Vraag over kindertelefoon


  • Anonymous
  • 0 reacties
Mijn vraag is:
Waarom is kindertelefoon zo slecht?
Het maakt je onzeker, je kan alleen het antwoord geven zoals kindertelefoon het wilt, je krijgt altijd hetzelfde antwoord, de ene krijgt 600 antwoorden en de ander letterlijk na een half jaar nogsteeds geen een, ze zeggen altijd je te begrijpen maar vervolgens komen ze met een totaal ander verhaal wat niks mee heeft te maken.
IIk begrijp zelf niet waarom ik het eerst gevruikte.
Doei

13 reacties

hi,

ergens kan ik je begrijpen. maar ook totaal niet.

de kindertelefoon is een plek waar bijna op elk topic een reactie komt, gebeurd dat niet dan zou je kunnen zoeken naar vergelijkbare topics. ik bedoel er zijn 2000 topics over piemel lengtes dus als je me snapt..

verder, amper reacties op een topic? ik heb zelf een topic met 700 reacties puur omdat ik er waarschijnlijk zelf ook snel op reageer, en ik sommige topics met 1 reactie zie waarbij de topic owner totaal niet meer reageert.

badges? ja ik vind het een leuke toevoeging, het geeft een kleine waardering. we hebben iemand op het topic genaamd Pin, die heeft al over 5000 reacties en dan vind ik bijvoorbeeld dat je wel iets aan waardering mag, tuurlijk is de reactie belangrijker dan de badge maar voor zulke mensen geeft het misschien een beetje waardering.
Badge +4
Hoi Annoniemplz

Wat vervelend dat je onzeker wordt van De Kindertelefoon!
Bedoel je daarmee het forum, of ook de telefoon en de chat?

Wat bedoel je dat je alleen het antwoord kan geven zoals de Kindertelefoon het wil?

Heb je tips voor ons? Om het forum beter te maken?

Bedankt voor jullie feedback op de badges. De badges zijn er inderdaad om te laten zien dat we waarderen als gebruikers berichten posten. Iedereen kan badges verdienen, hoe meer je post hoe meer badges. Ze zeggen niets over de inhoud van je berichten. We hebben de badges ingevoerd om gebruikers te motiveren om berichten te posten, en te laten zien dat we dat waarderen. Het is niet zo dat je met meer badges machtiger bent, alleen dat je meer berichten gepost hebt.

Met vriendelijke groet,

Suzanne
De Kindertelefoon
Hoi,

Ja, er zijn regels, maar in principe kun je hier gewoon zeggen wat je wil. De regels die hier gelden lijken mij ook niet meer dan normaal, want daardoor houden we het gezellig en veilig voor iedereen. Hoe zie jij dit dan? Wanneer heb je het gevoel niet te kunnen zeggen wat je wil?

Dat er veel dezelfde reacties zijn, ben ik met je eens. Soms typ ik echt 3 reacties achter elkaar die erg veel op elkaar lijken. Maar ja, de topics lijken dan ook heel veel op elkaar. Het is moeilijk om hele andere dingen te zeggen, als het eigenlijk over precies hetzelfde onderwerp gaat.

Dat sommige topics veel en andere weinig reacties hebben, ligt zowel aan de topic starter als aan andere zaken. Veel topics krijgen maar 1 reactie, omdat de TS verder ook nooit meer reageert. Ja, dan ontstaat er ook geen gesprek... Hele grote topics krijgen regelmatig updates en worden gewoon onderhouden. Vaak door dezelfde mensen. Ook bestaan de meeste lange topics al een poos, dus dan is het logisch dat ze zich uitbreiden en groter zijn dan de meeste topics.

Badges zorgen in mijn ogen niet voor ongelijkheid. Ik kan oprecht niks met al mijn badges. Ook kan iedereen dezelfde badges verdienen. Het is geen subjectieve prijs o.i.d. Iedereen kan de acties uitvoeren om ze te verdienen.

Ik zie de badges als een soort extra bedankje. Ik denk niet dat een badge een reden moet zijn om reacties te plaatsen en ik denk dat dat voor de meeste gebuikers ook niet zo is. Waarom denk je dat je meer macht hebt met badges?

Gr. Pin
Badge +4
Hoi Annoniemplz

Wat vervelend dat je onzeker wordt van De Kindertelefoon!
Bedoel je daarmee het forum, of ook de telefoon en de chat?

Wat bedoel je dat je alleen het antwoord kan geven zoals de Kindertelefoon het wil?

