Vraag

kan ik kinderarts worden?

  • 9 September 2022
  • 8 reacties
  • 123 Bekeken

Reputatie 4
Badge +3
  • Praat goed mee
  • 73 reacties

Hey allemaal,

een beetje andere vraag dan normaal, maar zoals je al in de titel las wil ik dus enorm graag kinderarts worden maar ik zit nu in mavo 4 (dit jaar examen dus), en volgend jaar ga ik doorstromen naar havo om vervolgens daar een diploma voor te halen, ik las dat ik ook vwo moet hebben maar kan je ook gewoon naar hbo en via daar een opleiding beginnen? Of zijn er nog andere routes? Weten jullie raad??

Ik weet dat het erg moeilijk is en misschien onmogelijk klinkt maar waar een wil is is een weg en ik wil het echt heel graag. 
groetjes lxve


8 reacties

Reputatie 7
Badge +7

Heey,

voor kinderarts heb je geneeskunde nodig en dat kan je helaas alleen op de universiteit volgen en daar heb je dus een vwo diploma voor nodig.. ik weet niet of er misschien nog een andere route is hoe je het zou kunnen doen, maar misschien kun je pedagogisch medewerker worden in een ziekenhuis, dat is wel iets anders dan kinderarts maar pedagogiek is wel een hbo opleiding. Pedagogiek gaat meer over het gedrag en opgroeien van kinderen, dat is dus niet echt geneeskunde maar misschien vind je dat alsnog ook leuk.

Reputatie 7
Badge +7

Ik wil je trouwens ook zeker even aanraden om met je decaan hierover te praten, want hij/zij kan je zeker helpen voor als je dat misschien nog niet gedaan hebt.

Reputatie 7
Badge +14

Heyy @lxve

Natuurlijk kan jij kinderarts worden. Je hebt daar alleen een propedeuse van de hbo voor nodig: https://www.uu.nl/bachelors/geneeskunde/toelating/nl 

Zoals deze opleidingen misschien: 

Je komt er wel. Zeker weten! :) 

 

xx Eenmeisje004 

Reputatie 2
Badge

Je kunt na de havo ook naar 5 vwo doorstromen en dan kun je toch een vwo-diploma halen.

Hou er rekening mee dat geneeskunde altijd een numerus fixus studie is. Je mag per jaar maar op 1 studie inschrijven en na 3x mag het niet meer.  Je moet dus bijna altijd een plan b hebben. 

Reputatie 7
Badge +9

Hi als je je havo hebt gehad kan je misschien doorstomen of je kan naar de hbo-opleiding doen en daarna de universiteit 

Reputatie 2
Badge

Heyyy,

Er zijn een paar opties:

Na de Havo ga je nog Vwo doen, hierna stroom je door naar de opleiding kindergeneeskunde op de universiteit. Vanuit hier specialiseer je je in Kinderarts.

Na de Havo doe je eerst 1 jaar Hbo, hierna doe je kindergeneeskunde op de universiteit. Hierna specialiseer je je in kinderarts.

Je kan ook een hele Hbo opleiding doen dat is aan je zelf.

Ik denk dat dit je opties zijn vanuit de Havo.

Hopelijk helpt dit en veel succes met je examen!!

 

Groetjes kattenmens

Reputatie 7
Badge +17

Ohja en als de studies in Nederland te vol zitten kun je ook in België geneeskunde studeren. Staat op minstens even hoog niveau als hier. Dus mogelijkheden genoeg! :) 

Groetjes liefs Julian X 

Reageer