Mag je masturberen als je Christelijk bent?

  • 28 July 2015
  • 21 reacties
  • 32614 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Ik heb me altijd al afgevraagd of je mag vingeren als je christelijk bent... Kan iemand me helpen, ik zou het heel graag willen weten. :)
Groetjes Pheebee

21 reacties

Uh ik denk het wel!
kijk ik ben ook christelijk officieel maar ken de regels niet uit mn hoofd ofso
Het zal wel mogen, als jij je er goed bij voelt gewoon lekker doeen!
xx hartjefoood
waarom zou het niet mogen? Als jij het wil doen en je vind het lekker, gewoon doen. 
Veel plezier en loater o/
tuurlijk mag dat wel!
waarom  niet?
⭕️D;)
In de Bijbel staat ergens genoteerd dat zelfbevrediging een zonde is, maar dat wordt in het katholicisme niet meer zo nauw genomen, en in die zin ook toegestaan. Protestanten zijn over het algemeen veel strenger over deze regel (net als moslims en joden overigens). Toch is het nooit echt een big deal of zo. Bijna alle christenen hebben wel eens gemasturbeerd.
In de Bijbel staat inderdaad dat dit niet mag. Of nouja, dat het een zonde is. Zelf ben ik christelijk maar ik zie de Bijbel niet zo letterlijk. De Bijbel is immers al eeuwen terug geschreven en vroeger waren zulke dingen best wel een taboe. Ik denk daarom ook dat het er om die reden er in staat, en niet omdat God dit niet wilt.
Jazeker, in het evangelie van het Vliegende Spaghetti Monster staat gewoon dat het mag.
Je moet doen waarvan je zelf denkt dat goed voor jou is. Het is de 21 eeuw en we zijn niet meer afhankelijk van het geloof zoals dat zo was een paar eeuwen terug.
Je gaat het toch niet vertellen aan iemand, toch? Dus wie zou er wat van zeggen als je het wel doet? En ik denk dat je ook beter weet wat lekker is als je het later een keer echt doet dan wanneer je nog nooit afgetrokken hebt. En komen jongens niet ooit zomaar klaar? Een natte droom ofzo? Dan kun je het beter gewoon zelf doen.
hee allemaal,

ik begrijp dat we allemaal graag zouden willen zeggen dat God er geen problemen mee heeft en ons deze gevoelens gegeven heeft, maar in de bijbel word wel het een en ander gezegd over dat God het eigenlijk ontering van je Eigen lichaam vind.
lees hieronder een beschrijving die ik voor jullie heb gekopiieerd. Zelf ben ik gelovig en doe ik niet aan zelfbevrediging omdat ik weet dat het in de bijbel staat. maar ik begrijp wel dat het soms moeilijk is om het te weerstaan.

Geeft God erom wat wij doen in de privacy van onze slaapkamers?
Seks is door God bedacht. Hij is het meesterbrein erachter – en Zijn schepping is voor Hem veel meer waard dan voor ons. Deze prachtige uiting van liefde werd geschapen vanuit Zijn eigen hart, als een gave waar de man en zijn vrouw van zouden genieten. Alleen binnen het huwelijk kan er van deze intimiteit ten volle worden genoten, waarvoor deze ten diepste was geschapen.

‘Houd het huwelijk in ere, in alle omstandigheden, en houd het echtelijk bed zuiver, want overspeligen en echtbrekers zal God veroordelen’ (Hebr. 13:4, NBV)

Hoe mooier en hoe unieker iets is (zoals geslachtsgemeenschap), des te meer macht het heeft over ons leven, ten goede of ten kwade. Daarom is het zo makkelijk voor de duivel om de meest kostbare van Gods gaven te vernielen. Als we meer verliefd worden op de gaven dan op Degene die ze gegeven heeft, dan gaan dingen, die bedoeld waren om ons te zegenen, ons vernietigen. Ja, God geeft erom wat wij doen met ons lichaam, in het openbaar of privé. Hij wil dat wij op geen enkele manier onszelf misbruiken.

