Vraag

piep in mijn oor

  • 22 November 2020
  • 6 reacties
  • 148 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Hallo, ik ben sinds een paar weken een piep in mijn oor en ik denk dat het tinnitus is, maar ik vroeg mij af hoeveel het voorkomt bij 14 of 15 jarige als een van jullie zo oud is kun je het misschien vertellen. Ik ben gewoon benieuwd en vraag het me af hoeveel mensen van die leeftijd het hebben.

 

Groetjes serp


6 reacties

hey

 

ik zag vanochtend je topic. maar toen had ik nog geen tijd. 

 

een piep/suis in je oor kan veel oor zaken. 

 

luister jij veel muziek? en ook hard? nouja zeggen andere dat het hard staat/dat zij ook mee kunnen genieten? want dat is de meest voorkomende oorzaak op jou leeftijd

en deze kan ook.

een oor of 1 of andere holte ontsteking. daar kan je namelijk ook van krijgen. (daarvoor moet je wel ff naar de huisarts)

 

groetjes blue 

 

 

een oor of 1 of andere holte ontsteking. daar kan je namelijk ook van krijgen. (daarvoor moet je wel ff naar de huisarts)

Onnodige quotes verwijderd door de Kindertelefoon

 

Maar hoe weet je dan dat ie onstoken is of moet ik dan zowiezo naar de huisarts om er achter te komen?

Groetjes serp

Oh en helemaal vergeten te zeggen, ik had echt bijna nooit last van een piep in me oor sinds ik over Tinitus hoorde, daarna kreeg ik ineens vaak een piep in me oor. Wat nu? Want ik ben al jarenlang erg snel paniekerig.

 

Groetjes serp.

hey

 

Maar hoe weet je dan dat ie onstoken is of moet ik dan zowiezo naar de huisarts om er achter te komen?

dan moet je naar de huisarts…

als ik jou was zou ik dat gewoon doen... 

 

ik ken mensen (en ik zelf) dat ze door niet behandelde ontstekingen een zachte zuis over hebben gehouden... 

dus ik zou het voor de zekerheid gewoon doen…

 

groetjes blue

 

Hey @Serpodin ,
Ik heb tinnitus en wat je het beste kan doen is een afspraak maken met je huisarts.
Die verwijst je door naar het ziekenhuis of een clinic die je oren gaan inspecteren met een minicamera (super vet om te zien).

Waar ze dan op letten is waar je het hoort dus in je hoofd of bij je oren, of de haartjes in je oren nog intact zijn en de luchtdoorstroom in je oor.

Er zijn meerdere redenen dat je Tinnitus kan krijgen oorontstekingen, stress en harde geluiden.

Als je de piep constant hoort dus ook overdag in bijv een drukke plek, kan het zijn dat je oorharen beschadigd zijn of een onsteking.

Als je het alleen in de avond hoort, of stille ruimtes kan het stress zijn of je gehoor is een klein beetje beschadigd.

Als de piep zo hard is dat het lastig is om mensen te verstaan kan je een gehoorapparaat krijgen, de meeste zijn zo klein dat ze letterlijk in je oor gaan dus soort van ontzichbaar.

 

Hopelijk heb ik je genoeg geïnformeerd!

Groetjes,

Mike

Hey Serpodin,

Zelf heb ik geen tinnitus, maar mijn beide ouders wel. Mijn moeder zei dit erover:  het kan zijn dat jij nu last hebt van een piep in je oor, omdat je aan één kant wat dover bent. Je hersenen krijgen dan minder signalen binnen en om toch signalen op te vangen en binnen te krijgen gaat je lichaam zelf een ruis of piep produceren. Het kan dus zijn dat dit bij jou ook het geval is. (Dit is maar één van de vele oorzaken van tinnitus, hiermee wil ik zeker niet zeggen dat dit bij jou zo is)

Je kunt het beste naar de huisarts of een hoorspecialist. Die kan dan met jou kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn en of je er nog iets aan kunt doen.

Groetjes,
Simply Me

Reageer