Sticky

Forumregels


Badge +4

 

Forumregels

 

Het forum gaat over ALLES

Het forum van De Kindertelefoon is dé plek waar jongeren van 12 tot 18 jaar met elkaar over ALLES kunnen praten. Om dat op een leuke en veilige manier te doen hebben we een aantal forumregels.

 

Waarom forumregels?

De Kindertelefoon vindt het belangrijk dat het forum een fijne en veilige plek is voor jongeren. De forumregels helpen hierbij. Als je een forum-account aanmaakt, ga je akkoord met deze forumregels en het privacystatement.

 

Wat gebeurt er als je de forumregels overtreedt?

Bij een overtreding krijg je een eerste waarschuwing, bij een tweede overtreding krijg je een tweede waarschuwing. Bij een derde waarschuwing, binnen een jaar, wordt je account geblokkeerd. Je kan dan niet meer inloggen op het forum. Waarschuwingen ontvang je altijd per mail.

Het uitwisselen van contactgegevens (regel 4) vinden wij extra zorgelijk voor de veiligheid van het forum. Daarom wordt je account bij een 2e waarschuwing voor deze regel al geblokkeerd. 

 

Adviezen

Naast forumregels hebben wij een aantal adviezen. Die hebben als doel om het forum overzichtelijk, leesbaar en gebruiksvriendelijk te houden. Moderatoren kunnen op basis van de adviezen aanpassingen doen in jouw bericht of in jouw profiel, daar geven wij geen waarschuwing voor, wel krijg je een mail van de moderator als we iets aangepast hebben. 

 

Bij de adviezen lees je ook hoe jouw berichten het beste geplaatst kunnen worden zodat het forum overzichtelijk blijft en ervoor zorgt dat jouw bericht goed gevonden en gelezen wordt. 

 

 

 1. De regels: voor een leuk en veilig forum

 

Dit zijn de regels waar moderatoren op letten om ervoor te zorgen dat het veilig blijft op het forum. Bij het overtreden van deze regels krijg je een waarschuwing.

 

Algemeen

 

1. Je bent tussen de 12 en 18 jaar.

We staan alleen accounts toe als je tussen de 12 en 18 jaar bent. Ben je tussen de 8 en 11 jaar? Dan kun je elke dag met De Kindertelefoon bellen op 0800-0432, of chatten. Dit is gratis en anoniem.

Ben je ouder dan 18 jaar? Kijk dan voor een gesprek bij de Alles Oké? Supportlijn. Of zoek dan een forum dat bij je leeftijdscategorie past. Als we twijfelen of je binnen de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar valt dan kunnen we je identiteitsbewijs opvragen. Ontvangen wij die niet, dan kunnen we besluiten om je account te blokkeren.

 

2. Ga respectvol met elkaar om.

Neem elkaar serieus, val iemand niet persoonlijk aan en pest elkaar niet. Bedreig of beledig geen forumleden of moderatoren van De Kindertelefoon, discrimineer niet en maak geen seksueel getinte opmerkingen.

 

Jouw berichten of reacties

 

3. Plaats op het forum geen persoonsgegevens.

Zorg ervoor dat je anoniem bent op het forum, zodat anderen jou niet herkennen. Dus:

 • Plaats geen foto’s van personen
 • Geef alleen je gebruikersnaam, niet je echte naam.
 • Post nooit persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, e-mailadres, de naam van je school of je sociale mediaprofiel waardoor andere forumgebruikers je kunnen herkennen.

 

Plaats geen persoonlijke gegevens van anderen, zij hebben ook recht om anoniem te blijven.

 

4. Het vragen om contactgegevens of het uitwisselen van contactgegevens is niet toegestaan.

We willen een veilige omgeving bieden. Daarom blijft het contact enkel hier op ons forum.

 

5. Chatten en bloggen is niet toegestaan.

We staan niet toe dat je topics opent of reacties plaatst om te chatten met andere gebruikers of een blog bij te houden. Onder chatten verstaan we topics of reacties om elkaar beter te leren kennen en/of een gezellig gesprek met elkaar te voeren.

Een blog is een update die dagelijks of wekelijks wordt geplaatst zonder concrete vraag.

