Vraag

Welke studie/uni (voor vwo leerlingen)

  • 5 May 2020
  • 7 reacties
  • 143 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Ik zit nu in 5vwo en moet volgend jaar dus mijn studiekeuze gaan maken. Ik heb alleen echt nog geen flauw idee wat ik wil gaan studeren. Ik wil graag weten wat jullie willen gaan studeren en vooral hoe jullie daar op zijn gekomen. Dus hoe is het proces verlopen tot het kiezen van een studie... 

Het zou super chill zijn als er mensen reageren en het zou me hopelijk erg helpen.

 

Groetjes, 

Daire


7 reacties

Hey,

Zelf hoef ik nog niet examens af te leggen, maar iets met mensen doen vind ik wel leuk. Bijv. Psychologie. Ik weet niet wat jouw interesses zijn? Zoek uit wat je leuk vindt of echt vrolijk van wordt, en vervolgens een studie die daar bij aansluit. Verder kan ik je niet veel kwijt. Veel succes!

Hallo, ik heb dit jaar HBO 1 gefaald, wist je dat 1/3 van alle eerstejaars stoppen met hun studie voor het einde van het jaar! Ik zou proberen veel open dagen te bezoeken en te kijken naar studies die dicht bij je hobbies liggen. Ik doe bijvoorbeeld veel fitness dus ik ga volgend jaar sportkunde studeren. 

Ik vond biologie vroeger leuk dus ik dacht ik ging tuin en -landschaps inrichting studeren. Maar dit was echt een fout.

hi, 

Ik ben in dit schooljaar eigenlijk al te weten gekomen wat ik wil (ik had namelijk ook echt geen idee wat ik wilde doen). Dat komt mede door alle open dagen die ik zelf bezocht heb en onze school verplichte ook een paar open dagen over opleidingen. Dus dat heeft mij echt geholpen.

Je zou ook een paar online studiekeuze testen kunnen doen om je wat inzicht te geven over wat eventueel goed bij jou zou kunnen passen. Voor de rest zou ik naar je interesses kijken. Ik ben er namelijk achter gekomen door alle dingen bijlangs te gaan die me leuk leken. Daar bleven uiteindelijk heel snel nog maar 2 van over en dat was 1e automonteur of technisch specialist personenauto’s. En daar richt ik me dus ook nog steeds op. Het sprak me gewoon zo erg aan en ik werd er echt blij van! Dus ik zou zeggen sta vooral open om van alles uit de kast te halen! Zo kwam ik er het makkelijkst achter.

Heel verhaal dit. Maarja... 😅 Ik hoop dat ik je ten minste een beetje heb kunnen helpen, 

met vriendelijke groetjes, Lianne 💫

Ik zit zelf te denken om geneeskunde te gaan studeren. Alleen de opleiding is zo lang....

@Daire15,

Dat is ook super cool! En wat maakt het uit? Als je dat echt wil doen ga je er toch gewoon voor? 😊

Het is een lange opleiding ja, maar als dat je echt super leuk lijkt of als het een droom voor je is zou ik zeggen: gewoon doen!

Maar ik vind het al super tof dat je weet wat je wil doen. Dat is gewoon fijn. Toen ik erachter kwam wat ik wilde gaan doen was ik echt super blij en verrast haha. Het motiveerde me ook om nog meer m’n best te gaan doen. Het gaf me simpelweg iets om naar uit te kijken. Zeker het zal een uitdaging voor mij worden, maar ik ben niet bang voor een avontuur! 😄 Je zult je ups & downs hebben maar dat maakt je alleen maar een sterker persoon.

Ik hoop dat je iets kiest waar je zelf ook plezier aan hebt.
 

groetjes, Lianne ✨

Reputatie 2
Badge +1

hi, 

ik zit nog maar in 2vwo, maar ik weet eigenlijk al wel redelijk welke kant ik op wil. ik heb twee studies die mij het meest aanspreken, en dat is een biomedische studie dus genetica/dna/kanker/het menselijk lichaam en een studi rechten. ik heb nog geen ervaring in bedrijven of het ziekenhuis dus ik weet het nog niet helemaal zeker. maar ik denk dat als je nog geen flauw idee hebt wat je wilt studeren dat een hele algemene/brede studie de goede keuze is. ik heb het hier dan over en studie geneeskunde (je kan allerlei kanten op),  een studie rechten(je kan bij hele grote international bedrijven werken, maar ook advocaat/rechter worden), een studie waarbij verschillende vakken worden behandeld, zoals biologi/scheikunde/natuurkunde/wiskunde, een studie in economie of business kan ook een goede optie zijn. als je dan een van zulk soort algemene studies gaat doen dan kan je je later verder specialiseren. ik zou in ieder geval niet een hele gerichte studie kiezen want hier zou je spijt van kunnen krijgen. maar in iedergeval succes volgend jaar!

Badge

Hoi! Inmiddels is het een jaar later, zo je een up date kunnen geven als je nog op deze site zit? :) 

Reageer