Sticky lees voordat je begint

Forumregels

Forumregels
Badge +4

Forumregels

 

Het forum gaat over ALLES

Het forum van De Kindertelefoon is dé plek waar jongeren van 12 tot 18 jaar met elkaar over ALLES kunnen praten. Wel gelden er forumregels. Jongeren kunnen elkaar informeren, adviseren en ondersteunen.

Topics die worden gebruikt als ‘chatgesprek’ waarin veelvuldig contact is met elkaar, in plaats van als een plek waar informatie en advies wordt uitgewisseld en ondersteuning wordt geboden op een specifiek onderwerp, zullen worden gesloten.

 

Waarom forumregels?

De Kindertelefoon vindt het belangrijk dat het forum een fijne en veilige plek is voor jongeren. De forumregels helpen hierbij. Als je een forum-account aanmaakt, ga je akkoord met deze forumregels en het privacystatement.

 

Wat gebeurt er als je de forumregels overtreedt?

Bij een lichte overtreding krijg je een eerste waarschuwing. Bij een tweede lichte overtreding krijg je een tweede waarschuwing. Bij een derde waarschuwing binnen een jaar of bij een zware overtreding wordt je account geblokkeerd. Je kan dan niet meer inloggen op het forum. Alleen bij het overtreden van forumregel 7 wordt je account bij een 2e waarschuwing al geblokkeerd. Waarschuwingen ontvang je altijd per mail. De moderators (beheerders) van De Kindertelefoon beoordelen of het om een lichte of zware overtreding gaat.

Het is niet toegestaan voor een gebande gebruiker om een nieuw account aan te maken of om via een andere gebruiker te reageren op het forum. Wanneer een gebande gebruiker dit toch doet, wordt het nieuwe account ook geblokkeerd en/of de geplaatste topics en reacties verwijderd.

 

Forumregels

 

Algemeen gedrag

 

1. Het forum is voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Dit forum is voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Ben je tussen de 8 en 11 jaar? Dan kun je De Kindertelefoon elke dag bellen op 0800-0432, gratis en anoniem. Of kom chatten. Ben je ouder dan 18 jaar? Zoek dan een forum dat bij je leeftijdscategorie past. Als we twijfelen of je binnen de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar valt dan kunnen we je identiteitsbewijs opvragen. Ontvangen wij die niet, dan kunnen we besluiten om je account te blokkeren.

 

2. Ga respectvol met elkaar om.

Neem elkaar serieus, val iemand niet persoonlijk aan en pest elkaar niet.

 

3. Bedreiging, discriminatie en seksuele intimidatie zijn absoluut verboden.

Bedreig of beledig geen forumleden, discrimineer niet en maak geen seksueel getinte opmerkingen.

 

4. Reacties op het forum zijn positief.

Forumleden reageren op een positieve manier op vragen en reacties van andere forumleden.

 

5. Meld misbruik van het forum bij de moderators.

Wanneer je ziet dat iemand zich niet aan de forumregels houdt, ga dan niet in discussie met dit forumlid. Meld dit bij één van de moderators door het bericht te rapporteren. Zij beoordelen of er inderdaad forumregels worden overtreden en of er actie ondernomen moet worden.

 

Inhoud van het bericht

 

6. Plaats op het forum geen persoonsgegevens.

Zorg ervoor dat je anoniem bent op het forum. Plaats geen foto’s van personen en geef alleen je gebruikersnaam, niet je echte naam. Post nooit persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, e-mailadres, de naam van je school of je sociale mediaprofiel waardoor andere forumgebruikers je kunnen herkennen.

 

7. Het uitwisselen van contactgegevens is niet toegestaan.

Het uitwisselen van contactgegevens en dating van forumleden via het forum van De Kindertelefoon is niet toegestaan. Onder dating valt elke vorm van contact buiten het forum. 

 

8. Chatten en bloggen is niet toegestaan.

We staan niet toe dat je topics opent of reacties plaatst om te chatten met andere gebruikers of een blog bij te houden. Onder chatten verstaan we topics of reacties om elkaar beter te leren kennen en/of een gezellig gesprek met elkaar te voeren.