Wanneer reacties gaan over het oorspronkelijke topic en je andere gebruikers wil informeren, adviseren of ondersteunen met een inhoudelijke reactie, dan kun je die reactie natuurlijk gewoon plaatsen

 

6. Plaats geen illegale, schadelijke, triggerende en/of choquerende (seksuele) inhoud of links op het forum.

Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld:

 • Het geven van of vragen om tips bij bijvoorbeeld, anorexia, illegale activiteiten of zelfbeschadiging is niet toegestaan.
 • Aankondigingen van zelfdoding worden verwijderd.
 • Topics en reacties die als doel hebben om seksueel opgewonden te raken. Topics over het delen van seksuele fantasieën of het tot in detail delen van seksuele ervaringen zijn dan ook niet toegestaan. 

Omdat we willen dat vragen op het forum duidelijk overkomen halen we (choquerende) details die afleiden van de vraag of het antwoord weg, of we passen de tekst aan. In sommige gevallen verwijderen wij het volledige topic, afhankelijk van het topic kijken we wat nodig is. We vinden het belangrijk dat de vraag die wordt gesteld centraal blijft staan.

 

7. Plaats geen berichten uit naam van De Kindertelefoon en doe je niet voor als moderator.

Plaats geen berichten uit naam van De Kindertelefoon of op zo’n manier dat het lijkt alsof je betrokken bent bij De Kindertelefoon.

Wanneer je ziet dat iemand zich niet aan de forumregels houdt, ga dan niet in discussie met dit forumlid. Meld dit bij één van de moderators door het bericht te rapporteren. Zij beoordelen of er inderdaad forumregels worden overtreden en of er actie ondernomen moet worden.

 

8. Reclame maken is niet toegestaan.

Het forum mag niet worden gebruikt om reclame te maken voor websites, bedrijven of producten. Links naar veilingsites en advertentiesites zoals Marktplaats, eBay en Amazon zijn ook niet toegestaan.

 

9. Oproepen voor enquêtes, onderzoeken of werkstukken voor school, studie of werk zijn niet toegestaan.

 

10. Je voordoen als expert is niet toegestaan.

Open geen topic waarin je forumleden oproept om jou vragen te stellen over een bepaald onderwerp waarin je (ervarings)deskundige bent.

 

11. Het plaatsen van of vragen om uitdagingen, challenges of opdrachten is niet toegestaan.

  

12. Je bent maar onder één forumaccount actief.

Een forumaccount is voor één gebruiker en mag niet met meerdere gebruikers gedeeld worden.

Het ook is niet toegestaan voor een gebande gebruiker om een nieuw account aan te maken of om via een andere gebruiker te reageren op het forum. Wanneer een gebande gebruiker dit toch doet, wordt het nieuwe account ook geblokkeerd en/of de geplaatste topics en reacties verwijderd.

 

 

 1. Advies: voor een overzichtelijk en fijn forum

 

Dit zijn aanbevelingen waar moderatoren op letten bij nieuwe topics en reacties, dit kan ook gaan over jouw profiel. Het belangrijkste van deze aanbevelingen is dat ze zorgen voor een overzichtelijk en fijn forum.

 

Jouw bericht

Laat zien waar je jouw informatie vandaan hebt. Oftewel bronvermelding

Een bron is de plek waar je jouw informatie vandaag hebt, dat kan b.v. een website of boek zijn, dus vermeld het wanneer je een tekst vanuit een andere bron hebt overgenomen.

 

Blijf bij het onderwerp, ga niet off-topic.

Als een topic over een bepaald onderwerp gaat, begin dan niet over een ander onderwerp. Moderatoren zullen dit in het topic onder de aandacht brengen.

 

Plaats je bericht maar één keer.

Hou het bij één topic over hetzelfde onderwerp. Soms moet een bericht eerst door ons gecontroleerd worden. Dat doen we zo snel mogelijk, plaats het dan niet meerdere keren, daardoor wordt je bericht moeilijker te vinden.   

 

Jouw profiel

 

Gebruik geen choquerende of beledigende gebruikersnaam, profielfoto en/of handtekening.

