Kan je hart stoppen van verdriet?

  • 17 February 2018
  • 41 reacties
  • 1175 Bekeken


Toon eerste bericht

41 reacties

Na de mooie wijsheden van de vader van @M en Ms, wil ik even op wat anders inhaken. ;)
Je ouders gaan dus definitief scheiden. Je vader doet niet zo veel, maar je moeder regelt dingen over de verhuizing. Wat voor jou misschien fijn is om over na te denken, is waar jij dan wilt wonen. Het hoeft niet zwart wit je vader of je moeder te zijn, er kan best een soort omgangsregeling komen. Dat heb ik namelijk. Ik woon in principe bij mijn moeder, maar om de twee weken ga ik een weekend naar mijn vader. Anderen hebben weer co-ouderschap, dus dat je de ene week bij paps bent en de andere week bij mams. Dit werkt echter alleen als je ouders dicht bij elkaar wonen en niet een uur van elkaar vandaan zoals mijn ouders... Zo zijn er nog best veel dingen mogelijk. Jij bent 16, dus uiteindelijk heb jij het laatste woord hierin. Wees niet bang dat ook te doen, want dit gaat over jouw leven! Het enige wat je in je achterhoofd moet houden, is dat het geen onderhandeling of wedstrijd is, het is gewoon je gevoel volgen, al denk ik dat dat bij jou wel goed komt :)

Gr. Pin
@M en Ms en @Pin, bedankt voor jullie reacties. Ik vind even de energie en woorden niet om een waardige reactie hierop te schrijven, dus zal proberen er later op terug te komen. Ik wilde jullie gewoon bedanken voor de moeite.
Hi 100Divergent11,

We weten dat je nu, meer dan ooit misschien, van alles anders aan je hoofd hebt. Het is goed om alleen die dingen te doen, die je nu aan kunt en die goed voelen. De rest komt later, of niet, is ook goed.

Laat me je iig een dikke knuffel geven en je het beste wensen.

Ik heb nog een liedje voor je, ik hoop dat je er troost aan hebt. Die iemand is er ook voor jou. Soms lijken mensen even afstand te nemen of “anders” te reageren dan dat je van ze gewend bent, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet voor je zijn of niet van je houden. Het komt wel goed, maar nu is ff moeilijk.

Suzan & Freek – Altijd wel iemand
https://www.youtube.com/watch?v=s2LYaXeFavw
btw het origineel is van IOS, maar ik vind deze uitvoering beter bij jou passen

Veel sterkte ?

Groetjes,
M&M’s
@M en Ms, bedankt voor je reactie, en de knuffel. Die zijn beide goed aangekomen :)

Dat liedje is heel mooi. Het maakt allemaal gevoelens in je los. Ik ga er de komende tijd nog naar luisteren denk ik.

Nogmaals bedankt voor alles
Hi 100Divergent11,

Bedankt voor je lieve berichtje.

Het was niet de bedoeling je verdrietig te maken met het liedje, maar soms is het wel goed om gevoelens toe te staan en eruit te laten komen.

Mijn twin en ik hebben wel eens van die momenten dat we allemaal “zielige, gevoelige” liedjes en yt video’s afspelen en dan gaan we lekker even huilen.
Als we elkaar dan aankijken moeten we er, door onze tranen heen, om lachen en dan knuffelen we even. Het voelt zo goed om te doen en om te delen met iemand waar je van houdt en die ook van jou houdt.

Groetjes,
M&M’s
Af en toe verdrietig zijn vind ik wel ok. Als je nooit verdrietig bent, weet je ook niet hoe het is om gelukkig te zijn. Zo kijk ik ernaar.

Emotionele muziek afspelen, dat ken ik. Na een rotdag op school, zoals vandaag, loop ik naar huis met agressieve, wilde muziek in mijn oren. Na een tijdje ga ik over naar minder agressieve muziek, en tegen dat ik thuiskom, ben ik meestal afgekoeld.

