Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18
Vraag

Verliefd op een jongen uit de klas die mij pest, Depressie...

  • 25 juli 2018
  • 5 reacties
  • 409 Bekeken

Badge
Hallo, ik ben 15 en Ik ben homo, iedereen op school weet het. Daardoor ben ik door helft van de klas gepest, en ook die ene die ik leuk vind, eigenlijk hij heeft tegen de hele klas gezegd dat ik homo ben, dat vind ik wel n prettige voordeel want nu heb ik een grotere kans om iemand te vinden.is het niet? maar doordat ik gepest ben geworden vind in echt een grote nadeel, het is erg vervelend om te horen- hey jij homo, zuig me piemel enz... daardoor wil ik soms de zelfmoord plegen.daarom snij ik mezelf soms. want ik zie gewoon die mooie jongen die zo rare dingen tegen mij zegt, ik heb geen kracht meer om te huilen, maar volgens mij het is mogelijk dat hij ook homo is want er zijn veel feiten die dit ondersteunen. zoals :zeggen dat hij me niet mag en door mij op insta volgen, mijn fotos likken , mij aanraken etc. misschien heb ik het niet gelijk maar ik wil het van jullie weten, doe ik iets verkeerd? wat waren mijn fouten? hoe moet ik met mijn depressie door leven?
alfast bedankt

5 reacties

Reputatie 3
Badge +8
'het is mogelijk dat hij ook homo is want er zijn veel feiten die dit ondersteunen.'
'zeggen dat hij me niet mag en toch mij op insta volgen, mijn fotos liken, mij aanraken' Dit zijn inderdaad hele overtuigende punten en je kan zeker stellen dat er een mogelijkheid is dat hij gay is..
Ongeacht of hij gay is, als hij je pest zal hij je niet leuk vinden (laat staan verliefd zijn).

'doe ik iets verkeerd?' Kinderporno kijken.
'wat waren mijn fouten?' Niets aantoonbaars. Misschien normale dingen koppelen aan homoseksualiteit.
'hoe moet ik met mijn depressie door leven?' Hulp zoeken.
Hoi

Wat vervelend dat je gepest wordt omdat je homo bent. Heel naar dat er zo'n stomme opmerkingen naar je hoofd worden gegooid.

Mensen pesten vaak uit eigen onzekerheid. Dit is een hypothese, maar misschien is die jongen die je pest inderdaad homo, en is hij bang ervoor uit te komen. Deze angst uit hij in pestgedrag.

Zou je met die jongen kunnen praten als jullie alleen zijn? Of via berichten op Instagram?

Het pesten kan je bij je mentor melden. Die kan dit aanpakken.

Als je met zelfmoordgedachten zit en aan zelfbeschadiging doet, zoek je, zoals @Daan. zei, best hulp. Dat je snijdt en aan zelfmoord denkt vind ik zorgwekkend. Bij de KinderTelefoon zijn ze steeds bereid naar je te luisteren.

Groetjes
x
Reputatie 4
Badge +8
Oké jij hebt niks fout gedaan ❤️

Als eerste zou ik praat er over met je ouders en mentor (bij veel pesterijen helpen de meeste mentoren niet echt maar ik denk dat je mentoor dit niet kan laten schieten zeker proberen)

Dan zou ik idd zoals hierboven gezegt is die jongen insta dm stuuren vraag bv wat vind jij zou vervelend aan homo's dat je mij moet pesten het is iets heel normaal hopelijk komt daar een normaal antwoord uit anders zou ik toch echt proberen ham te vergeeten je verdient veeeeeel beter als hij ook homo is is ie waarschijnlijk nog helemaal in de kast en schaamt zich er voor en om te doen alsof hij niet homo is gaat hij doen alsof hij homo zijn stom vind denk ik hij doet het denk ik wel zeker uit onzekerheid

