Vraag

Liedje over broodje gezond

  • 28 December 2020
  • 4 reacties
  • 94 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

een rapper genaamd Qlas heeft in een liedje gezecht dat een broodje gezond niet gezond is. waarom is een broodje gezond niet gezond waarom zecht hij dat?


4 reacties

Ten eerste: niet alles wat op internet staat is waar.

Ten tweede: niet alles wat een rapper zegt is waar.

Maar een broodje gezond kan ongezond zijn als je er bijvoorbeeld veel saus opdoet ofzo. Het ligt er dus een beetje aan wat je op je broodje doet.

Heyy

Ik heb hier en daar wat gegoogled, volgens meerdere sites is het inderdaad zo dat broodjes gezond niet zo gezond zijn als we denken. Het zit zo dat er vaak veel zout in schijnt te zitten en dat een broodje te groot is, met als gevolg dat je meer calorieën opeet dan je zou verbruiken. Ook zijn het vaak witte broodjes, en die zijn minder gezond dan bruin brood. 

Het is niet per se ongezond, het is meer dat de naam het gezonder doet uitschijnen dan het is.

Hey broodjegezond,

Leuke vraag:) Ik denk dat je niet direct kunt zeggen dat een broodje gezond niet gezond is, maar het is wel meer ongezond dan je misschien zou denken.

Misschien wel interessant om eerst te kijken waar het concept en de naam vandaan komen. Ik heb even gekeken op internet en er zijn wat verschillende verhalen over te lezen, maar de basis komt wel redelijk overeen. Kijk bijvoorbeeld eens op deze site: https://www.smulweb.nl/blog/lieredomdrij/13066/de-ontdekking-van-het-broodje-gezond

Zo zie je dat er ook al verschil tussen het broodje gezond van vroeger en het broodje gezond van nu zit.

En waarom zou het dan niet gezond zijn?
Op deze site wordt heel goed uitgelegd waarom het niet gezond zou zijn en hoe je het wel goed gezond kunt maken: https://drogespieren.nl/gezondheid/hoe-gezond-is-broodje-gezond

Groetjes,
Simply Me

Reputatie 6
Badge +12

Het is niet echt heel ongezond maar ook niet gezond

Reageer