COVID-19 vaccin

  • 26 December 2020
  • 44 reacties
  • 923 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Hey,

Vanwege mijn werken/leren opleiding werk ik sinds kort als student in het ziekenhuis.
Zeker nu de datum van vaccineren steeds dichterbij komt, speelt de vraag heel erg of je je wel of niet laat vaccineren.

Omdat ik dus in het ziekenhuis werk, is het vaccin eerder beschikbaar, omdat ze eerst mensen van de zorg e.d. willen inenten. Ik vind het heel lastig om een keuze te maken voor wel of niet vaccineren.

Op de afdeling hebben we het er ook vaak over en de meningen zijn heel erg verdeeld. Iedereen heeft wel argumenten om zich wel of niet in te laten enten en er zijn ook nog heel veel onbeantwoorde vragen.

Vragen als: wat zijn de bijwerkingen van het vaccin; wat zijn de gevolgen als je je niet of juist wel laat inenten; kan je zelf kiezen welk merk vaccin je krijgt; werkt het ook tegen mutaties/veranderingen en nog wel meer vragen. 

Wat is jullie mening over het/een vaccin? Laten jullie je inenten? Vinden jullie dat het verplicht moet worden? Wat jullie zouden adviseren en ook jullie argumenten voor en/of tegen.

Denken jullie dat als er een vaccin is en je je laat inenten dat je bijvoorbeeld ook geen afstand meer hoeft te houden of geen mondkapje meer op? Dat we langzaam weer gaan toewerken naar minder besmettingen en minder beperkingen..

Ik ben benieuwd!

Groetjes,
Simply Me


44 reacties

Hee,

Ondertussen zijn de eerst vaccins gezet! Ik ben benieuwd naar de volgende stappen.

https://m.youtube.com/watch?v=zl9D_kyTzrA

In dit filmpje vertellen ze meer over het vaccin zelf, de ingrediënten en hoe dat werkt met het mRNA.

Diederik Gommers deed ook nog een interessante uitleg/oproep om je te laten vaccineren:

Wat doet het coronavaccin nu precies?
De nieuwe Covid-19 vaccins, ook wel mRNA-vaccins genoemd, bevatten een genetische code van een klein stukje van het virus (en dus niet van het hele virus). Als je die genetische code injecteert, dan maakt ons lichaam zélf een onderdeel van het virus aan, de spike-eiwitten. Hieruit kan onmogelijk een nieuw virus ontstaan, maar het lichaam gaat antistoffen maken tegen deze ‘vreemde’ eiwitten. En zo heb je dus afweer tegen het Covid-19 virus als dat je lichaam binnendringt.

Kan het coronavaccin je DNA aantasten? 
Volgens Gommers zijn er ook veel mensen die zich afvragen of het coronavaccin je DNA kan aantasten. Volgens hem is dit absoluut niet waar. “Het mRNA wordt snel door ons lichaam afgebroken nadat het is ingespoten en daarom is er een extra stof toegevoegd in het vaccin om dat proces te remmen. Maar is dit dan toch niet gevaarlijk? De cellen van ons lichaam worden voortdurend blootgesteld aan virussen die binnendringen, zoals ook bij een banale verkoudheid, en deze bestaan ook uit RNA. Voor het omzetten van RNA in DNA heb je een enzym nodig, reverse-transcriptase, en dat is aanwezig in enkele virussen zoals b.v. hepatitis-B of HIV. Dit enzym zit niet in het vaccin en is ook niet aanwezig in jouw cellen en dus kan het RNA niet zomaar worden omgezet. Hopelijk is dit duidelijk en ben je gerust gesteld.

Bron:https://www.margriet.nl/nieuws/diederik-gommers-wat-het-coronavaccin-doet/

Ik vroeg me af, stel jullie zouden mogen kiezen voor een bepaald merk vaccin? Welke zouden jullie dan nemen en met welke redenen om die te nemen en andere niet? Of zijn er ook mensen die geen voorkeur hebben? Het gaat me er niet om of je nou wel of niet mag kiezen welk merk, maar wat als dat wel zou kunnen.