Maar echt hoor je verdient wel beter

Over dat je in een depressie zit zou ik met je ouders kijken of je een spiegeloog (dislexie) kan vinden ik denk dat dat erg kan helpen probeer te stoppen met snijden dat is lastig maar wel mogelijk (wat mij uit mijn deprasie hielp was gamen en katten uit de buurt waar niet goed voor word gezorgt eeten geven ben je toch iets aan het doen het hoeft niet veel te zijn)

Heel erg veel suc6 en sterkte gewenst ❤️

Dagiess ❤️
Badge +2
hallo het is lang geleden dat ik op het forum actief was maar wil weer mensen helpen

ik snap dat het naar is dat je gepest wordt want ik heb er geen probleem mee dat twee jongens hebben en ik ken er ook wel een paar maar jij kan dat nu gaan irriteren omdat je daar vaak mee wordt geconfronteerd maar toch moet je er jezelf toch doorheen slepen en lukt dat niet alleen vraag dan hulp of praat met je ouders hierover om daar je hart te luchten en {mijn gevoel zegt dat-} hij jou niet leukt vindt en dat zeg ik omdat als hij je leuk zou vinden zou hij niet door vertellen dat je iets anders geaard bent want anders keken die andere ook raar op als hij in een keer ook verteld dat hij homo is want dan had hij dit niet door verteld

en alsjeblieft stop je zelf te snijden want je bent meer waard dan je nu denkt en zie het positieven eruit want je zal meer vrienden/vriendinnen hebben waarmee je goed om kunt gaan en laat de anderen zoals het is!
s6 en denk in allertijden aan jezelf (stay strong)
Badge +1
Hallo xErnestx,

Laten ik ten eerste zeggen dat ik trots op je bent dat je uit de kast bent gekomen. Daarnaast heb je ook nooit iets fout gedaan zover ik weet en je klasgenoten zijn onzeker over zichzelf omdat ze zich nog niet zo goed als jij kunnen uiten. Daarnaast vind ik het enorm erg dat je gepest word door je mede-leerlingen. Zoals @100Divergent11 al zei kan je het best naar de mentor gaan of er met iemand over praten. Zelf ben ik vroeger enorm gepest geweest maar heb ik veel gepraat met mijn ouders en ben ik naar een andere school gegaan. Hier ging alles beter en accepteerden ze wie ik was.

Over dat van zelfmoord.. Zelfmoord is zeker niet de oplossing het is namelijk direct een verlies, en jezelf zijn moet je zien als een winst. In jou geval kan je het zien als bijvoorbeeld een voetbalpartijtje. Je bent de persoon die wint, echter vind de persoon die verloren heeft jou een loser omdat je hebt gewonnen en hij er niet tegen kan. Hierbij ben je dus de winnaar maar volgens de mensen die je niet mogen een "loser", ze willen zo kunnen zijn zoals jij. Dit betekend niet dat je moet stoppen met je sport maar dat je door moet gaan, doorgaan totdat je alles hebt behaald wat je wilde behalen.
Ik denk dat in jou geval je ook pas behaald hebt wat je wilde behalen wanneer je samen met oud wordt met een hartstikke leuke man en fijne tijden met hem kan bleven.

Daarnaast wilde ik vermelden dat als je het moeilijk hebt en toch echt denkt over zelfmoord je het het beste de 113 kan bellen. Ze willen je graag helpen daarbij. Ook kan je bellen met de Kindertelefoon, zij zijn er om met jou over je gevoelens te praten en proberen samen met jou problemen op te lossen. Dit is volledig anoniem dus je hoeft je daarom er ook nergens druk over te maken.

Over die jongen van Instagram, hij is misschien ook heel erg verlegen en wil misschien toch meer in contact met je komen. Wat ik zou doen is misschien hem onder twee ogen spreken. Misschien durft hij zich dan meer te uiten en kan je hem helpen met zichzelf zijn, jij bent daar namelijk enorm goed in!

Mvg,
Li2qs3

Ps. De pesters zijn jaloers over dat jij jezelf durft te uiten 😂

Reageer