Vraag

verslaaf aan suiker

  • 14 May 2021
  • 3 reacties
  • 122 Bekeken

Badge

Hallo, ik vraag me af of je echt verslaafd kan zijn aan suiker/snoep? Ik kan als ik weet dat er snoep is in mn kamer of tas me niet beheersen om te gaan eten. Als ik een tijde geen snoep heb in huis moet ik echt naar de appie om snoep te halen. Ik ben echt totaal niet dik, eerder dun, maar mijn tanden leiden er onder en ik heb een te lichte hoge bloeddruk. Ook kost het me toch ongeveer 5 euro per week. Is dit een verslaving? Hoe kom ik hier van af?


3 reacties

In principe kan alles verslavend zijn: gamen, roken, drugs, porno, seks, maar ook inderdaad dingen als suiker.

Ik denk wel dat je het een verslaving kan noemen. Je geeft namelijk aan dat je jezelf niet kan beheersen en als je die controle niet meer heb, ben je volgens mij verslavend.

Maar er is hoop! Je kan er met discipline vanaf komen. Het begint allemaal met ‘ontgiften’, kortom: geen suiker meer eten. Baken deze periode af door een doel voor jezelf te stellen. ‘Ik eet de komende week geen suiker’. Let wel op dat je genoeg dingen blijft eten.

Het kan helpen om je ouders hierbij te betrekken. Die kunnen jou daarin steunen en er rekening mee houden. Tevens kunnen ze je ervan ‘weerhouden’ als je toch suiker wil gaan eten. Heel veel succes!

Badge

-Onnodige quote verwijderd- 
 

Oké bedankt ik ga het proberen

Reputatie 4
Badge +2

Je kan inderdaad verslaaf zijn aan suiker!

Je moet daar inderdaad even vanaf kicken door je te concentreren op andere dingen en andere dingen te eten. Aanrader van mij is om appels te eten als je echt te veel zin krijgt in suikers. Daar zitten namelijk veel natuurlijke suikers in om je lichaam toch een beetje tot rust te stellen. 

Dit is niet perse naar jou toe maar ik denk dat jij het ook wel kan gebruiken. Drink GEEN frisdrank als standaard drank. Cola, energy, ice tea, fanta allemaal niet goed. Zorg dat je water drinkt als standaard drankje. Je mag dan af en toe wel een blikje fris drinken maar niet om je dorst te stillen. Ook als je wilt afvallen start gewoon met alleen maar water drinken dat doet wonderen.

En je ouders hierbij betrekken is ook verstandig. Ik neem aan dat je op school 5 euro aan snoep koopt. Neem gewoon geen geld mee komende weken en vraag je ouders of je fruit of iets anders wat je graag eet mee mag voor in de pauzes.

Groetjes!

Reageer