Vraag

hoogbegaafd????

  • 21 april 2021
  • 6 reacties
  • 68 Bekeken

Badge

Hoiii

Een aantal mensen om mij heen denken dat ik hoogbegaafd ben, ik weet het zelf niet. Ik denk jet misschoen ook wel, maar het kan ook zijn dat ik het niet ben. Hoe kom ik er achter? Ja I know een iq test  en volgens mij ook een gesprek met een psycholoog, maar hoe kan je een iq test doen? En denken jullie dat ik hoogbegaafd ben? Ik doe vwo en haal hoge cijfers (afgerond 7x een 9, 4x een 8 en 1x een 6) zonder veel moeite, ben creatief, niet echt sociaal en voor de rest weet ik niet echt iets. Ik weet ook nog niet of ik het wel wil weten, want dan zijn de verwachtingen van dat je altijd het antwoord weet nog hoger dan nu. Maar aan de andere kant denk ik er nu best vaak over na en als ik dan weet of ik het wel of niet ben heb ik meer rust. Alvast bedankt voor de hulp en stel gerust vragen!

Xx Maartje


6 reacties

Reputatie 3
Badge +3

Wie weet, je kan op internet wel zo’n test vinden, al is het niet heel erg accuraat, als je hoogbegaafd bent kan je ook altijd een moeilijker niveau doen, sinds alles voor jou makkelijk is

Reputatie 6
Badge +9

Hee,

Het zou inderdaad kunnen dat je hoogbegaafd bent. Echter zegt je schoolniveau, cijfers en of je nou wel of niet sociaal bent vrij weinig over of je hoogbegaafd bent. Hoogbegaafdheid is inderdaad gebaseerd op je IQ en je persoonlijkheid, creativiteit en doorzettingsvermogen. Je denkt vaak op een andere manier. Wat ook heel vervelend kan zijn tho.

Mogelijk ben je dus hoogbegaafd maar misschien is het slim om bij jezelf na te gaan of je daar echt iets mee wilt of dat je denkt het zal wel.  Je kan het met iemand op school bespreken of bijvoorbeeld je ouders.

Reputatie 4
Badge +4

Hoi! Ik kan misschien ook hoogbegaafd zijn. Ik denk inderdaad dat je misschien niet hoeft te weten wat je zou scoren op een IQ test. Ik heb er zelf ook geen gedaan. Denk niet teveel aan een IQ score, wees gewoon lekker jezelf, en geniet van je gave!

veel succes!

Badge

Hi, ik ben zelf hb en i zou via school een test doen want die zijn echt betrouwaar! Die via internet niet.

Reputatie 4
Badge +8

Als jij hoogbegaafd bent dan ben ik dat misschien ook, maar mijn sociale omgang is wel ok/goed. maar cijfers dan weer iets beter.

Reputatie 2
Badge +2

Denk ik ook tbh, ik onderpresteer onder mijn eigen niveau(relatief onderpresteren) nu op de MAVO (Niet elke hoogbegaafde doet het allerhoogste niveau, ik ken er nog 1 op mijn school.) en ik verveel me rot, heb het al gemeld. Maar voor mijn gevoel helpen ze me niet echt. Op de basisschool moest ik een iq test doen in groep 8, daar kwam gemiddeld uit. Maar (ik denk) door omgevingsfactoren ging het niet al te goed. Zoals: vroeg in de ochtend een iq test, en midden tijdens de CITO's die test en nog eens naast allemaal kinderen die praten tijdens een iq test, goeie afleiding. En in groep 6 dé ik al werk van groep 8 (alles, rekenen Engels etc.) Ze wouden me basisschool werk geven maar dat mocht wettelijk gezien niet, en ik heb nooit een klas mogen overslaan. En ik dé tot in de 2e klas NIKS aan school en haalde gewoon decent cijfers omdat ik tot aan groep 6 t/m 8 3 jaar lang dezelfde boeken kreeg (niet zo gek dat ik dat saai vind hè?) En in de 3e kreeg ik eindelijk iets moeilijkers, maar nu is het ALWEER saai. Maar ik ga vrijwel met alleen maar 'oudere' kinderen om dan mijn eigen leeftijdsgenootjes. En ik had mijn CITO'S bijna overal HAVO/VWO, + dat ik heel somber was van de 1e klas tot aan de begin 3e klas. En ik kreeg ruzie met slechte 'vrienden' waardoor ik eigenlijk weer me ware zelf zag. Dus nu ben ik niet meer somber dagen lang. Maar ik moet volgend jaar (waarschijnlijk na mijn examens) een IQ test gaan doen en dan MOET ik minimaal een TIQ (totaal IQ) Van 108 halen om naar die school te gaan, dus krijg ik nog één kans om mezelf te 'bewijzen' als het ware. Want ik durf niet zomaar tegen anderen te zeggen dat ik hoogbegaafd ben zonder bewijs. En ik voel mr bovendien ECHT maar dan ook ECHT dom. Bye!

Reageer