Sticky

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het forum?Toon eerste bericht

1019 reacties

Hey @Future,

Dit heb je echt perfect gedaan, jouw reactie is nummer 100!
Edit: ik snap al waar het over ging. dus begrijp waarom deze weg is. danku

hi,

ik kreeg dus net een mail dat mijn reactie is verwijderd in dit topic; https://forum.kindertelefoon.nl/seksualiteit-32/mijn-moeder-16905

ik vraag me alleen af wat ik heb neergezet en waarom het verwijderd is?
Badge +1
Hi Ronald2001,

Een gebande gebruiker Jezusdezwart maakte een ongepaste opmerking en jij sprak hem daarop aan. Omdat zijn reactie ongepast was hebben wij deze verwijderd. Omdat jouw reactie daarop inging, moet deze ook verwijderd worden, omdat het oorspronkelijke bericht er niet meer staat en dus lijkt alsof het uit de lucht valt. 😉
Hopelijk is het zo duidelijker.

Groet,
Marleen
yep got him. denk dat ik dan ongeveer weet welke reactie het was.

bedankt voor de uitleg!
hi,

kleine vraag,
ik volg meerdere topics omdat ik daarop gereageerd heb.
nu blijk ik ook het topic: 'account verwijderen' te volgen. echter wil ik dat niet meer omdat ik soms schrik als ik een mail krijg: reactie op topic account verwijderen. waarom weet ik niet maar denk soms dat het een mail is dat de kindertelefoon mijn account heeft verwijderd, echter is het gewoon een mail van iemand met een reactie.

ik wil alleen deze mail van dit topic niet meer maar ik krijg het niet weg, mis ik een knop of kan dat niet?
Reputatie 7
Badge +6
Beste Ronald2001,

Voor zover ik weet kan je niet per topic de optie instellen wel of geen bericht.
Voor de zekerheid stuur ik je vraag door naar de communitymanager.
Vriendelijke groet, Mariska (De Kindertelefoon)
Als je een topic volgt, krijg je een mail. Dan is dat sterretje onderaan het originele bericht ingekleurd. Druk op dat sterretje en je volgt het topic niet meer. Het sterretje is dan niet meer ingekleurd.

Echter moet je wel oppassen: als je ooit hebt gereageerd op het topic wat je hebt ontvolgd, volg je het topic weer automatisch als je er op drukt (dus 'm leest) wanneer je bent ingelogd. Je zal dan weer mailtjes ontvangen, dus moet je 'm opnieuw ontvolgen.
ah okey top,
denk niet dat ik in dat topic zal reageren(wil me account nog niet kwijt).
maar bij het aller eerste bericht dus? want ik zit op deze pagina te zoeken en denk dat ik het daar niet kan
Reputatie 7
Badge +6
@ Pin
Dank je wel voor jouw reactie!
Mariska / De Kindertelefoon
@Ronald2001
Je hebt er wel eens op gereageerd. Zie link.

Je kan wel op de laatste pagina het originele bericht erbij pakken. Scroll dan helemaal naar boven en druk op ''Toon eerste bericht''. Dan verschijnt het eerste bericht.
yes got it. dankje
hi,

best belangrijke vraag.

ik kan geen enkel topic meer openen zonder de melding te krijgen dat er iets is fout gegaan en dat ik jullie moet mailen.
daarnaast krijg ik mailtjes dat er gereageerd is op mijn topic, wanneer ik dan alles opnieuw laad dan staat er nog niks. ik kan alleen op topics komen door de gehele url neer te zetten. ben ik de enige met dit probleem?

ik heb alles afgesloten, cookies weggegooid, via explorer, chrome, f5, eigenlijk wel alles... help

als deze reactie uberhaupt aankomt
Reputatie 2
Badge +3
Hoi Ronald2001,

Bedankt voor je bericht. Het lijkt erop dat we een kleine storing hadden. Hoe gaat het nu?

