Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18
Sticky

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het forum?Toon eerste bericht

302 reacties

Reputatie 1
Badge +2

@Spookyzx: het klopt wat gezegd is over dat nummer. Dat is idd een uniek nummer dat een account krijgt. Het klopt dat dit meer nummers zijn dan de actieve gebruikers. Er zijn namelijk in de loop van de jaren ook accounts verwijderd. Wanneer gebruikers 19 jaar zijn worden bijvoorbeeld accounts verwijderd.

En dan nog een reactie op jullie vragen over het bannen van gebruikers:

In de forumregels staat het volgende:

Bij een lichte overtreding krijg je een eerste waarschuwing. Bij een tweede lichte overtreding krijg je een tweede waarschuwing. Bij een derde waarschuwing binnen een jaar of bij een zware overtreding wordt je account geblokkeerd. Je kan dan niet meer inloggen op het forum. Waarschuwingen ontvang je altijd per mail. 
De moderators (beheerders) van De Kindertelefoon beoordelen of een overtreding een lichte of zware overtreding is.

Wanneer gebruikers het hier niet mee eens zijn, kunnen zij hierover een bericht sturen landelijkbureau@kindertelefoon.nl.

Joey2500 heeft een reactie van ons gekregen via de mail.

Groetjes,

Carolien (Community Manager)

Reputatie 1
Badge +2

@blue, @ronald2001, @Dr8gon99 en alle andere gebruikers,

In de kerstvakantie hebben jullie aan De Kindertelefoon 2 vragen gesteld waarvan ik heb gezegd dat ik er in januari op terug zou komen. Het gaat om de volgende vragen:

  1. Vragenlijsten op een andere plaats op het forum
  2. Zouden jullie een keer na willen denken hoe we toch in contact met elkaar kunnen blijven na dat we 19 zijn geworden?

We hebben dit binnen de organisatie met elkaar besproken en ik geef jullie hierbij de uitkomsten hiervan.

  1. Rond het gebruik van vragenlijsten zijn er verschillende behoeftes. We horen berichten dat gebruikers ze irritant vinden en ze niet willen zien. Of er wordt gevraagd of ze op één plek op het forum kunnen komen. Aan de andere kant zien wij dat veel gebruikers de vragenlijsten plaatsen en dat er veel reacties op komen. Wij zijn dan ook tot de conclusie gekomen dat er veel jongeren zijn die antwoorden willen ophalen via een vragenlijst. Dit past het beste in een topic in het thema waar het over gaat. We snappen ook dat niet alle gebruikers hierop zitten te wachten, maar wanneer je geen behoefte hebt om er 1 in te vullen of te lezen, dan hoef je het topic ook niet te openen. We hebben dan ook besloten om de vragenlijst te blijven toestaan en niet op één centrale plaats op het forum te zetten.
  2. We snappen echt heel goed de behoefte van gebruikers die vaak op het forum actief zijn om in te contact te blijven met andere gebruikers waarmee ze goed contact hebben op het forum. Toch kunnen wij als De Kindertelefoon geen uitzonderingen maken in het uitwisselen van gegevens. De Kindertelefoon staat echt voor anonimiteit en veiligheid van onze doelgroep. Op het moment dat wij toch voor uitwisseling zorgen, betekent dit dat we deze beide punten niet meer kunnen waarborgen.

We hopen hiermee duidelijk antwoord te hebben gegeven op jullie vragen, al is het misschien niet het antwoord dat je had willen horen.

Groetjes,

Carolien (Community Manager)

Reputatie 4
Badge +4

@Carolien_ 

enorm bedankt voor de update ik wil alleen nog wat kwijt,

 

de vragenlijsten op zichzelf kan ik mee leven, maar het is meer dat deze bij de "actieve topics” komen te staan waardoor andere, in mijn ogen, belangrijke topics minder makkelijk gezien worden

 

nu had ik ergens al verwacht dat gegevens uitwisselen niet echt zou gaan lukken en dat is jammer, nu vroeg ik me alleen af; is het wel mogelijk als er toestemming is van beide kanten/personen, en dit bijv samen met de KT in een mail word geregeld en evt iets als een Id bewijs moet opsturen?

Reputatie 6

hey 

 

Ronald2001 wat een goed idee!!! 

het kan zijn dat bvb een volwassen man de id gebruikt van zijn kind..

dus dan zou er zo als op insta zijn dat je een selfie of zo moet maken met bvb een briefje daar een cijver op of zo om te bewijzen dat jij jij bent. 

maar ik vind jou idee super! 

 

 

carolien, 

ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen maar in iedergeval. bedankt…

 

groetjes blue 

Reputatie 1
Badge +1

Hoi @Blue & @ronald2001,

Ik speel de vraag over het in contact komen met elkaar met behulp van De Kindertelefoon en daarbij gebruiken van je ID-kaart weer door.
Jullie zullen daarover hier in dit topic weer antwoord op krijgen verwacht ik!