Een blog is een update die dagelijks of wekelijks wordt geplaatst zonder concrete vraag. ​​​​​​​

Wanneer reacties gaan over het oorspronkelijke topic en je andere gebruikers wil informeren, adviseren of ondersteunen met een inhoudelijke reactie, dan kun je die reactie natuurlijk gewoon plaatsen

 

9. a. Reclame maken is niet toegestaan.

Het forum mag niet worden gebruikt om reclame te maken voor (eigen) websites, bedrijfjes of commerciële producten. Een topic of reactie mag niet als enige doel hebben een product te promoten. Links naar veilingsites en advertentiesites zoals Marktplaats, eBay en Amazon zijn niet toegestaan.

 

b. Oproepen voor enquêtes, onderzoeken of werkstukken zijn niet toegestaan.

 

c. Je voordoen als expert is niet toegestaan.

Open geen topic waarin je forumleden oproept om jou vragen te stellen over een bepaald onderwerp waarin je (ervarings)deskundige bent.

 

d. Het plaatsen van of vragen om uitdagingen of opdrachten is niet toegestaan.

 

10. Plaats geen illegale, schadelijke, triggerende en/of choquerende (seksuele) inhoud of links op het forum.

Het geven van of vragen om tips bij bijvoorbeeld zelfdoding, anorexia, illegale activiteiten of zelfbeschadiging is niet toegestaan. Aankondigingen van zelfdoding worden verwijderd. Topics over deze onderwerpen zijn wel toegestaan.

Topics en reacties mogen niet het doel hebben om seksueel opgewonden te raken. Topics over het delen van seksuele fantasieën of het tot in detail delen van seksuele ervaringen zijn dan ook niet toegestaan. 

Omdat we willen dat vragen op het forum duidelijk overkomen halen we (choquerende) details die afleiden van de vraag of het antwoord weg, of we passen de tekst aan. Afhankelijk van de vraag en het doel van het topic kijken we of het nodig is. We vinden het belangrijk dat de vraag die wordt gesteld centraal blijft staan.

 

11. Bij gebruik van teksten vanuit een andere bron, is een bronvermelding verplicht.

De Kindertelefoon is tegen plagiaat, dus vermeld de bron wanneer je een tekst vanuit een andere bron hebt overgenomen.

 

Bericht plaatsen

 

12. Kies de categorie die het beste bij je bericht past.

 

13. Blijf bij het onderwerp, ga niet off-topic.

Als een topic over een bepaald onderwerp gaat, begin dan niet over een ander onderwerp. Maak geen nieuw topic aan over een onderwerp waar al een topic voor bestaat.

 

14. Maak een duidelijke titel bij je bericht die goed weergeeft waar je topic over gaat.

Een titel met alleen ‘help’ is niet duidelijk, bij ‘help ik word gepest’ weten andere forumgebruikers beter waar je topic over gaat.

 

15. Plaats je bericht maar één keer.

 

16. Houd de tekst van je bericht leesbaar.

Gebruik spaties en punten en let op je spelling.

 

17. Plaats geen berichten uit naam van De Kindertelefoon en doe je niet voor als moderator.

Plaats geen berichten uit naam van De Kindertelefoon of op zo’n manier dat het lijkt alsof je betrokken bent bij De Kindertelefoon. Wanneer je ziet dat iemand zich niet aan de forumregels houdt, meld dit bij één van de moderators door het bericht te rapporteren.

 

18. Topics worden niet verwijderd.

Topics die je plaatst worden in principe niet verwijderd. Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen.

 

Er zijn drie uitzonderingen. Een topic wordt wel verwijderd als:

· Het topic in strijd is met de forumregels.

· Het topic je anonimiteit in gevaar brengt.

· De Kindertelefoon verwijdert alle topics waar langer dan 6 jaar geen reactie op is gekomen.