Met choquerend bedoelen we dat jouw naam geen racisme, discriminatie of geweld mag bevatten. Dat kan door anderen als choquerend worden ervaren. Wij zullen bij overtreding jouw naam, foto of handtekening aanpassen. Op het forum kan je daarna een verzoek doen voor een andere naam.

 

Denk goed na over je gebruikersnaam en zorg er voor dat je gebruikersnaam anoniem is.

Wat we niet toestaan:

 • een voor- en achternaam (ook niet van bekende personen)
 • een naam die hetzelfde is als je mailadres
 • een naam die uit alleen nummers bestaat
 • een naam met een (geboorte)datum

 

Gebruik ook niet dezelfde gebruikersnaam als op andere sites of social media.

Wij zullen bij overtreding jouw naam aanpassen. Op het forum kan je een verzoek doen voor een andere naam.

 

Gebruik van afbeeldingen waarop een persoon (gedeeltelijk) herkenbaar in beeld is, is niet toegestaan.

Wij zullen bij overtreding jouw avatar aanpassen.

 

 

 1. Advies: voor aandacht voor jouw berichten

 

Deze categorie is bedoeld om jouw bericht zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen

 

Kies de categorie die het beste bij je bericht past.

Het forum heeft verschillende hoofdcategorieën. Kies de categorie die het beste bij jouw bericht past. Als wij denken dat het beter onder een andere categorie past dan passen wij dat aan.

 

Maak een duidelijke titel bij je bericht die goed weergeeft waar je topic over gaat.

Een titel met alleen ‘help’ is niet duidelijk, bij ‘help ik word gepest’ weten andere forumgebruikers beter waar je topic over gaat.

 

Maak gebruik van tags

Door tags te gebruiken zijn je berichten makkelijk te vinden voor andere gebruikers. Tags zijn belangrijke woorden die passen bij jouw bericht.

 

Houd de tekst van je bericht leesbaar.

Gebruik spaties en punten en let op je spelling. Op het forum mag je in het Nederlands en Engels posten.

 

 1. Vragen?

 

Heb je vragen over het forum? Kijk dan eens in het topic veelgestelde vragen of plaats een bericht in het subforum Over De Kindertelefoon.


295 reacties

@Britta  hoi ik vind het soms best onduidelijk wat nou wel en geen chat is want je hebt toch op een manier contact met elkaar ?  Dus reageer je er op en dan lijkt dat een chat. Ik vind het heel moeilijk om dat te scheiden waar dat nou wel zo is en niet zo is.  Ik begrijp echt dat er regels zijn maar dan geld uw waarschuwing ook voor mij en ik let er op. maar het is wel heel onduidelijk waar de grens zit, excuses als ik nu te ver ga maar ik vraag het mij gewoon af .

Lieve groetjes Ellen -xxx-

Hallo Kindertelefoon. Ik ben het wel met Julian eens.  Een tekeningetje met iemand er op die niet bestaat is toch geen bestaande persoon?  En wat de chat aangaat ik vind dat ook heel onduidelijk.  We zijn soms blij of verdrietig of nieuwsgierig en we reageren op elkaar en dan kan het zijn dat je af en toe wat meer wilt weten. Iedereen past heel netjes op dat er geen gegevens worden vertelt, doe ik iig wel.  En ik snap ook dat je niks mag afspreken of te ver op iets doorgaat, maar nu weet ik dus niet waneer ik nog mag reageren. Ik kreeg net 2 mailtjes dat er in een topic is gereageerd en sorry ik durf er nu niet meer op te antwoorden want ik lees net dat je moet oppassen dat iets geen chat word.  Ik lees de regels wel maar daar kan ik het ook niet helemaal uit halen wat nou wel en niet gezegd mag worden.  En ik voelde me nou net juist zo vrij om hier te mogen zeggen wat ik voel enzo en dan krijg je dus dat je steeds moet gaan oppassen wat je zegt. Vind ik echt heel verdrietig sorry.

Niks verkeerds bedoeld maar ik werd er echt even verdrietig van, sorry en excuus.

