapier in een grote bak, bijvoorbeeld een ovenschaal.

Dan smelt je de suiker met de honing in een pannetje. 

Als alles gesmolten is zet je het wat warmer en laat je het borrelen zodat er karamel ontstaat. Het mag best wel een beetje verkleuren maar niet verbranden.

Daarna haal je de pan van het vuur. Je pakt een garde en legt een spatel klaar. Dan gooi je in een keer alle bakings soda in de pan en klop je heel hard met de garde. Het mengsel wordt dan opeens veel meer. Schenk het meteen op het bakpapier, gebruik de spatel om het goed uit de pan te krijgen.

Daarna moet je wachten tot de honeycomb goed hard geworden is en dan kan je hem eten :)

Reputatie 5
Badge +2

Hallo,

Wat een heerlijke recepten komen er voorbij!

Willen jullie er op letten dat als jullie  receptteksten overnemen, ook de bron vermelden in verband met forumregel 11:

11. Bij gebruik van teksten vanuit een andere bron, is een bronvermelding verplicht.

De Kindertelefoon is tegen plagiaat, dus vermeld de bron wanneer je een tekst vanuit een andere bron hebt overgenomen.

Veel bakplezier!

Groetjes,

Karin, De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +19

Hoi het is te veel tekst om zo te plakken mag het even via een link ? 

http://scoutingkookboek.nl/recept/broodjes-bakken-met-een-stok/

@J8j8 had je vast wel van me verwacht ;) haha. Maar is echt leuk om te doen en lekker allemaal !

Groetjes en liefs Julian X

 

Ja klopt @Julian12, voor mijn recept mag er ook absoluut geen geel in zitten dus je moet erg voorzichtig zijn.

Reputatie 7
Badge +8

Nadat ik een soort van erg langs dit geweldige topic heen ben gescrolled voelt het nu wel verplicht om ook een recept hier aan toe te voegen 

 

Pavlova!

Pavlova is een soort merengue maar veel beter. Het komt uit Australië en wordt veel gegeten in de zomer.

Wat heb je nodig:

3 eiwitten 

Ongeveer 150 gram kristal suiker (ligt eraan hoe zoet je het wilt, 150 was voor mij best wel zoet maar dat is wat er in mijn recept stond.)

Theelepel citroen sap

2 Theelepels maïzena ( een soort maïs achtig iets, kan je bij de jumbo krijgen ) 

*Optioneel* slagroom en fruit naar keuze 

 

Ook heb je een elektrische mixer nodig (met de hand mixen is onmogelijk) 

Een kom om in te mixen 

Een bakplaat met bakpapier 

Een spatel of lepel

 

Als aller eerste moet alles dat je gaat gebruiken (de kom en de mixer) zo schoon mogelijk krijgen. Anders mislukt het allemaal 

Voor verwarm nu je oven op 100° C (boven en onder warmte)

Split de eiwitten en de dooiers van elkaar. De eiwitten gaan in de kom. Er mag geen eigeel in de eiwitten zitten want anders mislukt de pavlova. 

Voeg daaraan toe de maïzena, citroen sap en suiker.  Klop alles bijelkaar totdat er stijve pieken ontstaan. 

Pak je bakplaat en bakpapier erbij. Maak 8 even grote blobs mengsel op het bakpapier. Probeer ze een beetje glad te maken met je spatel of lepel. 

Nu kan je de kleine pavlova's in de oven gooien voor 1,5 tot 2 uurtjes. Misschien nog wat langer als je bang bent maar dit zou goed moeten zijn. 

De pavlova is klaar wanneer de bovenkant een beetje hard is (niet keihard maar een soort krijt achtig iets ). Laat ze afkoelen buiten de oven. Daarna kan je ze op een bord of in een bakje doen. Ze kunnen iets van 3-4 dagen in de koelkast blijven maar zelf zou ik ze zo snel als maar kan. 

 

Als je wilt kan je nog wat slagroom opkloppen en boven op de pavlova's doen. Ook kan je wat vers fruit erbij serveren. Maar dat is allemaal Optioneel. Zonder is het ook gewoon lekker

 

( Toen ik zelf pavlova ging maken had ik het recept van lauras bakery gebruikt maar heb dit recept getypt zoals ik me het heb geherrinerd zelf te hebben gemaakt. Dus het is een beetje anders.  https://www.laurasbakery.nl/basisrecept-pavlova/ )

Reputatie 5
Badge +1

Hier een recept voor Oreo fudge! Ik vind het echt super lekker!😋 Echt een aanrader

 

Benodigdheden 

397 gram gecondenseerde melk

150 gram pure chocolade

150 gram witte chocolade

2 rollen oreo original

Benodigdheden

bakpapier

brownie vorm (27 x 17 cm)

Koksmes

Spatelset

 

Stap 1

Neem de brownie vorm en voorzie het van op maat geknipt bakpapier. Verdeel Oreo’s over de bodem van de vorm. Als je dezelfde vorm als wij gebruikt, kan het zijn dat je wat Oreo’s moet halveren om de gehele bodem te bedekken.

