Vraag

Hoe slecht is vapen?

  • 20 May 2022
  • 4 reacties
  • 488 Bekeken

Badge

ik ben 14 heb net vape en vroeg me af hoe slecht het voor je is. ik ben er niet echt echt verslaaf aan maar ik doe voor de lol bijvoorbeeld paar pufjes tijdens gamen en om trucjes mee te doen. maar hoe slecht is het echt? is het slechter of beter dan een sigaret of is het net zo slecht?


4 reacties

Reputatie 5
Badge +4

Het is niet heelveel beter dan een normale sigaret. https://youtu.be/cDFCOc52WGM

Badge

( afbeelding verwijderd door De Kindertelefoon wegens forumregel 10 en 11 )

Reputatie 6
Badge +7

Hoi Anoniem 9322,

Het is al een tijdje geleden dat je dit topic aangemaakt hebt maar ik wil toch even wat zeggen. Vooral als reactie op hoiikbennatrhaniel. Want dit plaatje klopt gewoon niet en kan mensen misschien het gevoel geven dat vapen ongevaarlijk is, terwijl het dat echt niet is.

Het jeugdjournaal heeft hier vandaag nog een filmpje over gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=vrRyS9Sx6jc. Hier leggen ze kort maar duidelijk uit dat het gewoon ontzettend ongezond is en wat de gevolgen zijn.

"Na 2 dagen is het al mogelijk verslaafd te zijn aan nicotine.”

Nicotine is zo'n stofje die in die vapes zitten. 

Op het RIVM staat ook nog het volgende:

Elektronische sigaretten verdampen een vloeistof die meestal nicotine en een smaakstof bevat. De schadelijke stoffen in e-sigaretten zijn onder andere nicotine, propyleenglycol, glycerol, aldehyden, nitrosamines en metalen. Inhalatie hiervan kan leiden tot irritatie en schade aan de luchtwegen, hartkloppingen en een verhoogde kans op kanker. Vooral zware gebruikers hebben een grote kans op problemen met hun luchtwegen.

https://www.rivm.nl/nieuws/damp-van-e-sigaret-schadelijk-voor-gezondheid

Op deze site staat nog meer nuttige informatie, hier kan je zelf ook nog even rondkijken.

 

Stel dat je toch verslaafd bent geraakt is mijn tip: vraag hulp. Het is echt moeilijk in je eentje af te kicken, al vertel je het alleen aan je beste vriend mentale support kan al net dat zetje in de rug geven wat je nodig hebt. 
 

Groetjes,

Paardebloem

Reputatie 3
Badge +2

Je ademt letterlijk chemicaliën in, dat moet genoeg zeggen toch?

Reageer