Skip to main content

Heyy,

Ik zie op het internet veel mensen met bijvoorbeeld een eetstoornis. Ze maken dan op tiktok een video of hun ervaring met foto’s erbij. Ze zijn altijd heel knap. Dus ik denk dan nu moet ik ook anorexia krijgen want daarna ben ik heel knap. Ik ben zoizo heel onzeker over mijn gewicht. Ik heb geen overgewicht maar ben ook niet de dunste. Ik ben 173 cm en weeg 59 kg. Dat is gewoon gezond gewicht maar ik voel me dik. Ik wil geen anorexia zeker niet. 

Een keer nadat mij zusje van 12 haar groeispurt had gehad was ze dun omdat ze natuurlijk veel vet had opgebruikt tijdens het groeien. Daarna maakte mijn ouders als een opmerking dat mijn zusje heel dun is door het groeien en dat je haar ribben kon zien. Bij mij kon je niet zo erg m’n ribben zien, en dat maakte me heel onzeker

Op het internet zie je ook veel meiden die nu de ‘that girl’ challenge doen. Ze hebben allemaal een hele platte buiken en eten super gezond. Elke keer als ik dan iets ongezonds op heb voel ik me slecht. Maar het lukt me dan niet op er mee te stoppen.

Dit gaat misschien raar klinken. Maar mijn ouders zijn allebei te zwaar voor hun lengte. En ik heb het altijd al als een goal gezien om later nooit het gewicht te krijgen wat zij hebben.

Mij goal is om van 59 kg naar 54 kg te gaan. Ik weet dat iedereen zegt dat kinderen niet moeten afvallen en dat je dunner word als je groeit, maar ik groei nog maar 3 cm. Dus dan kan het toch wel? Ik voel me ook altijd zo k*t als ik dan een maat groter moet kopen in een winkel. Ik heb maat 36 en dan zie je volwassen vrouwen die een shoplog doen en die dan maat 34 hebben. En dan denk ik, ik moet nog volwassen worden en heb al een maat groter dan deze volwassen vrouwen. Ik word later dik.

Dus heeft iemand tips om je gezonder te voelen, en af te vallen?

xxx,

Anoniem

 

Hey Aardbei,

Ik denk dat het vooral belangrijk is voor jou om een goede coach of specialist te zoeken die hier veel over weet. Ik denk dat het moeilijk is om iemand te vinden hiervoor, omdat je nog erg jong bent en vele jou zullen afwijzen, maar je moet gewoon zoeken totdat je iemand vindt die jou wel wil helpen. 

En je hoeft je echt niet zoveel zorgen te maken over een klein beetje eten. Dat is op korte termijn niet erg, zorg gewoon dat je het niet te vaak doet :)

Er is niks om onzeker over te zijn, je gewicht is goed en iedereen heeft een andere maat voor kleding enzo. 

Je moet niet alles op sociale media geloven, klinkt heel cliché maar het is waar. De foto’s en filmpjes op sociale media zijn altijd van de hoogste kwaliteit, ze zijn vaak ge-edit en ze spannen waarschijnlijk hun buikspieren. Je moet sociale media gebruiken als een motivatie bron, als sociale media je onzeker maakt raad ik je aan om er een tijdje mee te stoppen, dat is het echt waard, geloof me, ik heb het ook gedaan :)

In elk geval, je bent goed zoals je bent, het is niet erg om eens iets te eten en geloof niet alles op sociale media. 

Veel succes met afvallen!!

Groetjes, Sano07


Reageer