 

Stap 2

Smelt beide soorten chocolade apart van elkaar au bain-marie. Wanneer de chocolade gesmolten is, zet je de hittebron uit en roer je de helft van de gecondenseerde melk door de witte chocolade en de andere helft door de pure chocolade. Wanneer dit in beide kommen goed gemengd is stort je het over de bodem van Oreo’s. Je kan kiezen voor twee lagen over elkaar, maar ook voor een swirl. Schrik niet als de chocolade na toevoegen van de gecondenseerde melk stug wordt. Dat komt simpelweg omdat de chocolade door de temperatuur weer stolt. Hoe sneller je handelt, hoe makkelijker te bewerken.

 

Stap 3

Druk de overige koekjes erin en/of verkruimel de laatste koekjes en zet 4 uur in de koelkast. Ga je het de volgende dag pas eten? Dan kan je ervoor kiezen de volgende dag pas de Oreo’s erop te doen. De oreo wordt anders ‘oud’.

 

Stap 4

Snijd in minimaal 20 blokjes. Oreo Fudge is een machtig recept.

Succes!

 

bron: sterkindekeuken.nl

Reputatie 7
Badge +7

Hahah, Bananenpannenkoeken:) Klinkt lekker hoor!

Liefs x Banaantje

Reputatie 7
Badge +7

Hoi lieve mensen! Ik vind zelf tiramisu zo lekker:) Maar ik ben best lui om een hele recept over te typen:) , dus hier heb je een linkje: https://www.leukerecepten.nl/recepten/tiramisu/ voor 4 personen(Nou, als het aan mij ligt kan ik dit allemaal in 1 keer op haha) Ik doe altijd wat suiker bij, want ik hou heel erg van zoete gerechten:)

Ik ga sowieso de bananenpannenkoek maken :P en @MickeyMouse Ja misschien hahah

Liefs x Banaantje <3

Hey,

Hopen dat dit niet verdwijnt 😅

 

Wrap met kaas en groente.

Wat heb je nodig?

  1. Verstand, anders gaat het moeilijk!
  2. Handen zou ook wel erg handig zijn. 🤣

Nu effe serieus! Valt niet mee, serieus zijn!

Als je niet heel veel eet, denk ik 4 personen of misschien 5, geen idee eigenlijk.

  1. Koekenpan.
  2. Spatel.
  3. Bakje.
  4. Komkommer.
  5. 4 wortelen (medium)
  6. Ui.
  7. Prei.
  8. Kaas (plakjes).
  9. Wrap.
  10. Olie.
  11. Paprika.
  12. En andere groentes op smaak (eventueel)
  13. Sla, was ik nog vergeten.

 

  • Snijd de wortelen, komkommer, paprika, ui en prei en misschien anderen groentes.
  • Doe de wortelen, komkommer en paprika in een bakje, mengel dat door elkaar.
  • Doe de ui en prei in een pan; en ga dat bakken. Misschien is olie ook wel handig, bedenk ik nu.
  • Zodra de ui en prei klaar zijn, gooi ze bij de komkommer, wortel, paprika en eventuele andere groentes.
  • Pak een wrap en doe er de plakjes kaas op.
  • Vouw de wrap aan beide kanten een stuk(je) dicht en leg hem opsekop in de pan. (meerdere tegelijkertijd is wel handig)
  • Als de wrap een beetje bruin is, draai hem dan om.
  • Als ie helemaal klaar is kan je hem op een bord deponeren , smijten, gooien, leggen of laten vallen. (shit, ik zou serieus blijven….)
  • Vouw de wrap weer open en leg de groentes erop.
  • Doe er sla op (misschien effe wassen, doe ik nooit, maar pas zaten er beestjes op me wrap)
  • Doe als je zin hebt er nog ketchup of mayonaise op.
  • En klaar!

Volgens mij ben ik de helft vergeten 🤣. Serieus blijven viel niet mee, moet ik eerlijk zeggen. Ik word later maar geen kok; en ga later ook geen kookboeken schrijven. Hopelijk hebben sommige er toch wat aan!

Succes!

 

 

Reputatie 7
Badge +19

@J8j8  eiwitten is dan dat je het geel uit de eieren haalt toch ? En dan dat wit gebruiken...

Reageer