Schooladvies groep 8

  • 14 February 2021
  • 2 reacties
  • 104 Bekeken

Badge

Hoi, ik ben elisa en ik zit in groep 8 ik kreeg deze week mijn defenitieve schooladvies binnen en daarin stond dat ik bbl/kbl als school advies had mijn vraag is of ik (bijv.) van basis naar kader kan doorstromen als ik in het vo al ben zegmaar ik hoop antwoorden op mijn vraag te krijgen :hugging:byyyyyy... 


2 reacties

Reputatie 6
Badge +7

Hoi Elisa,

ik heb zelf eerlijk gezegd geen idee hoe dat in elkaar zit. Ik heb eerst even moeten opzoeken wat basis en kader is. Ik heb me daar nooit zo mee bezig gehouden. Maar oké, ik weet nu wat het is. En hoe het werkt. Volgensmij is het zo dat je in de eerste jaren nog wel door kan stromen, maar later wordt het steeds lastiger. 

Ik heb een beetje onderzoek gedaan, en hier zijn drie linkjes met wat informatie waar je waarschijnlijk meer aan hebt dan aan mij:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/voortgezet-onderwijs/vraag-en-antwoord/hoe-zit-het-vmbo-in-elkaar 

https://www.piterjelles.nl/ynsicht/overgangsnormen/

https://www.onderwijsconsument.nl/leerweg-in-het-vmbo/

 

Hopelijk heb je er wat aan, en misschien zijn er mensen die je nog wat beter kunnen helpen. Anders kan je het altijd nog aan je juf of meester vragen. 

 

Groetjes,

Paardebloem

Hey,

 

Ik zit in de 4e, en ja, je kan doorstromen. Je moet daar be paalde cijfers voor staan enzo, maar het is mogelijk. Zoals paardebloem zei, word het lastoger. Dit gheld eigenlijk alleen maar vanaf de bovenbouw. Vooral op vmbo, omdat je dan je examen al doet.

 

Mar het is wel mogelijk.

 

Groetjes

Reageer