Vraag

zoenen

  • 15 August 2020
  • 2 reacties
  • 141 Bekeken

Badge

Hallo, ik ben 13 jaar oud en heb sinds gister precies een half jaar. Ik denk dat dit een juiste tijd is om te zoenen, maar hoe vraag je zoiets en als ze zegt ja, hoe moet je dan zoenen?? 

- anoniempje 123 123 lol


2 reacties

Hey, ik ben Indigo en ik ben 16 jaar oud. Ik had met 8 jaar oud al mijn eerste kus, natuurlijk stelde het niet zo veel voor, maar het was toch een hele beleving. Afgelopen jaren heb ik in wat meer serieuze relaties gezeten en dus ook een hele hoop geleerd. Dus bij deze een aantal tips: 1: Wees niet bang om het fout te doen, niet alles gaat altijd goed de eerste keer. Na een paar dagen of weken zoenen zal het bij jullie allebei veel beter en makkelijker gaan. 2: Neem je tijd, je wilt niets te overhaast doen. Als zij het niet wilt dan zul je nog eventjes moeten wachten. 3: Hoe je dit het beste vraagt is of door het gewoon te vragen, of als jullie elkaar heel erg goed vertrouwen, door het gewoon te laten gebeuren op een goed moment. En 4: Dit is een tip die misschien nog iets te moeilijk is maar ik ga hem toch geven. Als je goed wilt zoenen kantel je hoofd een beetje naar rechts (links mag ook, maar rechts lijkt mij prettiger) en DOE HET RUSTIG AAN. Een eerste zoen is niet perfect, maar als je het rustig doet en je er de tijd voor neemt dan kan het al erg goed gaan.

 

Met vriendelijke groet, 

Indigo

 

Veel succes makker. 

Hi Anoniempje 123 123 lol,

 

ik heb eigenlijk weinig toe te voegen aan de reactie van @Indigo.

 

Misschien heb je iets aan de linkjes:

https://sense.info/nl/seks-abc/t/tongzoenen

https://sense.info/nl/liefde-en-relaties/verliefdheid-en-versieren/zoenen

https://sense.info/nl/persoonlijke-verhalen/susa-14-bouwt-het-langzaam-op-met-haar-vriendje

 

op de site van sense.info kun je van alles terug vinden over wat pubers willen weten, kijk er eens verder rond https://sense.info/nl/

 

Veel plezier iig met het zoenen. Geniet er van :relaxed:

 

Groetjes,

M&M's

Reageer