Welke politieke partij kies jij?

  • 4 November 2015
  • 18 reacties
  • 674 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hallo,

Ik wil met dit topic graag de kans pakken om op de kindertelefoon wat discussies over politiek te ontketenen. Laat in dit topic weten welke politieke partij of stroming jij aanhangt, en waarom. 

18 reacties

Hey, leuk! Zelf ben ik lid van GroenLinks, omdat ik duurzaamheid, sociale gelijkheid, pacifisme, inkomensafhankelijke belastingen, een ruimhartig asielbeleid, het uitbannen van racisme/xenofobie/homofobie/antisemitisme/seksisme/andere discriminatie en een goede en snellere emancipatie van vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders belangrijk vind. 
Ik ben een voorstander van de PVV. Ik vind dat dit de enige (serieuze) politieke partij is die nog duidelijk is in wat het wil. Ookal zijn ze keihard ze hebben een punt. Ik ben geen racist ofzo maar de buitenlanders nemen ondertussen ons hele land over. Nu is in de omgeving waar ik woon (Randstad) al meer dan 30% allochtoon! Dat gaat mij te ver. Ik wil nu ook geen buitenlanders hier de schuld van geven maar de criminaliteit in onze omgeving neemt flink toe. Overigens zeggen ze dat ze de homoseksuelen beschermen tegen de oprukkende islam (wat voor mij dan weer positief is). Verder staat deze partij in voor vele veranderingen en het terugdraaien naar dingen zoals vroeger. 

Mijn excuses voor deze voor sommige bevolkingsgroepen mischien keiharde reactie maar ik wil op deze manier mijn standpunt duidelijk maken en dus ook duidelijk maken dat ik het helemaal eens ben met alle plannen die de PVV heeft gepubliceerd in onderstaand verslag. 

Dit is gepubliceerd in 2012 maar maakt een beeld van hoe de PVV Nederland zo besturen anno 2017.

www.pvv.nl/images/stories/verkiezingen2012/VerkiezingsProgramma-PVV-2012-final-web.pdf
Je bent ook wel een typische PVV stemmer, 1 van de 2 standaard groepen aanhangers. De PVV is een door en door populistische partij. Als jij echt verwacht dat Wilders, als hij aan de macht komt, ook echt zijn plannen door gaat voeren, (overtreding regel 2) Hij probeert op mensen zoals jou in te spelen en zieltjes te winnen, maar in de praktijk zal hij nooit iets doen. (Overtreding regel 2) Alsof het iets uitmaakt waar iemand van daan komt, we hebben allemaal evenveel recht op deze aarde als jij en ik. 
Je vraagt om iemands mening en vervolgens ga je meteen in de aanval. Iets vriendelijker mag ook wel 😉
Het hele doel van dit topic is om te discussieren, als je het verschil niet in kunt zien tussen een discussie of 'de aanval', (overtreding regel 2)
@Anarchisme, jij vraagt aan ons wat wij zouden stemmen. Ik ben duidelijk in wat mijn mening is en krijg meteen zo een reactie over mij heen. Als je ernaar vraagt kan je iemands mening verwachten. Als jij die mening niet kan waarderen moet je niet zo'n topic openen. Toch leuk om te horen wat jij van de PVV vindt. Wilders heeft tenminste duidelijke plannen. Of die ze ook door gaat voeren..? Nobody cares, want Wilders heeft tenminste plannen. Bij de PvdA en VVD (om die maar even als voorbeeld te pakken, want ik gok dat jij daar mischien op stemt) zeggen ze iets in de richting van: In de komende jaren gaan wij proberen van Nederland een welvarender land te maken. Ja oké en hoe dan? Daar gaan ze dan heel vaag over praten, omdat  ze gewoon geen idee hebben hoe ze het gaan doen. Wilders heeft die ideeën in ieder geval. En nee uiteraard kan en gaat hij niet alles doorvoeren maar sommige dingen die hij voorstelt zijn ook daadwerkelijk direct of in een korte periode haalbaar. Ik hoop dat je een beetje een beeld krijgt bij waarom ik PVV zou stemmen.  

In afwachting van een leuke reactie die hier een leuk debat kan laten ontstaan om het hier in een politieke sfeer te houden... 
Dit is een discussie, ik reageer simpelweg op zo'n manier omdat dit topic daarvoor bestemd is? (overtreding regel 2). Mijn voorkeur gaat uit naar de SP/Groenlinks.
ik zou op de christenunie stemmen. Maar kan me ook voorstellen dat ik  PVDA zou stemmen. mijn mening over dingen bleek in een test van maatschappijleer namelijk het meest met de standpunten van de PVDA samen te gaan en ik vind het goed dat ze zich bekommeren om de mensen die hulp nodig hebben
Elke politieke partij bekommert zich om de mensen die hulp nodig hebben. Om volledig te weten welke partij het best bij je past moet je niet afgaan op een testje op school, maar alle standpunten en betrouwbaarheid van partijen met elkaar afwegen.
@Anarchisme, discussiëren is iets totáál anders dan iedereen die een andere mening heeft dan jij de grond in stampen. Ik begrijp niet waarom je artikel 2 van de forumregels er meteen bij betrekt, want de inhoud van de andere reacties is niet in overtreding van deze regel.