Je moet trouwens na het vaccineren een kwartier wachten, dan word je in een ruimte in de gaten gehouden voor als er eventueel bijwerkingen zouden optreden. Dus niet een halfuur.

Groetjes,
Simply Me

Ik heb geen voorkeur hoor. Alle vaccins die hier worden toegediend zijn uitgebreid gekeurd, getest en beoordeeld en werkt met hetzelfde principe. Voor mij maakt het dus echt niet uit. 

Reputatie 2
Badge +4

Ik zou ze allemaal niet pakken

Ik vroeg me af, stel jullie zouden mogen kiezen voor een bepaald merk vaccin? Welke zouden jullie dan nemen en met welke redenen om die te nemen en andere niet? Of zijn er ook mensen die geen voorkeur hebben? Het gaat me er niet om of je nou wel of niet mag kiezen welk merk, maar wat als dat wel zou kunnen.

Geen voorkeur, alle vaccins zijn veilig, alle vaccins werken als het goed is, dus het hangt er vanaf welke voorradig voor onze doelgroep, in mijn omgeving, over ongeveer een half jaar. Ik zie de vaccins ook niet echt als een merk ontbijtgranen ofzo waarbij je twee dozen uit het schap pakt en dan degene met chocoladevlokken erin neemt omdat die je zoeter lijkt. Je krijgt wat je krijgt. 

Hee,

xLisa en Angovis, lijkt me duidelijk. Maakt het dan voor jullie echt geen verschil, want voor zover ik weet zitten er toch wel wat verschillen tussen de vaccins?

Zelf heb ik ook niet een duidelijke voorkeur voor een vaccin, misschien zou ik me er daarvoor nog meer in moeten verdiepen.

Goede vergelijking Angovis, en het is ook zeker zo. Je krijgt wat je krijgt en daar zullen we het mee doen en zijn we natuurlijk al heel dankbaar voor!

Prinses in nood, ben je überhaupt tegen vaccineren of alleen tegen het corona vaccin? Want misschien heb je als kind bijvoorbeeld wel het Rijksvaccinatieprogramma gekregen, zoals de BMR prik.

Groetjes,
Simply Me

Reputatie 2
Badge +4

Hoi

Ik ben tegen het corona vaccin

Komt ook gedeeltelijk omdat mijn familie er ook tegen is en ik dat dus ook de hele tijd te horen krijg

Heb wel gewoon reguliere spuiten gehad

Maar ik zou zeggen dat dat geen grote successen waren voor de mensen die me spuiten

Groetjes prinses

 

Heb wel gewoon reguliere spuiten gehad

 

Maar waarom is dit coronavaccin dan zo'n probleem?

Hee, 

Komt ook gedeeltelijk omdat mijn familie er ook tegen is en ik dat dus ook de hele tijd te horen krijg

 

Oke, ik zou wel proberen je eigen mening te vormen en niet te doen wat je familie van je wil. Het is een keuze die je uiteindelijk zelf moet maken, maar natuurlijk kun je het wel met hun bespreken en dat in je afweging mee nemen.

Vandaag is voor mij wel het belang van een vaccin/bescherming gebleken. Allereerst omdat ik weer heb gewerkt met een covid positieve patiënt. En ondanks dat je je helemaal omkleed, voelt het toch wel als een soort bedreiging. Niet zozeer voor mezelf, maar meer voor de mensen om je heen zoals collega’s, patiënten en de mensen thuis, zoals mijn kwetsbare moeder. Ook al hoef je helemaal niet besmet te raken (daarom nemen we veel maatregelen, om de kans zo klein mogelijk te houden) de kans is sowieso altijd aanwezig. Je wilt niet dat jij het dan doorgeeft aan anderen, dat die ziek worden en/of eraan overlijden.

En er was een patiënt overleden. Die lag in het ziekenhuis vanwege een infectie (iets anders dan corona) en vervolgens heeft hij in het ziekenhuis corona opgelopen. En is uiteindelijk aan corona overleden, en niet eens aan de infectie, waarvoor de patiënt in het ziekenhuis lag. Zulk soort verhalen en dingen die je meemaakt raken je echt wel en maken je bewust van je eigen verantwoording en ook die van anderen. Het belang van alle regels en de lockdown..

