Vraag

te dik

  • 17 juni 2020
  • 6 reacties
  • 98 Bekeken

Badge +3

Hye

 

ik ben 12 jaar 1.50 m lang en 40.1 kg ik ben echt dik ik heb echt dikke benen, een vriendin van mij is ook twaalf 1.39 ongeveer en weegt maar 28kg ik wil gwn afvallen ik ben echt dik🥺 Wat kan ik doen?


6 reacties

Reputatie 2
Badge +1

Hee

ik heb even je BMi uitgerekend en deze is 17,8 dat betekent dat je gewicht goed bij je lengte en leeftijd past :)

als je alsnog ontevreden bent over hoe je eruit ziet en over je gewicht zou je misschien wat meer kunnen gaan sporten en gezonder gaan eten. Ook zou je misschien naar de huisarts of een diëtiste kunnen gaan.

maar ik denk dat je je niet zo druk moet maken, je bent goed zoals je bent! En ook is het niet echt logisch om jezelf met je vriendin te vergelijken aangezien zij een stuk kleiner is.

succes

 

joeee👋

Reputatie 7
Badge +12

Hey, ik ben het eens met de reactie van @Sick-wurm .

Je kan je inderdaad niet vergelijken met je vriendin, en je hebt een prima gewicht voor je leeftijd.

Als je wil afvallen zou ik zoals @Sick-wurm al zei doen . Gewoon naar iemand gaan die er gespecialiseerd in is, dus arts of diëtiste.  

Wat je kan doen is je calorien tellen en kijk wat elke dag aan colorien binnen mag krijgen. Maar ga niet crashdieten,  dat werkt niet. Ik kan als tip nog geven dat je veel water moet drinken. Maar je bent nog in de groei ,dus ik zou het even zo laten.  

En over je dikke benen, dat is echt niet zo erg , dat hebben zoveel mensen.

Je bent mooi zoals je bent.

Groetjes gebruiker c 

Reputatie 1
Badge +1

Hye

 

ik ben 12 jaar 1.50 m lang en 40.1 kg ik ben echt dik ik heb echt dikke benen, een vriendin van mij is ook twaalf 1.39 ongeveer en weegt maar 28kg ik wil gwn afvallen ik ben echt dik🥺 Wat kan ik doen?

Hey ik vinf nr gewicht opzich normaal, maar je kan wel naar iemand gaan. Let op je komt of zit al net in de puberteit waarneer je gaat groeien gaat dat buikie meestal krimpen dus maak jr daar maar niet zkveel zorgen over,. Wil je echt afvallen kijk dan hierboven hun hebben al een aantal tips pd gegeven 

Reputatie 2
Badge +1

Hoihoi,

Je vriendin is ook 11 cm kleiner, dus dan is het normaal dat jij iets zwaarder bent. Ik zou je echt helemaal geen zorgen maken, want zoals @Jongen104  al zei, je gaat nog wel groeien, en als je dan niet veel te veel gaat eten komt het allemaal goed.

Groetjes

Reputatie 6
Badge +5

Je hebt een prima gewicht, echt waar, je bent eerder te licht dan te zwaar. Jouw vriendinnetje heeft een BMI van 14,5. Dat betekent dat ze ondergewicht heeft. Daar moet je jezelf dus zeker niet mee vergelijken, ondergewicht is erg slecht voor je.

Het kan natuurlijk wel zijn dat je wat vetmassa wilt omzetten in spiermassa. Dit doe je door veel te sporten en eventueel een speciaal dieet te volgen (een dieet betekent niet per se minder eten of gezonder eten. (dat heb je namelijk helemaal niet nodig, je hebt een mooi gewicht.) Een dieet is gewoon een speciale eetgewoonte, bijvoorbeeld een programma met specifieke voedingsstoffen die je helpen bij het trainen en onderhouden van spieren.)

Sporten is sws nooit verkeerd. Suc6 ermee:kissing_heart:

Badge

Hey,

Ik snap je onzekerheid. Maar je gewicht in verhouding is perfect. Je zou nog meer mogen wegen eigenlijk.  Iedereen heeft zijn eigen min puntjes maar wat dikkere benen hebben is laten zien dat het oké is om niet zo van die modelbenen te hebben. Je zou je beter als een rolmodel moeten voelen :wink: . Om wat meer zelfvertrouwen te hebben zou je meer kunnen bewegen of wat gaan doen met vrienden die je beter laten voelen. Je moet in jezelf geloven en die kilo’s zijn de buiten kant vergeet ook niet dat de binnenkant meer belangrijk is. Alleen echte vrienden houden van je om zie je bent en de fake vrienden gaan alleen naar je uiterlijk kijken en die geven dus niet echt om jou. You’re perfect  xx 

Reageer