Vraag

Oplichterij

  • 16 May 2020
  • 2 reacties
  • 107 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Goede dag beste leden,

Ik kreeg vandaag een bericht van een Amerikaans bureau in Nederland dat mij verdenkt van het stelen van Amerikaanse films/series/muziek.

 

Ik neem aan dat dit een oplichterij is, aangezien ze op magische wijze aan mijn nummer zijn gekomen?

 


2 reacties

Ik stel voor: google er ff op, misschien zijn er andere mensen die een soortgelijk bericht hebben ontvangen die kunnen bevestigen dat het vals is. mijn broer had een tijdje terug een mail dat ze zijn telefoon hadden gehackt en filmpjes hadden gemaakt terwijl hij porno keek, de gene die dat stuurde, stuurde als bewijs een wachtwoord mee (wat inderdaad een wachtwoord was dat we veel gebruikten). Hij zou de filmpjes sturen naar al zijn contacten als hij niet 1000 euro overmaakte. Na het opgezocht te hebben kwamen we erachter dat het inderdaad een scam was, de persoon die het stuurde had dus een gelekt wachtwoord van ons in de mail gezet om hem bang te maken. Dus meestal zal google je helpen met dit soort dingen op te helderen

joe

 

beste @Jeremyprive zoals @Hekje al zei. Ik sluit mij daar op aan. Kijk op Google is inderdaad nuttigs . Je kan het melden bij de politie. Als je van jezelf weet dat je niks hebt gedownload dan kan het gewoon fake zijn.heb zoiets ook gehad. Ik werd ook gebeld een paar weken daarna. Heb opgenomen een gesprek gehad....... daarna opgehangen. Maar had mijn tel verbonden met mijn pc en ....... die ik heb en heb daarna zijn nummer gebeld met mijn andere telefoon. En bleek weer een andere naam te zijn dus heb die naam weer opgezocht  een heleboel heisa. Heb hem in adres achtergekomen,  gemeld bij de politie. En ook verteld wat ik er mee zou doen. Bleek een joch dat dacht leuk en grappig te zijn en makkelijk geld te verdienen. 

2 dagen daarna stond ik voor zijn deur met politie achter op de parkeerplaats,  en toen heb ik met de politie het met zijn ouders uitgelecht wat er nu zou gebeuren. Toen was hij wel bang denk ik . Omdat hij naar het politiebureau moest. Maar omdat hij minderjarig was . Moest hij naar halt. Toen bleek na verder onderzoek (1maand later) dat hij dit bij meer personen heeft gedaan, hij had bij schatting van de politie tussen de €2430 en de €3500 aan schade te hebben aangericht.ik ben zelf 15 en vertrouwde het niet en wilde niet betalen . Ook omdat ik zelf wel wat weet van pc's en software.  

Heb zelf dus actie ondernomen en daarna aangifte gedaan .

 

Politie zei dat ze er erg blij mee waren met zijn naam , ook omdat ze geen aangiften van hem hadden, maar later bleek dat het meer dan 7 aangiftes te zijn op een andere naam, omdat ik heb opgenomen toen hij belde hadden ze ook bewijs. Dus dat was wel fijn.

 

Ik kan wel aanraden dat je niet moet betalen want het is vaak pure bluf. En je beter dan de politie kan bellen om advies.(moet je zelf beslissen)

 

Gr. Gebruiker c

Reageer