Over het algemeen denken mensen dat ze in het ziekenhuis veilig zijn en beter beschermd zijn dan in de 'gewone' buitenwereld. Toch worden veel infecties en bacteriën opgelopen in het ziekenhuis. Wij hadden het daar een tijdje terug op school over en dan sta je toch te kijken van die hoge cijfers. Al doen we allemaal ons best om die overdraging van ziektes, infecties, bacteriën en virussen zo klein mogelijk te houden. Maar zoals je ziet bij een virus als corona gaat dat zo snel..

Groetjes,

Simply Me

Reputatie 2
Badge +4

Hey

Ik vorm zeker ook mijn eigen mening maar doordat ik er ook steeds die dingen over hoor wordt mijn mening natuurlijk sterker 

Zelf wil ik ook echt geen vaccinatie en daar is ook niks aan te doen

Ben sowieso al tegen vaccins die niet langer dan 20/30 jaar bestaan 9 jaars spuit enzo zijn ondertussen er al zo lang

 

Ik zou mij gewoon laten vaccineren. Al die viruswappies (mijn mening) met hun complottheorieën over het vaccin moet je gewoon niet geloven. Het is allemaal foutieve informatie

Hoi allemaal,

Zoals eerder gezegd in dit topic werk ik dus in het ziekenhuis. Dan zou je denken dat je sneller een vaccinatie zou krijgen. Maar, nee echt totaal niet. De overheid heeft een volgorde van vaccinatie gemaakt, een schema voor niet-zorgmedewerkers en een schema voor zorgmedewerkers:

Wie Wanneer Welk vaccin Locatie
Medewerkers directe COVID-zorg en ambulances Sinds 6 januari BioNTech/Pfizer  Ziekenhuis
Zorgmedewerkers verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen Sinds 6 januari BioNTech/Pfizer of AstraZeneca  GGD-priklocatie
Huisartsen en hun medewerkers Sinds eind januari Moderna of AstraZeneca Ziekenhuis/Huisarts

Zorgmedewerkers klinische medisch specialistische revalidatie

Sinds 15 februari AstraZeneca* GGD-priklocatie
Zorgmedewerkers gehandicaptenzorg Sinds 15 februari AstraZeneca* GGD-priklocatie
Zorgmedewerkers GGZ en GGZ-crisisdiensten Sinds eind februari AstraZeneca GGZ-instelling
Zorgmedewerkers BES- en CAS-eilanden Sinds half februari BioNTech/Pfizer  Lokale diensten publieke gezondheid

Zorgmedewerkers wijkverpleging


Zorgmedewerkers Wmo-ondersteuning

Sinds eind februari

Sinds begin maart

AstraZeneca* GGD-priklocatie


GGD-priklocatie
Pgb-zorgverleners Sinds maart AstraZeneca GGD-priklocatie
Alle overige zorgmedewerkers Vanaf mei AstraZeneca* Nog nader te bepalen

Ondanks dat wij op de afdeling elke dag met coronapatiënten werken krijgen we nog steeds geen vaccinatie. Als ik kijk naar de schema's maakt het in theorie helemaal niet uit of ik wel of niet in de zorg zou werken. Al van het begin van corona staan we allemaal klaar in het ziekenhuis voor de coronapatiënten. Iedereen werkt hard en het werk is zwaar, zeker met elke keer omkleden en alles. Toch is de zorg kennelijk zo belangrijk dat het als laatste in de rij voor vaccineren staat..

Als mantelzorger of gewone burger kom je bijna sneller in aanmerking voor een vaccin.

En dan daarnet op de persconferentie geven ze aan dat ze rond de zomervakantie het overgrote deel van de bevolking willen hebben ingeënt, terwijl ze pas in mei de overige zorgmedewerkers willen inenten. 

Wat ik ook heb gehoord van collega's die prikken (het vaccin prikken), dat als er aan het eind van de dag vaccins over zijn, deze vanwege de korte houdbaarheid weggegooid worden. Zorg dan dat er mensen ingeënt kunnen worden! Ik snap het beleid niet..