Groetjes,
Griselle
De Kindertelefoon

Reputatie 6
Badge +16

Hallo Blue :)

Niet iedereen heeft Insta dus dat is dan ook wel een probleem,  ik denk dat je misschien accounts moet nachecken om te kijken of ze echt 18- zijn en ik denk niet dat een ouder iemand op een anoniem jongerenforum gaat zitten om eerlijk te zijn dus ik denk dat een ID-kaart alleen al voldoende is. Je kunt ook verplicht 1000+ reacties stellen met ID-kaart laten zien zodat mensen niet dit forum gaan joinen puur om contact te zoeken met anderen. 

-Dr8gon99

Reputatie 6

hey Dragon

 

ik bedoelde het anders haha

 

ik bedoelde dat insta die foto verplichting heeft als ze je account niet vertrouwen. dat heb ik 2x gehad 😂. niet dat je je insta moet geven. 

 

groetjes blue 

Reputatie 5
Badge +13

Hoi @Xx.anoniem.xX ,

Wanneer je oude account verwijderd is, kan je hier niet een nieuw account mee aanmaken.


Groetjes,
Griselle
De Kindertelefoon

 

Iemand die vrijwillig zijn of haar account laat verwijderen kan volgens de Kindertelefoon op een later moment weer een nieuw account aanmaken. 

Tenminste volgens Renske H van de Kindertelefoon, zie https://forum.kindertelefoon.nl/emotionele-problemen-en-gevoelens-29/het-gaat-weer-niet-goed-45334#post339805

Ik zou het vreemd vinden dat je hiervoor dan een ander mailadres zou moeten gebruiken. Dus, vraag ik me af of dat ook echt zo is of niet. Waarom zou je een nieuw mailadres moeten hebben als je eerder vrijwillig je account hebt opgezegd.

Volgens mij moet Kindertelefoon volgens de wet op de privacy, alle gegevens verwijderen van het oude account. Dus, dan verdwijnt ook die informatie over het mailadres etc.

 

Bijkomend gevolg van die wet is ook dat we van die rare topics krijgen, waarbij de helft van de mensen ‘anonymous’ heet na verwijderen van hun accounts. En om het zelfs nog iets erger te maken, krijgt iedereen die bij een topic, waarvan de TS zijn account ook is verwijderd, ook nog eens de titel ‘AUTEUR’ er gratis bij, wat de leesbaarheid van een topic er ook niet beter op maakt. Maar dit terzijde.

 

De vraag is dus, MOET je een ANDER mailadres gebruiken, als je na vrijwillige verwijdering van je account een nieuw account wilt aan maken??

 

Ik lees jullie reactie wel.

 

Alvast bedankt.

 

Groetjes,

M&M's

 

EDIT 20.47 uur

 

ik vind het niet per sé erg  dat mijn vraag verplaatst is naar een ander topic, alleen is het wel jammer dat het nu uit de context is verdwenen en we niet meer kunnen nalezen waar Griselle op gereageerd heeft. Btw, dankjewel voor de uitleg per mail.

Reputatie 6
Badge +16

Ah, ik dacht het verkeerd.

-Dr8gon99

Reputatie 4
Badge +4

@Dr8gon99 

ja het liefst niet met die 1000 reacties aangezien ik dan me oude account terug wil haha

 

Reputatie 1
Badge +1

Hoi @M en Ms,

Iemand die vrijwillig zijn eigen account laat verwijderen kan inderdaad op een later moment weer een nieuw account aanmaken met hetzelfde e-mailadres.
Je hoeft dus niet een ander e-mailadres te gebruiken.

Met betrekking tot de privacy wet: de informatie verdwijnt inderdaad op het moment dat het account verwijderd wordt; lees ook de forumregels hierover waar het staat uitgelegd onder het kopje “Verwijderen account”.

Groetjes,
Griselle
De Kindertelefoon

Reputatie 5
Badge +13

Hoi @M en Ms,

Iemand die vrijwillig zijn eigen account laat verwijderen kan inderdaad op een later moment weer een nieuw account aanmaken met hetzelfde e-mailadres.
Je hoeft dus niet een ander e-mailadres te gebruiken.

Groetjes,
Griselle
De Kindertelefoon

 Dankjewel voor deze info.

Je gaat me vast heel vervelend vinden, maar ik heb hier toch nog een vraagje over en dat is deze:

heb je deze nieuwe en juiste info ook bv. per mail gedeeld met de forumgebruiker, die op basis van de onjuiste info een beslissing heeft genomen, over wat te doen met het bestaande account? Ik kan me op basis van de correspondentie op het forum voorstellen dat die forumgebruiker anders wellicht een andere beslissing genomen zou hebben.