Een oudere definitie van masturbatie is ‘zelf-misbruik’ . Hoewel je in modernere woordenboeken deze definitie niet meer zult vinden is er nog steeds een samenhang tussen de woorden zelf en misbruik. Zelf-misbruik als zelfstandig naamwoord: 1) Misbruik maken van jezelf of je gaven, 2) Masturbatie.

1 Cor. 6:18 bevestigt dit nog eens door te zeggen dat we door onwettige seksuele relaties ons eigen lichaam verontreinigen. ‘Vliedt de hoererij, elke andere zonde die een mens doet, gaat buiten zijn lichaam om, maar door hoererij bezondigt men zich aan zijn eigen lichaam’.


Is het niet onredelijk van God om seksuele reinheid te vragen, nadat Hij ons seksuele gevoelens heeft gegeven die ons van tijd tot tijd lijken te overweldigen?
Onze liefhebbende God vraagt van ons nooit iets wat voor ons onmogelijk is te doen. We zijn zo zwak van onszelf, dat het onmogelijk lijkt, maar Hij wil ons uitrusten met Zijn heilige kracht om elke zonde te overwinnen, als we daarom vragen in geloof.

Natuurlijk zijn seksuele prikkels op zich niet verkeerd. Ze zijn natuurlijk. God heeft ons zo geschapen. Hij wil dat wij er optimaal plezier van hebben als we er gebruik van maken op de manier waar ze voor gemaakt zijn. Veel verlangens naar fysiek genot ( eten, seks, etc.) komen voort uit grotere onvervulde behoeften, diep in ons. Ons vlees volstoppen kan nooit een honger stillen die voortkomt uit onze geest. Alleen intimiteit met God kan voldoen aan de diepste behoeften binnen in ons. Geen enkel ander ding dat geschapen is heeft die kracht.

God is niet onredelijker dan welke andere ouder ook, die liefdevol zijn/haar kind opvoedt. Hij doet het alleen omdat Hij weet wat het beste is voor ons. Hij ziet een geweldig potentieel in ieder van ons dat onze stoutste dromen verre te boven gaat en Hij houdt genoeg van ons om er alles aan te doen dat dat gaat gebeuren.
Ik denk dat hierin de essentie staat. het bovenste stuk klinkt iet wat streng dat is niet mijn bedoeling. sorry daarvoor...
hieronder een stukje wat meer zal inspireren denk ik

Maar de realiteit van mensen die worstelen met zelfbevrediging is er wel. God is er om ons in zijn liefde en genade bij te staan om hier gezond en puur mee om te gaan. Sommigen krijgen de genade en kracht van God om volkomen vrij te worden van zelfbevrediging, wat verreweg het beste is. Maar als je er niet in slaagt er 100% vrij van te zijn, is God er met zijn genade om je te helpen, zodat je er op een reine manier mee kunt omgaan.
Maar dat is allemaal wel beredeneerd vanuit "God bestaat"-perspectief.
ja maar de vraag is of je mag mastruberen als je christelijk bent?
En een christen is iemand die achter de geloofsbelijdenis staat.
en die is...
Ik geloof in God, de almachtige Vader,Schepper van hemel en aarde.En in Jezus Christus, zijn enige Zoon, onze Heer,die ontvangen is van de heilige Geest,en geboren uit de Maagd Maria;die geleden heeft onder Pontius Pilatus,is gekruisigd, gestorven en begraven;die neergedaald is ter helle,de derde dag verrezen uit de doden;die opgestegen is ten hemel,en zit aan de rechterhand van God, de almachtige Vader;vandaar zal Hij komen oordelen de levenden en de doden.Ik geloof in de heilige Geest;de heilige katholieke kerk,de gemeenschap van de heiligen;de vergiffenis van de zonden;de verrijzenis van het lichaam;het eeuwig leven. Amen.

dus dan geloof je dat God bestaat.

Groetjes EstherXXX

Hey

heel veel mensen zeggen hier dat het mag maar ik denk het niet de bijbel is misschien wel ouderwets maar het zijn wel de regels van God en als wij een leven met hem willen leiden moeten we wel aan zijn regels houden en doen wat in de bijbel staat het lijkt misschien moeilijk om dat te doen maar je mag altijd bidden of God vragen om je te helpen.

