Vraag

Ik heb even jullie hulp nodig :)

  • 2 augustus 2020
  • 4 reacties
  • 55 Bekeken

Reputatie 1
Badge

Hey hey

Ik heb heel even jullie hulp nodig :) (ik weet dat het laat is maar ben de hele dag bezig geweest en als ik dit nu niet erop zet dan vergeet ik het)

iig ik ga dus naar mijn examenjaar (4 TL) en school heeft dus eind dit jaar gezegd dat we aan het begin a de 4de een soort spreekbeurt moeten gaan houden over een maagziekte. ik heb de maagziekte Gastroparese gekozen. Bij die maagziekte hoord ook een deel sondevoeding erbij. Omdat je met voorwerpen laten zien veel punten kan krijgen wou ik dus ergens een sondevoedingslangetje kopen. Weten jullie misschien waar dit kan? of dit wel mogelijk is zonder echt zelf nodig te hebben? (in de vakantie hebben we dus mogelijke tijd om spullen bij elkaar te zoeken :) 

ik snap dat dit miss niet voor de hand liggend is maar miss is er iemand die het toevallig weet, alvast heel erg bedankt (ook voor het lezen van dit enormd bericht haha x) 

Groetjes!!


4 reacties

Reputatie 7
Badge +14

Hi Rosalie_X,

 

hoe ben je er bij gekomen om dat onderwerp te kiezen? Ik begrijp dat je het zelf (gelukkig) niet hebt, daarom vroeg ik het me gewoon af. Ik bedoel, ik heb er nog nooit van gehoord. Ken je iemand die dat heeft en wil je het daar voor doen?

 

Maar ok, wel goed dat je er een spreekbeurt over wilt houden. Misschien kun je wat spullen bij een apotheek kopen of je stoute schoenen aantrekken en een ziekenhuis in de buurt bellen en dan zeggen dat je een spreekbeurt over Gastroparese houdt en vragen of ze je kunnen helpen met wat informatie en eventueel wat spulletjes die je dan kan laten zien. Wie weet werkt dat.

Ik heb geen idee hoe duur die spullen zijn die je wilt laten zien, dus idk of ze het wel weg willen geven

 

Verder kun je info vinden op deze site:

https://www.mlds.nl/?s=gastroparese

 

misschien hebben ze wel gratis voorlichtingsmateriaal dat je bij je spreekbeurt kunt gebruiken.

 

Succes met alles.

 

Groetjes,

M&M's

Reputatie 7
Badge +12

Hey Rosallie_X,

 

Je kan het altijd vragen bij een verzorgings huis of bejaarde huis.

Of zoals M&M's al zei. Misschien het ziekenhuis. 

Omdat ik zelf vrijwilligers werk heb gedaan bij een bejaardentehuis/verzorging huis heb ik dat vaak gezien.

Misschien helpt deze site je verder.

https://www.deonlinedrogist.nl/sondevoeding/

Of deze.

https://borstkolvenshopdeboezem.nl/products/bijvoedslang-of-sondeslang-100-cm-lang

Of dit

https://www.newpharma.nl/nutricia-flocare/613728/flocare-gastrostomiesonde-ch14.html

 

Hopelijk heb je er iets aan!

 

Groetjes Gebruiker c 

 

 

Reputatie 1
Badge

Heyheyyy

Heel erg bedankt voor het reageren @M en Ms en @Gebruiker c ik zal eens kijken bij die sites. @M en Ms ik had het onderwerp gekozen omdat het een maagziekte moest zijn. Toen ik dat intypte kreeg ik al snel Gastroparese en het leek me ook wel een interessant onderwerp. Nogmaals heel erg bedankt voor jullie reactie!

Groetjes!

Reputatie 6
Badge +9

Heyy

Toen ik je topic las dacht ik onmiddelijk aan wat @M en Ms voorstelde. Een ziekenhuis in de buurt kan je wrs wel helpen. Dat of een apotheek zou ik niet weten hoe je er anders aan kunt komen. Buiten als je iemand kent die deze spullen heeft, maar als je niemand met Gastroparese kent lijkt me dat nogal onwaarschijnlijk.

Groetjs

Reageer