Btw ik noem hier expres niet de naam van die forumgebruiker, maar je weet vast wel over welke ik het heb.

 

Alvast bedankt weer.

 

Groetjes,

M&M's

 

Reputatie 1
Badge +1

Hoi @M en Ms ,

De informatie is ook per mail doorgegeven aan de gebruiker, zoals we dit altijd doen met betrekking tot dit soort individuele zaken.

Groetjes,
Griselle
De Kindertelefoon
 

Reputatie 5
Badge +13

@Griselle,

Ok TOP. Ik wilde wel eerder reageren, maar m’n computer was gecrasht. Ik tag je dus maar even, zodat je dit berichtje nog kan lezen, want misschien zit hier morgen iemand anders van de Kindertelefoon en dan heb ik je niet rechtstreeks kunnen bedanken :slight_smile:

Al die vragen kwamen gewoon uit nieuwsgierigheid en ook een beetje uit verwarring over hoe het nu precies allemaal zit. Ik was dus gewoon benieuwd hoe dat allemaal gaat achter de schermen. Netjes dat jullie dan ook nog een mailtje sturen in zo’n geval. Ik zag ook dat je jouw reactie bij dat andere topic, waar deze discussie over begon, hebt aangepast en de onvolkomenheden eruit hebt gehaald. Zo is alles duidelijk. Volgens mij zijn we er helemaal uit.

Dan ga ik je alleen nog bedanken voor alles uit te leggen en aan te passen.

 

Groetjes :wink:,

M&M’s

Reputatie 5
Badge +13

@Dr8gon99

ja het liefst niet met die 1000 reacties aangezien ik dan me oude account terug wil haha

 

Dan doneer ik jou de ontbrekende reacties wel (en houd ik er zelf toch nog genoeg over), zodat je er tenminste 1000 hebt als het zo ver is. Of je moet zelf 800+ reacties gaan spammen, maar zo ben jij niet echt, denk ik :slight_smile:

 

Groetjes,

M&M's

Reputatie 1
Badge +2

@ronald2001 en @Blue 

We waarderen jullie creativiteit in het bedenken van mogelijkheden! Toch moet ik ook weer hier op antwoorden dat dit niet mogelijk is. De vraag van jullie valt niet binnen de doelstellingen van De Kindertelefoon. Daarnaast hebben we ook niet voldoende capaciteit om dit goed uit te voeren. 

Groetjes,

Carolien (Community Manager)

Badge +1

Ik heb een vraagje, je hebt veel vragenlijsten. Ik vul die vaak in want dat is leuk, maar hoe kopieer ik de vragenlijst om de antwoorden erachter te zetten

Groetjes van Ikbencool4

Reputatie 6

hey ikbencool4

 

als je een woord lang indrukt dan selecteert hij het woord maar als je hem dan nog ingedrukt houd en je sleept het naar beneden dan kan je kijken wat je allemaal wil selecteren. 

maar als je op apple apratuur zit kan ik het je niet uit leggen. 

 

groetjes blue

Badge +1

Hey blue

Ik heb het geprobeerd maar als ik dan een reactie plaats kan ik niet op klembord tikken

Ik snap er helemaal niks van😂

Reputatie 6

hey 

 

als je nou je vinger lang in gedrukt houd op het witte tekst vak dan heb je de keuze uit plakken. en dan heb je het geplakt... 

 

groetjes blue

Badge +1

Hey

Het lukt, bedankt

 

Groetjes ikbencool4

Badge

ik heb nog wel een vraagje waarom kan je jou topic na een tijdje niet meer aanpassen ?

Reputatie 6

Hey,

Ik denk dat dat niet kan, omdat je je topic dan praktisch weg kan halen. Dat komt eigenlijk op hetzelfde neer als je topic verwijderen. Dit is iets wat niet kan op het forum, omdat posts nog nuttig kunnen zijn voor anderen die in dezelfde situatie zitten.

Ik denk dat ze het wel hebben toegestaan om het tijdelijk aan te passen, zodat je, mocht je die aantreffen, typfoutjes enzo nog kan aanpassen. Na een tijdje vervalt de functie dan.

Echter weet ik niet of ik het bij het juiste eind heb. Ik werk immers niet bij de Kindertelefoon.

Gr. Pin

Reputatie 6
Badge +16

Hallo iedereen :)

Ik maakte net een topic en er staat '’Post submitted, the moderators will look at it'’ (ik weet niet meer precies wat er stond) terwijl ik eerst wel gewoon topics kon maken, is dat een nieuwe update?

-Dr8gon99

Reputatie 1
Badge +2

@Dr8gon99 goed dat je het meldt! Deze melding is idd niet de bedoeling. We hebben het doorgegeven en als het goed is, is het snel opgelost.

Groetjes,

Carolien

Reageer