Het is heel beladen omdat het sex betreft.
En sex en het Christelijk geloof gaan niet goed samen. Ze zien het echt als een noodzakelijk kwaad, zo van: Kinderen krijgen is goed, maar je moet er helaas sex voor hebben.  Als je 2 kinderen hebt, heb je hopelijk niet meer dan 2x sex gehad. En dat was al erg genoeg.

 

Het is vooral belangrijk wat jij je afvraagt. 
Want veel mensen hebben meteen een antwoord klaar, dat ze kunnen aantonen met één regeltje uit de bijbel. 

Misschien moet je zelf gaan lezen. Want er staat echt 1000x meer in de bijbel dan losse regeltjes. 

Voorbeeldje.
Sommige mensen zijn extreem fel tegen homosexualiteit.  En ze roepen ‘staat in de bijbel!’
Toch vond god het niet belangrijk genoeg om in zijn 10 geboden op te nemen.   Lees de 10 geboden maar na. 
Daar staat wél 5x in verschillende bewoordingen dat je niet in andere goden mag geloven. 
Je zou denken: Als het echt belangrijk was, had hij er toch wel één regeltje voor kunnen gebruiken, in plaats van 5x hetzelfde zeggen?
En de andere helft van de 10 geboden is óók 5x een variatie op één thema: Ga Normaal Met Elkaar Om.

In de hele Tien Geboden staat 10 keer hetzelfde: Niet in andere goden geloven, en ga normaal met elkaar om. 
Sexualiteit was niet eens belangrijk genoeg voor één regeltje.

Ook over masturberen staat wel een regeltje in de bijbel en verder vooral veel grote lange verzen over respect en liefde waarvan mensen vinden dat het er op slaat.  Maar het staat er niet. 

Dat is toch wel belangrijk: Mensen vinden dat een tekst over masturbatie gaat.   Ze willen jou overtuigen, zoeken er een bijbelvers bij en vertellen je hoe je dat moet lezen.
Of zo’n tekst dan uit het oude of nieuwe testament komt, of het door een profeet gezegd is, een koning, een gezang is of een verhaal: wordt allemaal niet verteld. Men pakt een vers en hoppa, ze vinden dat ze hun punt hebben aangetoond.

Maar het staat er niet.

Toch typisch, als god het belangrijk had gevonden had hij het alleen maar in de bijbel hoeven te zetten.  
Ruimte genoeg.
Toch staat het er niet.

Kijk maar naar de enorme lappen bijbelcitaten hierboven: Mensen vinden het toch nodig om jou uit te leggen hoe je het moet lezen.
Want blijkbaar staat het er niet. 

 

Ik weet het niet . Is niet alles wat geschreven sta waar dan ook , door een mens bedacht en  geschreven ? En is de bijbel niet verzon door de mens ? Om ons te doe luisteren  .

Badge

Nu of het mag of niet…

De schrift is daar vrij duidelijk over: er staat namelijk geschreven in Matteüs 5:30 “als uw rechterhand u doet struikelen, hak hem af en werp hem van u weg, want het is beter voor u dat een van uw lichaamsdelen te gronde gaat en niet heel uw lichaam in de hel geworpen wordt.”

Dit gaat duidelijk over masturbatie. Masturbatie is dus zonde..

Maar het is niet omdat je eens gemasturbeerd hebt dat je direct de hel in geworpen wordt na je dood. Als je gelooft en je vraagt om vergeving, zal het je vergeven worden. Als je daarentegen je blijft verzetten kom je er niet. En ook geldt dat als je bv. blijft masturberen en je vraagt telkens om vergeving, maar je meent het niet; je beland niet bij God. God aanziet nl. het hart van de mens.  Zonde wordt dus vergeven volgens het Christelijk geloof zolang je het maar meent.

Zo zei Jezus Matteüs  11:28: “"Niet een iegelijk, die tot Mij zegt: Heere, Heere! zal ingaan in het Koninkrijk der hemelen, maar die daar doet den wil Mijns Vaders, Die in de hemelen is.“ 

Verder zei Jezus  in Matteüs 7 vers 13-15"Ga door de nauwe poort naar binnen. Want de brede weg, die velen volgen, en de ruime poort, waar velen door naar binnen gaan, leiden naar de ondergang. Nauw is de poort naar het leven, en smal de weg ernaartoe, en slechts weinigen weten die te vinden.

