MRI-onderzoek

  • 25 February 2023
  • 2 reacties
  • 58 Bekeken

Badge

Hey ik ben Ehtnij (niet mijn echte naam, maar mijn forum-naam)

Ik heb een gen-afwijking (weet niet welke) en daarvoor moet ik ELK jaar een onderzoek in het ziekenhuis en ELKE 3 jaar een MRI-onderzoek. Ik heb in juli of juni weer een MRI-onderderzoek. Ik vind dit best wel spannend, omdat ik 1 uur en 20 minuten in die MRI moet liggen. Heeft iemand nog tips om het minder spannend te vinden?

 


2 reacties

Reputatie 7
Badge +19

je kan vragen of er iemand bij mag blijven, dat is wel fijn. Je kan ook altijd uitleggen dat je het spannend vindt en vragen om een kalmerend pilletje. Ennn soms krijg je muziek :)

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @Ehtnij ,

het klopt wat @jaivy  zegt.

Ik moest anderhalve week geleden ook in de MRI. Gelukkig duurde het bij mij maar een half uurtje, maar een broer van mij mocht erbij zijn, wat ik wel fijn vond. Het was mijn eerste keer in de MRI.

Het maakt wel veel herrie, maar dat weet je vast nog wel van de vorige keer, denk ik.

Ik mocht mijn eigen muziek luisteren, maar weet niet of dat altijd overal mag en kan. Mijn broer zat aan mijn voeteneind en ik kon hem zien en hij mij. 

Als je wilt mag je ook je knuffel meenemen als je dat fijn vindt. Tenminste ze hadden dat tegen mij gezegd van tevoren. Ik had een beertje wat altijd bij mama op bed stond meegenomen, dan was mama er toch een beetje bij voor mijn gevoel.

Ik had geen kalmeringsmiddeltje gevraagd, omdat het niet zo lang duurde hadden ze gezegd en die MRI waar ik in moest was niet helemaal zo'n tunnel, maar half open. Ze hadden dat apparaat voor het onderzoek laten zien en alles uitgelegd.

 

Voor wie nog niet weet hoe een MRI eruit ziet en hoe het werkt kun je de video bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=pXw6YGVzolE (niet bij alle MRI onderzoeken hoef je contrastmiddel, toevallig in dit filmpje wel, maar dat gaan ze vast allemaal uitleggen of anders mag je ook van alles vragen).

Deze video komt van de site van het Emma Kinderziekenhuis 

https://www.emmakids.nl/web/behandelingen-2.htm

en er staan daar meer filmpjes over allerlei behandelingen.

Op de site staat nog veel meer info voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het in een ziekenhuis allemaal gaat en is:

https://www.emmakids.nl/web/home.htm

Misschien heeft het ziekenhuis waar jij naartoe gaat ook wel van die dingen op hun site staan, maar hier heb je al een idee hoe het ongeveer gaat.

 

Ik hoop dat je iets hebt aan deze info.

 

Gr. MickeyMouse

 

 

 

Reageer