Lieve groetjes Ellen -xxx-

Reputatie 6
Badge +4

Hai @Ellen, Ik heb je vraag in het topic 'hier kunnen we alles delen’ ook even naar dit topic verplaatst. Fijn dat je zelf al zag dat je vraag hier thuis hoorde! Wat jammer dat je er verdrietig van wordt. Dat is zeker niet de bedoeling! Mijn waarschuwing was niet voor jou bedoeld, maar echt voor de twee gebruikers die ik noemde. Zij reageerden wel heel erg op elkaar, vond ik. Jij voorkwam eigenlijk dat het een echte chat werd. Maar daarom had ik de bedoeling van het forum erbij gezet en de bedoeling is niet echt 'kletsen'. En we zien dat wel een beetje door de vingers, maar nu vond ik het toch te erg worden. Maar ook wij moderatoren verschillen regelmatig van mening!

Ik snap heel goed dat je de regels soms onduidelijk vindt. Dat vinden wij ook en we gaan dat ook intern bespreken. Ook wanneer iets/iemand wel of geen persoon is. Dus ik hoop dat de regels binnenkort wat duidelijker zijn. Maar eh, als er een modbreak geplaatst wordt heb je nog geen waarschuwing gekregen hè?

Ik hoop dat je met dit antwoord voor nu even geholpen bent. En goed dat je het aangaf hoor! En ga vooral door met reageren! Ik zal zelf ook nog vragen aan onze communitymanager of ik te streng was.

Groeten, Britta van de Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +17

@Britta  dank u wel ik begrijp het een beetje beter. En over mij en Wilhelmavemela ik begrijp het echt, maar het voelt zo goed om leuk te praten en iemand dan grapjes te vertellen of te vertrouwen. Ik weet dat te ver gaan niet mag en echt het spijt me dat ik soms over de regels ga ik bedoel dat niet maar het klikt zo goed en ik ben dan blij enzo.  Zij heeft geen schuld eraan vind ik en ik zal echt er op letten ik bedoel het niet verkeerd maar  ik  het klikt zo goed en ik weet dat er niks kan en snap ik ook echt. Het is moeilijk en ik doe mijn best het doet best pijn en dat ik dan weer dom doe. Ik ga er echt op letten  maar ik kan ook niet alleen maar zakelijk zijn.  Wist ik maar hoe ik het goed kan doen :) 

Nouja nogmaals excuses hiervoor.  Groetjes Julian. 

 

 

Reputatie 6
Badge +4

Hai @Julian12 , ik begrijp echt dat het heel moeilijk is als het zo klikt met iemand. En misschien ben ik wel wat te streng! Ik weet dat jullie je aan de regels houden en ga vooral niet zakelijk doen hoor! Ik ben bang dat ik ook geen tips heb om het juiste midden te bewandelen…. Misschien is dat wel weer een leuke vraag voor in het betreffende topic?

Ik hoop dat jullie toch nog veel plezier hebben op dit forum.

 

Groeten, Britta van de Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +17

Hoi ik vind dit allemaal heel erg.  Ik heb niet gewild dat mensen nou door mijn gedoe zo in de discussie komen. Omg wat kan ik soms stom zijn.

Echt ik heb spijt van mijn fouten. 

Will never happen again. Beloof ik. 

Groetjes Julian

Hoi oh oh @Julian12  dit wat ik vraag aan mevrouw Britta is niet jouw schuld hoor ! Dat is gewoon omdat ik het niet wist en het even wou vragen ;)  echt  niet door jou.  Volgens mij, als ik mag, zit jij heel erg met je gevoel en hoe je er mee weg moet.  En je klik met Wilhelmavemela is heel duidelijk , en ook dat je weet wat wel en niet mag. Dat doe je toch juist heel goed ? Weet je , als je zo met je gevoel zit misschien kun je een keer bellen met de kindertelefoon 🙂 het zijn allemaal lieve fijne mensen en ze zijn er voor jou ! Kijk maar wat @Britta  net stuurt !  Lieve jongen je moet echt je gevoel eens kwijt denk ik :)  En je zit vol met schuld en verwijt aan jezelf, dat hoeft niet !! Echt, je bent een heel fijne en belangrijke plus hier op het forum 🙂 ik meen het.  Nu wens ik je lekker slapen ga ik ook en wees niet te streng voor jezelf , je hebt niks verkeerds gedaan en zeker niet met opzet en je hebt ook geen straf ofzo hoor  !  Iemand die lief is is niet strafbaar ;-)

