Vraag

Nog groen.

  • 15 July 2023
  • 2 reacties
  • 279 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Hoi, 

Ik ben een meisje van 17 jaar. Ik heb nog nooit gezoend, of uberhaupt een talking stage of iets gehad. Ik ben opzich niet heel lelijk, maar vooral heel onzeker. Zodra een jongen ook maar een beetje interesse toont, kap ik het af omdat ik toch te onzeker ben over mijn uiterlijk/innerlijk, maar ook m'n kamer en mijn familie etc. Ik ga ook niet echt uit, omdat ik dan altijd helemaal dichtklap en niet weet wat ik moet doen ( ik drink wel alcohol maar dat werkt ook niet ). 

Ja sorry iemand tips of iets, ik weet niet wat ik wil maar ik voel me gewoon triest want de rest is allemaal wel ontgroend en ik ga straks studeren en dan ben ik nog groen en dan kan iedereen het veel beter dan ik. 


2 reacties

Reputatie 3
Badge

Hey,

Ik zelf als jongen herken dit ook best wel, Ben wel pas 15 dus drink nog niet en ga ook nog niet uit maar ik kan jouw zeker wel vertellen dat het helemaal niks uitmaakt. Je zal niet de eerste en ook niet de laatste zijn die dit heeft. En alcohol drinken om dat gevoel weg te laten gaan is ook niet echt een goed idee. Ondanks dat dit kort is hoop ik toch dat het je wel helpt.

 

-Met vriendelijke en gezellige groet :)

Reputatie 2
Badge +3

Hey hoi, 

Ik ben zelf ook 17 jaar oud (jongen), ik ben ook nog groen. Ik erken wat je zegt, ik zit er ook vaak mee, precies ook hetgeen van ja, straks ben ik slecht in zoenen etc.. Ik vind het ook gewoon lastig, ik denk zelfs soms dat ik voor altijd alleen blijf. Het is gewoon een fase die we in het leven doormaken. Als het gaat om groen zijn, ik denk dat wij allebei teveel nadenken over wat anderen van ons zouden vinden. Het is helemaal niet “triest” dat je nog groen bent. Ieder zit in z’n eigen tempo en wanneer je er klaar voor bent, komt het wel. Onzekerheden hebben we allemaal, we zijn lekker aan het puberen, wat leuk! 😑 

De oplossing? Die is er niet echt. Het gaat allemaal vanzelf.. Eventueel wat je kan helpen met zelfverzekerdheid is sporten, gezond eten, hobby’s, socialisen en ook gewoon accepteren wie je bent. Voor de duidelijkheid, met sporten en gezond eten bedoel ik niet een “mooi lichaam” hebben, hiermee bedoel ik goed en gezond voelen. Alcohol werkt dan voor sommigen om wat “losser” te worden, om gemakkelijker te socialisen, eventueel makkelijker te flirten maar dit werkt echt voor die avond en daarna ben je weer terug bij af. 

Heb je in het algemeen moeite met socialiseren? Misschien helpt het dan om vaker met vrienden af te spreken, laat ze dan mensen meenemen die je niet kent, zo leer je mensen kennen en misschien ook een leuke jongen. 😝 Hiermee bouw je ook wat meer confidence op en gaat het allemaal wat makkelijker! Doe het lekker stap voor stap, wanneer jij er klaar voor bent.  

Ik zeg het dan allemaal zo gemakkelijk alsof het niets is, naja ik vind het ook moeilijk.. 🥲 Hopelijk heb ik je wat erkenning kunnen bieden, misschien dat je er iets aan hebt. 
 

Groetjessss


 

Reageer