Sticky

ForumregelsToon eerste bericht

304 reacties

Hallo ik besefte me gisteravond iets. En dat is dat dit forum en alles wat hier kan egenlijk best wel heel goed is. Ik heb me boos gemaakt, dat geuit, heb het opgenomen voor Julian maar dat bleek een misverstand. Hoewel hij zich vind ik nog steeds niet bang zou moeten voelen hier.  Maar toch  ik voel me een beetje schuldig voor mijn te heftige reactie en daarvoor bied ik mijn oprechte excuses aan.  Je moet elkaar helpen maar ik ging denk ik wat te hard, dus aan alle vrijwilligers die het zo goed bedoelen hier: mijn oprechte verontschuldigingen het was te heftig.

De inhoudelijke (opbouwende) kritiek sta ik wel achter want dat is positief bedoeld !

Met nederige groet

Sankonijn

Reputatie 4
Badge +2

Hee @Sankonijn

 

Wat een lief berichtje en wat leuk om te horen dat je het forum zo goed vindt. 
We staan altijd open voor inhoudelijke (opbouwende) kritiek en zijn daarom ook blij dat je die geeft. Daarnaast waarderen we je oprechte verontschuldigingen; dankjewel!

Nog heel veel plezier op het forum!

 

Groetjes, 

Laura | De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +17

@Sankonijn  groot gebaar van je. Ik sluit me aan en alsnog dankjewel dat je mij wou helpen hoor :)

Liefs van Julian X 

Reputatie 7
Badge +19

Ja echt lief gebaar en goed dat de KT dat opmerkt dus mijn complimenten

'’

2. Ga respectvol met elkaar om.

Neem elkaar serieus, val iemand niet persoonlijk aan en pest elkaar niet.'’

Fantastisch. Ik heb een tweede waarschuwing gekregen voor een topic genaamd '’moderatie-misstanden'’. Ik viel niemand persoonlijk aan, ik pest iemand, en ik neem mensen serieus. Het topic heeft geen ENKELE regel verbroken. Het was gewoon een stuk kritiek. Waarin ik mensen heb opgeroepen om misstanden met betrekking tot de moderatie te melden. Dat verbreekt deze regel gewoon compleet niet. 

Reputatie 7
Badge +19

beste KT jullie hebben alweer een zeer belangrijk topic gesloten namelijk gedichten delen met anderen en de hier zullen we alles delen van @Wereld in het gedichtentopic werd er zoveel engie uitgehaald dat het niet slim was om hem te sluiten bij deze wil ik jullie verzoeken om hem te openen.

Reputatie 7
Badge +17

foutief geplaatst, excuus

Reputatie 7
Badge +17

 

WE gaan er weer voor :)

Reputatie 5
Badge +4

Als je waarschuwing hebt gekregen (ik 2) zijn die aan het begin van het jaar weer teruggedraaid 

Reputatie 4
Badge +2

hoi Lucky,

Wanneer je een waarschuwing krijgt geldt de datum van de waarschuwing als beginpunt voor je andere waarschuwingen. Het is dus niet zo dat bij het begin van het jaar (1 januari) al je waarschuwingen vervallen. (behalve wanneer je je 1e waarschuwing op 1 januari in het vorige jaar hebt gekregen, dan natuurlijk wel ;-)) 

Groetjes, Loes

De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +17

Ik begrijp niet goed hoe je kan zien dat iemand een ban heeft.. Ik las iets over dat je dat bij de badges kan zien maar daar zie ik niks. Straks ga je mensen reacties sturen die er niet meer zijn.  Kunt u me helpen hoe ik dat kan zien ?

Groetjes Julian X

Reputatie 5
Badge +4

Srry @Julian12 

we hebben eigenlijk contacgegevens uitgedeeld en zijn er daardoor achtergekomen maar ook via de badges zien we dat dezelfde mensen er weer zijn

Reputatie 4
Badge +2

Hoi Julian12

Andere forumgebruikers kunnen inderdaad niet zien of een gebruiker gebanned is. Als een forumgebruiker gebanned wordt dan blijven de topics en reacties van diegene wel zichtbaar omdat deze informatief kunnen zijn voor andere forumgebruikers. 

Groetjes, Loes

De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +17

-onnodige quotes verwijderd-

 

Dag mw Loes , oké dankuwel, ik snap het.