Lieve groetjes Ellen -xxx- :kissing_heart:

Reputatie 7
Badge +17

@Britta  dankuwel voor de reactie ik snap het echt .  Wel lief wat u zegt :)  en @Ellen  ja is wel zo ik heb zoveel gevoel en gedachten die in mijn hoofd zitten ben vast niet de enige en er zijn mensen die veel ergere dingen hebben. maar ik heb er last van inderdaad soms heel erg. Ik ga zeker bellen. dank jullie wel en nu doe ik het lampje uit hier want zit al weer veel te lang op de wifi  😊😊 slaap fijn !

Grtz en liefs Julian XXX

 

Reputatie 7
Badge +17

Hoi gaat al weer stukken beter !) soms heb ik van die emo buien sorry :blush:  gelukkig mag dat hier ;)

Grtz en liefs Julian X

Reputatie 7
Badge +19

Sorry het was mijn schuld en ik heb gewoon zo een goeie klik met @Julian12  En ja sorry het was echt mijn schuld

Reputatie 7
Badge +17

Hoi ik heb net 3 reacties geplaatst , geen gekke dingen er in  maar ze worden alle 3 achter elkaar gecheckt. Heb ik iets verkeerds gedaan ?

Grtz en liefs Julian X

Reputatie 7
Badge +17

Hoi nouja ik heb nu dus al 5 keer achter elkaar een check . Wat is er aan de hand ?

Hai @Julian12,

 

Ik ben geen moderator natuurlijk, maar dat je reacties moeten worden gecheckt betekend absoluut niet dat je iets fout hebt gezegd! 
 

De KT kan niet veel zeggen over het controleer systeem ivm de veiligheid daarvan, maar het werkt volgens mij een soort van steekproefsgewijze en af en toe wordt je reactie dus opgepikt door het systeem. Als je geen regels hebt overtreden komen je reacties later vandaag wel op het forum te staan! Hieronder nog een statement van de KT.

 

Dit heeft te maken met de veiligheid van het forum. Ik kan hier helaas niet meer uitleg over geven, omdat het forum dan mogelijk minder veilig wordt. Wel kan ik aangeven dat wanneer berichten worden tegengehouden dat deze berichten altijd z.s.m. gecheckt worden en als ze aan de forumregels voldoen alsnog online komen te staan. 


Dat het 5x achter elkaar gebeurt is wel veel.. Hopelijk reageert er ook nog iemand van de KT op je vraag :)

 

Groetjes,

NaamNietBekend 

@Julian12 

Ik vind het echt heel rot voor je Julian. Als je echt word gevolgd geeft mij dat ook een heel naar en onveilig gevoel, dan stop ik ermee.  Want ik wil mij ook vrij voelen en niet het idee hebben dat je extra in de gaten kan worden gehouden. Ik zou bij jou ook echt niet weten waarom, jij hebt helemaal nog nooit iets raars gezegd hier, maar 5 keer achter elkaar is te veel. Ik leef met je mee en ik wacht even af wat er gebeurt. Ik voel me nu echt minder vrij hierdoor.

Lieve groetjes Ellen-xxx-

Reputatie 7
Badge +17

@NaamNietBekend  en @Ellen   dankjewel hoor. Ik snap er ook niks van. Ik had het gevoel al een x eerder. Ik weet niet of ik nu nog wat durf te plaatsen. Ga niet weg om mij hoor Ellen!  Ik heb gemaild naar het forum en hier een vraag geplaatst ( die ook verdween achter een check) dus ja, ik weet het ook niet.  Voorlopig plaats ik maar even niks meer voel me nu echt waardeloos. Maarja ik zal wel overdrijven

Grtz liefs tot later ! 

Julian

Reputatie 7
Badge +17

Jeetje mina ik reageer en 3 x raden.....een check. Ik plaats ff niks meer

Liefs Julian 

Wat is dit allemaal ?  We willen jou niet missen hoor Julian ! :disappointed_relieved::sob:  ik word hier echt verdrietig van. Hoe kan dit ?