Groetjes,

Hester van de Kindertelefoon
Hoi ja ik kan weer in topics enzo.
Reputatie 5
Badge +4
hey, waar diend het oranje balkje voor die onder sommige mensens profile staat?
Hoi,

Dat is het zogenoemde "status". Hoe meer klavertjes vier jij ontvangt, hoe hoger je "level" zal worden. Als je een hoger level bereikt, wordt je oranje balkje voller. Ik heb geen idee hoeveel klavertjes vier je nodig hebt om een hoger level te bereiken.

Gr. Pin
Reputatie 3
Badge +3
Heey KT,

Ik vroeg me af, is er een pagina waar op ik kan kijken wanneer je een bepaalde badge verdiend? Ik snap die van me zelf wel, maar zoals Ronald2001, of Pin hebben allemaal andere badges, en ik vraag me wel af hoe ik die kan verdienen, Of waar ze voor staan?

^
Future
Hoi Future,

Een lijst is er niet, al kom je een heel eind met mijn profiel 😉, maar dan mis je idd nog die uitleg.

Alle badges die een subforum als titel hebben, verdien je na een x aantal reacties in dat subforum.

Vliegende start spreekt denk ik voor zich. Dat is bij je eerste topic dacht ik. (Of eerste reactie 🤔 )

Bezige Bij ontvang je bij x aantal reacties geplaatst (je totaal).

Open Boek vgm bij x aantal topics.

Helpende Hand weer bij x aantal reacties, maar dan wel hoger dan de bezige bij.

Gouden Gids verdien je volgens mij bij 1000 reacties.

En tot slot nog de Zeldzame Diamant die je bij 5000 reacties verdient.

De x kan ik niet voor je invullen, vrees ik. Verder weet ik dit ook niet 100% zeker.

Gr. Pin
Hey Pin!

De Vliegende Start Badge krijg je inderdaad wanneer je je eerste reactie op het forum hebt geplaatst.

Weet je dat van de Bezige Bij Helpende Hand en Open Boek zeker? Daar staat het namelijk niet bij, terwijl ik dat bij je Diamanten Ring wel heb gezien.

Groetjes, Anoniempje
Hey Anoniem06,

Nee, dat weet ik niet zeker. Het klinkt alleen wel logisch. Een bezige bij is bezig met reacties plaatsen? Een helpende hand helpt anderen, dus ook reacties. En een open boek toont z'n gevoelens enzo, dus topics?

Gr. Pin
hii,

wat Pin zegt klopt.
wat ik ook had uitgevonden dat wanneer je rechts onder de recente badges, op toon alle badges klikt, je een lijst krijgt met alle laatst behaalde badges. al ga je dan over een badge, krijg je een kleine uitleg hoe die is verdiend
hai,

even wat random vragen die me intresse hadden:

hoeveel leestekens kan je maximaal in je handtekening doen?

is het verboden om sites in je handtekening te doen?

vanaf wanneer is iets chokerend(hoe je het schrijft idk)?

ik hoorde dat na 1 jaar je waarschuwingen komen te vervallen, is dat dan per 1 januari?

is het toegestaan jezelf klavertjes vier te geven?

soms wanneer ik iemand rapporteer, zoals net, dan klik ik op "meld" maar dan loopt me scherm vast totdat ik de site afsluit. is de betreffende persoon dan wel gerapporteerd?

is het mogelijk dat je met behulp van vrijwiliggers van de Kindertelefoon contact opneemt met GGZ of dergelijke? dat zij je zegmaar helpen die stap te zetten?
Op sommige vragen heb ik antwoord:

is het verboden om sites in je handtekening te doen?Zo lang de site niet tegen de forumregels is (omdat het bv choquerende informatie bevat of reclame is voor een product o.i.d.), is dat prima lijkt me.

vanaf wanneer is iets chokerend(hoe je het schrijft idk)?Dat is een grijs gebied en subjectief. Uiteindelijk hangt dit af van de interpretatie van de moderatoren. Ik heb een keer in een mailtje uitleg ontvangen dat die moderator de volgende vuistregel hanteerde: Informatie geven is oké, als dit maar niet al te expliciet wordt. (Dit was in een context van zelfbeschadiging en het reinigen van wonden, maar ik denk dat het voor meerdere onderwerpen toepasbaar is.)