Groetjes,

Simply Me

 

Reputatie 3
Badge +3

Mijn moeder is beschermt tegen corona :sunglasses: . mij moeder werkt met oude mensen. tot nu toe werkt mijn moeder allen als dat nodig is.

Hi Kyra,

Fijn voor je moeder dat ze ingeënt is. Ik werk met mensen van alle leeftijden, van baby's tot mensen van 90+ en ben niet ingeënt. En ik werk in principe vier dagen in de week. Zo zie je maar dat het een bijzonder beleid is.

Groetjes,
Simply Me

De wonderen zijn de wereld niet uit. Inmiddels ben ik en met mij vele andere ingeënt. Na die prik weet je pas wat spierpijn is, net alsof je constant gewichten eraan hebt hangen🙄😅

Groetjes,
Simply Me

Reputatie 3
Badge +4

 

Vragen als: wat zijn de bijwerkingen van het vaccin; Het is zo dat het niet zeker is of je last van bijwerkingen krijgt ligt vaak aan je weerstand of je bijwerkingen krijgt, je hoort vaak over heftige bijwerkingen terwijl dit amper voorkomt

wat zijn de gevolgen als je je niet of juist wel laat inenten; Er word veel nagedacht over een vaccinatieplicht dus wanneer je het vaccin niet neemt kan het zo zijn dat je minder snel dingen kan gaan doen, wat je wel kan doen als je het vaccin hebt gekregen

kan je zelf kiezen welk merk vaccin je krijgt; Als het goed is niet, wel worden bepaalde vaccins aan bepaalde risicogroepen gegeven en bepaalde beroepen.

werkt het ook tegen mutaties/veranderingen en nog wel meer vragen. Wat ik tot nu weet is dat het vaccin ook nog werkt tegen andere varianten.

Wat is jullie mening over het/een vaccin? Laten jullie je inenten? Vinden jullie dat het verplicht moet worden? Wat jullie zouden adviseren en ook jullie argumenten voor en/of tegen. Ik zelf zou hem nemen, maar aangezien ik nog geen 18 ben kan het nog niet. Ik zou hem nemen, want er zijn veel mensen die hem willen nemen en nog lang moeten wachten dus waarom zou je het dan negeren als je voorrang krijgt en als dit betekent dat we sneller dingen kunnen gaan doen en er misschien een vaccinatieplicht komt ben je overal op voorbereid.

 

Hallo Simply Me :)

Goed nieuws dat je bent gevaccineerd!

-TheMightySlayer <3

De vaccins voor kinder tussen 12-18 komt en juni goed gekeurd moet worden, als dat gebeurt krijgen we een uitnodiging voor de zomervakantie. Bron nos stories maar is er een discussie of het nuttig is omdat de minderjarige, wel minder ziek worden en omdat kinderen gezonder zijn. 
ik zelf ga niet het vaccin nemen op afwachting wat bij kinderen eerst gebeurt als bijwerking, en later neem ik hem wel als dat kan. 

Bewijzen

in de Europese unie werd gezegd dat we geen vaccinatie bewijzen mogen gaan gebruiken vanwege discriminatie tegen de ongevaccineerde en dat vinden ze niet oké maar toch heeft Europese unie toestemming gegeven later dat het mag dus nu krijgen we allemaal zo’n bewijs en ik zelf vindt iemands vrijheid afnemen vanwege het vaccin niet nemen eigenlijk gewoon belachelijk ik snap het totaal voor iedereen maar ik vindt het niet normaal 

 maar is er een discussie of het nuttig is omdat de minderjarige, wel minder ziek worden en omdat kinderen gezonder zijn

@Blubberd

Het zou inderdaad minder nuttig zijn als je alleen dat individu zou willen beschermen.
Totdat we alleen een levend persoon hebben is het dus ook handig om te kijken naar het overdragen van de ziekte op anderen, oftewel transmissie.
Daar hebben we goed nieuws voor alle mensen, omdat zij qua opmaak niet zo verschillen van de Britten.
Zo blijkt dat gevaccineerden het virus minder vaak over dragen volgens de PHE. (Public Health England
Je hoeft namelijk niet ziek te worden van een ziekteverwekker om deze over te dragen.
Een makkelijker voorbeeld hiervoor  is HIV/AIDS, maar daar gelden andere spelregels.