 

Hiermee doelt hij op het feit dat als je  de ‘mainstream’ denkwijze volgt, en porno kijkt, en mee doet aan de seksslavernij (die ook heel sterk tegen vrouwen gekant is) je nooit het konkinkrijk van God zal erven.

Tenslotte om te eindigen zegt de Bijbel in Korinthiërs hoofdstuk 6 vers 9 t.e.m. 10; “Weet u niet dat wie onrecht doet geen deel zal hebben aan het koninkrijk van God? Vergis u niet. Ontuchtplegers noch afgodendienaars, overspeligen, schandknapen noch knapenschenders, dieven noch geldwolven, dronkaards, lasteraars noch uitbuiters zullen deel hebben aan het koninkrijk van God.”

Ik hoop dat ik hiermee duidelijk genoeg geweest ben en veel mensen heb kunnen helpen, want iedereen heeft last met ‘zonde’ zoals masturberen te laten. Maar weet dat God jou hierbij kan helpen, en weet vooral dat God jou graag ziet ookal besef je dat zelf soms niet! Hij is bovenal een God van liefde en genade, en geen God die graag mensen bestraft; maar weet wel dat hij rechtvaardig is.

Badge

Je gaat het toch niet vertellen aan iemand, toch? Dus wie zou er wat van zeggen als je het wel doet? En ik denk dat je ook beter weet wat lekker is als je het later een keer echt doet dan wanneer je nog nooit afgetrokken hebt. En komen jongens niet ooit zomaar klaar? Een natte droom ofzo? Dan kun je het beter gewoon zelf doen.

 

Badge

Je moet doen waarvan je zelf denkt dat goed voor jou is. Het is de 21 eeuw en we zijn niet meer afhankelijk van het geloof zoals dat zo was een paar eeuwen terug.

God is oneindig. De 1ste, 15de of 21ste eeuw… Voor hem maakt dit niets uit, één jaar voor ons is namelijk 1000 jaar voor hem en omgekeerd geldt dat ook.

@rcvns hoewel ik het lief vind dat je wilt helpen, maar je geboorte jaar is 1992 en dit forum is voor <18

Nu of het mag of niet…

De schrift is daar vrij duidelijk over: er staat namelijk geschreven in Matteüs 5:30 “als uw rechterhand u doet struikelen, hak hem af en werp hem van u weg, want het is beter voor u dat een van uw lichaamsdelen te gronde gaat en niet heel uw lichaam in de hel geworpen wordt.”

Dit gaat duidelijk over masturbatie. Masturbatie is dus zonde..

Duidelijk? Hoezo duidelijk? Dat kan echt overal over gaan! 

Even terugkijken… Paulus schreef brieven aan geloofsgemeenschappen over hoe ze het jonge, nieuwe geloof moesten begrijpen.

Dan heeft dit veel meer te maken met het loslaten van oude gewoonten, het afstand nemen van (heidense) vrienden; zaken die dicht bij je liggen maar niet in het Christelijk geloof passen.   Paulus was natuurlijk erg bezorgd dat die kleine gemeenschapjes zouden terugvallen, dus schrijft hij: Als er iets is dat je heel dierbaar is maar niet bij het geloof past, neem er dan veel afstand van. Hij bedoelt niet letterlijk dat mensen letterlijk hun rechterhand moeten gaan afhakken.

Er staat echt nergens in de tekst iets dat ook maar lijkt op masturbatie. Paulus maakt zich ook geen zorgen over of iemand zijn rechterhand in bedwang kan houden, maar of de hele gemeenschap niet uit elkaar valt. Sorry maar je geeft een mooi voorbeeld van hoe iemand een regel uit de bijbel kan halen en er zelf een betekenis aan kan hangen.

