Vraag

Neonazi's op school

  • 12 January 2022
  • 6 reacties
  • 191 Bekeken

Reputatie 1
Badge

bij maatschappeileer doen we een project waarbij we een politieke partij moeten beginnen, ik heb met mijn groepje socialisme gekregen als ideologie, niet slecht. Socialisme is een best goeie ideologie om te hebben, al had ik liever anarchisme gehad.

 

but thats besides the point.

het probleem is nu dat er 2 mensen uit mijn groepje een nationalistische socialistische(nazi) partij willen starten ipv gewoon socialisme, ik ben niet comfortabel met het idee dat er neonazi’s in mijn groep zitten, want van wat ik kan zien staan ze achter de shit die ze zeggen.

ook gebruiken ze nogal wat nazi dogwistles zoals ((())), 88 en 6mwe

plz help


6 reacties

Reputatie 7
Badge +14

Heyy @Dysphoria dweller

Wat naar dat je je niet comfortabel voelt in je groepje. Misschien kan je je docent vragen of je in een ander groepje mag, en waarom je dat graag wilt enzo. 

Hoop dat je hier iets aan hebt. :)

xx Eenmeisje004 

Hoi @Dysphoria dweller,

Gaat het hier om een echte partij of te doen alsof om te laten zien hoe goed je die plannen kan maken?

Je kunt ook zoals @Eenmeisje004 al zegt je docent vragen of je in een ander groepje kan zitten.

Er staat ook ergens in de Wetten vastgelegd dat niemand in Nederland een nationaalsocialistische partij mag oprichten en/of promoten en mensen te overtuigen om zo te gaan denken.

Je docent gaat echt wel snappen dat je je niet zo goed voelt in dit groepje.

Ik hoop dat ik je hier een beetje mee heb geholpen.

Groetjes,

Wereld

Reputatie 6
Badge +7

Begin met keihard verbieden - dus absoluut niet accepteren - ‘nationaal socialisme’ is niet hetzelfde als ‘socialisme’.    Net zoals eettafel en tafel van 2 niet hetzelfde zijn omdat er hetzelfde woordje in zit.    Als ze dit doen houden ze zich niet aan de opdracht. 

Dit is gewoon zieken en expres de opdracht verpesten. 

Als ze daar niet naar willen luisteren, niet aan de docent vragen of je naar een ander groepje mag, maar zeggen dat je naar een ander groepje gaat. Niemand hoeft zich te lenen voor de vuiligheid die deze kinderen onder het mom van een schoolopdracht willen uitkramen.

Als de docent dat niet goed vindt, zou ik er alsnog uitstappen én een 10 eisen. Want niet meedoen is het beste dat je met dit soort walgelijkheid kunt doen. Je docent moet geen voldoendes geven voor meedoen met nationaal socialisme.

Als rechtse knaap kijk ik altijd kritisch naar dit soort dingen. Zolang het jezelf niet te veel hindert zou ik het lekker negeren en verder gaan met je opdracht. Stel het hindert je wel echt dan kan je het bij je docent aangeven.

Het is de bedoeling van maatschappijleer dat je maatschappelijke stromingen leert binnen de rechtsstaat en rechts extremisme zoals nationaal-socialisme treed juist buiten de rechtsstaat. Echter treed links extremisme en dus in dit geval anarchisme ook buiten de rechtsstaat dus het is een beetje pot verwijt de ketel. De discussie of nazisme en anarchisme even erg zijn bedoel ik niet. Ik zeg alleen maar dat het beide buiten de rechtsstaat treed en daarom niet als onderwerp bij maatschappijleer gekozen zou moeten worden.

 

Kortom zou ik zeggen, als het je echt in je opdracht of cijfer hindert dan kan je het tegen je docent zeggen en anders zou ik ze gewoon lekker negeren en je focussen op je eigen punten.

Reputatie 6
Badge +7

Als rechtse knaap kijk ik altijd kritisch naar dit soort dingen. Zolang het jezelf niet te veel hindert zou ik het lekker negeren en verder gaan met je opdracht. Stel het hindert je wel echt dan kan je het bij je docent aangeven.

 

 

Niet mee eens, want hun opdracht is ‘socialisme’, dat is heel links. Dat is echt iets heel anders dan ‘nationaal socialisme’ dat extreem rechts is.

 

Reputatie 7
Badge +14

heyy @jongen999

Wat goed dat je meedenkt en je mening geeft! Alleen zou IK het aan de docent vragen (om beleeft te zijn zeg maar) met uitleg waarom hij uit uit het groepje wil. Bij die uitleg KAN hij jouw argumenten (meningen/feiten) gebruiken (bijvoorbeeld dat ze zich niet aan de opdracht houden, want nationaal socialisme is niet het zelfde als socialisme). Dan KAN de docent als hij aardig is, tegen de mensen zeggen dat ze zich aan de opdracht moeten houden en/of die jongen in een ander groepje zetten.

 Uit ervaring werkt dat beter dan bijvoorbeeld een 10 eisen en uit het groepje stappen. Daar gaan bij mij op school, de meeste docenten niet mee akkoord, want je moet er wel voor werken, als je die tien wilt zeg maar.

Maar zoals ik al eerder meldde, dit is alleen maar mijn mening (en ervaring) en het maakt absoluut niet uit als je een andere optie hebt om te gebruiken. Dat is alleen maar fijn, ook voor de topic-starter. En we reageren op de TS te helpen, toch? :) 

 

Ik zou haast met vriendelijke groeten willen zeggen, maar doe dat toch maar niet. :) 

xx Eenmeisje004 

Reageer