Bedankt voor je reactie, de zoveelste. Het is heel lief van jou om te blijven reageren. Het helpt echt. Dankjewel 🙂
hi
okay sorry als dit heel respectloos is, maar ik wil graag iets plaatsen alleen ik weet niet hoe dat moet.. sorry dat ik dat hier vraag maar ik weet geen andere manier.. kan iemand mij helpen?
@Annemijnleentje, geen probleem 🙂 Als je op de hoofdpagina van het forum bent, klik je op de categorie waar jouw vraag onder valt. Dan zie je rechts bovenaan de mogelijkheid 'Maak een nieuwe topic aan'. Als je op de mobiele versie bezig bent, ga je naar het zwarte bolletje rechtsboven en klik je op 'Stel je vraag'.

Groetjes
x
het is gelukt om iets te plaatsen
super bedankt, mega lief x
Ik hoop dat je hier de nodige steun vindt. Graag gedaan 🙂
Hey 100diverent,
Ik wou dus even reageren op deze topic.
Sorry dat het zo laat is.

Je ouders gaan scheiden, en dat is natuurlijk hartstikke vervelend.
Je vader doet alsof het hem helemaal niets uit maakt.
En jij hoopt natuurlijk dat hij het tegenovergestelde doet.
Hij geeft natuurlijk hartstikke veel om je.
Alleen is hij iemand die dingen minder laat opmerken.
Dat kan op sommige momenten goed zijn en soms weer niet.
Hij verbergt misschien dat het hem juist heel veel doet.

Je moeder verzint allerlei dingen.
En dat is niet heel snel verkeerd als het in jouw voordeel is.
Maar wanneer jij vind dat het genoeg is moet het ook genoeg zijn.
Dit zijn de nadelen van je moeder en vader.

Heb je ook nog wat voordelen die je kan opnoemen?
Het kan heel goed zijn dat je te weinig leuke dingen doet met het gezin.
Bijvoorbeeld een dagje weg naar een pretpark.
Ik herken jouw ouders heel erg in die van mij.
Ze doen weinig om onze familieband op te bouwen.

Als dit bij jou zo is kan je ook alleen door het land gaan reizen.
Dat kan er gezellig zijn, of een dagje shoppen in de straten van amsterdam.
Je kan dit natuurlijk ook met vrienden doen :D

Je MOET naar een psyg- en dat is eigenlijk wat je nooit moet hebben.
Want bij een MOET kan je minder kwijt aan iemand.
Zeker als je al weet dat een psyg- niet bij je werkt.
Wat je kan doen is naar een andere vertrouwenspersoon gaan.
Dan heb je er minder stres en gedwing op.

Autisme, natuurlijk is het niet leuk om te hebben.
Maar je bent niet anders dan anderen en even gezellig.
Iedereen is toch wel een beetje autistisch? ;)
Alleen de ene meer dan de ander.
Maar iedereen heeft wel een beetje in zich wat er op lijkt.

Je vetrouwt niemand meer, je vertrouwt ons :)
Dat is al heel wat en dat vind ik heel knap en bijzonder.
Hier kan je het ook over hebben met een vetrouwenspersoon.

Je bent niet nutteloos, je bent mijn held❤️. Haha, je bent gewoon een held. ;)
Je hebt hartstikke veel mensen geholpen methun problemen.
Je laat ze echt geloven dat ze ook een held zijn, dat ze weer iets betekenen.
En dat wil ik bij jou ook doen, want jij verdient ook zo’n gevoel.
Als ik je adres had, had ik je wel 10 orkesten naar je toegestuurd.
(Als je buren maar niet gaan klagen over geluidoverlast)
Ik heb denk ik nog wel iets anders in huis maar ja.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Sorry voor het erg late bericht.
Groetjes Lemac_V
@Lemac, bedankt voor je reactie. Het is niet laat hoor, je mag reageren wanneer je wilt, ik ben er steeds mee geholpen :)

Met mijn gezin iets leuks doen zit er niet echt in. Als ik alleen met mijn moeder ben, of alleen met mijn vader, valt het mee. Zet ons anderzijds allemaal samen in een kamer en de sfeer is te snijden.