Heb je tips voor ons? Om het forum beter te maken?

@Annoniemplz Hoi Annoniem, ik was nog benieuwd naar je antwoorden op deze vragen!


@allen Ik heb een deel van jullie antwoorden verplaatst naar een nieuw topic badges.
Daar kunnen jullie verder praten over de badges.

Met vriendelijke groet

Suzanne_
@Suzanne_ ik heb dus gereageerd in het andere topic... als daar dingen instaan die hier moeten komen, zou dat dan gekopierd kunnen worden en niet dat mijn gehele reactie word verwijderd... alvast bedankt!
Hey, TS, volgens mij is er geen enkel topic wat 0 reacties heeft. Zowel dan antwoord ik hem of anderen die daar op letten. Je moet inderdaad wel reageren als iemand dan iets aan je vraagt.
Hoi

Iedereen doet zijn best om op elke topic te reageren maar als ik bijvoorbeeld een toppic tegen kom waar dan bvb 3 reactie op zijn en de laatste reactie is van 8 dagen later zonder dat de topic maker heeft gereageerd dan ga ik niet reageren.

Ik doe mijn best. Andere forum gebruiker doen hun best met reageren. Iedereen die hier komt. Zijn vrijwillegers dus je kan niet verwachten dat iedereen veel reageert. (Bijna) iedereen is hier gekomen voor zijn of haar eigen problemen. En ik denk niet dat iemand gaat reageren op een topic als ze er niks of bijna niet over weet.

Ik zou bijvoorbeeld niks op topics over relaties of over sex reageren. Het is niet dat het me niet boeit of zo. Het is meer er kan beter iemand op reageren die er mee van af weet dan ik

Groetjes
Bella
Zoals Bella zegt, over sommige onderwerpen zijn echt specialisten nodig. Ik heb bijvoorbeeld geen idee hoeveel slijm een vrouw verliest op een dag. Voor dat soort problemen kun je eerder de kindertelefoon zelf vragen of op Google zoeken. Daar staat ook een heleboel op, hoor!

Iedere situatie is echter uniek en daarom bestaat de kindertelefoon ook.

Groetjes
Voor dat soort problemen kun je eerder de kindertelefoon zelf vragen of op Google zoeken.Ik vraag mij inderdaad ook soms wel af of een TS zelf Google al eens heeft bekeken 🤔 Maar die help ik dan vaak een eindje op weg. Maar vind jij dan dat ze die topics niet zouden moeten/mogen plaatsen?

Voor dat soort problemen kun je eerder de kindertelefoon zelf vragen of op Google zoeken.Ik vraag mij inderdaad ook soms wel af of een TS zelf Google al eens heeft bekeken 🤔 Maar die help ik dan vaak een eindje op weg. Maar vind jij dan dat ze die topics niet zouden moeten/mogen plaatsen?


Sommige forum gebruikers zijn liever lui dan moe.
Of als ze het op internet hebben gezocht en ze geven meerder andworden zouden ze het hier kunnen vragen of er ervaring mee is. En zo blijf je ook lekker bezig toch?
Precies en zo leer je ook weer wat. Soms heb je dan opeens kennis en dan vragen mensen hoe je dat weet... 😁

Voor dat soort problemen kun je eerder de kindertelefoon zelf vragen of op Google zoeken.Ik vraag mij inderdaad ook soms wel af of een TS zelf Google al eens heeft bekeken 🤔 Maar die help ik dan vaak een eindje op weg. Maar vind jij dan dat ze die topics niet zouden moeten/mogen plaatsen?

Ik snap het dat mensen de kindertelefoon vragen zodat wij ze op weg kunnen helpen. Ik reageer dan ook als ik een topic begrijp, maar ik bedoelde dat mensen niet kunnen reageren als we het zelf niet begrijpen. Daarom kunnen sommige topics minder reacties hebben.

Aan de andere kant kunnen wij als de reacteurs ook Google raadplegen, om iemand die daar nog niet zo goed mee om kan gaan te helpen, zoals je ook zegt.

Ik zal erom denken om Google te raadplegen als iemand anders ook een vraag heeft, maar sommige onderwerpen zijn zo ingewikkeld dat het écht beter is om de kindertelefoon zelf te bellen. De oplossing van het probleem dat er te weinig reacties komen op een topic ligt dus ook een beetje bij de TS zelf.

Edit:
Laten we ons wel focussen op de vragen van de TS zelf, want vorige keer werden we er ook terecht uitgeschopt, omdat we te veel van het onderwerp afkwamen te liggen.

