Skip to main content

hallo iedereen, Ik had een vriend voor anderhalf jaar. Hij had een aantal keer dingen bij me gedaan waar ik niet oke mee was, maar hij liet me voelen alsof het niks was, dat ik me aanstelde en dat het mijn schuld was. Nu ik ouder ben weet ik dat het niet oke is wat hij heeft gedaan. Hij heeft mij een aantal keren verkracht op momenten dat ik dronken was en het niet wilde. Als ik hem daar op aansprak zei hij dat het mijn schuld was omdat ik niet dronken had mogen zijn. Nu is het al een tijdje uit en ben ik heel erg bang dat hij dit soort dingen bij anderen zal doen. Ik heb al 6 maanden geen sex meer kunnen hebben, omdat ik een paniek aanval krijg als ik in een seksuele situatie kom (ook al is dit wel consensueel met de persoon waarmee ik nu ben). De keren dat mijn ex mij verkracht heeft zijn nu bijna een jaar geleden, ik was 16 en hij 18. Ik wil eigenlijk een melding van hem maken bij de politie, want ik wil niet dat hij dit bij andere meisjes kan doen. Weten jullie of dat nu na een jaar nog kan? Ik heb namelijk natuurlijk geen fysiek bewijs meer van de gebeurtenis. Ik heb er mentaal nog veel last en ik denk dat ik me een stuk veiliger voel als hij door de politie wordt aangesproken op zijn acties, omdat ondanks dat ik hem vaker heb verteld heb dat het niet oke was wat hij heeft gedaan, hij elke keer het op mij af bleef schuiven. 

Ik heb dit nog niet aan iemand kunnen vertellen en hoop dat jullie raad hebben. 

Als je er nog steeds last van hebt zou ik er zoizo iets van zegen tegen iemand.

ik weet niet of je nog aangifte kan doen,maar denk het wel.

ik denk dat je niet de enigen bent die er pas later iets van wil zeggen.

en de politie bewaart dit soort aangiftes tot 10 jaar na de aan giften dan denk ik dat je ook later dan het gebeurt is aangifte kan doen.

 

hoop dat je hier iets aan hebt .😐


Hoi @yara16 ,

 

wow, wat lijkt me het vreselijk wat jou overkomen is. Dat had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Niet jouw schuld.

Heel goed dat je wilt voorkomen dat die jongen dit ooit nog eens met iemand gaat doen, maar vergeet jezelf niet hè. Jij verdient ook hulp, zodat dit je niet je hele leven blijft achtervolgen.

 

Voor een aangifte of melding kun je een kijkje nemen op de site van de politie:

https://www.politie.nl/onderwerpen/seksueel-misbruik.html

 

Voor hulp en volgens mij kunnen ze je ook helpen bij het doen van aangifte/melding (of je daarbij ondersteunen) kun je kijken op de site van het Centrum Seksueel Geweld:

https://centrumseksueelgeweld.nl

 

Zij kunnen je vast verder helpen.

Ik hoop dat het snel beter met je gaat en dapper dat je je verhaal hier hebt gedeeld. Dat is vast ook niet makkelijk.

 

Natuurlijk kun je ook chatten https://www.kindertelefoon.nl/chat of bellen met de kindertelefoon https://www.kindertelefoon.nl/bellen

 

Groetjes en sterkte,

MickeyMouse

 


Het is nooit te laat om aangifte te doen.  Wat erg voor je dat je dit overkomt !!! Ik vind ook super dapper van je om dit te delen met ons. Fantastisch dat je aangifte durf te doen. Je kan meteen bij de politie een afspraak maken. Je 'vriend' kan heel erge straffen voor krijgen, want het was dwingen tot sex. 

@MickeyMouse zei al paar goede website. Ja neem een kijkje bij

https://centrumseksueelgeweld.nl/ 

 

Emma


Hey,

Allereerst sluit ik me aan bij alle bovenstaande berichten. 

Mijn advies zou zijn om even contact op te nemen met de politie en een gesprek aanvragen. Zij kunnen dan samen met jou kijken of aangifte doen nodig is. In ieder geval kan je op een later tijdstip altijd nog aangifte doen want dit type misdrijf verjaart (dat iemand niet meer strafbaar is na een aantal jaar) niet.

 

Groetjes,

Robin Hood


Goed dat je het durft te vertellen! doen zou ik zeggen.

Wilhelmavemela.


Reageer