Wat vinden jullie van milieuvervuiling?

  • 25 februari 2021
  • 19 reacties
  • 123 Bekeken

Reputatie 2
Badge

Millieu Vervuiling.

 

Misschien kennen jullie het wel, al dat plastic en rondzwervende afval hoort niet zo bij de wereld. Dus daarom schrijf ik een topic speciaal voor jullie, zodat jullie kunnen nadenken hoe het is als jullie al die zeedieren en dieren die niet in de zee zwemmen, zich zouden voelen. Gooi het voortaan in de prullenbak, of recycle. Op die manier help je het klimaat speciaal voor de aarde! Wie doet er mee? Laat het hier onder weten wat je zou doen en wat je van mijn topic vindt👇


19 reacties

Badge +1

Milieu vervuiling ben ik zelf heel erg tegen. ik gooi mn afval altijd in een afval bak. Ik vind het heel goed dat er aandacht aan gaat worden besteed en wie weet helpt deze topic er wel voor. Goed dat je er aandacht voor vraagt!

Reputatie 2
Badge

Dankjewel🙏

Reputatie 2
Badge

Gaf jij me nou een klavertje Vier?

Als het voormij was, heel erg bedankt.

Badge

Goed dat je er aandacht aan geeft! En er mee bezig bent! Ik vind het vervuilen van het millieu onzin! Z onde van de natuur en zielig voor de dieren die sterven. Ik doe eigenlijk al een beetje mee. We kopen alleen herbruikbare dingen zoals doppers en gebruiken geen plastic zakjes en flesjes en ik zit ook bij zo n vereneging die goeie dingen doet bij het millieu. Kun je ook gaan doen!  Succes verder met het millieu en goed bezig! 

Rosaline☆ 

Reputatie 2
Badge

Dankjewel, echt! Ik wou doneren voor het UNICEF onderwijs! Wat goed dat je meedoet aan dieren en zeedieren te beschermen tegen het vuile afval. En vooral de wereld! 

#StaySave

#Red de wereld!!

 

Dank! Veel steun is nodig😉😊

Badge

Hoi hoi!! 

Ten eerste vind ik het verspilling, omdat er telkens van die plastic wegwerpdingen in de natuur worden geslingerd. Die zakjes en blikjes kun je ook vervangen door doppers of herbruikbare bakjes. Ten tweede vind ik het ronduit ZONDE van de natuur. Kijk maar naar die mooie onderwaterwerelden en koraalriffen enzo die allemaal worden vernietigd.  Ook sneu voor de diertjes die daar leven enzo. Wij proberen al zo min mogelijk met de auto te gaan(vanwege de uitlaatgassen) en heel lang herbruikbare spullen kopen. Verder eten we minder vlees. Ik weet niet of dat ook telt maarja. Je kunt net als Rosaline je bij een clubje aansluiten die dingetjes doet voor het millieu en verder zelf op pad om plastic troep in de natuur te verzamelen wat je kunt recyclen. Ook kun je dit bericht verder verspreiden via fb, insta etc of misschien contact zoeken met greenpeace. Succes nog bij de INICEF :)

Groetjess 🍀

Reputatie 4
Badge +2

Hoi Inssaf,

Ook ik vind milieuvervuiling verschrikkelijk. Als je ziet wat er allemaal rondslingert aan afval en troep, het is gewoon verschrikkelijk. Je ziet heel vaak nieuwsberichten van grote rampen waarbij alle troep zomaar over de hele wereld wordt geslingerd. Vissen stikken in olie, en vogels in plastic zakjes (of andersom). Ik kan er echt niet goed meer tegen.

Wij hebben nu zo’n knijptang opgehaald, daarmee ga ik een paar keer per week naar buiten om de buurt een beetje op te ruimen. Het was eerst echt erg, ik kwam na 10 minuten alweer naar binnen omdat m’n vuilniszak vol zat. Tegenwoordig hou ik het wel een halfuur vol, dan zit ie pas vol. Het is heel leuk als je ziet dat wat je doet, echt effect heeft.

Ook het klimaat is er niet zo goed aan toe. Het is serieus Februari en er lopen al mensen in hemdjes zonder jas rond te huppelen, mijn ouders hebben zelfs al ijsjes gekocht! Oké, ijsjes zijn leuk, maar het is nog Februari!

