Vraag

klas wisselen

  • 7 September 2021
  • 2 reacties
  • 99 Bekeken

Reputatie 1
Badge

Ik zit nu 2 dagen in de 2de met kinderen die ik totaal niet mag ik heb ADHD en heb hierdoor zwz al moeite met concentreren ik ben ook lesbisch en heb maar 1 vriendin die ook lesbisch is en mij accepteerd, maar ik zit niet bij haar in de klas. Ik heb ook Social anxiety en vind het daarom ook lastig om hierover naar mijn mentor te gaan ​​​​​​​​​​​. Wat moet ik doen?


2 reacties

Als het zo een vervelende klas vindt, zal je toch echt actie moeten ondernemen om (te proberen) van klas te veranderen. Dit kan natuurlijk niet zomaar, dus je zal het toch echt met je mentor moeten bespreken. Echter, een gesprek met een vertrouwenspersoon is ook een optie; zij begrijpen jou misschien beter omdat ze hierin gespecialiseerd zijn.

Hopelijk kan je naar een andere klas, wellicht naar die van je vriendin. Succes!

Reputatie 2
Badge

Hi, wat een heftig verhaal! Ik heb een paar dagen geleden gehoord dat ik van klas mag wisselen (iemand uit mijn klas stalkt mij en het is echt niet meer leuk en zeker niet gezond). Ik moet wel zeggen dat het wel even duurde voordat het mocht, maar dat ligt waarschijnlijk aan onze school… Daar gaat het nooit ze heel snel.

Maar mijn advies: Schrijf een brief aan je mentor en leerjaarcoördinator, zelfde brief zou ik zeggen voor allebei. Probeer het heel gedetailleerd uit te leggen met voorbeelden, en maak het nog wat “dramatischer”, (als dat nog kan natuurlijk :(

Zo hoef je niet in een face to face gesprek met iemand. Reken er wel op dat je na die brief wel face to face met ze een gesprek aan moet gaan. Vermeld dat wel in de brief dan (lastig om gesprek te beginnen met iemand over iets) 

Ik hoop dat dit werkt! Veel succes!

Reageer