Groetjes Julian X

Reputatie 6
Badge +7

Hoi @FlipDeFlitspaal ,

Er is al veel gestreden tegen de penislengte topics en de seksvragenlijsten, maar helaas is het technisch gezien gewoon niet mogelijk om al deze topics te verbannen. Dan zouden er pas echt veel waarschuwingen uitgedeeld moeten worden.

Bovendien is dit ook een ding waar veel jongens in de pubertijd onzeker over zijn, blijkbaar is het een groot ding ofzo. 

Het punt dat je maakt:

Ik heb zojuist gezien waarom de penislengte topics tegen de forumregels zijn, kijk even naar het dikgedrukt stukje:

 

12. Blijf bij het onderwerp, ga niet off-topic.

Als een topic over een bepaald onderwerp gaat, begin dan niet over een ander onderwerp. Maak geen nieuw topic aan over een onderwerp waar al een topic voor bestaat.

 

Waarom wordt er dan niks tegen gedaan? Terwijl er eigenlijk maar 1 topic van mag bestaan zijn het er al bijna 3000…

… vind ik een goed punt. Het is namelijk precies hetzelfde wat ik 10 maanden geleden bedacht. In een topic van Nightmare.
Daar staat alles trouwens vrij goed uitgelegd vind ik, dus ik zou het sowieso even doorlezen. Dan krijg je ook meer duidelijkheid van de situatie (topic hieronder) :

Kort samengevat: als je zo streng gaat zijn over deze regel moet je niet alleen de penislengte topics, maar ook de topics over depressie, snijden en heel veel andere van dit soort zaken tegengaan. En dan blijft er geen forum meer over. Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat die topics veel belangrijker zijn, maar met de KT kan je over alles praten en worden alle topics gelijkgesteld. Het is niet zo dat alleen de mensen met de echt heftige problemen hier mogen komen, het is open voor iedereen.

Oftewel, goed punt, maar helaas is dit een van de onmogelijke verbeterpunten. Het zou mooi zijn als het zou kunnen, maar het is veel werk en je moet onthouden dat echt een groot deel van dit forum bijeengehouden wordt door vrijwilligers. Dus vraag ook niet te veel van de KT.

 

Groetjes,

Paardebloem

 

(Bewerking: Ik zie nu dat jullie reacties om de een of andere reden zijn verwijdert. Ik vraag de KinderTelefoon toch mijn reactie te laten staan (evt deze bewerking te verwijderen ofzo) omdat ik denk dat dit voor veel gebruikers toch verhelderend is.)

Reputatie 7
Badge +17

Hoi ik wil toch graag iets vragen weer over de checks want vanavond is het heel extreem ik kreeg om de reactie een check. En zelfs bij een reactie die al gecheckt was en waar ik 1 letter had veranderd ging die weer achter een check. Is dit wel goed of is er een storing want zoveel checks heb ik nog niet eerder meegemaakt. Het is niet om te zeuren maar dit is echt niet prettig je wilt anderen helpen en advies geven en op 15 reacties 7 checks vind ik wel heel veel. Sorry als ik nu iets overbodigs vraag maar het werkt voor mij heel demotiverend :( 

Groetjes hoogachtend, Julian

@Julian12  ik had nergens last van. Misschien moet je eens mailen wat er aan de hand is want jij moet ook al extra opletten wat je doet hier en laatst moest je ook al een uitleg geven bij verslag van je dag waar je een heel normale leuke tekst plaatste.  Ik merk dat aan je in sommige reacties. En dat je gewoon bij sommige topics niet durft te reageren omdat je bang bent voor een straf.  Ik heb zo'n beetje al jouw berichten gelezen en ik snap niet waarom jij ten eerste al een waarschuwing hebt gehad en ten tweede zo extra in de gaten wordt gehouden. Zoals ik me pas ook al afvroeg. Ik ken samen met Sano07 geen nettere en beleefdere jongen op dit forum als jij. Dus waarom jij nou zo streng wordt behandeld is mij een groot raadsel. Kan iemand van de kindertelefoon dat eens aan jou uitleggen ?  En toeval is het niet want het gebeurt al zolang ik weet. We zien het allemaal ik ben niet de enige. Ik zou het eens gaan navragen Julian want het is gewoon ontzettend oneerlijk tegen jou ! En sorry vergeef me dat ik me er mee bemoei maar iemand word onterecht gestraft en dat vind ik gewoon niet leuk ! Het spijt me.