 

Je hebt het recht als forumgebruiker om een verzoek in te dienen om een of meer topics door De Kindertelefoon te laten verwijderen als dat voor jou heel belangrijk is. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar forum@kindertelefoon.nl. In dit bericht kun je uitleggen waarom het voor jou zo belangrijk is dat jouw topic(s) verwijderd worden. De Kindertelefoon bekijkt per verzoek of we ermee akkoord gaan.

 

Profiel

 

19. Gebruik geen choquerende of beledigende gebruikersnaam, profielfoto en/of handtekening.

 

20. Denk goed na over je gebruikersnaam en zorg er voor dat je gebruikersnaam anoniem is.

Een gebruikersnaam bestaande uit een voor- en achternaam, een gebruikersnaam die hetzelfde is als je mailadres of een gebruikersnaam bestaande uit alleen nummers is niet toegestaan. Gebruik niet dezelfde gebruikersnaam als op andere sites of social media. Zet je geboortedatum niet in jouw naam.  Het gebruiken van een naam van een bekend persoon is niet toegestaan.

 

21. Gebruik van afbeeldingen waarop een persoon (gedeeltelijk) herkenbaar in beeld is, is niet toegestaan.

 

22. Je bent maar onder één forumaccount actief.

 

Vragen?

Heb je vragen over het forum? Kijk dan eens in het topic veelgestelde vragen of plaats een bericht in het subforum Over De Kindertelefoon.

 

 


204 reacties

Badge +1

kindertelefoon kan iemand pls mijn ene Topic verwijderen alsjebliefttttttttt zo snel mogelijk

 

ik wil zo snel mogelijk verwijderd worden

Reputatie 3
Badge +2

Beste @goeiemorgenallemaal,

 

Helaas is het verwijderen van een topic niet zomaar mogelijk op ons forum. 

Groetjes,

Willemijn
De Kindertelefoon

Badge +1

willemijn maar waarom niet alsjeblieft

 

Reputatie 6
Badge +6

Hoi @goeiemorgenallemaal ,

 

excuus dat je nog geen reactie had gehad! Ik zag jouw vraag net staan. Je wil weten waarom we je topic niet kunnen verwijderen. Dat kan je terugvinden in de forumregels, zie daarvoor regel 17:

17. Topics worden niet verwijderd.

Topics die je plaatst worden in principe niet verwijderd. Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen.

 

Er zijn drie uitzonderingen. Een topic wordt wel verwijderd als:

· Het topic in strijd is met de forumregels.

· Het topic je anonimiteit in gevaar brengt.

· De Kindertelefoon verwijdert alle topics waar langer dan 6 jaar geen reactie op is gekomen.

 

Ik heb je topic bekeken en geen van bovenstaande uitzonderingen zijn erop van toepassing. Je bent niet herkenbaar door je topic dus stel dat je je achteraf ongemakkelijk erover voelt, er is niemand die weet wie jij bent. Daarom laten we het topic staan.

Hopelijk is het zo duidelijker?

 

Groetjes, Marieke / De Kindertelefoon

Hallo kindertelefoon!

Is er een plek om te vragen over een gegeven waarschuwing?

Bijvoorbeeld als de jongere denkt dat De Kindertelefoon te “hard” is geweest of als het niet echt in strijd is met de forumregels?

Mijn waarschuwing die ik heb gekregen is goed, want dat gaat 100% in strijd met de regels en ik had ze gewoon beter moeten lezen, einde verhaal.

Maar, als dit nepgesprek zich bijvoorbeeld voordoet:

Persoon 1: “Waar wonen jullie?”
Persoon 2: “In Groningen”

------------------------------

Stel, De kindertelefoon verwijdert de comment omdat zij denken dat het telt als persoonlijke gegevens.

De jongere wist dat niet.
Kan de jongere ergens hierover vragen?

Reputatie 2
Badge +2

Hoi,

Dank je wel voor je goede vraag!

Helaas weet ik niet direct het antwoord hierop. Ik ga dit navragen en je krijgt zo snel mogelijk een reactie van ons.