 

Reputatie 2
Badge

hee allemaal,

ik begrijp dat we allemaal graag zouden willen zeggen dat God er geen problemen mee heeft en ons deze gevoelens gegeven heeft, maar in de bijbel word wel het een en ander gezegd over dat God het eigenlijk ontering van je Eigen lichaam vind.
lees hieronder een beschrijving die ik voor jullie heb gekopiieerd. Zelf ben ik gelovig en doe ik niet aan zelfbevrediging omdat ik weet dat het in de bijbel staat. maar ik begrijp wel dat het soms moeilijk is om het te weerstaan.

Geeft God erom wat wij doen in de privacy van onze slaapkamers?
Seks is door God bedacht. Hij is het meesterbrein erachter – en Zijn schepping is voor Hem veel meer waard dan voor ons. Deze prachtige uiting van liefde werd geschapen vanuit Zijn eigen hart, als een gave waar de man en zijn vrouw van zouden genieten. Alleen binnen het huwelijk kan er van deze intimiteit ten volle worden genoten, waarvoor deze ten diepste was geschapen.

‘Houd het huwelijk in ere, in alle omstandigheden, en houd het echtelijk bed zuiver, want overspeligen en echtbrekers zal God veroordelen’ (Hebr. 13:4, NBV)

Hoe mooier en hoe unieker iets is (zoals geslachtsgemeenschap), des te meer macht het heeft over ons leven, ten goede of ten kwade. Daarom is het zo makkelijk voor de duivel om de meest kostbare van Gods gaven te vernielen. Als we meer verliefd worden op de gaven dan op Degene die ze gegeven heeft, dan gaan dingen, die bedoeld waren om ons te zegenen, ons vernietigen. Ja, God geeft erom wat wij doen met ons lichaam, in het openbaar of privé. Hij wil dat wij op geen enkele manier onszelf misbruiken.

Een oudere definitie van masturbatie is ‘zelf-misbruik’ . Hoewel je in modernere woordenboeken deze definitie niet meer zult vinden is er nog steeds een samenhang tussen de woorden zelf en misbruik. Zelf-misbruik als zelfstandig naamwoord: 1) Misbruik maken van jezelf of je gaven, 2) Masturbatie.

1 Cor. 6:18 bevestigt dit nog eens door te zeggen dat we door onwettige seksuele relaties ons eigen lichaam verontreinigen. ‘Vliedt de hoererij, elke andere zonde die een mens doet, gaat buiten zijn lichaam om, maar door hoererij bezondigt men zich aan zijn eigen lichaam’.


Is het niet onredelijk van God om seksuele reinheid te vragen, nadat Hij ons seksuele gevoelens heeft gegeven die ons van tijd tot tijd lijken te overweldigen?
Onze liefhebbende God vraagt van ons nooit iets wat voor ons onmogelijk is te doen. We zijn zo zwak van onszelf, dat het onmogelijk lijkt, maar Hij wil ons uitrusten met Zijn heilige kracht om elke zonde te overwinnen, als we daarom vragen in geloof.

Natuurlijk zijn seksuele prikkels op zich niet verkeerd. Ze zijn natuurlijk. God heeft ons zo geschapen. Hij wil dat wij er optimaal plezier van hebben als we er gebruik van maken op de manier waar ze voor gemaakt zijn. Veel verlangens naar fysiek genot ( eten, seks, etc.) komen voort uit grotere onvervulde behoeften, diep in ons. Ons vlees volstoppen kan nooit een honger stillen die voortkomt uit onze geest. Alleen intimiteit met God kan voldoen aan de diepste behoeften binnen in ons. Geen enkel ander ding dat geschapen is heeft die kracht.

God is niet onredelijker dan welke andere ouder ook, die liefdevol zijn/haar kind opvoedt. Hij doet het alleen omdat Hij weet wat het beste is voor ons. Hij ziet een geweldig potentieel in ieder van ons dat onze stoutste dromen verre te boven gaat en Hij houdt genoeg van ons om er alles aan te doen dat dat gaat gebeuren.


heel erg bedankt. ik ben 13 en erg bezig met seks en ben begonnen met masturberen, maar ik ben ook christen en vroeg me af of het eigenlijk wel mocht. ik heb hier heel erg veel aan gehad. ik bid voor je :)

Reageer