Iemand uitmaken voor een "typische PVV stemmer" en dan nog wel "1 van de 2 standaard aanhangers" daarentegen, is een vooroordeel. En daarmee onrespectvol naar de mening van Justforlife.

Daarnaast is je opvatting buitengewoon incorrect, aangezien iedereen op dit forum onder de 18 jaar is, en daarmee geen stemrecht heeft en ook niet gevraagd wordt zich te verdiepen in politiek. Je opvatting dat EstherXXX niet mag vertrouwen op een test die ze op school heeft gedaan, slaat daarmee ook nergens op, aangezien ze toch geen serieuze stem heeft zolang ze minderjarig is. Ik weet welke test ze bedoelt, en deze test bij maatschappijleer is bedoelt om je te oriënteren en je na aanleiding van je meningen een bepaalde richting in te sturen (links, rechts, midden) met daarbij de partij die het best bij je lijkt te passen. Als politiek geïnteresseerde begrijp jij ook wel dat er geen groen links uit die test zal komen als je zegt dat alle buitenlanders het land uit moeten, en dus denk ik dat die test zo gek nog niet is.
Dit neemt niet weg dat ik het geheel met je eens ben dat het nog altijd het beste is je zélf te oriënteren, zo veel mogelijk te bekijken om zelf een kritische afweging te maken.

Ik ben inmiddels wel benieuwd welke partij jouw stem mag vertegenwoordigen. Ik discussieer graag met je, hoewel ik denk dat we het over bepaalde onderwerpen best aardig met elkaar eens zijn. Ik geef je volledig gelijk in je uitspraak dat iedereen evenveel recht heeft om te leven.
Ben benieuwd 🙂
Ik heb niets geschreven over de forum regels, dat is aangepast door de moderators.

Volgens mij is het grondbeginsel van een discussie nog altijd dat je het oneens ben met elkaar. Dat ik het niet zo lief mogelijk zeg is mijn ding, en als ieder kind tegenwoordig al afgeschrikt word door duidelijke taal kunnen we helemaal nergens meer over beginnen.
En ja, een vooroordeel zou het zijn als het niet duidelijk zou blijken dat het zo is. Ik heb genoeg ervaring met dat soort mensen om die conclusie te trekken. Net als het feit dat een snoepje een hond aantrekt, trekt de populistische strategie van de PVV de 'rechtse' mensen die hier makkelijk intrappen.
En het klopt, we mogen niet stemmen. Dat betekent niet dat we er niet over kunnen praten. Ik heb dit topic gemaakt met als doel een discussie aan te gaan over de politiek, wanneer iemand zich nooit verdiept heeft in de politiek, betekent dat dus dat je zonder kennis je ergens instort, en weet welke consequenties hier aanhangen.
De test in kwestie zal vast en zeker een richting geven waar je je bij aan kan sluiten, maar je kunt niet aan de hand van die test zomaar afstormen op een partij. Daar moet je je zelf voor verdiepen, zelf onderzoek doen en zelf je oordeel trekken.
Mijn voorkeur zou uitgaan naar de SP of GroenLinks. Alhoewel er niet echt een partij is die al mijn standpunten geheel ondersteunen.
Ik ben denk ik zelf meer links/midden, ik nijg vooral naar D66.
Partijen als de PVV vind ik persoonlijk niks (niet beledigend bedoeld voor de mensen die daar op stemmen).
Imho is de PVV erg populistisch, en doet deze belofte/uitspraken die niet uitvoerbaar zijn. Daar bedoel ik mee dat bepaalde uitspraken van de heer Wilders niet doenbaar zijn en ook niet door de beugel kunnen naar mijn mening. En soms zijn ze ook erg generaliserend over bepaalde bevolkingsgroeperingen. Ik vind het wel erg voor Geert Wilders dat hij niet eens normaal over straat kan lopen en in een kelder moet leven, want je zou eigenlijk in dit land gewoon je mening kunnen verkondigen. De PVV speelt naar mijn mening soms een beetje op mensen in. Het is ook een feit dat het grootste deel van de PVV-stemmers laaggeschoold zijn in Nederland. Ik denk dat Geert Wilders daar een beetje op inspeelt. Daar bedoel ik niks flauws/bespottend mee, het is gewoon een statistisch feit, ik weet zeker dat er ook een aantal hooggeschoolde op Geert Wilders stemmen.
Ik ben gewoon echt geen fan van een partij zoals de PVV omdat die uitspraken doen die gewoon niet realiseerbaar zijn.
Ik mag niet stemmen maar als ik zou mogen stemmen zou ik nog steeds op de PVV stemmen. En niet zozeer omdat ik het met al hun standpunten eens ben maar omdat ze overzichtelijke standpunten hebben die iedereen begrijpt (dus ook laaggeschoolden). Volgens mij zijn vaak laaggescholden mensen trouwens buitenlanders en dat is juist de groep waar de PVV zich niet op richt. Ik bedoel hier niks mee tegen buitenlanders.
Ik ben een voorstander van de PVV. Ik vind dat dit de enige (serieuze) politieke partij is die nog duidelijk is in wat het wil. Ookal zijn ze keihard ze hebben een punt. Ik ben geen racist ofzo maar de buitenlanders nemen ondertussen ons hele land over. Nu is in de omgeving waar ik woon (Randstad) al meer dan 30% allochtoon! Dat gaat mij te ver. Ik wil nu ook geen buitenlanders hier de schuld van geven maar de criminaliteit in onze omgeving neemt flink toe. Overigens zeggen ze dat ze de homoseksuelen beschermen tegen de oprukkende islam (wat voor mij dan weer positief is). Verder staat deze partij in voor vele veranderingen en het terugdraaien naar dingen zoals vroeger. 