Het kan dus nuttig zijn om ook gezonde en weerbare mensen te vaccineren om zo het verspreiden te voorkomen.

 

ik zelf ga niet het vaccin nemen op afwachting wat bij kinderen eerst gebeurt als bijwerking, en later neem ik hem wel als dat kan. 

Mocht jij je zorgen maken over bijwerkingen, stel dan je vragen aan een betrouwbare bron zoals je huisarts.
Je moet je vooral geen zorgen aanpraten door de hysterie die kan heersen op sociale media.

 

in de Europese unie werd gezegd dat we geen vaccinatie bewijzen mogen gaan gebruiken vanwege discriminatie tegen de ongevaccineerde en dat vinden ze niet oké maar toch heeft Europese unie toestemming gegeven later dat het mag dus nu krijgen we allemaal zo’n bewijs en ik zelf vindt iemands vrijheid afnemen vanwege het vaccin niet nemen eigenlijk gewoon belachelijk ik snap het totaal voor iedereen maar ik vindt het niet normaal 

Jij bent bang dat jouw vrijheid wordt beperkt als jij je niet laat vaccineren.
Tot nu toe mag jij je huis uit en alle winkels bezoeken zonder vaccin en dat zal niet veranderen.
Internationaal reizen is wat complexer, maar tot nu toe kon dat met een negatieve test en vaak een quarantaine.

Wat zegt de EU er over?
 

Will citizens who are not yet vaccinated be able to travel to another EU country?

Yes. The Digital Green Certificate should facilitate free movement inside the EU. It will not be a pre-condition to free movement, which is a fundamental right in the EU. The Digital Green Certificate can also prove the results of testing, which is often required under applicable public health restrictions. 

The certificate is an opportunity for Member States to adjust the existing restrictions on public health grounds. We would expect them to take this proof of people’s COVID-19 status into account to facilitate travel.

Bron


Je mag dus straks naar Spanje (of andere EU-lidstaten en misschien zelfs alle Schengen landen) zonder zo’n vaccin, maar wat heb je dan nodig voor een Digital Green Certificate (DGC)?

 

What is a Digital Green Certificate?

A Digital Green Certificate is a digital proof that a person has either

tick icon been vaccinated against COVID-19
tick icon received a negative test result or 
tick icon recovered from COVID-19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron

 

Je kunt dus ook met een negatieve test een DGC krijgen.
Misschien zul jij je dan vaker moeten testen, maar dat betekent wel dat jij verder kunt met je leven terwijl jij wacht op je vaccin.
Zo zal je vrijheid dus niet ingeperkt worden door de EU.

 

Lidstaten kunnen altijd nog extra maatregelen introduceren, maar de EU kan deze lastig verbieden.
Landen die erg afhankelijk zijn van toeristen zullen dat waarschijnlijk niet doen en ook niet voor internationale toeristen.

Ik heb 3 vaccinaties gehad, niet 1x covid gehad of mij zelfs ook maar een beetje slecht gevoeld buiten een beetje pijn in de arm.

 

Ik vind persoonlijk dat ze de personen die geen vaccinatie halen nergens meer toe moeten laten want degene die wel zijn geweest zijn hiervan de dupe en ze moeten niet met de zever komen van ik ben zwanger of ziekelijk want ik denk niet dat je aan die spuitjes kapot gaat blijven als mensen in de 80-90  ze ook krijgen.

 

De cijfers blijven toenemen en je mag ervan zeker zijn dat 9/10 gevallen die besmet zijn gevallen zijn die geen vaccinatie hebben gehad en dus zo blijft het gaande want die verrekt het zich te laten vaccineren en die verrekt het maar al diegenen die geen vaccinatie hebben gehad zijn zeer vatbaar.

 

De zever dat kinderen het niet krijgen is totale bullshit want wat maakt een kind zo speciaal  en kinderen vormen nog zelfs een groter gevaar want zij stoppen vanalles in de mond, trekken en sleuren aan elkaar  en zijn zwakker van gestel omdat het een klein kind is. 

Reageer