Vraag

selectief mutisme

  • 19 mei 2020
  • 3 reacties
  • 87 Bekeken

Badge

Hoii ik ben floor en ik heb selectief mutisme.

 Selectief mutisme is dat  een kind/jongere in sommige situaties niet 'kan' praten, terwijl hij of zij dat in andere situaties heel goed kan. Kinderen/jongeren met selectief mutisme praten thuis heel.

 

-Ik ben heel benieuwd of er misschien nog meer kinderen zijn met selectief mutisme ?

-heeft iemand misschien een idee hoe het bekender word? 

 


3 reacties

Reputatie 2
Badge +1

Hey,

Ik heb hier al vanaf m'n 4de mee te maken (nu bijna 15). Nergens bij horen, geen vrienden kunnen maken. Het werd zelfs zo erg dat ze begonnen te pesten de hele dag door. Ik denk dat veel mensen het ook niet zullen begrijpen omdat ze er zelf niet mee te maken hebben. Sommigen hebben er wel mee te maken maar begrijpen het niet, m'n ouders bijvoorbeeld. Ze blijven vragen waarom praat je niet gewoon?  Dat maakt het vooral erg moeilijk. En dat hebben misschien andere kinderen ook met deze diagnose. Ik heb er nu nog steeds best veel last van en ik ben zelfs opgenomen omdat het erg uit de hand liep.  Ik kreeg ook met depressie te maken en het kreeg het gevoel dat niemand mij meer mocht. Wat mij hielp is gewoon dingen te doen die ik leuk vindt. Ik heb hier veel geleerd en waarschijnlijk zou het praten me nu ook beter lukken (ik heb hier pas iets gezegd toen ik er 4 maanden was). Dus ja therapie helpt mij sowieso. (Geen cognitieve) maar gewoon dingen DOEN. Daar kom je uiteindelijk het verste mee. 

Groetjes schildpadje01

Badge

ik zit in een insta snap face book en whatsgroep met kinderen met selectief mutisme.  Iedereen steunt elkaar een beetje☺️ (Ik ben 15 en in de groepen zitten kinderen  van 12 tot 16 jaar ongeveer) De tekst is verwijderd omdat deze in strijd was met forumrege 7
xx floor

Reputatie 2
Badge +1

Onnodige quote verwijderd door De Kindertelefoon 

Je kan helaas geen info geven :(

Reageer