Reputatie 7
Badge +17

Hai @Julian12,

 

Ik ben geen moderator natuurlijk, maar dat je reacties moeten worden gecheckt betekend absoluut niet dat je iets fout hebt gezegd! 
 

De KT kan niet veel zeggen over het controleer systeem ivm de veiligheid daarvan, maar het werkt volgens mij een soort van steekproefsgewijze en af en toe wordt je reactie dus opgepikt door het systeem. Als je geen regels hebt overtreden komen je reacties later vandaag wel op het forum te staan! Hieronder nog een statement van de KT.

 

Dit heeft te maken met de veiligheid van het forum. Ik kan hier helaas niet meer uitleg over geven, omdat het forum dan mogelijk minder veilig wordt. Wel kan ik aangeven dat wanneer berichten worden tegengehouden dat deze berichten altijd z.s.m. gecheckt worden en als ze aan de forumregels voldoen alsnog online komen te staan. 


Dat het 5x achter elkaar gebeurt is wel veel.. Hopelijk reageert er ook nog iemand van de KT op je vraag :)

 

Groetjes,

NaamNietBekend 

Bedankt hoor ☺️ het is intussen al 6 keer.  Ik hoop idd dat iemand me dat uitlegt want op deze manier is de lol er voor mij af ☹️ het is dat ik een paar lieve mensen niet in de steek wil laten.

Grtz liefs Julian X

Is er misschien een bevoegd iemand die hier antwoord op kan geven? @Carolien_  u misschien? Alsublieft?

Reputatie 7
Badge +19

@Julian12  JE MAG NIET WEG GAAN DAN MOET IK JE MISSEN EN IK KAN NIET ZONDER JOU!!! PLEASE BLIJF!!! misschien beetje overdreven maar het is de waarheid

Reputatie 7
Badge +17

I'm staying 😉 ben alleen nu ff heel verward wat er gebeurt constant checks maar k blijf wel hoor.

Grtz liefs Julian XXX

Reputatie 7
Badge +19

Gelukkig ik schrok al en ik snap er ook niks van ik hoop dat iemand van de KT reageert

Reputatie 7
Badge +19

Bij mij wordt hij nu ook gecheckt maar dat is 1 keer

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @Julian12 

Wat goed dat je deze vraag hier stelt.  Het spijt mij dat je een vervelend gevoel krijgt wanneer jouw reacties zo vaak achter elkaar gecontroleerd worden. Zoals @NaamNietBekend al heel mooi uitlegt, zijn de checks steekproefsgewijs, voor de veiligheid van het forum. 
Het betekent absoluut niet, dat je iets fout doet. Helaas betekent het wel, dat je geduld zult moeten hebben totdat we de reactie hebben kunnen bekijken. Het meerdere keren proberen te posten van de reactie, helpt op dat moment niet.


Zoals mijn collega Barbara ook meldt, in je andere vraag hierover (topic ‘hoezo wordt mijn reactie gecheckt’), zullen we de community manager vragen om hiernaar te kijken.

Maak  je geen zorgen, je had pech maar je doet niets verkeerd. Veel plezier nog op het forum.

groetjes, Mariska (De Kinderelefoon)

Reputatie 7
Badge +17

@Mariska H 

Goedenavond nou vandaag kreeg ik dus een mail  1e waarschuwing dat ik te vaak off topic ga, dat is heel dom van mij en niet opzet,  maar ik zal er op letten alleen het is soms heel moeilijk om te weten wat nou wel en niet off is. Ik ga wel wat zakelijker praten.  Alleen  wel raar dat ik ook een mail krijg dat ik helemaal niet extra in de gaten word gehouden en even daarvoor de mail dat ik te vaak ..enzo…. maarja ik let wel op het is van mij uit niet vals bedoeld ik vraag het gewoon netjes en ik heb er ook over gemaild . Nu moet ik dus wel heel voorzichtig gaan reageren op het forum.   Het is dan maar zo.  Ik voel me er niet fijn meer bij en ga met een heel ander gevoel hier nu nog dingen zeggen. het spijt me .

Groetjes Julian

Reageer