Groetjes,
Elena
De Kindertelefoon

Reputatie 5
Badge +3

@Nightmare 

Goede vraag die je stelt. Het is mogelijk om bezwaar te maken tegen een waarschuwing. Dit bezwaar kan je mailen naar forum@kindertelefoon.nl en dan er gekeken worden of het bezwaar wel of niet terecht is. We zullen onze mails hierop aanpassen.

Groetjes,

Carolien

 

Badge

bedankt ! Ik Heb Alle Regels Gelezen ! 

Reputatie 1
Badge +1

@Ab W , ik heb gelezen in mijn mail dat er een reactie is verwijderd en een reactie is gewijzigt. Ik vind de eerste verwijdering nu ik de regels weer doornam terecht. Maar de wijziging niet echt. Ik snap dat een regime uit de jaren 40 benoemen een beetje kwetsend of triggerend kan overkomen, al hoewel was het in een niet beledigende context. Dan vind ik die met regel 2 en 3 raar. Ik heb niemand persoonlijk aangevalt en zeg niks negatiefs over bepaalde bevolkingsgroepen, al hoewel gaf ik aan dit teveel te worde. 

 

Groeten iemand

@Anon2008 

Goede opmerking die je maakt. Het is mogelijk om bezwaar te maken tegen een wijziging. Dit bezwaar kan je mailen naar forum@kindertelefoon.nl en dan er gekeken worden of het bezwaar wel of niet terecht is. We zullen onze mails hierop aanpassen.

Groetjes,

Anne

De Kindertelefoon

ik heb een vraagje

Reputatie 2
Badge +2

Hi @Helo1910

We lezen dat je een vraag hebt. 

Als je ons hier iets meer over kan vertellen, kunnen we hier mogelijk antwoord op geven. 

 

Groetjes, 

Hanne van De Kindertelefoon

Reputatie 2
Badge +2

hallo kindertelefoon,

ik vroeg mij gewoon uit nieuwsgierigheid af waarom je eigenlijk geen persoonlijke gegevens mag afgeven, dit is namelijk toch je eigen verantwoordelijkheid en als je nu contact wil hebben met iemand bepaald is dit dan onmogelijk?
Dan had ik nog een vraagje:
is er een manier om te zen hoeveel waarschuwingen je hebt? want ik weet niet of ik er wel heb en of ik er niet heel veel heb

vriendelijke groeten,
X

Reputatie 3
Badge +2

Hoi @curiousboyonetwoonetwo ,

Goede vragen die je stelt!
Als eerste is het uitwisselen van contactgegevens niet toegestaan, omdat wij het voor jullie eigen veiligheid heel belangrijk vinden dat kinderen anoniem zijn op ons forum. 
Daarnaast krijg je wanneer je een waarschuwing krijgt, een e-mail van ons met daarin de tekst “Dit is je eerste/tweede/derde waarschuwing”. In jouw inbox kun je in je laatste e-mail van ons dus kijken op hoeveel waarschuwingen je nu staat. 
Hopelijk heb ik je zo kunnen helpen.

Groetjes, Esther van De Kindertelefoon

Reputatie 1
Badge +1

-quote verwijderd door de kindertelefoon want wat Wow16oke schrijft klopt; Dit moest weg maar dus ook hier-

 

Dit staat in een topic waar iemand zegt dat hij al heel lang wordt gepest 

ik zal dat snel weghalen want dit kan echt niet

Reputatie 2
Badge +2

Hoi @Wow16oke ,

Fijn dat je helpt het forum veilig te houden! Bedankt daarvoor. Als je voortaan een bericht ziet dat tegen de forumregels in gaat kun je het bericht rapporteren. Wij lezen het bericht dan, en ondernemen waar nodig actie! Het bericht dat je hebt gestuurd is inmiddels verwijderd. 

Groetjes,

Vera van De Kindertelefoon

Misschien toevoegen dat erotische/pornografische foto's verboden worden want ik kwanm er laatst eentje tegen en dat was niet zo prettig.

