Vraag

keuze studie

  • 8 October 2021
  • 2 reacties
  • 56 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

hallo iedereen,

ik weet niet precies wat ik hier aan ga hebben maar ik zit me heel erg te stressen over volgend jaar. Ik zit nu in Havo 5 en ga als het goed is volgend jaar mijn studie volgen. Ik heb altijd gezegd dat ik de pabo wil gaan doen maar nu ik op de middelbare zit lijkt mij het ook heel erg leuk om op de middelbare les te gaan geven. Het probleem is dan dat ik mij moet gaan specialiseren in één specifiek vak. Ik denk dat het dan Aardrijkskunde gaat worden maar daar ben ik niet eens zo heel goed in. Ik vind de pabo ook heel leuk om later gewoon juf te zijn en lekker met die kinderen te zitten, maar de opleiding lijkt me dan ook weer ze kinderachtig (want duh het zijn kinderen). 

Ik heb aan verschillende ak docenten gevraagd wat zei hadden voor hun eindexamen ak en dat is eigenlijk niet eens zo hoog, net een 6. Dus dan denk ik van, ik kan het wel. Maar aan de andere kant zit ik nog steeds zo te twijfelen of ik het wel kan. Op de middelbare vind ik het zelf altijd heel leuk om een gesprekje aan te gaan met de docenten en die vinden het zelf ook heel leuk dus dan denk ik ook weer van, ja middelbaar.

Pabo zeg ik dus echt al vanaf het begin en mensen denken dus ook allemaal dat ik dat wil gaan doen. Het lijkt me super leuk om gek te doen met die kids en ze ondertussen ook de basis te leren. Samen zingen, dansen, voorlezen en opdrachten maken. 

Misschien zit ik ook wel wat na te denken wat anderen er van vinden als ik opeens toch voor ak docent ga ipv juf, want juf wilde ik altijd toch al worden? Waarom nu dan niet meer. Als jullie m’n vorige topic lezen kunnen jullie lezen dat ik vorig jaar ook wat problemen had met een docent (dat is nu weer '’helemaal'’ goed)  Hij is een ak docent ook en hij weet dat ik juf wil(de) worden en noemt me dan ook altijd juffie. Ook zegt hij altijd tegen iedereen van '’kijk, zij wilt juf worden'’. Super lief natuurlijk maar dat zet me dan ook weer aan het denken. Als ik nu opeens wat anders wil, is dat niet gek? Zal ik hem niet teleurstellen als ik iets anders wil doen? Is het niet raar dat ik dan net precies ak wil doen? 

En ik weet ik moet het voor mezelf doen maar toch denk je hier over na, snap je? Ik vind het gewoon echt heel lastig. Ik had afgelopen dinsdag ook een '’opendag'’ online van de !Pabo en ik snapte er echt niks van. Dat maakt mijn stress level ook niet bepaald kleiner.

Ik weet echt niet wat ik moet doen. Juf wat ik altijd zei wat ik wilde en nog steeds heel leuk vind, of Aardrijkskunde docent en op de middelbare scholen gaan werken waar ik juist nu ook zon leuke tijd heb en dan hopen die kinderen daar ook een goede tijd te bezorgen.


2 reacties

Reputatie 4
Badge +1

Hey @Anoniem4321 

leuk dat je ook de pabo gaat doen.

windesheim in zwolle is een goede keuze. Daar zit een pabo voor basisschool en hoge school. Wel moet je een toelatingstoets doen voor bepaalde vakken. 
 

hopelijk heb je hier iets aan

groetjes, ryan

 

(hey hey eerste reactie op dit topic 🥇)

Reputatie 4
Badge +2

Hee! 

Ik zit heel toevallig ook in mijn examenjaar. First, no stress! Als goed is helpt school met de vervolgopleiding, je moet doen waar jij je goed bij voelt.  Er is heel veel mogelijk, en voor je direct in de paniek gaat.. probeer je eerst rustig te oriënteren. Het komt helemaal goed!

Heel veel succes!

Reageer