Edit 2:
Dit topic is wel tegenstrijdig, want ik reageerde juist, omdat er weinig/geen reacties op waren. Maar zoals ik al zei. weten ik, en ik denk vele anderen, niet alles. Er was zonet een vraag: 'Ik vind het geil om bekeken te worden, weet iemand hoe dit kan?' Ik vind dat best wel erg lastig en lastige antwoorden, kan ik gewoonweg niet beantwoorden. Het spijt me daarvoor, maar dat is een rede waarom sommige topics onbeantwoord blijven.

Toch hebben volgens mij de meeste topics wel een reactie, hoor!

Groet,
Geen_Naam
Ik ga eventjes reageren op de originele post. niet op de reacties:

@Annoniemplz ,

Is de Kindertelefoon slecht?
Ik denk het niet.
De opties die er zijn, zijn natuurlijk niet perfect, maar het is beter dan wat vele andere landen hebben.
Het is juist fantastisch dat er mensen zijn die op elk moment naar jouw verhaal willen luisteren, hoe stom jij het ook vindt.

"Het maakt je onzeker, je kan alleen het antwoord geven zoals kindertelefoon het wilt, je krijgt altijd hetzelfde antwoord, de ene krijgt 600 antwoorden en de ander letterlijk na een half jaar nogsteeds geen een, ze zeggen altijd je te begrijpen maar vervolgens komen ze met een totaal ander verhaal wat niks mee heeft te maken."

Zelf zou ik juist zeggen dat onzekerheid of schaamte geen probleem hier is.
Je ziet hier juist dat mensen veel persoonlijke verhalen en intieme details geven, omdat ze hier anoniem kunnen zijn.
Bijna alles is bespreekbaar.

Het klopt dat de kindertelefoon niet alles toestaat, maar zeggen dat je alleen antwoorden mag geven, die de kindertelefoon goedkeurt, is simpelweg foutief.
Als voorbeeld: Met mijn duizenden reacties ben ik één keer aangesproken en zijn er een of twee reacties aangepast, omdat die iets te "schokkend" zouden zijn.
Ik was het er niet helemaal eens daarmee, maar verder hebben de moderatoren nooit mijn reacties aangepast.
Er zijn natuurlijk richtlijnen, maar die dienen voor je eigen veiligheid, anonimiteit, de leesbaarheid van het forum en ze zorgen dat het forum toegankelijk blijft voor iedereen.
De meeste leden zullen nooit te maken hebben met de moderatoren, omdat ze zich goed gedragen, en een deel zal eens een tik op de vingers krijgen van de moderatoren.
En dankzij de actieve gebruikers, die berichten rapporteren, verdwijnen de rotte appels ook van deze stapel.

Het is zeker zo je vaker eenzelfde antwoord kunt krijgen.
Maar wat wil je dan dat ze antwoorden op een vraag, die al tientallen keren voorbij is gekomen?
De meeste actieve gebruikers hebben onderhand al redelijk wat ervaring met de subfora en de meeste gestelde vragen daar.
Waarom zou je elke keer een geheel nieuw antwoord verzinnen, als dat advies toch het beste is?
Echter zijn de reacties bij de persoonlijke verhalen standaard uniek, maar die heb je blijkbaar niet gezien.

Het komt overigens zelden voor dat een toppic onbeantwoord blijft.
Zeker als het ernstige gevallen lijken te zijn, lijken de moderatoren binnen enkele dagen zelf wat te sturen.
Daarnaast zijn er genoeg andere, behulpzame gebruikers, die ook met liefde een reactie schrijven, om diegene te helpen.

Het klopt wel dat het ene topic slechts een handvol reacties krijgt, terwijl een andere honderden krijgt, maar simpel is dat niet.
Het zijn vaak óf vragenlijsten, die natuurlijk populair zijn, óf persoonlijke verhalen.
Die laatste zijn weken of soms maanden actief, waardoor je redelijk wat reacties kunt opbouwen.

Dat er misverstanden optreden is niet zo vreemd.
Je leest immers slechts tekst, waardoor je de non-verbale communicatie mist.
Die gebruikers doen gewoon hun best, dus meer kunnen ze dan niet doen.
Wat jij kunt doen is eventueel meer informatie geven en antwoorden geven op hun vragen.
Dat is het beste wat je kunt doen.

Maarja, dat is slechts mijn commentaar.
Doe er mee, wat jij er mee wilt doen.

Reageer