Wat ik dan zo stom vind, is dat een groot deel van de vervuiling ook van dieren komt. Van al die veefokkerijen. Ik vind ze al stom, maar hierdoor nog veel meer (ik ben trouwens vegetariër)! Je kan het klimaat natuurlijk ook zelf steunen, door minder water te verbruiken (wel genoeg drinken!) en meer op de fiets te gaan, als iedereen dat nou eens deed. Maar ja.

Ik vind het heel goed dat je hier aandacht voor vraagt! Misschien is het voor een volgend topic een leuk idee om nog meer tips te geven wat je allemaal kan doen. Dan weten de mensen die het lezen ook wat zij kunnen doen om je te steunen, op een berichtje hier onder na dan.

 

Groetjes,

Paardebloem

Reputatie 2
Badge

Dankjewel Paardebloem😘 Jij ook Milalalouisa😍

 

Mededeling: Ik wil ACTIE ondernemen Dames en Heren! ACTIE!!! Er moet nu aan gewerkt worden. Ik snap dat het moeilijk is, zonder plastic en uitlaatgassen. Maar kunnen jullie daar niet heel even mee stoppen?! Ik ben ee klaarmee. Voor de mensen die het hiee mee ens zijn, HARTELIJK DANK ALLEMAAL. Voordegene die het oneens is, DENK NOG GOED NA, OVER WAT JE NOU ECHT WIL DAT ER GEBEURD MET DE WERELD.

 

Stay Save! Prettige Avond allemaal!

 

Reageren is elke dag, beschikbaar voor kinderen😊 Ik wil dat jullie nadenken, over of je de wereld helemaal gerot wil hebben, en alles bedorven is, of dat je zo blij bent, dat het is gestopt dat vanaf nu overal je koraal en ijsstandbeelden ziet. EN NOG VEEL MEER MOOIE DINGEN. EN DAARMEE BEDOEL IK ECHT, EEN PARADIJS!!

Denk goed na, voor een commentaar! Dank.

INSSAF

Reputatie 2
Badge

#Milleuvervuiling

#Dierenbescherming

GEVAAR: Als je een dood dier ziet liggen op straat, bel de DIERENBESCHERMING. Zoek het nummer op internet op, of bel de politie die dan weer specialisten belt. Dan wordt het opgelost, en dat willen we!!

Reputatie 2
Badge

Sorry voor de verwarring! Hij doet nogal raar, en ik verbeterde mijn fouten dus ja. Bedankt, Paardebloem echt!! Je inspireert de wereld vol kleur dan toen het grijs was! Je helpt alles en iedereen om dit vast te stoppen voor altijd. LOVE YOU

#SCHAKEL HULP IN BIJ NOODGEVALLEN ZOALS DEZE.

Reputatie 4
Badge +2

Hoi Inssaf,

Ik heb laatst een grappig testje gezien. Het heet de Gapminder test. Dit doet bij sommige van jullie waarschijnlijk al een belletje rinkelen.

Bij deze test wordt gekeken hoe jij denkt dat het er met de wereld voor staat. Je krijgt 45 seconden de tijd per vraag, en je hebt keuze uit 3 opties. Het zijn 13 vragen over de toestand van de wereld, zowel over klimaat, als dieren, de mensheid en nog wat van zulke dingen.

Ik verklap het nu al een beetje, maar de meeste mensen hebben een heel negatief beeld op de wereld. Dus die hebben het allemaal fout. Het heet ook wel de Chimpanseetest, omdat de meeste mensen minder goed hebben dan een chimpansee zou hebben als die de test ging maken.

Dit pas niet heel goed bij je topic, maar ik vond het wel leuk dat ook ziet hoeveel goede dingen er gebeuren in de wereld. Het leek me dus wel leuk om het hier even te delen.

O ja, nu vergeet ik bijna de link. Dit is m: https://forms.gapminder.org/s3/test-2018 

 

Groetjes,

Paardebloem

Reputatie 2
Badge

Je bent de ridder in nood! Dankjewel voor de link. Ik open hem nu. 

Zo trots op je Paardebloem83! Je doet het echt zo goed, waarvan ik denk dat de test je wel gelukt is. Alle eer aan Paardebloem83 allemaal! Respect voor Haar!

hihi...

latet paardebloem83! Prettige Avond Verder Nog!!

Reputatie 4
Badge +2

Hoi Inssaf,

Haha, nee hoor. Ik had 56 procent. Blijkbaar denk ik toch nog wat te negatief. Maar het heeft me wel geholpen om het goede weer wat te zien. En ik had het beter gedaan dan een chimpansee. Die heeft ongeveer 1/3 goed, dacht ik.

