Vraag

Ongeoorloofd afwezig, mijn fout of de fout van school?

  • 2 september 2020
  • 2 reacties
  • 58 Bekeken

Reputatie 3
Badge +4

Ik ben eergisteren met het schooljaar begonnen, maar omdat ik maar drie vakken heb, hoef ik niet veel naar school. Om precies te zijn heb ik op maandag zes uur; op dinsdag een uur; op woensdag een uur; op donderdag drie uur; en op vrijdag weer een uur.

Op maandag vielen er twee uren uit omdat de docente ziek was. Dit kregen we zondag netjes via de mail binnen.

Gisteravond zat ik te wachten of ik weer een mailtje zou krijgen. Ik kreeg geen mailtje waardoor ik er in de eerste instantie van uit ging dat de les gewoon door ging. Maar toen ik op het digitale rooster ging kijken, stond de les er niet, wat er normaal gesproken op duidt dat de les uitvalt. Ik heb zelfs nog even naar mijn mentor gemaild of de les wel of niet door ging. Deze zei dat de docente nog niet terug was en dat de les dan inderdaad verviel. Dat was dan voor mij duidelijk.

Een krap kwartiertje voor aanvang van de les kreeg ik een mailtje van de coordinator dat er vervanging was gevonden en dat de les alsnog doorging. Dat vind ik te laat. Ik woon bijna een uur fietsen  van school, en ik vind het oprecht niet erg om een uur heen en een uur terug te fietsen voor een uurtje les, maar dan is duidelijke informatie over het al dan niet uitvallen van een les wel handig.

Ik sta nu op ongeoorloofd afwezig, en dat vind ik erg vervelend.  Als ik zou zien dat een student de eerste week al een keer niet op komt dagen - zo ziet het er vanuit school waarschijnlijk wel uit - zou ik denken dat ze totaal niet gemotiveerd zijn, terwijl er niets minder waar is. 

Ik ben persoonlijk van mening dat de school er te laat mee is gekomen. In de groepsapp was gisteravond en vanmorgen ook wat onduidelijkheid over die specifieke les. Ik ben ook niet de enige die vandaag alleen dat uur had, dus er zijn meerder mensen niet gekomen. Van een van die mensen weet ik dat zij ook ongeveer 30 minuten van de school af woont.

Mijn moeder is het echter weer totaal niet met me eens. Ze denkt dat ik gewoon niet naar school wilde en dat ik daarom maar heb verzonnen dat de les uitviel. Zelfs toen ik de mail van mijn mentor liet zien dacht ze nog dat het en verzinsel was.

Verder heb ik nog naar de mentor gemaild en hij zou kijken of er nog wat aan gedaan kan worden omdat ik  het niet expres heb gedaan en hij het ook onduidelijk aangegeven vond. Daarna heb ik er niks meer van gehoord.


2 reacties

Badge +1

Hi,

Dat klinkt als iets wat  bij mij ook is gebeurt alleen werd het toen wel opgelost en stond ik niet meer op afwezig. Ik vind het de schuld van de school. Je mentor zou het voor of met je moeten regelen denk.

Groetjes J8j8

Reputatie 6
Badge +8

100% schuld van de school. Hier kan je niks aan doen en je hebt bewijs dat je er alles aan gedaan hebt om duidelijkheid te scheppen. Het mailtje naar je mentor is toch genoeg bewijs dat het niet je intentie was om deze les te skippen. Ook heb kun je aantonen dat de mail van de coördinator pas een kwartier van te voren is verstuurd. Dan kan je toch aantonen dat je onmogelijk op tijd op school kon zijn voor die les.

Raar ook dat je moeder dit niet geloofd. Misschien kan je je mentor vragen om haar even bij te praten. Hij/zij zal toch ook wel zien dat je gemotiveerd bent en deze les niet met opzet hebt gemist.

 

Groetjess

Reageer