Sanny xxxxx

Ja hoor mijn reactie op Julian gaat achter de check. Wat toevallig nou......

Reputatie 4
Badge +2

Hoi @Julian12 &  @Sanny,

Dat klopt inderdaad dat je deze melding kunt krijgen bij het plaatsen van een reactie en/of topic. Wij modereren jullie reacties net zoals alle andere reacties. 

Ik kan me wel voorstellen dat deze melding soms vervelend kan zijn, maar dit heeft te maken met de veiligheid van het forum. We kunnen hier helaas niet meer uitleg over geven, omdat het forum dan mogelijk minder veilig wordt. Wel kunnen wij aangeven dat wanneer berichten worden tegengehouden dat deze berichten altijd z.s.m. gecheckt worden en als ze aan de forumregels voldoen alsnog online komen te staan. 

Ik hoop je vraag hiermee beantwoord te hebben. Maar mocht je nog meer vragen hebben hierover, dan horen wij dat graag.

 

Groetjes, 

Laura | De Kindertelefoon

Mijn reactie is dan de volgende. Met excuus dat ik boos ben.  Ik reageer net op een berichtje van iemand die net als ik niet kan slapen. Ik wil haar een hart onder de riem steken en begrip tonen omdat ik precies hetzelfde heb. En wat gebeurt er ? Een check ! Ongelofelijk .  Dus dat bericht van mij komt er te staan als het er helemaal niet meer toe doet. Morgenmiddag ergens ?  Zo heeft dit toch geen zin ? Ik wil gewoon nu iemand steunen omdat het nu actueel is en weg is mijn bericht. Ontzettend gemeen en irritant dat checksysteem. En dubbelen mag niet dus nog eens opnieuw kan ook niet. Ik vind dit echt helemaal nergens meer op slaan. Sorry maar zo kan ik anderen niet helpen met dat pesterige check systeem.  Zo ervaar ik het. Als treiterend en pesterig. Het spijt me zeer. Niet persoonlijk bedoeld maar ik baal hier enorm van. Sta je dan met je goeie bedoelingen......

Het is nu anderhalf uur geleden en nog steeds niks geplaatst. In mijn reactie: gèèn scheldwoorden, gèèn opruiing, gèèn aanstootgeving. En nog niet geplaatst. Ik wil zo graag weten waaròm niet ? Wat is er nou met die reactie aan de hand dat die niet wordt geplaatst ? Dit bezorgt mij echt stress en een ontzettend rotgevoel. Ik wil gewoon iemand helpen. Weet je wat ? Voortaan selecteer en kopieer ik alles wat ik typ en als het dan weer wordt gecheckt plak ik het opnieuw . En mail de tekst met de vraag wat er mis mee is. Ik wordt hier serieus gefrustreerd van. Dit kan niet de bedoeling zijn van dit forum om de deelnemers zo te frustreren. Ben daarnaast ook benieuwd hoeveel kwalijke reacties die checks er nou eigenlijk uit filteren ? 

Dank voor de slapeloze nacht die dit mij bezorgd.

Sanny 

Reputatie 7
Badge +19

Heyy een vraagje mag je zeggen welke musical je speelt in groep 8?

Wilhelmavemela.

Reputatie 7
Badge +19

Ik stel mijn vraag wel in een ander topic.

Wilhelmavemela.

Hoii,

Ik denk dat mijn topic verwijderd is genaamd: 'ik wil stoppen met ADHD medicijnen, iemand tips, ervaringen?' (Ik weet niet zeker of die precies zo heten) maar waarom is die verwijderd? Ik heb toch niks wat tegen de regels is erin gezet?

- Annoniem_meisje 

Reputatie 7
Badge +7

Hallo @annoniem_meisje ,

 

ik heb inderdaad je beide topics samengevoegd omdat het over hetzelfde onderwerp gaat. Zo blijft  het forum overzichtelijk, is je vraag helderder voor de andere forumgebruikers, en krijg je hopelijk meer reacties.

Ik heb je daar ook een mail over gestuurd.

Groetjes, Marieke / De Kindertelefoon

Reageer