Informatie geven is oké, als dit maar niet al te expliciet wordt. Een jaar nadat je de overtreding bent begaan. En het is meer dan als je er nu 2 hebt en je zou je 3e krijgen, dan kijken ze hoe lang geleden de 1e is gemaakt. Als dat langer dan een jaar geleden is, ontvang je je 2e waarschuwing ipv je 3e waarschuwing. Voor jezelf zou je kunnen nagaan wanneer je je 1e waarschuwing hebt gekregen door je mail te checken (als je dat hebt bewaard). Dan zou je hem technisch gezien er al af kunnen trekken voor jezelf.

is het toegestaan jezelf klavertjes vier te geven?Het kan, dus ja. Het is aan jou om te bepalen of je dat oké vindt. Het doel van klavertjes, zijn om anderen o.a. te laten zien dat je ze steunt en sterkte toewenst. Als je dat voor jezelf hebt, kun je op zich een klavertje geven. Ik vind het persoonlijk een beetje raar om te doen.

soms wanneer ik iemand rapporteer, zoals net, dan klik ik op "meld" maar dan loopt me scherm vast totdat ik de site afsluit. is de betreffende persoon dan wel gerapporteerd?Dat heb ik ook gehad! Dat het scherm vastloopt en het meldknopje oranje wordt en de tekst eruit verdwijnt? Is bij mij inmiddels wel opgelost dacht ik.

Op je eerste en laatste vraag heb ik geen antwoord.

Gr. Pin
Badge +2
Hoi,

Wat een goede vragen allemaal.
Ik zie dat er al een paar goed zijn beantwoord.
Op de eerste vraag zou ik ook geen antwoord hebben en het lijkt me dat je er best wat in kan stoppen als ik zo kijk naar andere handtekeningen.
Bij het geven van websites moet je altijd letten of het wel binnen de forumregels blijft.
Wanneer er dingen choquerend zijn is inderdaad heel subjectief, we willen zorgen dat het niet te expliciet wordt uitgelegd zodat het als een trigger kan worden gezien, daarnaast kijken we of de details nodig zijn voor de vraag van de topicstarter.
De waarschuwingen worden inderdaad zoals hierboven afgehandeld als er een lange tijd tussen zit.

Ik zal je probleem met het rapporteren doorgeven zodat er even naar gekeken kan worden, maar volgens mij komt het wel goed binnen.

Wij bij de Kindertelefoon proberen jou altijd te helpen om de eerste stap te zetten als jij dit zelf ook wilt. Wij kunnen helaas nog niet samen bellen naar alle organisaties maar wij kunnen het er wel over hebben en er mogelijk wel bij zijn als jij op de chat zit.
Wel kunnen wij een driegesprek starten om te bellen naar Veilig Thuis.

Hopelijk heb je zo wat antwoorden op je vragen anders horen wij het natuurlijk graag!

Groeten,

Sjoerd van de Kindertelefoon
hey,

nu is dit misschien een rare vraag, maar ik heb redelijk veel informatie van mezelf hierop gegeven waardoor je al kan vinden wie ik ongeveer ben(als je me in het echt kent...) denk aan geloof, stage startdatum, gedachtes etc...

nu ben ik niet bang dat iemand het nu zal vinden maar wel als ik meer informatie ga geven. en dat met betrekking tot vriendschappen waarbij ik hulp nodig heb maar dat heel duidelijk dan een beeld van mij geeft.

mijn vraag is of je een 2de account mag maken voor je anonimiteit te verbergen maar nogsteeds wel je vragen kan stellen

Reageer