Mijn excuses voor deze voor sommige bevolkingsgroepen mischien keiharde reactie maar ik wil op deze manier mijn standpunt duidelijk maken en dus ook duidelijk maken dat ik het helemaal eens ben met alle plannen die de PVV heeft gepubliceerd in onderstaand verslag. 

Dit is gepubliceerd in 2012 maar maakt een beeld van hoe de PVV Nederland zo besturen anno 2017.

www.pvv.nl/images/stories/verkiezingen2012/VerkiezingsProgramma-PVV-2012-final-web.pdf


Ten eerste is Geert Wilders een door Israël gehersenspoelde islamofoob. Niet alle Moslims haten homoseksuelen. In sommige landen worden homo's ter dood veroordeeld wegens hun aangeboren voorkeur wat slecht is, maar waarom mogen de christenen er mee weg komen dat zij al eeuwen lang andersdenkenden proberen uit te roeien. Ik weet dat hij ook goeie ideeën heeft en dat we wat minder geld kunnen uitgeven aan ontwikkelingshulp, maar onschuldige mensen vergelijken met criminelen en terroristen. De Koran is niet gevuld met haat en geweld zoals geertje beweerd en het woord "jihad", heilige oorlog, komt nergens in voor.
Persoonlijk ben ik een aanhanger van de SP en GroenLinks, de eerste is de enige socialistische partij in het land en ik voel me daarmee verbonden, maar GroenLinks wil de monarchie afschaffen wat mij ook heel erg sterk aanspreekt.
Over wat @Coolboy02 zei
Hij vond 30% allochtonen te ver gaan.
Beste Coolboy02, dat heet een multiculturele samenleving..
Dit percentage is waarschijnlijk aanzienlijk hoger :...kon bijvoorbeeld een persoon uit 's-Hertogenbosch die enkele kilometers verderop naar Sint-Michielsgestel verhuisde daar als allochtoon gezien worden.....
Hey !
Ik zou sowieso voor GroenLinks of Partij Voor De Dieren stemmen !
En aangezien ik in België woon : van Belgische partijen ; groen (ca hetzelfde als GroenLinks)
groetjes , Lot
Reputatie 1
Badge +1

De tekst van dit bericht is aangepast door de kindertelefoon i.v.m. regel 9. Plaats geen illegale, schadelijke, triggerende inhoud of links op het forum. en regel  2. Ga respectvol met elkaar om.  Ook regel 3.(Bedreiging, discriminatie en seksuele intimidatie zijn absoluut verboden.) wordt overtreden. Teksten tussen haakjes zijn verwijderd of aangepast.

Sinds we binnenkort weer in een (...)regime( ….) gaan leven, ga ik dit topic actief maken:

 

Ik zou persoonlijk FvD stemmen. Waarom? De coronadictatuur te stoppen. Medische apartheid, prikdwang, qr-codes voor een griep gaat mij veel en veel te ver. Een andere reden: Teveel immigratie. Ik mag niet zeggen waar ik woon maar ik zie in mijn buurt steeds meer (niet westerse mensen) die criminele activiteiten doen en voor onrust zorgen. Mijn wijk is meer dan 40% allochtoon. Voornamelijk (……..). Nog een reden dan: Meer vrije markt voor ondernemers. Ik wil later zelf een eigen horecabedrijf beginnen, en aangezien we nu een zeer gecontroleerde markt hebben wil ik gewoon de vrijheid er in terug. Gelukkig stemmen mijn ouders niet, dus ik bepaal waar hun stem naartoe gaat en dat maakt ons een van de 500k+ FvD stemmers.

Reageer