Vraag

Muziek

  • 2 augustus 2020
  • 6 reacties
  • 69 Bekeken

Reputatie 2
Badge +1
  • Praat goed mee
  • 56 reacties

Voor de genen die een muziekinstrument spelen, hoe lang oefen je per dag en hoe balanceer je dit met socialisen en werk/school?


6 reacties

Reputatie 6
Badge +9

Heyhoi!

ik speel piano en gitaar. Dit doe ik niet meer elke gad omdat ik niet echt meer hoef te oefenen, ik kan het namelijk al.

vroeger toen ik nog wel oefende deed ik gewoon elke dag een half uur of 3 kwartier, en als ik er zin in had langer en bijvoorbeeld ook savonds als ik toch niks te doen had. Ik had altijd gewoon nog tijd over voor de andere dingen.

ik weet niet wat voor dingen jij naast een instrument spelen nog doet, maar je zou bijvoorbeeld een planning kunnen malen zodat je weet wanneer je wat kunt gaan doen zodat je overal genoeg tijd voor hebt.

 

joeeee

Reputatie 2
Badge +1

Ik speel elke dag ongeveer een of twee uur piano (intensief). In de vakantie gaat dit nog wel, maar met school is dat best moeilijk want ik zit na de vakantie in gym3 dus heb ik super veel huiswerk.

Reputatie 6
Badge +9

Hey

ja miss dan na school eerst je hw maken en daarna kijken hoeveel tijd je nog nodig hebt om muziek te maken? Ik had eerst ook dat probleem dus daarom ging ik minder oefenen.

 

joeeee

Badge

Ik speel gitaar en basgitaar en ik zing en ik drum dat is dus heel wat.

Vaak besteed ik ongeveer anderhalf tot twee uur per dag aan oefenen en dat verdeel ik vaak over de dag, ongeveer een half uurtje  s'ochtends en dan een uurtje s'middags.

Ik zit ook nog in een band en daarmee oefenen we op Woensdag en Zaterdag.

 

Groetjes,

Ocap12345

Badge +1

Hey!

Ik speel viool. Nu in de vakantie oefen ik vier uur per dag, maar als school weer begint zal dit helaas naar 1 uur per dag gaan.

Om het oefenen met mijn instrument te kunnen balanceren met mijn andere bezigheden (school, huiswerk, leren, sport, sociale interactie/vrije tijd, zelfstudie, vioollessen, psycholoog), heb ik voor mezelf een rooster gemaakt. Al mijn bezigheden staan hier goed in gepland. 

Groetjes,

Anoniempje123

Reputatie 7
Badge +13

Hey,

Ik zelf speel piano, ik speel niet elke dag, puur omdat ik niet altijd daar tijd voor heb, al helemaal met mijn drukke leven is dat moeilijk. 

Hoe ik het balanceer,  nou eigenlijk geen idee, niet denk ik. Trouwens op mijn oude basisschool is ook een openbare piano en daar zit ook een opvang ,dus ja die is gewoon open en ik kan altijd daar binnen lopen en op mijn middelbare school hebben we vlakbij een muziek lokaal,  die is nu  dicht ,maar wanneer er pauze is kun je daar zitten.

Inpressiepe hoef ik niet echt meer piano te oefenen, maar ik persoonlijk vind het een kleine uitweg voor de drukte en mijn gedachten die mij achtervolgen.

Het geeft mij een soort van rust. Niet veel mensen weten het. Toen ik op de basisschool zat wachte ik tot elk kind weg was en de leerkrachten in hun kantine zaten. Toen speelde ik vanalles op de piano, en als er een leerkracht kwam, dan deed ik snel alles dicht en ging ik weg. 

 

Groetjes Gebruiker c 

Reageer