klasgenoten begrijpen niks van seks

  • 11 May 2022
  • 4 reacties
  • 533 Bekeken

Hallo hallooo,

 

In mijn klas zijn er maar twee mensen die begrijpen hoe seks werkt (ik zit nu in groep 8 maar ben al twaalf en mentaal ouder): Ik en Naz (neppe naam). Elk ander kind in mijn klas denkt dat je gewoon maar even je penis in een vagina kan stoppen en boom, ze/je bent zwanger. Er zijn ook maar een paar kinderen die begrijpen wat cum is. Iedereen denkt dat ze het weten, maar als ik en/of Naz het proberen uit te leggen zijn wij altijd de personen die fout zitten (volgens de kindjes die waarschijnlijk niet eens weten wat een clitoris is). Dit irriteert mij dood. Elke dag als ik naar school ga moet ik kinderen horen kreunen of het over een “harde pik” hebben. Naz die heeft aan onze juf gevraagd of we dit jaar nog seksuele voorlichting krijgen of iets in die richting, en ze zei ja. Ik heb geen idee of dit waar is, want vorig jaar zeiden ze ook dat we voorlichting zouden krijgen maar we hebben niks meer gehoord. Ik zou wel willen dat we het krijgen, niet voor mezelf, maar meer voor mijn klas. Ook al weet ik dat ze het niet serieus zullen nemen zou ik het ietsje fijner vinden als ze echt weten waar ze het over hebben als ze over seks praten.

 

Elke keer als ik probeer uit te leggen hoe seks echt werkt, luisteren ze nooit echt naar wat ik zeg. Meestal is het “Helemaal niet, dat kan niet.” maar soms denken ze ook dat ik geen maagd meer ben omdat ik al zoveel weet. Ik ben nog steeds een maagd, maar ik weet gewoon al wat ik leuk vind en zo. Ik probeer ze ook uit te leggen dat ze ooit op een punt komen waar ze hetzelfde als mij denken. Misschien soms zin in seks en ook weten wat ze leuk vinden, maar guess what, ze “komen nooit op dat punt".

 

Het is echt super vervelend om de hele tijd irritante dingen te horen van kinderen die niet eens weten waar ze het over hebben. Hebben jullie misschien tips om dit te stoppen/minder te maken?


4 reacties

Badge

kijk focus gewoon op je jeugd en je leven sex moet je nog lang niet druk over te maken

ga lekker hutten bouwen ofzo deed ik ook op die leeftijd hoor je nog niet over na te denken

Badge

Hey, ik snap dat het irritant is dat kinderen zo foen terwijl ze wrsch er niks over weten. Maar wrsch doen ze zo omdat ze zich er oncomfortabel bij voelen en t gwn niet willen weten. En zoals je zei, jij bent mentaal ouder. Hun niet. Dus als ik jou was zou ik het lekker negeren. Want het is hun probleem toch? ;) als snap ik dat dat miss lastig is. Ik hoop dat je hier wat aan had! :)

@neemandoehetniet 
Zoals ik al zei, ik ben mentaal ouder. Hutten bouwen heb ik al gedaan toen ik 8 was en gaat mij op dit moment zeker niet helpen :)

Reputatie 1
Badge +1

Dat jij het al snapt is prima toch. Dat andere het nog niet helemaal snappen is ook prima. Dat komt later wel. En volgend jaar zit je op de middelbare, dus maak je niet druk

Reageer