Vraag

Wat kan ik nou doen???

  • 5 August 2021
  • 2 reacties
  • 76 Bekeken

Hallo, k wil graag wat kwijt dat nu best wel een tijdje bezig is. Ik ga al snel naar de punt dus het kan een beetje een rommel van alles zijn.

 

Dus ik ben tot nu toe 14 en over een paar weken 15. Ik heb mijn eerste ongesteldheid nog ni gehad waar mijn ouders niet blij mij zijn.Want hun "vrienden" hun kinderen die 12/11 of jonger zijn al hun ongesteldheid hebben. In mijn geloof vieren we het nadat een meisje haar ongesteld heid heeft gehad.dus iedereen in je familie/vrienden weten dat je ongesteld bent dan. Mijn ouders hebben mij vertelt dat het slecht is om mijn ongesteldheid zo laat te krijgen.Ik heb ze vertelt dat het verschillend is voor mensen en dat ik hem gwn wat later zou hebben. Een paar maanden geleden had ik vaak krampen en ik kon daardoor niet zo vaak naar school dus we zijn naar de huisarts geweest maar zij zelf zei dat het wel mijn ongesteld er te maken zou hebben.Maar zo bleef het voor maanden ,dus we zijn nog eens langs geweest en we werden naar het ziekenhuis gestuurd om een scan te maken en der was niks mis met mijn baarmoeder.De huis art zelf heeft gezegd dat ik gewoon wat langer moet wachten.Maar mijn ouders zijn super ongeduldig.Ik snap hun gwn echt niet .Ze doen dit al sinds ik 13 werd.Toen ik net 14 was begonnen ze mijn luiheid de fout te geven.Want ze zeggen dat ik meer moet bewegen en dat ik dan mijn ongesteldheid zou krijgen wat ik totaal idiotisch vind. Ze noemen mij ook wel vaak dik en lui maar ik negeer ze altijd.Later hebben ze me vertelt dat ik mijn kamer niet meer in mag en alleen in mijn kamer mag voor het slapen gaan.En dat ik Oefeningen moet doen  en moet gaan joggen elke dag. Ze forceren mij ook vaak om dingen in de tuin te doen wat echt Zware werk is. Ze denken als ik veel beweeg en dingen doe dat ik mijn ongesteldheid zou krijgen wat ik totaal niet begrijp.Ik heb hun vertelt dat ik gwn wat later ben en dat ze gwn moeten wachten maar nee ze schreeuwen tegen mij over waarom ik steeds mijn eerste ongesteldheid niet gehad heb.Maar wat kan ik er nou aan doen.Maar mijn moeder is het ergste elke ochtend komt ze met die rare recepten van "Ja als je dit elke dag drinkt krijg jij je ongesteldheid sneller" Like wtf denk dat je aan het doen bent.Ik heb haar verteld hoe dom dit is.En ze werd boos en zij dat ze het juist voor mij doet. Het is nu vakantie maar ik word elke dag om 7 uur wakker gemaakt om te sporten en etc.En als ik eerlijk moet zijn krijg ik ook niet echt veel eten van hun.Ik krijg in de ochten 1 stuk brood in de middag een banaan of een Apple en als avond eten krijg ik yoghurt (Die kleine bakjes yoghurt die koopt voor kinderen van 6) Soms heb ik wel wat geluk als ze gaan werken maar ja dat is maar 1 dag per week.Ik kan hier zelf ook niet veel aan doen.

En ja nu over de vrienden.Mijn moeder kwebbel altijd over mij en zegt over hoe ik nooit naar haar luister en de enige ding dat ik doe is blijven in mijn bed en eten.Wat nu totaal niet gebeurd omdat ik ben verplicht niet in mijn kamer te komen voor 9 uur s'nachts . En dan die vrienden denken nu dat mijn moeder zielig is :/

Zelfs mijn ouders familie die in een Aziatische land wonen vertelden mijn ouders om mij gwn te slaan. Wanneer ik dat hoorden triggered het me zo erg.Ze hebben me geprobeerd te slaan maar het deed niet pijn ofzo. Tot slot ik heb geen vrijheid meer.ben forceerde mijn hele vakantie te sporten en weinig te eten.En naar  het gezeur luisteren van "Wanneer krijg je nou je eerste ongesteldheid???"

Wat mij het meeste frustreerde was dat hun zo genaamde en vrienden en grootouders mij zien als een slecht kind die ze nu haten :/

 

Ik kan niet veel doen dan wachten ,Door dit heb ik vaak niet kunnen slapen

 

Srry btw voor de grammatica fouten ik typte heel snel waardoor ik niet op de grammatica lette


2 reacties

Heyy

 

Hmm dat is wel lastig.. Je kan inderdaad niet weten wanneer je ongesteld wordt en dat is bij de een wat eerder dan bij de ander. Ik wil je daarom ook vertellen dat deze situatie waar je nu in zit echt niet jouw schuld is. Jij kan er niks aan doen en het is niet oké wat er nu allemaal gebeurt.. Wat je ouders nu doen valt simpel gezegd gewoon onder kindermishandeling namelijk.

 

  • Lichamelijke mishandeling

    Van lichamelijke mishandeling is bijvoorbeeld sprake als een volwassene regelmatig een kind slaat.
  • Lichamelijke verwaarlozing

    Hiervan is sprake als het kind krijgt niet de zorg en verzorging krijgt die het nodig heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kind wat geen eten krijgt, of nergens kan slapen.
  • Emotionele of geestelijke verwaarlozing

    Ook een doorlopend tekort aan positieve aandacht voor het kind is een vorm van kindermishandeling. Ieder kind heeft namelijk recht op liefde, warmte, geborgenheid van ouders of verzorgers. Onder emotionele of geestelijke verwaarlozing vallen ook kinderen die getuige zijn van geweld tussen ouders of verzorgers.

Bron : https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kindermishandeling/wat-kindermishandeling-is

 

Als je je onveilig voelt thuis kan je altijd contact opnemen met veiligthuis. Ook kan je iedere dag tussen 11:00 en 21:00 bellen of chatten met de kindertelefoon. Misschien hebben de mensen daar nog een aantal tips voor je voor wat je nu het best kan doen.

Telefoonnummer veiligthuis : 0800-2000

Telefoonnummer kindertelefoon : 0800-0432

 

Misschien kan je nog een keer naar de huisarts gaan? Niet voor de ongesteldheid, maar om te praten over wat er bij je thuis gebeurd. De huisarts heeft beroepsgeheim en zal niks aan andere vertellen zonder jouw toestemming. Ik denk dat de huisarts je ook nog wel verder kan helpen en steunen om deze situatie te verbeteren.

 

Heel veel sterkte <3

 

Groetjes,

NaamNietBekend

Wat een vreselijke manier van zaken! Iedereen zijn ding, maar dit soort gebruiken en ideologieën zouden verboden moeten worden. Dit is min of meer mishandeling; zowel fysiek als mentaal.

Ik raad je aan om met de Kindertelefoon te bellen of te chatten. Een andere organisatie die je misschien kan helpen is Veilig Thuis; zij zijn gespecialiseerd in lastige thuissituaties zoals deze. Hieronder de contactgegevens:

Tel. Kindertelefoon: 0800-0432 (Elke dag, 11:00 - 21:00)

Chatten met de Kindertelefoon (Elke dag, 11:00 - 21:00)

Tel. Veilig Thuis: 0800-2000 (24/7 24 uur per dag, elke dag)

Chatten met Veilig Thuis (Elke dag, 09:00 - 17:00)

Heel veel succes en sterkte!

Reageer