 

Reputatie 6
Badge +6

Hoi @DeRandomDenker ,

 

goed dat je dit ook gerapporteerd hebt, ik heb je een mailtje gestuurd naar aanleiding van je melding.

We hebben al een regel waarin erotische foto’s verboden worden, zie daarvoor regel 9:  

9. Plaats geen illegale, schadelijke, triggerende en/of choquerende (seksuele) inhoud of links op het forum.

 

Groetjes, Marieke / De Kindertelefoon

Hallo,

Ik snap dat je hier geen persoonlijke gegevens mag delen.
Maar mag ik wel mijn Discord delen?
(platform waar je gewoon gezellig kan chatten.)

Reputatie 2
Badge +2

Hoi Y_anoniem, 

 

Nee, dit is niet toegestaan. Dit is namelijk tegen forumregel 7: 

7. Het uitwisselen van contactgegevens is niet toegestaan.

Het uitwisselen van contactgegevens en dating van forumleden via het forum van De Kindertelefoon is niet toegestaan. Onder dating valt elke vorm van contact buiten het forum. Ook het forum als chat gebruiken is niet toegestaan.

 

Groetjes, 

 

Feline van De Kindertelefoon

Hallo Annoniempo,Nee je raakt je account niet kwijt als je 18 jaar bent. Wel wordt je account op je 19e jaar verwijderd.

Nog veel plezier op het forum!Groetjes,Marleen

Oh oké! Goed nieuws, @Marleen M! Ik ben 15 en ik dacht dat nog maar 2,5 jaartjes had hier, maar het zijn er dan 3,5! 

Een beetje opluchting is ook wel gezond voor mij na al die rare gebeurtenissen en een gestolen fiets gisteren.

Groetjes,

Wereld

 

Reputatie 5
Badge +2

Regel 1. Het forum is voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Zo staat het in de Forumregels. Helaas dus tot 18 jaar.

Dat betekend dat wel jouw account verwijderd wordt na je 18e. Het is niet tot en met 18 maar tot 18.

Tot die tijd hopen we je vaak te zien op het Forum

Groetjes Ab W

Reputatie 6
Badge +6

Hoi @Wereld ,

 

nog even ter aanvulling op wat hierboven uitgelegd wordt:

Klopt, het forum is tot 18 jaar. Maar het is niet zo dat we op je 18e verjaardag direct je account blokkeren. 

De moderators verwijderen 2 keer per jaar bestaande gebruikers die te oud zijn. Meestal is dat rond mei/juni en november/december. Gebruikers die verwijderd worden, ontvangen altijd een mail 2 weken voordat zij verwijderd worden. Je hebt dan nog 2 weken de tijd om op het forum actief te zijn. 

 

Groetjes,

Marieke / De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +14

Hoi Kindertelefoon ! Eerste is bedankt dat dit bestaat het is super !! Ben er blij mee hoor dus dat is het niet. Maar wat ik wel raar vind, ik had een tekening als profiel ”foto” en daar stond een “persoon” op die helemaal niet bestaat, net als ik nu heb.  En dan krijg ik na een dag pas een mail dat ie is verwijderd omdat er een herkenbaar persoon op de “foto” staat ..dat is raar vind ik als ik dat mag zeggen.  Er staat dus geen bestaand persoon open het is geen foto. Is dat een vergissing of anders heb ik niet voor mezelf duidelijk wat er dan wel en niet mag. Bijv. deze die ik nu heb mag die dan wel?

Grtz en liefs van Julian X

Reputatie 5
Badge +3

Hai @Julian12, goed dat je mailt! Ik snap dat je het verwarrend vindt. Maar een persoon is een persoon. Ik moest echt even goed kijken of het een tekening of plaatje was en geen foto dus wat te onduidelijk vond ik. Je avatar is pas net verwijderd dus daarom kreeg je nu pas een mail erover. Ik denk dat andere moderatoren het niet zagen of minder streng waren….. Het plaatje wat je nu hebt mag wel, dat is duidelijk een plaatje en al helemaal geen herkenbaar persoon!

 

Groeten, Britta van de Kindertelefoon

Reageer