Vraag

durf niet uit de kast te komen

  • 25 January 2023
  • 3 reacties
  • 105 Bekeken

Badge

Hi beste mensen ben gay ik wil uit de kast komen weet niet hoe ik ben bang als ik op school uit de kast kom dat kindere me gaan hate wat nouw al gebuurt en er ziet een vriend van mijn ouders op school helppppp en ik weet ook niet of ik gay of bi ben 


3 reacties

Reputatie 7
Badge +19

Je hoeft het alleen te vetellen als je het zelf wil. Je kan het ook eerst aan een goed vriend(in) vertellen om te oefenen.

Reputatie 7
Badge +14

hoi @Jelle,

 

ik heb een paar linkjes voor je en ik zal vertellen hoe ik zelf uit de kast ben gekomen.

Eerst de linkjes:

https://winq.nl/articles/19259/kom-eens-uit-die-kast-10-gouden-tips/

https://nl.wikihow.com/Weten-op-welke-leeftijd-je-uit-de-kast-moet-komen

https://www.cocindeklas.nl/ik-wil-uit-de-kast-komen-maar-weet-niet-hoe-hebben-jullie-tips

https://www.jouwggd.nl/seks-en-relaties/uit-de-kast-komen/

Die kun je ff op je gemakje lezen en ik denk dat ze wel kunnen helpen.

 

Belangrijkste is dat je een moment en manier kiest die goed voor jou voelt. Het gaat tenslotte om jou.

Zelf ben ik vorig jaar in de zomer uit de kast gekomen. Ik was toen net 14. Voor mijn familie was het geen verrassing, maar ze gunden het mij om het te vertellen op het moment dat ik zelf gekozen had  en dat vond ik wel fijn.

Op zich veranderde er niet zoveel. Ik was niet ineens een andere jongen geworden door uit de kast te komen, ik ben nog diezelfde jongen, alleen heb ik 'mijn 'geheim’ vertelt. Nou, 'mijn geheim’ is ook een te groot woord. Ik wilde er eerst soort van zeker van zijn  dat ik echt alleen op jongens viel, voor zover je dat zeker kunt weten. Dus, kies een moment dat goed voelt voor jou.

Ik heb het eerst alleen aan mama verteld en die reageerde supergoed en lief, wat ik ook eigenlijk wel van tevoren had gedacht. Ik denk dat ze er al rekening mee had gehouden dat ik op jongens viel. Als er iets over LHBTIQetc op tv was, was ze er altijd heel open over en zei dat ze het mooi vond dat iedereen kan zijn wie die is.

Daarna heb ik het aan andere familie verteld en tenslotte aan wat vrienden en die reageerden heel goed. We zijn nog steeds vrienden. Zelf heb ik het nooit aan de hele klas verteld, maar iedereen moet kiezen hoe die het zelf wil doen.

Het is niet dat mijn klas of anderen van mijn sportclubs enzo het niet mogen weten. Als ze mij er naar vragen antwoord ik gwn eerlijk. Het is niks geheims, maar ik vind ook dat niemand verplicht is om het uit zichzelf aan iedereen te vertellen.

Ik hoop dat jij hier iets aan hebt en als je nog vragen hebt dan lees ik het wel.

 

Gr. MickeyMouse

 

Hey

 

Ik ben ook gay en ben nu een half jaar uit de kast

 

ik merkte dat je je eigen tijd moet kiezen en op een goed moment 

 

 

en of je gay of bi bent kan je langer over nadenken

Reageer