Ik denk dat we uit elkaar gegroeid zijn, en dat we dat moeten aanvaarden. Als we verder gaan met ons leven en ons openstellen voor nieuwe dingen, worden we daar gelukkiger van denk ik.

Alleen dingen doen, ja, misschien. Ik moet eerst wat minder bang worden, en een paar angsten overwinnen. Daar werk ik momenteel aan, dus hopelijk vind ik de moed om meer dingen te doen.

Ik zit er meer en meer aan te denken met mijn mentor te gaan praten. Ik denk dat zij in de gaten heeft dat het niet helemaal goedzit, dus misschien moet ik op haar afstappen, in plaats van af te wachten totdat ik bij haar wordt geroepen.

Ja, ik vetrouw jullie 🙂 Altijd vriendelijk en behulpzaam. Soms vraag ik me af of jullie je in een andere dimensie bevinden, omdat ik zulke vriendelijke mensen zelden lijk tegen te komen.

Jouw reactie is zo lief en bemoedigend. Dankjewel 😳 Ik hoop dat ik jou ook heb kunnen laten inzien dat je een held bent. Iedereen is een held op zijn of haar eigen manier.
Hi 100Divergent11,

Ik volg de serie “Het is hier autistisch” op NPO nu al een tijdje en vorige week ofzo ging het over onderwijs. Je had ergens al eens geschreven dat kinderen uit je klas niet altijd heel aardig tegen jou zijn enzo.

Nou, toen dacht ik, misschien heb je er wel iets aan om die aflevering terug te kijken of misschien wel de hele serie.
Meer info vind je hier:
https://www.npo.nl/het-is-hier-autistisch/BNN_101381981

Vorig jaar is er ook al een serie gemaakt. Toen was de presentator, die zelf het vermoeden had, dat hij autisme heeft, op zoek gegaan naar een diagnose voor zichzelf. Die serie is vast ook nog wel terug te kijken.

Het is misschien wel een beetje een random reactie, maar ik dacht ik ga het maar gewoon posten. Dan weet jij en anderen die dit lezen dat er een serie is.

Dus, als je niks beters te doen, kun je altijd nog die serie kijken.

Prettig weekend alvast en “hang in there” 🙂 ;)

Groetjes,
M&M’s
@M en Ms, bedankt voor je reactie. Dit weekend heeft school me in zijn macht, maar binnenkort ga ik tijd voor die serie maken.

Nogmaals bedankt voor je reactie 🙂 Het is heel lief en attent dat je hieraan gedacht hebt.

Prettig weekend ook voor jou en de anderen die dit lezen.
Lieve 100Divergent11,
Ik leef met je mee meid, ik heb ook ouders die gescheiden zijn, en een moeder die dingen tegen mensen zegt die niet 100% kloppen, hiermee heeft zij ook problemen voor mij en mijn vrienden veroorzaakt. Zelf ben ik ook autistisch en ik ga ook naar een soort psychiater die alles nadrukkelijk zegt dat het met mijn autisme heeft te maken, wat helemaal niet zo is, en als ik tegen mijn moeder een situatie uitleg waar ik tegen aan loop, en zeg dat ik denk dat niet alleen ik, maar ook andere mensen hier last van kunnen hebben, dan zegt mijn moeder meteen dat dat helemaal niet zo is, en dat dat alleen met mij zo is. Een erg naar gevoel krijg je dan over jezelf. Ik snap je frustratie, en ik zal er voor je zijn. Liefs Milou
@xMiloux, bedankt voor je superlieve reactie 🙂 Ik herken me best in wat je vertelt. Ook bij die verwijten dat alleen ik last heb van bepaalde dingen, door mijn autisme, terwijl andere mensen zich er ook aan zouden ergeren.

Jouw reactie heeft me veel steun gegeven, nogmaals bedankt 🙂

Reageer