Vraag

Te zwaar gewicht?

  • 23 July 2021
  • 5 reacties
  • 94 Bekeken

Badge

Hoi

Ik ben jongen 15 jaar en ben beetje onzeker over me gewicht, ik had al een keer op een paar sites gekeken om te bmi uit te rekenen, ze zegge bijna allemaal dat het net op het randje zit gezond gewicht/overgewicht, mijn familie zegd dat het ook komt door veel spieren maar ik heb alsnog wat vet,  mijn vraag is of het nou gezond is ofnie, en hoe kan je makkelijk afvallen als het nodig is? Alvast bedankt 


5 reacties

Reputatie 7
Badge +10

Heyy

 

Onzekerheid is op zich helemaal niet gek! Heel veel jongeren zijn onzeker over zich zelf en over hun gewicht. Je bent enorm aan het veranderen door de pubertijd en alle hormonen die er vrij komen in je lichaam.

 

Je hebt in dit topic niet je exacte lengte / gewicht genoemd en dat maakt het voor ons wel een beetje lastig om je BMI precies te weten. Misschien wil je je lengte & gewicht nog aan ons vertellen? (hoeft natuurlijk niet als je dat niet wilt🙂).

 

Ik denk persoonlijk niet dat je je super druk hoeft te maken. Je bent 15 en bent nog enorm aan het veranderen. Dat je op het randje van normaal gewicht en overwicht zit en nu een beetje overgewicht hebt is denk ik echt geen ramp. Waarschijnlijk zal je nog wel wat groeien en zal je gewicht wel weer op een normaal pijl (BMI) komen!

 

En voor een goede site om je BMI te berekenen kan je deze site gebruiken > https://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter

 

Groetjes van mij!

Badge

Ik ben 180 cm en 80 kg :) 

Reputatie 7
Badge +10

Heyy

 

Ik ben 180 cm en 80 kg :) 

Ah oke! Dan is je BMI 24.7 en dat is inderdaad een beetje aan de hoge kant voor je leeftijd, maar als je bij je leeftijd 18 invult ipv 15 zal je zien dat je BMI wel goed is (zie foto's). Ik denk daarom ook dat je je niet super druk hoeft te maken omdat je waarschijnlijk nog zal veranderen.

Dit is jouw BMI
Dit is het BMI van een 18 jarige met jouw lengte & gewicht.
​​​​​​

Bron > https://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter?gclid=Cj0KCQjw0K-HBhDDARIsAFJ6UGjx2AQHbwZ2FxoJrgR73On75_cYip65a2I7LSxRdnYq65cfuLBmAzsaAumgEALw_wcB

 

Als je echt niet tevreden bent / als je je ongelukkig voelt met je gewicht en als je wat wilt afvallen kan je op de basis dingen letten door bijvoorbeeld iedere dag even een stuk te wandelen, door een keer (of meerdere keren) in de week te sporten en door goed op je eten te letten! Let er wel op dat je niet over je grenzen heen gaat. Je zou hierbij hulp kunnen vragen van je ouders of van een expert op dit gebied.

 

Verder heb je misschien nog iets aan deze link van de site WikiHow waar een aantal tips staan over afvallen op een goede en gezonde manier > https://nl.wikihow.com/Afvallen

 

Groetjes van mij!

Badge

Oké dankjewel voor je hulp :) 

Reputatie 7
Badge +12

Zoals NaamNietBekend al zei, hoef je je niet al te veel zorgen te maken.

Overigens wil ik wel nog even toevoegen dat BMI ook niet heilig is; d.w.z. dat lichaamsbouw ook van belang is. Spieren tellen nu eenmaal ook mee met je gewicht dus het verschilt wel een beetje of je 80 kg weegt met veel vet of juist met veel spieren. Afijn, dat kan je alleen zelf of met een specialist bepalen (als je dat wil). Succes!

Reageer