Pillen

  • 20 April 2020
  • 2 reacties
  • 106 Bekeken

Reputatie 3
Badge +1
  • Praat goed mee
  • 50 reacties

Ik heb een  verslaving aan  pillen.

Het zijn een soort anti-depressants die ik besteld heb omdat mijn moeder en ik helemaal niet goed gaan. Helemaal niet. Korte uitleg: die pillen maken je blij voor een beperkte tijd, maar er zijn meer zij-effecten dan dat het je blij maakt. Nu neem ik er ongeveer 3 op een dag omdat het anders niet meer werkt.

Ik ben nu verslaafd. Afhankelijk van die dingen. Tips zijn hartstikke welkom…

 

-naam pillen veranderd i.v.m. regel 8a-


2 reacties

Hey,

 

Je besteld antidepressiva via het internet. Ik raad dit je altijd af omdat de pillen zoals je aangaf, verslavend kunnen werken. Ook weet je niet of de medicatie veilig is. Doe dit altijd in overleg met de arts/specialist. Die kan je ook helpen met het afbouwen van de medicatie. Als het je lukt moet je proberen langzaam af te bouwen, dus niet 3 keer per dag een normale dosis. Maar bijvoorbeeld 2x per dag een normale dosis en 1x per dag een halve dosis. Na dit twee weken vol te houden kun overgaan op 2x een normale dosis. En zo ga je door tot je stopt. Mocht dit niet lukken, wat ik volkomen zou begrijpen, moet je profesionele hulp zoeken. Ga bijvoorbeeld eerst naar je huisarts voor een gesprekje. Bij hem kun je al je vragen stellen. Hij kan je ook helpen door je bijvoorbeeld door te verwijzen naar iemand die je kan helpen afbouwen. In 1x stoppen lukt meestal niet, probeer dit ook niet aangezien dit ernstige klachten kan veroorzaken. Ik heb dit ook meegemaakt. Ik had op mijn 12e last van angstaanvallen en heb toen op internet een pakje van die alprazolam gekocht. Door dit ene pakje was ik direct verslaafd. Ik kon niet meer slapen als ik geen pil op had. Als ik niks op had ging ik zweten en kreeg ik rillingen over mijn hele lijf. Ik kreeg veel angstaanvallen. Met hulp van een psychiater ben ik uiteindelijk van die troep afgekomen. Mocht je de pillen wel echt nodig hebben om je beter te voelen, dan moet je het nemen in samenspraak met je huisarts. Het kan ook zijn dat die andere pillen voorschrijft als deze bijvoorbeeld veel bijwerkingen geven. Hij zal je dan begeleiden in het proces om van je verslaving af te komen. Mocht je nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen, hier op het forum of via de kindertelefoon op 0800 - 0432 of via de  chat.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

 

Groetjes en veel sterkte,

 

Jack

Reputatie 3
Badge +1

Het werkt allemaal prima hoor. Probleem is dat ik zonder die pillen helemaal boos en chagrijnig ben, en ook geen wil meer om te leven heb. Die pillen hebben in principe mijn leven gered. Als ik er niet mee begonnen  was had ik dit niet kunnen typen.

Reageer