Wat was jou score?  Ook beter dan de chimpansee:slight_smile: ?

Wat leuk dat je zo positief over me bent. Al zie ik mezelf niet echt als een ridder. Ik vind het goed dat je hier aandacht voor vraagt. Want op het forum is het de eerste keer dat ik dit onderwerp langs zie komen.

Jij ook nog een fijne ochtend, of middag, of avond. Licht eraan wanneer je het leest.

 

Groetjes,

Paardebloem

Reputatie 2
Badge

Geloof het of niet: Ik denk geloof ik, 31% was de mijne. Zelfs dat bewijst dat ik NEGATIEFER BEN🤣 

Aawh, Dank.

Vriendelijke Groeten,

Inssaf. (Net nieuw op het Forum van topic's plaatsen.)

Reputatie 2
Badge

Fijne Middag Paardebloem💞💓

Badge

Dankjewel Paardebloem😘 Jij ook Milalalouisa😍

Asjeblieft

Mededeling: Ik wil ACTIE ondernemen Dames en Heren! ACTIE!!! Er moet nu aan gewerkt worden. Met corona zal het waarschijnlijk lastig gaan worden, maar er zijn van die klimaatstakingen. Nodig al je vrienden uit om mee te doen. Ik weet niet of je in een dorp of stad woont, maar je kunt wat gaan overleggen met de gemeente dat jullie een jaarlijkse of vaker klimaatweek houden: De hele week lang iets goeds doen voor het klimaat zoals afval van straat halen en dat verzamelen of je eigen groenten verbouwen of een warme truiendag vanwege de verwarming. Als de scholen weer open zijn kun je net zoiets regelen daar. 

Ik ken wel wat klimaat verenigingen waarbij je je kan aansluiten maar ik weet niet of ik dat hier kan zeggen vanwege de privacy regels, maar Greenpeace is wereldwijd. Die kennen heel veel mensen.

door corona is dat een beetje lastig, je doet al heel goed! Berichten verspreiden via dit forum. Dan kun je ook via instagram of fb een soort klimaat account maken. In contact komen met andere klimaataccounts en samen die berichten verspreidden. Ook kun je vrijwillegerswerk in de gemeente aanbieden om vuiligheid op te rapen in je dorp/stad

Ik snap dat het moeilijk is, zonder plastic en uitlaatgassen. Maar kunnen jullie daar niet heel even mee stoppen?! Ik ben ee klaarmee. Snap ik!  verder kun je nog oude spullen gaan doneren en ruilen ofzo, bv kleding en oude meubels, eet minder vlees of helemaal geen(vegatatier), eigen moestuin, boompjes planten en je ECOLOGISCHE VOETAFDRUK gaan verminderen. 

Voor de mensen die het hiee mee ens zijn, HARTELIJK DANK ALLEMAAL. Voordegene die het oneens is, DENK NOG GOED NA, OVER WAT JE NOU ECHT WIL DAT ER GEBEURD MET DE WERELD.

 

Stay Save! Prettige Avond allemaal!

Fijne avond

Reageren is elke dag, beschikbaar voor kinderen😊 Ik wil dat jullie nadenken, over of je de wereld helemaal gerot wil hebben, en alles bedorven is, of dat je zo blij bent, dat het is gestopt dat vanaf nu overal je koraal en ijsstandbeelden ziet. EN NOG VEEL MEER MOOIE DINGEN. EN DAARMEE BEDOEL IK ECHT, EEN PARADIJS!!

Denk goed na, voor een commentaar! Dank.

INSSAF

Groetjess Mila🍀

Reputatie 2
Badge

Doe je me na?

Reputatie 4
Badge +2

Hoi Inssaf, 

Nee, Milalalousia doet je niet na. Ze geeft antwoord op jouw antwoord op haar reactie (als je me begrijpt). Maar heeft het niet met een quote gedaan. Het is daardoor wat moeilijker te zien, maar kijk maar eens goed naar haar reactie. De dikgedrukte woorden zijn de dingen die zij zegt als reactie op wat jij in de gewoon gedrukte woorden zegt. Ze denkt juist met je mee.

Ik heb trouwens ook nog iets leuks gevonden. Die site met de test over de aarde is best oud (2018), ik heb even verder gezocht en zag dat er, van volgens mij dezelfde makers, een vergelijkbare site is. Dit is de link: https://www.gapminder.org/. Niet perse nuttig, wel leuk om te doen.

 

Groetjes,

Paardebloem

Badge

stom mensen beseffen niet goed wat ze doen

Reageer